Jump to content

Moto Zajednica

TET - Trans euro trail

Recommended Posts

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 7/27/2024 at 6:57 PM, Gliga said:

Ako sam ja mogao sve okolne TET-ove bez muke da prođem KLE-om ne znam zašto bi 790-ka bila problem. Nije da si početnik i da se ne snalaziš :)

Dok sam vozio kroz nacionalni park Lure, a pogotovo prelaz preko korita reke, i onaj kamenjar kroz šumu posle, često si mi padao na pamet :D
Još veće poštovanje sada imam za tu tvoju vožnju i putopis. Jer realno - 90% ljudi bi reklo da KLE nema šta da traži na tim deonicama, ne doživljavaju ga tako. A i nije zezanje voziti to, pogotovo sam.

Evo snimka sa jedne deonice od pre par dana, doduše Theth - Prekal. Nažalost - izgleda da je kartica za gopro riknula kada smo stigli do prvog jezera u Lure, i ostali smo bez najboljih snimaka (mi sve vreme snimali a nismo ni skapirali da se fajlovi ne sačuvavaju :(  Tuga. )

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1960 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

E, pa negde na tom kamenju u Lure NP sam zakačio šraf za ispuštanje ulja. Trebalo mu je kilometar-dva da ispadne. Dovoljno vremena da se popnem na vrh brda iznad rudnika :)

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4955 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Potrebn mi je TET track Rumunija, može li mi neko poslati? Uglavnom južni deo. Od Srbije pa nadalje...

Znam da je sklonjen i zbog čega itd ali meni je potreban. Hvala ! 

Promenio član srbac

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l
2 hours ago, srbac said:

Potrebn mi je TET track Rumunija, može li mi neko poslati? Uglavnom južni deo. Od Srbije pa nadalje...

Znam da je sklonjen i zbog čega itd ali meni je potreban. Hvala ! 

TET_Romania_2018-08-27.gpx

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 1 post
On 1. 8. 2024. at 14:39, živke je napisao:

Dok sam vozio kroz nacionalni park Lure, a pogotovo prelaz preko korita reke, i onaj kamenjar kroz šumu posle, često si mi padao na pamet :D
Još veće poštovanje sada imam za tu tvoju vožnju i putopis. Jer realno - 90% ljudi bi reklo da KLE nema šta da traži na tim deonicama, ne doživljavaju ga tako. A i nije zezanje voziti to, pogotovo sam.

Evo snimka sa jedne deonice od pre par dana, doduše Theth - Prekal. Nažalost - izgleda da je kartica za gopro riknula kada smo stigli do prvog jezera u Lure, i ostali smo bez najboljih snimaka (mi sve vreme snimali a nismo ni skapirali da se fajlovi ne sačuvavaju :(  Tuga. )

Ooo da, sjecam se , taj Lure, prošle godine.... pa do onog minskog polja, jako kamenito s naglaskom na oštra kamenja !
Taman sam tad svoju tek kupljenu T7W istestirao malo "jače"

May be an image of nature

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L

Jedna mala napomena za srpski TET. Juce smo @maxx i ja poluplanirano krenuli od Kucaja ka Rtnju i na jednom mestu pre Rtnja je deonica na koju treba skrenuti paznju. Nekad bio put, sad je single trail i vododerina u koju se udje pola motora, i tako strminom se spustas (ili penjes) par stotina metara. Taj deo tracka smo neko vreme i trazili jer se stazica jedva primecuje na terenu. Nama bilo bas super i izazovno, ali nisam siguran da treba da bude deo TET-a. Ovo bas nije za vece motore, a po kisi uzbrdo mislim da skoro pa hard enduro.  Nismo stigli na zalost da trazimo alternativu.

Evo gde je to na mapi:

Screenshot_3.thumb.jpg.405f70d12475f6dd635e0704e1200255.jpg

i zumirano:

Screenshot_4.thumb.jpg.ebba37de0e720c02595fe42224dee36b.jpg

Na slici se bas ne vidi strmina i dubina vododerine, ali hodam kao pauk sa nogama u visini tek malo ispod sedista. Osecaj kao posle porodjaja kad smo sisli dole. 

Screenshot_6.thumb.jpg.b231b6cda737b71d821d664984f55f42.jpg

A ovo je pred sam kraj, poslednjih nekoliko metara. Tu je i najlakse:

Screenshot_7.thumb.jpg.9fb635df87105a1a5f608a17bf87cd24.jpg

Promenio član DjordjeMijailovic
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Opalac! Tu izgleda baš nema srećnog rešenja da se sa severa pređe na jug. Ovo sada je druga alternativna trasa, pošto se i prva pokazala neprohodnom :D

E sad, ti si prvi koji je prokomentarisao (ili poslao mejl, ili na bilo koji način skrenuo pažnju). To meni govori da se tuda niko ne vozi...

• Sviđa mi se 2

54 minutes ago, Gliga said:

To meni govori da se tuda niko ne vozi

Mozda su jos tamo, traze izlaz :D Mi ne bismo ni nasli taj single trail da nismo zastali na "glavnom" putu zbog debla koje je preprecilo prolaz.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6363 postova
3 hours ago, Gliga said:

Opalac! Tu izgleda baš nema srećnog rešenja da se sa severa pređe na jug. Ovo sada je druga alternativna trasa, pošto se i prva pokazala neprohodnom :D

E sad, ti si prvi koji je prokomentarisao (ili poslao mejl, ili na bilo koji način skrenuo pažnju). To meni govori da se tuda niko ne vozi...

Nije prvi, prošle godine sam ti pisao u vezi ze deonice da treba da se izbaci. Gledao sam na yt neke poljake na velikim ktm-ovima kako su nadrljali tu, jedva prošli.

• Sviđa mi se 1

Prošle godine sam i menjao :) E sad, lako moguće da si ti pisao nakon što je već bilo izmenjeno.

Nepoznati su mi ti tereni, većina je rutirana na osnovu satelitskih snimaka što ostavlja prostora za ovakve situacije.

Tamo bas tesko proceniti na osnovu satelita. Guste su izohipse. Da smo znali da je generalno problematicna deonica, potrudili bismo se da najdemo nesto. I tako smo samo zujali bez cilja taj dan.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8294 postova

Treba da ima tu alternativni prolaz, sve od asfalta do Rtnja, vozili smo. Pogledaću moju arhivu, ali znam da ima, nije lako, ali nije ni hard enduro. 'Nako... :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1027 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..
Pre 13 sati, Gliga je napisao:

Prošle godine sam i menjao :) E sad, lako moguće da si ti pisao nakon što je već bilo izmenjeno.

Nepoznati su mi ti tereni, većina je rutirana na osnovu satelitskih snimaka što ostavlja prostora za ovakve situacije.

Tu ima nekoliko različitih prolaza, u zavisnosti od vremena/kiša biram odgovarajući. Stavljam jedan kao prilog.

U rutu bi obavezno trebalo dodati tunel Obradove Stolice, više puta prolazio, svaki put sam se naježio.

I dalje, U TET Sr nema celog dela severo-istočne Srbije, posebno Miročki plato, što je stvarno šteta. Vidikovci na Dunav koji se odatle pružaju su stvarno sa razglednica. Jedino treba probrati šta je od toga prikladno za veće motore. Dodajem i tu par fajlova. Grza, tunel, vrmdža, rtanj.kmlĐerdapska tura.kmlMIROČ.kml

• Hvala 2

E, ovo nam treba! Hvala ti :care:

Taj deo Srbije sam posetio tačno jednom, a i to tek ovlaš. Samim tim nemam ni predstave šta sve postoji.

pre 3 minuta, Alp je napisao:

Sad nešto gledam, ni Lazarev kanjon nije na tet Srbija. Kuku...

Lazarev kanjon je izbačen u paketu sa Pasuljanskim livadama. Kada sam dobio poziv od vojske na temu prolaska preko poligona bio sam ekstremno ažuran sa izmenom rute, u roku od sat vremena je izmenjena :D

Ima sigurno hiljadu prelepih mesta koja nisu uključena u TET. Prosto nije ni predviđeno da se detaljno obiđe cela zemlja već da se "prolazniku" omogući zanimljiv način da spoji dve susedne zemlje.

• Haha 1

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
5 minutes ago, Gliga said:

Lazarev kanjon je izbačen u paketu sa Pasuljanskim livadama. Kada sam dobio poziv od vojske na temu prolaska preko poligona bio sam ekstremno ažuran sa izmenom rute, u roku od sat vremena je izmenjena :D

Daj malo detalja, vozio sam se tamo jednom i planirao da se vozim još. O čemu se tačno radi ?

Mislim da sam pisao prošle godine.

Ukratko: neki Belgijanci su došli na Pasuljanske livade u toku gađanja bojevom municijom. Stali su da se fotkaju pored tenkova koji služe kao mete. Sreća pa su ih posmatrači ugledali na vreme i obustavili paljbu. Na kraju je sve prošlo bez posledica, fizičkih ili pravnih, ali meni nije bilo dobro kada su mi ljudi iz vojske pričali o tome. 

O istom trošku sam, preventivno, izbacio aerodrome Ponikve i Sjenica. Čisto da se izbegnu dalji mogući incidenti.

Sto se tice tunela koji je @Alp pomenuo, evo snimka da docara osecaj. TET prolazi pored njega, ali je lako promasiti. Mozda dodati neki marker?

Promenio član DjordjeMijailovic

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja