Jump to content

Moto Zajednica

Koje je trenutno najbolje putno osiguranje u Srbiji?

Recommended Posts

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Uzecu Atlas intertnacionalni ove godine po isteku sadasnjeg paketa. Za auto. Posto planiramo more ove godine.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ne koristim jer ne idem daleko. Da sam solo, isao bih na more motorom, ovako mora autom :D

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 1

• Никад не једи жути снег!, 1049 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
On 5/22/2026 at 3:01 PM, Blaza said:

A za motor ?

И даље немамо консензус... а путовање се ближи :) 

За сада је најближи Атлас, по њима у случају незгоде и мотор и путници имају повратак назад, буџет за поправку на лицу места је 500е и коштају 6500 за инстранство. Ниједан пакет нема опцију повратка мотора ако је неки озбиљнији квар тј. већи од ових пара. 

Promenio član Влајко

• Integrisan, 3386 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Pre polaska na put uzeo sam AMSS pomoć na putu, Evropa + Srbija. Mislim da je bilo 7.500 din...

Uslove nisam ni čitao, koliko sam tražio, sve mi se izmešalo u glavi...

• You tube / Drandigo .., 625 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Tesla 24h, na sajtu im stoji da u slucaju kvara motora isti voze na adresu iz ugovora.. Slican paket ima i Smart drive, slicna je i cena.. Koliko su pouzdani to je pitanje..

• Никад не једи жути снег!, 1049 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
30 minutes ago, Darko SB said:

Tesla 24h, na sajtu im stoji da u slucaju kvara motora isti voze na adresu iz ugovora.. Slican paket ima i Smart drive, slicna je i cena.. Koliko su pouzdani to je pitanje..

Хм... у праву си. Ево и поређења:

Karakteristika Atlas Moto Evropa Tesla Moto Evropa AMSS Premium Evropa
Godišnja cena 6.490 RSD (samostalan paket) 9.498 RSD (ukupno)
(4.499 RSD osnovni paket + 4.999 RSD moto dodatak)
5.600 RSD (samostalan paket)
Vezanost paketa Za registarski broj motocikla Za registarski broj motocikla Za ime vozača (pokriva bilo koje vozilo/motor koji vozi)
Teritorija Evropa (bez Srbije) + Turska Cela Evropa (Srbija + inostranstvo) Cela Evropa + Srbija
Šlep za Srbiju usled kvara Neograničeno, bez dodatnih uslova Neograničeno (1 besplatno šlepanje) Uslovno: Samo ako servis ne može da popravi motor u roku od 7 dana
Pokriće popravke Do 500 € u inostranom servisu Do 200 € u inostranom servisu Nije uključeno (samo šlep do najbližeg servisa)
Ključne prednosti • Najveći budžet za popravku (500 €)
• Birate šlep za SRB odmah bez obzira na kvar
• Uključena i Turska
• Pokriva i kvar i nezgodu u Srbiji i Evropi
• Veliki budžet za smeštaj vozača i suvozača
• Neograničen šlep kući
• Najjeftinija opcija
• Pokriva i vaš automobil ukoliko ga vozite
• Važi i na teritoriji Srbije
Glavne mane • Ne važi na teritoriji Srbije (treba vam dodatan domaći paket) Najskuplja opcija ako nemate auto osiguran kod njih
• Manji budžet za popravku (200 €)

• Komplikovana procedura za šlep u Srbiju kod kvara
• Ne pokriva troškove delova i servisa

Atlas Moto Evropa (Potpuna sloboda izbora)
Zvanični uslovi Atlas Servisa potvrđuju da kod njih birate sami:
  • Vaše pravo izbora: U slučaju kvara ili nezgode u inostranstvu, niste uslovljeni težinom kvara. Možete odmah reći: "Ne želim popravku u inostranstvu, želim šlep motocikla za Srbiju". 
  • Kako je definisano: Korisnik bira između popravke na licu mesta/servisu do 500 € ILI šlepanja nazad na prijavljenu adresu u Srbiji bez ograničenja kilometraže. Ova pravila važe bez skrivenih uslova i doplata. 

Tesla Moto Evropa (Postoje stroga ograničenja)
Zvanični uslovi Tesla 24h sistema navode da ne možete uvek tražiti povratak kući, jer postoje jasni izuzeci: 
  • Ograničenje kvara: Prema članu 5. zvaničnih uslova za Tesla Moto paket, nemate pravo na povratak vozila na kućnu adresu u Srbiji ukoliko se radi o lakšim i lako rešivim problemima. 
  • Šta je izuzeto od šlepa za Srbiju: Ako je na vozilu/motociklu neispravan akumulator, pneumatik (guma), razbijeno staklo/vizir, svetlosna signalizacija ili su potrošene kočione pločice. U tim slučajevima, Tesla24h nudi lokalno rešenje (šlep do najbližeg servisa) koje morate da prihvatite, a nemate pravo da zahtevate prevoz motora nazad za Srbiju. 
Promenio član Влајко
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Za Atlas se ne bih slozio, pise da pokrivaju put kuci samo u slucaju nezgode ne i kvara. Kvar slepanje do 500 km. 

Prvi je paket na tržištu kreiran u saradnji i prema savetima vozača u Srbiji. Omogućava da u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode, jednim pozivom našem SOS centru, bezuslovno vratite auto i sve putnike nazad na vašu adresu u Srbiju uz asistenciju neograničene kilometraže šlepovanja. Jednostavnije i praktičnije ne može. Upravo je to ono na čemu vozači insistiraju kada su daleko od kuće.

• Drug član, 589 postova
  • Motocikl: k9

JA sam imao Atlas osiguranje, i za auto i za motor, Evropa paket, i hteo sam to da produzim ali kad sam ovde procitao sta sve ljudi pricaju malo sam popricao sa devojkom iz Atlasa koja mi je objasnila da za motor slepaju iz inostranstva samo u slucaju sudara. Ako se desi kvar onda slep u servis i popravka do ne znam sad vise koliko eura. Ako ne moze da se popravi onda moze slep do kuce. I u slucaju kvar a i u slucaju sudara rok za slep je mesec dana. 

Za auto valjda moze slep do kuce odma.

Nisam ni produzio osiguranje jer sam se iznervirao, jer me nervira to sitnim slovima ispisano i sto je sve uvek nesto na mufte, sve moram da istrazujem gde ce da me zajebu i kako ce da mi uvale... Cim vidim da su nesto sakrili odma mislim da ko zna sta sve ima skriveno sto ne mogu ni da provalim.

Nije mi jasno sta ne moze lepo da se napise slep kosta toliko a popravka toliko, ili ovo moze a ovo ne moze, nego sve nesto uvijaju u oblande pa koga kako zajebu. 

Krenes negde na put i kao opusten si jer si preduzeo sve da se obezbedis, kolko tolko, i onda kad se, ne daj Boze, desi sranje shvatis da si u ozbiljnom problemu...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• U prolazu, 34 postova

AMSS Premium Evropa košta 8000 (7200 ako se učlanjuje online, tj.10% popust), 5600 košta samo kada je sajam automobila ili crni petak(tada je popust 30%). Kod AMSS paket se vezuje za vozilo:

"... 

Učlanjivanje

Član 3.

... Pogodnosti iz Članskih paketa, odnosno prava po osnovu članstva, Član može da koristi isključivo za unapred definisano motorno vozilo registrovano u Republici Srbiji.

Pravo na korišćenje članskih pogodnosti za definisano vozilo pripada Članu i članovima njegovog porodičnog domaćinstva (bračnom partneru i njihovoj deci sa iste adrese prebivališta).

...

Član koji ima više vozila, ima mogućnost da u odnosu na svako vozilo ostvari članske pogodnosti ukoliko poseduje  jednu Člansku karticu, a članske pakete za svako pojedinačno vozilo.

Više članova može koristiti članske pogodnosti za isto vozilo, ukoliko svaki od njih poseduje Člansku karticu sa članskim paketom za to vozilo. ..."

Pravilnik o clanstvu AMSS

Ma ja pricam za Atlas za automobil ne za motor. 

Imate neogranicen slep. Lepo pise na sajtu i u slucaju nezgode i kvara.

Vidim da to nudi AMSS ali poprilicno povoljnije od Atlasa. Za automobil.

Premium Evropa paket. Pretpostavljam da taj paket sadrzi pomoc i u Srbiji. Znaci Evropa + Srbija?

Bas cu im poslati mail.

Promenio član Motorcyclist

• U prolazu, 34 postova

AMSS paketi

AMSS Premium Evropa paket važi u Srbiji i Evropi.

U Srbiji obuhvata i"Šlep vozila u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode***, neograničena kilometraža prelaska vozila za šlep do najbližeg servisa, servisa u mestu prebivališta člana ili najbližeg ovlašćenog servisa, dva puta u toku članske godine"

U Evropi obuhvata i "Tehničke pogodnosti za teritoriju kontinentalne Evrope:

•    Pomoć na putu** i/ili šlep vozila do najbližeg servisa na teritoriji zemlje u kojoj se kvar dogodio, u slučaju da kvar ne može biti otklonjen na putu. Član ima pravo na šlep vozila do mesta prebivališta, ukoliko vozilo ne može biti popravljeno u roku od 7 radnih dana od dana kada je vozilo doveženo u servis. Rok za izvršenja usluge šlepa vozila do mesta prebivališta Člana je 30 dana od kada je članska pogodnost zatražena. Član ima pravo na ovu pogodnost jednom u toku članske godine;
•    Šlep vozila u slučaju saobraćajne nezgode***, bez ograničenja u kilometraži, do adrese prebivališta člana ili u željeni servis, jednom u toku članske godine;"

• Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Sve je to lepo. Al ko ce da plati taj smestaj za 7 dana. Drugo svima kad ih vise puta propitas nije bas to tako kako je napisano. Primera radi, najgori slucaj. Pukne karter iscuri ulje. Sta drugo nego kuci, a ne oni ce te mrcvare i kidaju nerve dok ne odnesu. Na kraju pukne film i platis. Koliko sam shvatio, svi oni su super kod manjih kvarova, sto manje vise svako zna da popravi. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 754 postova
  • Motocikl: XTZ750 | 450MT

Atlas izgleda vise ne slepa za Srbiju u slucaju kvara, samo nezgoda:

atlas.png

Tesla24 slepa u oba slucaja ali je skuplji:

tesla24.png

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Probajte da nazovete atlas i pitajte da li slepaju, reci ce da da. E kad par puta postavite isto pitanje onda kazu, znate samo do 500 km posle sami placate po ceni koju prevoznik odredi. 

• Podržavam 1

• U prolazu, 34 postova

Atlas Moto Evropa uslovi

Po uslovima iz ovog linka gore, u slučaju kvara, Atlas u inostranstvu šlepa do servisa, pa ako "u slučaju kvara motocikla, ukoliko ovlašćeni servis proceni da će vreme popravke trajati duže od 30 radnih dana. Korisnik usluge dužan da dostavi Atlas Servisu potvrdu ovlašćenog ili specijalizovanog servisa da kvar ili posledice saobraćajne nezgode na motociklu ne mogu da se otklone u roku od 30 radnih dana. U slučaju da kvar ili posledice saobraćajne nezgode na motociklu mogu biti otklonjeni u roku od 30 radnih dana, Korisnik usluge je neopozivo saglasan da kvar ili posledice saobraćajne nezgode budu otklonjeni u servisu, bez prava žalbe na cenu popravke vozila." 

A posle dalje piše i "U okviru asistencije iz st. 1 ovog člana, tač . 2 Korisnik usluge ima pravo da mu se motocikl preveze do najbližeg servisa, a u slučaju da se kvar ne može otkloniti u tom servisu ili da se Korisnik usluge predomisli i ne želi popravak, nego povratak za Republiku Srbiju, Korisniku usluge se u toj situaciji odobrava limit od 1.000,00 (slovima: hiljadu) eura za asistenciju povratka motocikla za Republiku Srbiju, umanjen za do tad nastale troškove."

Malo je nejasno napisano, ali izgleda da ne plaćaju šlep više od 1.000 evra u slučaju kvara.

Ima još  i ograničenje - "Korisnik usluge nema pravo na povratak motocikla na kućnu adresu u Republiku Srbiju ukoliko je procenjena vrednost asistencije (troškovi prevoza motocikla i putnika i zahtevanih dodatnih asistencija) veća od vrednosti motocikla Korisnika usluge po katalogu Centra za motorna vozila."

• Haha 1

3 hours ago, idanijel said:

Jel pričamo o moto? Ili auto?

Sent from my RMX2202 using Tapatalk

Jebe lud zbunjenog na temi plus jebeni AI odgovori...

Zato sam poslao mail.sa konkretnim pitanjem.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja