Igor86 357 Napisano Septembar 21, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege! Treba mi savet ili pomoć, sta raditi. Naime, ćale je pre 2 dana u sandučetu zatekao 15 prekršajnih kazni - za neregistrovan auto. Snimile ga kamere. Pošto na trasi kojom ide svaki dan ima kamera, ocekuje se da će stići barem još 30, jer su ovih 15 za period do početka avgusta! Čovek nije ni bahat, ni bezobrazan, ima 67 godina, srčani je bolesnik i trenutno je u procesu selidbe, a pre toga bio u procesu renoviranja stana, zbog čega je, pored svih problema koji mogu da iskrsnu u toku svega toga, a iskrsli su, smetnuo sa uma registraciju, što mu se prvi put u životu desilo. Da li postoji išta što možemo da uradimo? Hvala unapred na odgovorima. Ispod je link ka fejsbuk strani Efektiva Zaštita Potrošača gde su objavili ovaj slučaj. https://m.facebook.com/EFEKTIVA/ P.S. izvinjavam se ako sam omašio mesto za ovu temu... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Septembar 21, 2020 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se nalazi ta kamera koja snima neregistrovan auto? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Septembar 21, 2020 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mene isto zanima, i na koji način je ustanovljeno da auto nije registrovan?Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagiii 40 Napisano Septembar 21, 2020 U prolazu, 61 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: intruder Prijavi odgovor kao problematičan 1. Slabijeg zdravlja stariji covjek mislio da zbog KORONE se moze cekati jos 2 mjeseca 2. Nigdje ne izlazi boji se korone , boji se otici na tehnicki da ne dobije koronu 3. Poslati email sa dobrim objasnjenjem ovoj stranici sto je objavila Iskoristite koronu kao opravdanje ,i izbrisite ovdje poruke da sutra da netko ne bi poslao negdje i onda ispadne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Septembar 21, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuu... On je u voznji svaki dan pa ga snimile, zajebato. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 373 Napisano Septembar 21, 2020 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa zar to postoji kod nas? Koje su to kamere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 357 Napisano Septembar 22, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Kamere su negde na potezu Dorćol-Zvezdara, kažu u Dunavskoj... Čovek svaki dan prošao bar 2 puta tuda, užas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15880 Napisano Septembar 22, 2020 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajmemene kakvo sranje, jbg desi se al to nije nikakvo opravdanje za gore navedeno. Nema druge nego da se plati ili malo da se svira klavir ili malo drustveno korisnicki rad, ma da ce Drzavi pare biti najmilija opcija. Ne bi bilo lose da Otac pre odlaska kod sudije popije nesto za smirenje i ti da krenes sa njim jer je srcani bolesnik. Jebo kaznu, novce i ostalo ako se coveku slosa.... pu pu pu daleko bilo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 357 Napisano Septembar 22, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Nema više klavira, sve ide izvršiteljima sad... Klavir jedino ako zvekneš pomenutog Da ga je zaustavila policija, napisala kaznu i skinula tablice, sve bi bilo ok, pogrešio je čovek, plati kaznu i registruj magare. Ali ovo...nisam pametan stvarno. Moraću sa njim sigurno, nije uopšte zezanje ni njegovo stanje ni cela situacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nezgodno. Kako sad izdvojiti nekoga ko je to zaista slučajno napravio od nekoga ko svesno krši zakon. Mislim da na taj aspekt treba da se koncentrisete i kako to da dokažete da bi umanjili kaznu. Jedna od obaveza vozača je da izmedju ostalog vodi brigu o tome da mu je vozilo ispravno, gume dobre, kočnice, ali i da je registrovan i osiguran. Razumem situaciju, ali po meni je stvar ozbiljnija nego sto se na prvi pogled čini i možda porazgovarati sa ocem nije na odmet. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Septembar 22, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Ja prvi put čujem za tako nešto. Ja bih na tvom mestu registrovao auto i zalepio novu nalepnicu na drugu stranu soferke i ostavio staru tu gde jeste, pa kod sudije. Možda se provuče otac sa kaznom za dve nalepnice, mislim da je oko 5000 dinara kazna za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9837 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 1028 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Kako to sad stigle kazne.Koliko ja znam za vožnju neregistrovanog vozila ide i zabrana upravljanja a to valjda nema tek tako poštom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5447 Napisano Septembar 22, 2020 Ne silazi, 4833 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ako se sudiji predoči da je zaista smetnuo sa uma da je istekla registracija, da će koliko toliko imati sluha. Takođe, mislim da će morati da se plate kazne, možda ne sve, ali će sigurno morati. Druga stvar je da će verovatno ostati bez dozvole zbog silnih bodova koje će mu obračunati. Treće je što će odobriti plaćanje kazne na rate. Uglavnom, moraće se platiti kazne, to je sigurno. Sad od sudije zavisi koliko kazni i kako će se to odraditi pošto je ovo stvarno jedinstven slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Septembar 22, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Overpressure said: Ja prvi put čujem za tako nešto. Ja bih na tvom mestu registrovao auto i zalepio novu nalepnicu na drugu stranu soferke i ostavio staru tu gde jeste, pa kod sudije. Možda se provuče otac sa kaznom za dve nalepnice, mislim da je oko 5000 dinara kazna za to. Nisam siguran da kamere bas gledaju toliko dobro da vide datum na nalepnici! Mislim da se tablice salju u centralu pa preko njih provera ide dal je vozilo registrovano ili ne. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Jedinstven samo po tome sto je uslikan više puta i tako suocen sa tim prekrsajem sto ranije nije bila praksa ako sam dobro shvatio. Sam prekrsaj nije toliko jedinstven. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2872 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 694 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Za tu kaznu su se skidale tablice i isključivalo iz saobraćaja, baš da se ne bi ponavljalo. Tako da nema šanse da mu naplate sve kazne snimljene kamerom. Verujem da je neki propust u pitanju i verujem da nije jedini slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7766 Napisano Septembar 22, 2020 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima slika sa kamera uz prijave? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5447 Napisano Septembar 22, 2020 Ne silazi, 4833 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Čekajte, ako mu je istekla registracija, a nije skinuo tablice, mislim da nije teško videti da nije registrovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se po evidenciji da nije registrovan. Verujem da ce se naci neko resenje tipa da uplati 30.000 u dobrotvorne svrhe npr. Onda nema prijave, nema bodova. Tako je moja mama prosla kad he skrivila saobracajnu nezgodu sa samo materijalnom stetom. Valjda ce sudija imati razumevanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7766 Napisano Septembar 22, 2020 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva bre kamera za neregistrovana vozila, sta je sa vama???? Daj slikaj tu prijavu, leba ti... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 423 Napisano Septembar 22, 2020 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Dobro se neko setio.. Ovo je nešto šuplje.Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 22, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako kamera snima tablice, sistem automatski proveri u bazi da li je vozilo registrovano ili ne. Vrlo logično, padalo mi je na pamet i ranije da se ovo može lako dogoditi. Sa kamerama visoke rezolucije, sve je dalje pitanje softwarea nego "namene" konkretne kamere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1041 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 1076 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pravnik, ali mi je malo nelogicno da se za isti prekrsaj plati 15 puta kazna. Jeste da ga je 15 puta snimila kamera ali opet je to jedan prekrsaj. Svakako je zajebana situacija, i mislim da ovaj forum nije mesto za njeno resavanje ali je dobro da je postavljeno da znamo svi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Septembar 22, 2020 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Mene je snimila kamera u prekoracenju u dolasku i odlasku, vremenska razlika nekih 45min. Stigle dve kazne uredno zavedene pod dva predmetna broja, morah da platim. Za ovo gore ne verujem da je istina, mozda delimicno. Ali evo iskustvo mojih roditelja, vec su u godinama i malte ne ne voze, ali treba otici jednom godisnje do teh. pregleda. Rekose im u AMSS da se registracija moze produziti i do 2 meseca po isteku bez promene tablica ali ne rekose im da je nedozvoljeno posle isteka registracije dovesti auto svojim pogonom do tehnickog pregleda. Puno je nedorecenosti u svemu , kao igra gluvih telefona. Tako i ovo ovde rekla -kazala. Mozda je covek i mislio da se provuce sto bi rekli ali upravo svrha kamera i jeste da snime tamo gde covek ne stigne. Potrebno je ovakve slucajeve objaviti upravo da bi svi drugi shavatili da je vozilo bilo u saobracaju neosigurano. Znaci verovatno je da bi bilo koja steta trecem licu morala ici kroz parnicni postupak. Sto se tice kazne, veca je korist sudstvu da se ovakav primer obelodani nego sama kazna, ma koja bila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 357 Napisano Septembar 22, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika, trenutno ih ima 15, očekujemo da će ih biti još... Sve su za isti prekršaj, a pričao sam i sa nekim advokatom, rekao je da plati sve dok ima "50% popusta", jer neće ići kod sudije, nego po kratkom postupku, kriv je i ćao. Inače, čovek je prvi ovakav slučaj od kad su krenule kamere da rade. Verovatno će da bude za primer, da plati sve do jedne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...