boza_kg 4748 Napisano Novembar 4 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zainteresovao me ovaj novo najavljeni SYM ADX TG 400, skuter koji ima lanac za prenos. I, bre, čitam ovu temu, i sve mi (kao skuterašu) neprijatno i nelagodno, preznojah se u tri ladne vode Idi bre, kakve muke, brrrrrr. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan SD 63 Napisano Novembar 4 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Smederevo - Osipaonica Motocikl: apn4 T15 - CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, ZEMZEM je napisao: Ja koristim Kobra podmazivač, po meni idealno za korektnu cenu. Princip rada je da na svakih pređenih 300km, kad je suvo, okrenem poklopac za 1/4 kruga. Kad je kiša na 150km. Kad okrenem poklopac gledam da vozim narednih 5 min max do 50km/h dok se ulje raspodeli po lancu. Onda gas. Ovim sistemom jakooo malo baca na felnu a lanac je podmazan. Pre 4 sati, Alekre je napisao: Ja ga vrtim na 150 i nije zamazana felna. Odlična spravica. Koristim aliexpres varijantu ovog podmazivaca . Otprilike na 200-300km okrenem cetvrt kruga ,a posle pranja obavezno. Cistiji je lanac nego posle masti u spreju. Mozda je sprej bolji za zimu dok motor stoji i ceka lepo vreme? Bozo koje bre muke, ma to covek sam sebi napravi problem bezveze.... prodas motor i uzivas ,nema vise nikakvih muka.... Promenio Novembar 4 član Dejan SD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma šta stoji, kratke su zime. Dovoljno da ima uljni film i neće mu biti ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11110 Napisano Novembar 5 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Dejan SD je napisao: Mozda je sprej bolji za zimu dok motor stoji i ceka lepo vreme? sto bi bio bolji, ulje nije alkohol da ispari, ako si bas u tripu pre zimovanja umoči čekku i napravi krug i miran si, kad krenes opet krug lanca krpom da ne baca kad krenes visak i to je to. Kod mene je na zadnja 2 motora Cobra i mislim da će biti na svakom (jedino ako BMW napravi nesto da nije gadno, ali to su bas male sanse) Jedino preko zime da poslusam @Satelis i da pomerim mazalicu jos nazad i to je to 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Je l' čemu taj podmazivač sa Aliexpressa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11110 Napisano Novembar 5 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Rider000 je napisao: Je l' čemu taj podmazivač sa Aliexpressa? isto kao Cobra ali zna nekad da pusti ulje sto se resava za 36 dinara novim o ringom, gledao sam kod jednog decka u gradu ovde,ne nadjoh skoro nikakvu razliku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1024 Napisano Novembar 5 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ga ja, ali kao i vecina stvari neki rade neki ne. Suština ''kobre'' je u o-ring gumicama koje dihtuju i koje kinezi stave loše. Može se jeftino rešiti samo treba volje. Meni je zapao loš, sipaš ulje ono sve iscuri, iznervirao me i ostavio fleku na behatonu. Nabavio sam nov kvalitetan o-ring ali nisam još testirao, završio sam sezonu sa tim motorom, ali nema tu šta da ne radi, sistem je do bola prost 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2514 Napisano Novembar 5 ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam čuo da je kod Kineza problem u toj gumici, ne pravi vakum. Kad popusti ulje samo krene i eto barice pored točka. Ovaj moj, original, evo odradio treću sezonu i sprema se za četvrtu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan SD 63 Napisano Novembar 5 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Smederevo - Osipaonica Motocikl: apn4 T15 - CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Rider000 je napisao: Je l' čemu taj podmazivač sa Aliexpressa? Zavrsna obrada kod njih zna da bude losija, na mom je to nesto malo spolja,mada je to mozda i sto sam ja masinac pa primetim sve te sitnice. U sustini ako je na zaptivacu treba promeniti gumice i inace ih ima dve. Jedna je u poklopcu i za nju manje vise svi znaju. Druga je u dvodelnom telu same posudice koja je napravljena da moze da joj se smanji zapremina. U 95 posto slucajeva problem pravi ova kod poklopca. Generalno se lako sredi a cena zna da spadne i ispod 10 evra na aliju. Promenio Novembar 5 član Dejan SD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Novembar 9 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je Tutoro evo već 2god i nemam zamerki, a ni majstor mi moj. Ja reko da menjamo lanac, kaze jok, samo doteguj. Jel masno, kaze masno sve kako treba. Jedino sto Tutoro ima kao slavinicu, pa leti treba pola kruga, od prilike zaFrnuti a zimi odFrnuti, jer se menja viskoznost ulja. Onda posle toga ispratim da bocica potraje 1.000km + (mislim da u spec pise do 1.300-1.500km) i to je to. Voznja, prs u uvo i trudim se da padne pranje posle voznje jer naravno na felni uvek ima... Sto se tiče pranja lanca, oprao sam jednom pre nego sam turio Tutoro, posle toga sam nadgledao i evo kanim se (iz dosade) da ufatim malo oprati ali definitivno nema taloga kao posle spreja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...