Jump to content

Moto Zajednica

Silkolene FUCHS ulja

Recommended Posts

• Ne silazi, 4814 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 42 minuta, Alekre je napisao:

Silkolene je specifičan između ostalog po tome što se radi o vrhunskom mazivu koje nije suludno za cenom poput Motula

S obzirom da je Motul najpopularniji i uglavnom najskuplji, isto to može da se kaže i za x drugih brendova, te ništa tu nije specifično.

Pepsi cola je onda utoliko specifična jer je super osvežavajuće piće, a jeftinija od Coca Cole.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8250 postova
  • Motocikl: TDM 900

Fora kod Motula je što imaju 5100, koje, ne kažem da je loše ulje ali je preskupo za ono što jeste. Ima boljih ulja za dosta manje para. Motul 300V, to retko kome treba i nije za drum. Ostaje 7100 koje je zaista izuzetno ulje a Silkolene je rame uz rame uz bolju cenu. Ne mora ni jedno ni drugo doduše ali ko hoće i mir u glavi... To je to. Ja ga sipam ima već 15 godina u kontinuitetu.  Za auto sam se prebacio na pumpadžijska ulja.

• Podržavam 1

• Andragog, 5544 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Sada imaju dve vrste 300V. Za trke i za ulicu . Imaju 3100, 5100 i 7100. Vozio sam 3100gold i deluje mi bolje od 5100 zbog menjača.

• Ne silazi, 4814 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa tako je to sa velikim brendovima. Na pr. Samsung android telefoni, u srednjoj i nižoj klasi su skuplji od mnogih alternativa, ali nude neki nivo kvaliteta koji je mnogim ljudima zadovoljavajući, a imaju poveranja u brend. Drugi kažu - ima mnogo bolje za te pare, i sve tako.

Al, evo prekidam širenje priče. Sry

• Podržavam 1

• Andragog, 5544 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450
pre 3 minuta, đunta je napisao:

Postoji opšta tema o uljima, tako da bi bilo lepo da se ne preteruje sa  širenjem. 

Od sada skupljamo temu ! :oda2:

• Haha 1

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Aprilia Red Rose, EN500A, XL750 Transalp, R1200GS

Već drugi put sipam ovo ulje u GS-a i imam osećaj da je to to, zahvaljujući ovoj temi.

Elem, od pre par dana imam Zastavu 101 Skala 55 iz 2007. Častio bih je FUCHS-om pa me zanima koje tačno? Ne zezam se 😊

• Podržavam 1

• motoras, 2608 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
Pre sat vremena, Surovi Amater je napisao:

Već drugi put sipam ovo ulje u GS-a i imam osećaj da je to to, zahvaljujući ovoj temi.

Elem, od pre par dana imam Zastavu 101 Skala 55 iz 2007. Častio bih je FUCHS-om pa me zanima koje tačno? Ne zezam se 😊

Titan ulje.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3552 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
2 hours ago, Surovi Amater said:

Titan syn mc 10w40 👍👌

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3552 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
22 minutes ago, Surovi Amater said:

Hvala, to je to! ima da leti 😂

Moj nissan je 1.4 benzin, samo to. 

Dok sam koristio castrol Magnatec na prvom paljenju ujutro čujem lanac dok ne zategne hidrošpaner, sad.. Ko puter 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6827 postova
  • Motocikl: đački pešački

Pre 1 sat, Bobni je napisao:

Gde uzimate Fuchs ulja za kola?

Isto u Top Startu u Zemunu.

Fuchs je porodična firma dan danas, najveća od svih nezavisnih uljara. Imali su preko 10.000 petrohemijskih proizvoda još dok sam se bavio uljem, glavna im  je industrija, transport i verovatno specifična maziva kao što su za avijaciju. Imaju najbolju labaratoriju na svetu i prave ulja za bilo koji agregat koji je ikada proizveden, praktično mogu da naprave bilo šta ko od šale. Imaju svoju rafineriju, za razliku od mnogih brendova koji kupuju bazno ulje kojekuda, oni ga sami rafinišu. Po mom saznanju, premium ulja, Silkolene i Titan su bez reciklaže, obavezu da određeni procenat umešaju u nova maziva čine ubacivanjem u miže zahtevana, dok pojedini brendovi su 100% od recikliranog. Celokupna prva ugradnja svih tečnosti u nemačke automibile je bila svojevremeno Fuchs. Ne reklamiraju se nigde, ne plaćaju da se uvrste u fabričke preporuke, tako da je cena zato više nego popularna, a u odnosu na kvalitet da ne govorim. Comp 4 po svojim osobinama se klasifikuje ko popularni i dobri Motul 7100 recimo. Imali su vršnu ulje koje je bilo trkaćeg ranga ali za grad, Pro 4 plus, ali se slabije prodavalo jer Comp 4 i Pro 4 su u potpunosti zadovoljavali kriterijume kupaca, tako da se ispostavilo da bolje nije bi bilo potrebno.

Kod auto ulja treba voditi računa o C klasifikaciji jer se radi o specifičnim izgaranjima goriva i mora se pridržavati fabričkoj preporuci, imaju oni sve to u asortimanu.

Toplo preporučujem univerzalnu kočionu tečnost DOT 4 i ulja za suspenzije RSF koje je multigradno i termo stabilno. I svi ostali proizvodi su im odlični.

Promenio član đunta
  • Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja