đunta 4180 Napisano Maj 11, 2020 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, sixi je napisao: Delmax prodavnice Comp4 15-50w 1L=820din , da li je to sigurna kupovina ? ili gde kupiti ? Prva zamena ulja , ne znam sta je u motoru ali ja se odlucih za gore navedeno ulje. Malo @đunta pa onda svi komentari .. Ja sam ga radio nekih 6-7 godina, predhodno se uverivši u kvalitet što lično što na sklopovima nekog užeg kruga prijatelja i poznanika,( Gosn Expandable mi je učnio preporuku onda za BMW), organizaovao virtuelnu prodavnicu i dostavu na kućnu adresu, ali nisam uspeo da postignem održiv komercijalni rezultat i od 2019. sam napustio distribuciju, a sve koji mi se obrate, upućujem na prodavnicu Auto Mika u Beogradu, Zemun, gde se i ja snabdevam svime što mi treba inače, šalju i oni brzom poštom. Vidim da se malo malo, pa spominje, što mi jeste drago, ali da me Sixi nije spomenuo poimenece, ne bih se uključio jer ne želim da pričam o ulju uopšte, a sa mušterijama samo kad primetim da im je potrebno obrazloženje. Većinu artikala koje koristim kroz radionicu je Fuch Silkolene, (na autu takođe), sakupilo se kroz servis BMW-a prilično iskustvo i kilometraža, što je dodatna kompetencija mom nekom ličnom mišljenju i izboru. BMW dostiže jako visoke temperature, termostat hladnjaka ulja otvara na tek 104°C, kod vodeno hlađenih agregata ventilatori tad već uveliko vrte punom brzinom. Temperaturna stabilnost je jako veliki zahtev za mazivo, kad ga izdržava, ono mora da bude kvalitetno, a svi Silkoleni bez problema izdrže i duži interval od propisanih 10.000km. Nakon prve zamene, sklopovi budu čisti, nakon druge, uopšte nema potrebe za detaljnim pranjem deklova ventila. Kad se prvi put sipa Silkolene, može da dođe relativno brzo do zamućenja i mrtvog sivila na prozorčetu jer ova ulja jako dobro čiste unutrašnjost, tad teba zamenu uraditi u skraćenom intervalu i uz zamenu filtera. Većinom sipam 15-50, retko 20-50, ima agregata koji troše više od uobičajenog uprkos punom pritisku cilindara, polusintetiku sa estrom, Comp 4, Super 4 ga nema ali je i to ulje iznenađujuće dobro. Mineralni VTwin 20-50 je isto odlično ulje, za starije agregate verovatno neprikosnoveno, dok je Pro 4 prošlo ne zapaženo u BMW-u, nikad ga nisam koristio, ali na mnogim drugim motorima se pokazalo izvrsno, tu i tamo Pro 4 plus, trkaći nivo kvaliteta, u 10-50 i 5-40 kod skutera, skuplje je 50%, a neka čudna manija je da se štedi gde nije baš mesto za to. Comp 4 je najprodavanije ulje iz game Silkolena, očito vrlo umišljato i kvalitetno napravljeno sa velikom univerzalnošću na tipove agregata i marke. Ja nisam pristalica stereotipa, ono, VW-Castrol, dobro ulje je to što jeste, ima mazivo recimo, koje na kartuši nosi sliku BMW-a, po mojoj oceni je jedno od lošijih kad je bokser u pitanju. Iza mišljena, kao mog, pored iskustva, stoji i komercijalni razlog, ko što reče mislim Boklić, "kad se pita serviser koje je najbolje ulje, pa na kome se ima najveći rabat". ( Ne uslovljavam nikoga i na šta, već samo savetodavno, mušterija uvek odlučuje konačno.) Zato nisam svojvremeno preterivao u hvaljenju Fuchs Silkolena jer sam prihodovao prodajom, sad mogu jer nemam komercijalnu korist. Imam benefit kod AutoMike lično za sebe, doduše, revanširaju mi se izvanrednom poslovnošću što mi je od prevashodnog značaja, mada im je to pravilo rada, ali ipak vredno istaći. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago12 15 Napisano Maj 11, 2020 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Sprint Prijavi odgovor kao problematičan Koja je rizlika izmedju comp 4 15w50 i 10w40?Послато са SM-G965F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 11, 2020 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, gago12 je napisao: Koja je rizlika izmedju comp 4 15w50 i 10w40? Послато са SM-G965F помоћу Тапатока Ja nisam strucan ali evo kako sam za sebe doneo odluku, ne mora da znaci da je ispravna. Ako je agregat stariji i ima vise predjenih km onda sipam 15w50 jer ne vozim po hladnom vremenu. Koliko sam skapirao ovo ulje nije za hladan start kada je napolju temperatura ispod 5 C mozda cak i 0 C. A ako je agregat maksimalno zdrav i proizvodjac propisuje 10w40 onda sipas to i ujedno moze i za hladnije vreme. E sada ponavljam da sam ja rastumacio ovako za sebe i ne preporucujem drugima. Takodje kada motor ima samo uljno hladjenje kazu da je bolje 15w50 jer se ti agregati vise greju i 10w40 bude bas razredjeno na visokim temperaturama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16908 Napisano Maj 11, 2020 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam 15-50w iz razloga: - sto ne vozim zimi - sto su nam leta poprilicno topla - sto je stariji motor pa ce manje potrositi gusce ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikalenko 17 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Zvornik Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima. Auh..isčita ovu temu ali nista sad ne znam jer imam mali br.kilometara i prvu zamenu ulja hocu da odradimpaa u vezi s tim ako može sugestija,pomoć? Upitanju je V-Strom, 07g.u dobrom stanju, sta sipati od ulja u masinu?? Te gledam Motul, te Ipone, te mi izleti i Silkolena..10w40, 15w50,20w50..pa sta sad ja da sipam?? Hvala. Promenio Februar 24, 2021 član Mikalenko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Imamo sličnu mašinu, trenutno imam ipone r4000rs 15w50, a sada cu da probam silikolene comp 4 15w50, našao sam ga za dosta manju cenu u odnosu na ipone, a i zanima me kako će se pokazati, ovde na forumu to ulje mnogi hvale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22100 Napisano Februar 24, 2021 Integrisan, 9521 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Po kojoj ceni si nasao i gde drug? Oba su oko 1200din/L... Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikalenko 17 Napisano Februar 24, 2021 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zvornik Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni ponudise to ulje sa gradacijom 10w40 koje kosta 1300din. E sad, ja znam za Motul i Ipone i 10w40..a vidim sad ovde da gradacija kod raznih oscilira i sad ne znam sta da uzmem jer prvi put menjam ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, N.F.S. je napisao: Po kojoj ceni si nasao i gde drug? Oba su oko 1200din/L... Hvala. Ulje 950 dinara litra, prijatno me iznenadila cena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22100 Napisano Februar 24, 2021 Integrisan, 9521 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Gde si nasao? Ne zaboravite ni repsol! 10w50 ful sintetiku (crvena etiketa) u Kg placam 1250din/l. Ima i sa plavom etiketom, takodje sintetika (10w40) oko 1000 din po litru. Nema omaske ni sa njim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22100 Napisano Februar 24, 2021 Integrisan, 9521 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan repsol-moto-program.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Auto mika u zemunu. Imaju i filtere ulja za motore, naručio sam mann, košta kao hiflo, volim kad uzmem sve na jednom mestu. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago12 15 Napisano Februar 24, 2021 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Sprint Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam pre dva dana sipao silkoline comp 4 10/40.Kupio sam ga u Delmaxu, cena 850din.Napisacu utiske kako se ponasa.Послато са SM-G965F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 579 Napisano Februar 25, 2021 Drug član, 1711 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Strom mali 2009,od prvog dana Motul 300v, kasnije 5100 I srkao ga je ko lud, večito žedan, a servisi na 6000km, nekad i ranije. Po preporuci drugara, Stromera, više njih predjem na Pro 4 i preporodim se, potrošnja ulja se višestruko smanji. Motul sam vazda uzimao u radnjama po Bg, ali sam siguran da je bio falš jer je nekad trošio ludački a nekad značajno manje, u istim uslovima i na istim putevima maltene. Vrhunac je bio kad je drugar izvadio Motul 5100 iz Francuske i ovaj ovdašnji, kao ulje i Cedevita the razlika u gustini, boji... i od tada samo Pro 4 sipam u sve i pevam pesmu. poslato preko one stvari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11606 Napisano Mart 2, 2021 Drug član, 1291 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan On 26.2.2021. at 0:11, saxi je napisao: Strom mali 2009,od prvog dana Motul 300v, kasnije 5100 I srkao ga je ko lud, večito žedan, a servisi na 6000km, nekad i ranije. Po preporuci drugara, Stromera, više njih predjem na Pro 4 i preporodim se, potrošnja ulja se višestruko smanji. Motul sam vazda uzimao u radnjama po Bg, ali sam siguran da je bio falš jer je nekad trošio ludački a nekad značajno manje, u istim uslovima i na istim putevima maltene. Vrhunac je bio kad je drugar izvadio Motul 5100 iz Francuske i ovaj ovdašnji, kao ulje i Cedevita the razlika u gustini, boji... i od tada samo Pro 4 sipam u sve i pevam pesmu. poslato preko one stvari Pro 4 godinama vec(sigurno 6 i vise) i nemam nameru da menjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Mart 2, 2021 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Prodavnica Delmax u Zaječaru nema Silkolene ulja. Prodavac mi reče da nikada nije ni čuo za tu marku ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22100 Napisano Mart 2, 2021 Integrisan, 9521 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Prodavnica "Euro 07" iz Kragujevca su kao zastupnici Silkolene ulja i maziva. Odem u poslovnicu prosle godine, dva momka su se cudila cinjenici da u motocikl uopste ide ulje!!! Za moto program nikada culi nisu, Silkolene fuchs bilbord iza prodajnog pulta stoji... Dok sam tako zbunjen stajao, u telefonu nadjem slike ambalaza, okretali glave, slegali ramenima. To ne postoji! Zvali jednog iz magacina, "onog sto se razume" , rekao mi je da sam pogresio, nema silkolene to sto mi treba... Haos... Zato smo tu gde jesmo, sramota me je po radnjama vise da pitam, posle cuvenog "za koji ti je to auto" gubim razum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Mart 2, 2021 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Da vidiš tek "znalce" po IT radnjama...Послато са M2007J3SY помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Mart 2, 2021 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Euro 07 nema trenutno ulja na stanju. Imaju COMP 4 samo jednu litru. Na predlog operateru da prosledi prodaji upit da eventualno poruče još. Nema odgovora. Momak je ostao zatečen počeo da mi govori kako je to dobro ulje. Jbt kao da ne čuje dobro. U prevodu momci. Kupujte neke druge proizvodjače. Neće ovo još skoro. Ako vas ne mrzi jurite ih preko mail.a ili da probamo da vidimo sa Orbico Srbija - Međunarodna distribucijska i logistička mreža WWW.ORBICO.RS oni su im isto zastupnik....valjda.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12755 Napisano Mart 2, 2021 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Silkolene jedino moto ulja i radi. Fuchs ima baš veliku ponudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Mart 2, 2021 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, MaRRe je napisao: Euro 07 nema trenutno ulja na stanju. Imaju COMP 4 samo jednu litru. Na predlog operateru da prosledi prodaji upit da eventualno poruče još. Nema odgovora. Momak je ostao zatečen počeo da mi govori kako je to dobro ulje. Jbt kao da ne čuje dobro. U prevodu momci. Kupujte neke druge proizvodjače. Neće ovo još skoro. Ako vas ne mrzi jurite ih preko mail.a ili da probamo da vidimo sa Orbico Srbija - Međunarodna distribucijska i logistička mreža WWW.ORBICO.RS oni su im isto zastupnik....valjda.. On 11.5.2020. at 8:29, đunta je napisao: upućujem na prodavnicu Auto Mika u Beogradu, Zemun, gde se i ja snabdevam svime što mi treba inače, šalju i oni brzom poštom. Orbico jeste uvoznik i zastupnik, započeli su Harco u E07, ali očigledno bez neke zapaženosti. Orbico se ne bavi distribucijom na malo, prodaja AutoMika distriubuira njihovu robu i maziva uvek imaju na stanju, kao i niz artikala raznoraznih brendova, a takođe i odličan asortiman rezervnih delova za automobile, rade 24 sata dnevno 7 dana u nedelji, uvek će neko u kratkom roku reagovati na poziv i upit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gago12 15 Napisano Mart 2, 2021 U prolazu, 70 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Sprint Prijavi odgovor kao problematičan Prodavnica Delmax u Zaječaru nema Silkolene ulja. Prodavac mi reče da nikada nije ni čuo za tu marku ulja.Taj doticni prodavac je ocigledno neobavesten kao Kostunica, ili ima bol u preponskoj veni.Послато са SM-G965F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Mart 2, 2021 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, đunta je napisao: Orbico jeste uvoznik i zastupnik, započeli su Harco u E07, ali očigledno bez neke zapaženosti. Orbico se ne bavi distribucijom na malo, prodaja AutoMika distriubuira njihovu robu i maziva uvek imaju na stanju, kao i niz artikala raznoraznih brendova, a takođe i odličan asortiman rezervnih delova za automobile, rade 24 sata dnevno 7 dana u nedelji, uvek će neko u kratkom roku reagovati na poziv i upit. Hvala Djunta! Zovem sutra Auto Miku pa da probamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16908 Napisano Januar 6, 2022 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan I dalje jedino vidim da Markos iz NS prodaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12755 Napisano Januar 6, 2022 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidiš dobro Auto Mika je osetno jeftiniji od Markosa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...