Krokodilo 2634 Napisano Avgust 5, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Хвала на лепе речи, трудим се мада не може свако да буде задовољан. Не сватају људи да свако возило има одреџену намену и да константно коришчење изван тих оквира, смањује му век, а за то никако није крив мајсторSent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Na koji pritisak pumpate gume, fabrička preporuka od 1.7 napred i 2.0 pozadi ili ipak veći? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7073 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 2970 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan To što fabrika kaže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Avgust 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika kaže to za fabričke gume, i za nekog prosečno teškog vozaća. Slobodno možeš da malo eksperimentišeš, pa da nađeš sebi pravu merku. Preporučene vrednosti uzmeš kao reper, pa isprobavaš malo +- Promenio Avgust 7, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Наш 158 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Предњу гуму строго на препоручени притисак. Може се десити да "бежи" ако је на већем од препорученог. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Oko guma ima mnogo filosofiranja, da ne kažem palamuđenja, pa onda aj malo i ja da doprinesem Nisu sve gume iste, nisu istih svojstava, niti su vozači, ni njihovi stilovi vožnje isti. Niti podloge po kojima voze... Nekoj gumi ili stilu vožnje više odgovara malo veći pritisak, dok drugoj nešto malo manji. Ne treba ići u eksteme, ali je sasvim OK da se čovek malo poigra, pa da pronađe ono što mu najviše odgovara i leži. Bude čak i zanimljivo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 7, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Jasno, nego 1.8 mi nekako zvuci malo, znam da je na Innovi prednja 2.2, doduše innova ima za trunku siri tocak ako se ne varam. Posebna je prica kalibrisanost kompresora na pumpama, odem na jednu pise 2.0, pomerim se 500m na drugu pumpu po njima sam na 1.8, moraću da nabavim onaj namenski merač. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Avgust 7, 2023 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To jeste. Ja se trudim da uvek pumpam na istoj pumpi\kompresoru, malo preko preporučene vrednosti, al sad koliko je to tačno, bemliga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada50cc 7 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Nbgd Motocikl: visa R Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi da vam se pohvalim i požalim. Položio sam za A prošle nedelje. Odem danas da predam papirologiju za upis kategorije...pogrešna uplatnica, potrebna mi je druga za izdavanje "PROBNE VOZAČKE DOZVOLE". Inače posedujem B kategoriju već 20 godina. Postoji propust u zakonu o bezbednosti saobraćaja, prenosim tekst: Redovno nam se javljaju motociklisti koji su dobili probnu vozačku dozvolu za A kategoriju, iako već 20-ak godina imaju vozačku za B kategoriju, pri čemu takođe decenijama voze „manje“ motocikle. Ne mopede, već prave motocikle. Pored toga, nije im jasno zašto mlađi motociklisti ne dobijaju probnu vozačku za A kategoriju? Dakle, zašto stariji i iskusniji dobijaju probnu, a mlađi i neiskusniji dobijaju standardnu dozvolu? Odgovor - kratko i jasno Reč je o propustu u zakonu. Zakon je napisan tako da su nenamerno diskriminisani stariji vozači/motociklisti koji su polagali pre nego što su uvedene probne vozačke dozvole. Jednostavno, kada su u pitanju kategorije A1, A2, A, B1 i B – ako nikada ranije niste imali probnu vozačku dozvolu za bilo koju kategoriju, pa sada želite da polažete za bilo koju od ovih kategorija (A1, A2, A, B1 i B), dobićete probnu vozačku dozvolu. Nema logike, ali zakon je tako napisan, a MUP prati zakon i tu nema pomoći. Kada „odslužite“ probnu vozačku za bilo koju od gore navedenih kategorija, više nećete dobijati probnu vozačku za bilo koju kategoriju za koju naknadno budete polagali. Koja ograničenja donosi probna vozačka kada su u pitanju motocikli? Ova ograničenja se odnose na motocikle. Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da: 1) upravlja vozilom brzinom većom od: - na autoputu 110 km/h, - na motoputu 90 km/h, - na ostalim putevima brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće, 2) otpočne i upravlja motornim vozilom ukoliko ima u organizmu alkohola odnosno psihoaktivnih supstanci, 3) upravlja motornim vozilom u periodu od 23,00 do 06,00 časova, 4) za vreme vožnje koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju, odnosno opremu koja omogućava telefoniranje bez angažovanja ruku. - Tu je i dodatna obaveza - motocikl kojim upravlja vozač koji ima probnu vozačku dozvolu, mora biti označen posebnom oznakom "P", koja mora biti na vidljivom mestu sa prednje i zadnje strane vozila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 8, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Kažem ja, diži Vizu na 110cc, ugradi elektronsku blokadu za tehnički i teraj dalje dok ne istikene probni period i rešiš da menjaš motor, voziš 20god i sada ne možeš da voziš noću, budalaština. Promenio Avgust 8, 2023 član astmario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11545 Napisano Avgust 8, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4362 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, astmario je napisao: voziš 20god i sada ne možeš da voziš noću Isto ja, imao A kategoriju 11 godina, dobio probnu B. Glupost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 11, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Na 2 rezervoara prosečna potrošnja 2,6L/100Km. Čisto gradska naravno u ne baš zahvalnom režimu bežanja od beogradskog haosa. Da li ima smisla sipati benzin od 100 oktana? Promenio Avgust 11, 2023 član astmario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11545 Napisano Avgust 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4362 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne baš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2519 Napisano Avgust 11, 2023 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dzaba,bacas pare na 100 oktana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Avgust 11, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan 100 ШТА?Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 11, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Nemoj da ismevaš gasprom, 100 oktana ima barem 93 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Avgust 11, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Гориво у региону је генерално Fanta која гори и ништа више. Можда Shell V - power у Грчкој и ништа друго слично у околини. Ево наш Шел у МК исто говно ко све друго.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2519 Napisano Avgust 11, 2023 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Što bi rekli "limunada" 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 56 Napisano Avgust 11, 2023 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan Bogme od kako mi je Moto Morini radio ko kosilica i bacao EFI greske na 95, ja iskljucivo sipam 100 pa cak i u Sym. Nisam srecan sto dajem vise ali makar ne razmisljam (puno). #my2cents Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7073 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 2970 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, astmario said: Na 2 rezervoara prosečna potrošnja 2,6L/100Km. Čisto gradska naravno u ne baš zahvalnom režimu bežanja od beogradskog haosa. Da li ima smisla sipati benzin od 100 oktana Ako sam dobro razumeo to 100 je samo naziv za aditivirano gorivo (osveštao ga valjda neko). Drugo... 100 oktana u motorima koncepcije kao što je tvoj ne da nema smisla... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Да би нешто побољшао треба да то нешто има основу за побољшање. Са бензином у региону то није случај. Можда сте приметили да после сипања горива агрегат ради добро и стабилно само први дан, веч сутра "нешто не штима". Убацивање петролеја у резервар продужава стабилност горива и смањује његово испарење поготову лети кад су температуре високе. Али, скептичност око овог поступка чешче преовлада. Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Bogme od kako mi je Moto Morini radio ko kosilica i bacao EFI greske na 95, ja iskljucivo sipam 100 pa cak i u Sym. Nisam srecan sto dajem vise ali makar ne razmisljam (puno). #my2centsU Sym ima smisla sipati 100 oktana isključivo u smislu konzervacije, tj pred pauzu između dve sezone (zimski period). A razlog je to što 100 oktanski benzin duže zadržava svojstva od "običnog" benzina.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1043 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 544 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koja svojstva i zašto to misliš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Pa oktanski broj, jer vremenom se smanjuje oktanski broj, i ovaj od 91 oktana će brže da postane neupotrebljiv. Sem toga, benzin od 100 oktana (makar taj broj bio samo marketing) ima više aditiva koji utiču na stabilnost "čorbe". Eto, nadam se da sam malo jasnije objasnio. Inače, ovo moje sokoćalo sa avatara (Kymco Agility 200i) ne pravi nikakvu razliku između običnog 95 i onog boljeg od 100 oktana, testirano mnogo puta fo sad. Razlog je relativno nizak stepen kompresije i relativno niska radna temperatura, pa za 100 oktans zaista nema potrebe sem u smislu punjenja rezervoara do čepa dok stoji preko zime u garažiПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 15, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Da li je moguće "spustiti" nožnu kočnicu? Ne u smislu sa niže/više hvata, to sam podesio, i osetljivost prekidača za sveto, nego samu nožicu spustiti da bude recimo 2-3cm ispod nivoa fuzastera, da prsti imaju blagi pad ka dole, kao što stoji ručica menjača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...