MilanS 375 Napisano Februar 20, 2023 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tracer 900 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mrle je napisao: Da li može jedan ENP da se koristi za više vozila? Konkretno bih koristio za Navaru (teretno) Punta i putni kombi (druga kategorija) Navara bi morala proci kao putnicko vozilo po pitanju putarine, nema veze sto je registrovana kao teretno. Kombi, ako je H1, najcesce prolazi isto kao putnicko. Svi su tu negde, na granici, pa se desi da ne digne rampu, napise da je neodgovarajuca kategorija. Onda neko rucno digne rampu i to je to... Recimo da Ford Custom tu najvise problema pravi, ostali prolaze najcesce bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1926 Napisano Februar 22, 2023 Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva situacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3101 Napisano Februar 22, 2023 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad imaš čist monopol koji je i legalan, možeš šta želiš. Kao slučaj sa radnicima na naplatnim rampama pre nekoliko godina...milione su na sitno uzeli a da nisu bili toliko alavi verovatno ih nikad ne bi uhvatili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Mart 1, 2023 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 2. 2023. at 21:11, MilanS je napisao: Navara bi morala proci kao putnicko vozilo po pitanju putarine, nema veze sto je registrovana kao teretno. Kombi, ako je H1, najcesce prolazi isto kao putnicko. Svi su tu negde, na granici, pa se desi da ne digne rampu, napise da je neodgovarajuca kategorija. Onda neko rucno digne rampu i to je to... Recimo da Ford Custom tu najvise problema pravi, ostali prolaze najcesce bez problema. Ja vozim ford ranger raptor,vrlo cesto mi se rampa ne digne,pogresna kategorija...pa je rucno podizu. Sad sam se vec naucio,pa idem bas polako,inace par puta sam jedva stao da ne opalim u rampu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Mart 26, 2023 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam dal' ste čuli, ali je došlo do poskupljenja putarina za 14%. Medjutim ko koristi TAG za te korisnike će putarina poskupeti za 8%. Zaključujem da su motorna vozila iz kategorije A1 diskriminisana jer ti korisnici nisu u mogučnosti da koriste jeftiniju tarifu. Generalno govorim iz principa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4018 Napisano Mart 26, 2023 Nemanja Stojanović, 1368 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Sada na sajmu me startovali dal koristim i ja im objasnim da imam za auto al da bih rado uzeo i za motor. Rekli mi da pošaljem mejl, predlog/zahtev, jer jedino tako može ako im stigne dovoljno pa da procene da ima potrebe uvoditi. Reko kakvo proseravanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Mart 26, 2023 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Skittles je napisao: Sada na sajmu me startovali dal koristim i ja im objasnim da imam za auto al da bih rado uzeo i za motor. Rekli mi da pošaljem mejl, predlog/zahtev, jer jedino tako može ako im stigne dovoljno pa da procene da ima potrebe uvoditi. Reko kakvo proseravanje. Nema tehničkih mogućnosti ( čitaj "Boli nas ku.ac") 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2620 Napisano Mart 28, 2023 Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan On 3/26/2023 at 9:11 PM, BaneVuk58 said: Nema tehničkih mogućnosti ( čitaj "Boli nas ku.ac") Stvarno su teške slepčine, svaki put popizdim kad sam na rampi... reko sta mi kriv onaj mucenik sto radi u kucici, pogledam u retrovizor kolona iza pa dok skinem rukavice iako pripremim sitno pre kretanja, pa dok uzmem kartu dam lovu, pa ponovo stavljaj rukavice ... Gde su ta nasa silna udruzenja Mas i ostali kurci, ne pamtim da sam negde cuo ili procitao da su se nesto aktivirali da se te banalne stvari vise rese i sta je problem napraviti hebeni tag za motor, kontam iz džepa bi mogao raditi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4839 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan NIje da stajem u odbranu, ali niko nema tapiju na udruženje. Kome se ne sviđa rad bilo kog urdruženja (pogotovo onoga čiji nije član), može lepo da osnuje svoje. Nije ni skupo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Mart 28, 2023 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ali valjda i članove udruženja "svrbi" isti problem. Ja inače za udruženja znam samo kad se otvara sezona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7169 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...meni je neverovatno koliko ljudi u Srbiji nema tag... Valjda je ljudima puno 2000din da daju.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan A sto bi imali??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1035 Napisano Mart 28, 2023 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 3. 2023. at 21:00, BaneVuk58 je napisao: Ne znam dal' ste čuli, ali je došlo do poskupljenja putarina za 14%. Medjutim ko koristi TAG za te korisnike će putarina poskupeti za 8%. Zaključujem da su motorna vozila iz kategorije A1 diskriminisana jer ti korisnici nisu u mogučnosti da koriste jeftiniju tarifu. Generalno govorim iz principa Dal vozila bez TAGa vise ostecuju put pa zato imaju poskupljenje za 14%, a ovi sa TAGom manje ostecuju pa zato imaju poskupljenje 8%??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7169 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, MaxiS said: A sto bi imali??? U pravu si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @ske Hoce da rasterete guzvu i svi idu na brzi nacin naplate... @Andrej_Hotstepper Koliko njih (vozaca) cesto izadje na autoput, par puta godisnje. Onaj ko radi ili na neki nacin ne moze bez autoputa, sigurno ima TAG. Zato msm da ti pitanje, odnosno, konstatacija nije na mestu 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3211 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Pa, realno, do pre 2 godine sam auto put koristio 2 puta godisnje. Pri odlasku i pri povratku sa letovanja u Gr. Do Cacka isao Ibarskom, a isto i do Beograda. Van tih relacija sam retko isao. Sada, kada je Milos Veliki u blizini Valjeva, AP koristim daleko cesce i zato sam i uzeo tag. Opet su iste relacije, Bg ili Cacak, ali sada su povezane autoputem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeo grcki tag samo zato sto je bio besplatan. Inace mi ne treba Imam i makedonsku karticu za putarinu, takodje mi ne treba al volim da imam Nas TAG imam dugo, ali u zadnje vreme ne izlazim cesto na autoput... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1577 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 795 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Šta treba uraditi kad istekne rok važenja kartice koja je vezana uz tag.Sent from my RMX2202 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Mart 28, 2023 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, MaxiS je napisao: A sto bi imali??? A što da ga nemam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3994 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan U HR na uplate na TAG (ENC) dobijaš 21,xx% popusta, malo li je. Napokon i kod nas neki finansijski benefit od TAG-a, mada nije toliko osetan... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Mart 28, 2023 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, idanijel je napisao: Šta treba uraditi kad istekne rok važenja kartice koja je vezana uz tag. Sent from my RMX2202 using Tapatalk Nisam jos menjao karticu, ali moracu u julu kad istice ova koja je trenutno vezana. Koliko vidim, u ENPay aplikaciji ima administracija kartica, tu moze da se doda nova kartica (ili obrise stara)... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1044 Napisano Mart 28, 2023 Zainteresovan, 546 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Menjao sam ja. U aplikaciji imaš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Mart 29, 2023 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, BaneVuk58 je napisao: A što da ga nemam Samo dva posta gore... Objasnjavam da volim da imam, a da ne treba... Cuveni vic... Francuz, Italijan i Srbin Francuz ima zenu i svalerku, svalerku voli. Italijan ima zenu i svalerku, majku voli. Srbin ima zenu i svalerku, ne voli ni jednu, al' voli da ima 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Mart 29, 2023 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, MaxiS je napisao: A sto bi imali??? Treba... Kontam sta hoces da kazes, ali kontam i Andreja... Ja nisam od onih koji puno putuju... Par puta mesecno odem do mojih u Ča... Letovanje, zimovanje, ali ovaj tag je stvarno dobra stvar, pa cak sa putujem duplo manje (Kad pogledam mesecne fakture, to i nije tako malo)... Druga je stvar sto ljudi ne znaju... Ne znamo za mnoge stvari koje zivot cine laksim, kvalitetnijim, ili prosto necemo sad nesto novo da uvodimo... Ne treba nam... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Mart 29, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Bio je jedno vreme za 800 din, pa 2000 sa 2000 kredita na sebi.. Onaj prepaid stvarno nikad ne bih uzeo jer se desi na ne odem 2 meseca na AP, ali sa ovim postpaid je odlično + sad će biti i jeftinije nego standardno plaćanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...