Biker Q 1642 Napisano Maj 14, 2022 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma ima neka fora kao trebao da skloni tag, zamota u alu foliju ili tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2596 Napisano Maj 14, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Uz sam tag se dobija kutija presvučena folijom gde se tag može skloniti kako se ne bi očitao. Međutim, ovde oni nisu ništa uradili da spreče prekršaj, a izvesno je da imaju svu neophodnu tehniku za otkrivanje nepravilne kategorije (inače mu ne bi stigla kazna, jelte). U normalnom svetu bi tako nešto bilo oboreno lako, kao što kolega Zemunac kaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 941 Napisano Maj 14, 2022 Ol' dirty bastard, 607 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan On 5/11/2022 at 9:16 AM, grafigo said: Kada sam vukao prikolicu kolima, kamere nisu imale nikakav problem da prepoznaju prikolicu i da ne podignu rampu. Uh, kakvo je bilo kocenje... jos uvek se cudim kako me prikolica nije preskocila. Nebitno kojim vozilom se ide - uvek moze da se desi da se ne digne rampa, i desava se povremeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3994 Napisano Maj 14, 2022 Drug član, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Dešava se redovno, ja sam čak uspeo da pokupim rampu kod Paraćina.. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7687 Napisano Maj 14, 2022 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Mora ispod 30km/h da se vozi da bi se ocitao tag... Vise puta mi se desilo, aj sto se vracam ja u rikverc, nego sjebem i onog iza mene. Posle sam saznao da mora ispod 30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
00vladan 300 Napisano Maj 14, 2022 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Fixie Prijavi odgovor kao problematičan Mora ispod 30km/h da se vozi da bi se ocitao tag... Vise puta mi se desilo, aj sto se vracam ja u rikverc, nego sjebem i onog iza mene. Posle sam saznao da mora ispod 30 Ne mora. Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4839 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To za kategoriju da bi "palo" znate pouzdano ili je trenutak inspiracije¿ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7687 Napisano Maj 15, 2022 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, 00vladan je napisao: Ne mora. Pa probaj uleti brze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Budimir 76 Napisano Maj 15, 2022 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, ser je napisao: Pa probaj uleti brze... Ulazio sam ja i sa preko 40 i otvarala je. Izgleda kako joj se cefne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Maj 15, 2022 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan 40 kmh je kao ogranicenje na prolasku kroz naplatnu rampu. Kad prolazim gledam da bude izmedju 40 i 50, i nikada nisam imao problema sa ocitavanjem. U stvari problem mi se cesce desavao kada se prolazi sporije, kada su neka vozila ispred i slicno. Pre neku godinu, na povratku sa mora, cini mi se Nis da je bio, ocita mi tag, ja lagano ka rampi, ona pocinje da se spusta. Nije bilo vremena za kocenje, pokusah da dodam gas da prodjem, i opauci me po krovu, stradala i antena (da sam uleteo sa 40, 50, ne bi bilo problema). Tu sam saznao od radnika na rampi da se desavalo da ljudima strada i shoferka. Ocigledno neki bug je bio. Ali 30 km/h brzina je skroz ok za prolazak sa tagom, ko se nesto tripuje oko ocitavanja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
00vladan 300 Napisano Maj 15, 2022 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Fixie Prijavi odgovor kao problematičan Pa probaj uleti brze... Nisam hteo da zvuči nadmeno. Trebalo bi možda da se ide 30km/h, a ne mora. Tempiram ga negde da prolazim sa 50-ak km/h i nikad problem. Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3994 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja najčešće sa 60-70 ulazim sa nogom iznad kočnice. Ovo kad sam pokupio rampu tag je bio očitan (jedan bip), samo se rampa nije podigla, a ja išao 40ak na sat, mozak registrovao taj jedan bip i da je sve ok, nisam ni skapirao da je rampa dole dok je nisam zveknuo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7687 Napisano Maj 15, 2022 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, ja par puta naisao i nece. I jednom bleji radnik ispred kucice, ja mu kazem da me zeza, kaze mnogo brzo nailazis i da je pravilno ispod 30. E sad, meni neka logika govori da je to zbog toga sto program ne moze da ocita tablicu i oceni dal je II ili III kategorija, posto sam kombijem nailazio. Tag je inace za II kat. i vezan za registarsku tablicu. Ne znam dal je to tako i za I kat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3994 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mene više nervira kako su rešeni prilazi ENP rampama kada su gužve - ne možeš da se probiješ do rampe... U HR je to mnoooogoooo bolje urađeno, jasno odvojene trake debelo pre rampe. Sam prolazak je lošije urađen jer je čitač TAG-a između kućice i rampe (gde ima kućica) pa mora i mnogo da se uspori jer si preblizu rampe. Sa druge strane, imaju odličnu aplikaciju i online dopunu kojom se uštedi 21,4% na ceni putarine, za šta im svaka čast. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Online dopuna je prava stvar. Da li to funkcionise kod nas? Skoro sam isao za MK, i nisam imao gde da dopunim tag. Platio kešom. Radnik u "kucici" mi rece da moze i kod njih, jbg beše kasno. Na povratku iz MK sam dopunio na OMV odmah po ulsku u Srbiju. Nisam se raslitivao da li ima online doplata kod nas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2596 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Skyrunner said: To za kategoriju da bi "palo" znate pouzdano ili je trenutak inspiracije¿ Što se mene tiče, ovo drugo, ali je reč o normalnom svetu. Da li mi tu upadamo ili ne, to je već složenije pitanje. Što, jel imaš možda neku pouzdanu informaciju? I šta bi se desilo da očitavanje kategorije bude pogrešno, ali u korist Puteva Srbije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2596 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, MaxiS said: Online dopuna je prava stvar. Da li to funkcionise kod nas? Ne znam za dopunu, mislim da nema. Ali moguće je povezati tag sa platnom karticom, i onda se voziš bez razmišljanja o dopuni. Jednom mesečno (ili kako god već, ne znam tačno), dobiješ obaveštenje i neki dan nakon toga ti bude naplaćeno sve sa kartice. Ja svoj tag hoću da povežem sa platnom karticom, ali to za postojeći tag zahteva neku rekonfiguraciju, čime se sav postojeći prepaid kredit maltene blokira na tag-u, što je totalno suludo... Ja sve kao planiram da potrošim kredit, pa da ga odnesem na rekonfiguraciju, ali nikako da mi se poklope prilike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4839 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, vasa.93 said: Što se mene tiče, ovo drugo, ali je reč o normalnom svetu. Da li mi tu upadamo ili ne, to je već složenije pitanje. Što, jel imaš možda neku pouzdanu informaciju? I šta bi se desilo da očitavanje kategorije bude pogrešno, ali u korist Puteva Srbije? To je naravno bilo retoričko pitanje. Ne znam koja ti je logika, ali onog trenutka kad prođeš ulaznu rampu ti si se saglasio sa pravilima koja važe na autoputu. To uključuje i plaćanje za korišćenje autoputa. Zapravo ti zaključuješ realni, konkludenti ugovor sa upravljačem puta sa naplatom i između vas se stvara obligacioni odnos. Njihov da održavaju put u određenom stanju i spreče ulazak određenih vozila kao i životinja, a tvoj da platiš nadoknadu. U skladu sa tim otvaranje rampe ne označava da se oni odriču eventualnih potraživanja prema tebi. To može biti učinjeno i kako bi se izbegla šteta. Kako na tvom vozilu, tako i na njihovoj rampi. Sav novac koji oni (upravljač puta) eventualno traži od tebe, nije kazna, već naknada i ne ide kroz Prekršajni sud već kroz Osnovni sud u vidu potraživanja. Ovo ovako funkcioniše u svim ozbiljnim državama, a pored toga što je ova naša često loše vođena i puna nerada i nikakve organizovanosti, nećemo baš preterivati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2154 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 970 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ulazio sam ja i sa preko 40 i otvarala je. Izgleda kako joj se cefne Dok sam terao kombi sa termokingom nisu otvarale ni sam 15kmh,ove nove,npr Obrenovac. Šimanovci nekad otvore nekad ne. Sa normalnim autom idem oko 40 i otvori svaki put,na oko 50 de nekad desilo da neće ali to je mali procenat.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2154 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 970 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo da zvuči nadmeno. Trebalo bi možda da se ide 30km/h, a ne mora. Tempiram ga negde da prolazim sa 50-ak km/h i nikad problem. Sent from my ELS-NX9 using TapatalkO ovome smo pričali pre neki dan. Valjda ne bi rekao da otvara preko 30kmh da nisi probao,ali ne vredi...Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2570 Napisano Maj 15, 2022 (promenjeno) Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja oborim na oko 40kmh, i nikada mi se nije desilo da se rampa ne pogine... Edit: Zoran Babić je probao brze... Promenio Maj 15, 2022 član MaxiS 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2596 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Skyrunner said: ... Sav novac koji oni (upravljač puta) eventualno traži od tebe, nije kazna, već naknada i ne ide kroz Prekršajni sud već kroz Osnovni sud u vidu potraživanja. E vidiš, ceo ovaj post je mnogo konstruktivniji od retoričkog pitanja. U principu da, posle ponovnog čitanja poruke kolege koji je opisao iskustvo svog brata, jasno je da nije u pitanju kazna, već samo naplata onoga što bi njegov brat i inače morao da plati - punu cenu putarine za odgovarajuću kategoriju. To daje celoj priči potpuno novu perspektivu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4839 Napisano Maj 15, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa video sam dve tvrdnje da to pada kao prolećna kiša, pa rekoh da vidim, možda ima nešto što mi je promaklo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Maj 15, 2022 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam imao problema a uvek ulazim sa preko 60 a mojoj mami je dva puta nestao novac, prvo 2 hiljade pa je mislila da nije dopunila a posle nekoliko meseci 3000. Onda joj bilo cudno da bas ima nula dinara na racunu, pisala zalbu i uplatili joj 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 151 Napisano Maj 15, 2022 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Meni u glavi da je na uputstvu pisalo da brzina treba biti ispod 60km/h tako da uvek prolazim sa 50-60 i nikad nisam imao problema sa očitavanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...