markommarko 1501 Napisano Septembar 3 Drug član, 615 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Action 3, Sandisc Extreme Pro 128, 256 i 512 gb. Formatiram ih u kameri, na komp prebacujem preko čitača. Sve radi savršeno. Dakle, isprobaj sa drugom karticom kameru, a karticu na drugoj kameri, da bi video u čemu je problem - kamera ili kartica. Sam metod formatiranja i prebacivanja ne bi trebalo da je problem jer meni radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 63 Napisano Septembar 3 U prolazu, 86 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je V30 ili U3? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1501 Napisano Septembar 3 (promenjeno) Drug član, 615 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan @iksde Ne znam da li je pitanje bilo upućeno meni, ali sve su u3 i v30 Promenio Septembar 3 član markommarko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7763 Napisano Septembar 3 Advanced Member, 2631 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @shomsi Besplatna verzija Disk Drill zapravo uspeva da rekonstruiše file system. Svi video fajlovi su tu, mogu da ih odgledam u preview. Poslednji snimljeni secka, moguće da je tu krenulo neko bagovanje. Sad samo treba izbrojati 80€ za punu verziju koja može da ih vrati u život @markommarko Isti ovaj čitač godinama koristim za regularne SD kartice. Mislim da je samo jedna nekada crkla, ali ta je otišla u nepovrat. Biće da nešto ne štima sa microSD karticama. U zadnjih 5-6 godina više komada je odbilo saradnju (dron, akciona kamera). A njih koristim osetno ređe nego klasičnu SD. Svaki put ide isti ovaj scenario sa problemom prilikom importa. Pre toga kartica u uređaju radi normalno, posle formatiranja takođe radi ali mi je iskreno frka da ih koristim. Po meni, lako moguće da čitač napravi neki problem. Ima smisla uzeti drugi za probu. Ovo se dešava dovoljno retko da nema šanse testirati na smislen način. Ako Disk Drill zapravo uspe da povrati video fajl momentalno opravdava svoju cenu, i čini svako dalje razbijanje glave bespotrebnim. @iksde I moje kartice su U3 V30 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 1236 Napisano Septembar 3 Zainteresovan, 402 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Meni je baš čitač oštetio fajlove iz OA4, neki sa Ali/Temu... Od tada ili iz kamere ili ovaj Kingston, nije se ponovilo. Kingston MobileLite Duo 3C USB Type-A & Type-C Micro SD FCR-ML3C 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 207 Napisano Septembar 4 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga Dobro je da si uspeo Mislim da je bilo ranije da neku malu zapreminu memorije mozes da povratis besplatno za probu, ali ne secam se koliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7763 Napisano Septembar 4 Advanced Member, 2631 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 100MB gratis, što naravno nije dovoljno za bilo šta snimljeno u 4k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11091 Napisano Septembar 4 BJB Maxi Scooter Club, 6845 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Pristiglo juče sa Temu-a, izmedju ostalog, daljinac za akcionu kameru i štap za istu. Povezao Insta 360 One inch, radi odlično, pali kameru, gasi je, pali snimanje, prekida. Treba mu 15-20 sekundi da se poveže i to je to. Videćemo utiske i učinkovitost u vožnji. Štap deluje vrlo kvalitetno, ima te cilindre kojim se segmenti zaključavaju. dugačak je 110 cm i nadam se da neće tonuti kad ga raširim. Takodje kad se raširi, ne uvija se. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 7763 Napisano Septembar 4 Advanced Member, 2631 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kove 450 Rally / CF-Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajd samo daprijavim za karticu. Plaćena verzija Disk Drill je uspešno vratila sve fajlove sa kartice (sve koji su nastali posle zadnjeg formatiranja. Dakle, posle formatiranja je diskutabilno šta može da se uradi). Mogao je da pročita sadržaj kartice i rekonstruiše fajl sistem. Da ponovim, Windows a ni bilo koji uređaj karticu nisu mogli da očitaju. 80€ za doživotnu licencu, navodno sa uključenim ažuriranjima. Instalacija je za jednog korisnika, na tri računara. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 63 Napisano Septembar 4 U prolazu, 86 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Dok nisam kupio novu karticu probao sam sa probao sam sa starom sporijom. Svaki put sam imao nečitljiv fajl, ali to je i jedina sličnost sa gliginim slučajem. Extreme pro V30 radi skoro godinu dana bez greške. Prebacujem direkno iz kamere jer me mrzi da rasklapam dodatni kavez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25269 Napisano Septembar 5 Integrisan, 8218 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam instalirao neki firmware update za action 4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazo95 56 Napisano Nedelja u 09:27 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 9. 2026. at 11:00, Gliga je napisao: Ajd samo daprijavim za karticu. Plaćena verzija Disk Drill je uspešno vratila sve fajlove sa kartice (sve koji su nastali posle zadnjeg formatiranja. Dakle, posle formatiranja je diskutabilno šta može da se uradi). Mogao je da pročita sadržaj kartice i rekonstruiše fajl sistem. Da ponovim, Windows a ni bilo koji uređaj karticu nisu mogli da očitaju. 80€ za doživotnu licencu, navodno sa uključenim ažuriranjima. Instalacija je za jednog korisnika, na tri računara. Na poslednjoj turi mi se desilo da mi je smrdljivi DJI Osmo 4 izbrisao sve snimke jer je prepunio memoriju. Radi se o 128gb snimaka. Kada mi se to desilo nisam ukljucivao kamericu da snima opet da ne dodje do prepisivanja, pa sam otisao i kupio novu SD karticu. LapTop klinika u BGu mi je rekla da mogu da mi vrate snimke i traze 5000 dinara. Verovatno koriste taj disk drill kao sto si rekao. E, sad je pitanje koliko je zapravo komplikovano da se taj disk drill koristi? Je l on vraca snimke u MP4 formatu ili i tu nesto mora da se cacka? Ili jednostavno da platim tih 5000 i ne razmisljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25269 Napisano Nedelja u 09:36 Integrisan, 8218 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li nacina da se smanji ili ukloni lens glare/flare kada se snima prema suncu ili jedino da izbegavam takvo snimanje? Ne smeta meni odsjaj koliko onaj glupi flare koji se pojavi. Mislio sam da je to proslost i na jeftinijim kamerama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazo95 56 Napisano Nedelja u 09:53 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Motorcyclist je napisao: Ima li nacina da se smanji ili ukloni lens glare/flare kada se snima prema suncu ili jedino da izbegavam takvo snimanje? Ne smeta meni odsjaj koliko onaj glupi flare koji se pojavi. Mislio sam da je to proslost i na jeftinijim kamerama... To mozes da uradis uz pomocu ND 16 filtera. On je idealan za jako suncane dane. Sad sam ga koristio kad sam vozio jadransku magistralu, i evo mozes da vidis kako je izgledao snimak: I da, nabavio sam te filtere na TEMU. Ne znam za koju kameru ti konkretno treba? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25269 Napisano Nedelja u 10:07 (promenjeno) Integrisan, 8218 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan @blazo95 Action 4. Procitao sam na netu odgovore od nekih ljudi da ND filteri vise smanjuju kolicinu svetlosti, ali ne deluju na lens glare. Takodje sam dobio odgovor da se to desava od odsjaja izmedju zastite objektiva i samog objektiva, ili da im je los premaz na zastiti. Iskreno nemam pojma. Ja sam mislio da se te gluposti ne desavaju danas, to sam davno imao na Ekenu... Evo slika od nekog korisnika. Nesto ovako slicno ali samo kada snimam gde je sunce u kadru i zraci udaraju u objektiv. Promenio Nedelja u 10:07 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25269 Napisano Nedelja u 10:09 Integrisan, 8218 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, blazo95 said: To mozes da uradis uz pomocu ND 16 filtera. On je idealan za jako suncane dane. Sad sam ga koristio kad sam vozio jadransku magistralu, i evo mozes da vidis kako je izgledao snimak: I da, nabavio sam te filtere na TEMU. Ne znam za koju kameru ti konkretno treba? Ima i kod tebe, na to mislim. Da li postoji uopste resenje za to? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazo95 56 Napisano Nedelja u 10:14 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Motorcyclist je napisao: Ima i kod tebe, na to mislim. Da li postoji uopste resenje za to? Da da, ima i kod mene, ali bez filtera bi taj flare isao do kraja. Ovako sa tim filterom je smanjen dosta... mislim da nije lose budzet resenje. Al ajde da vidimo da l jos neko od clanova ima bolju soluciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25269 Napisano Nedelja u 10:20 Integrisan, 8218 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam i za CPL filtere ali se ne razumem. Iskreno meni nisu nesto potrebni jer ne snimam stalno ali znam da oni koji snimaju svakako izbegavaju da snimaju kada je sunce direkt ispred njih itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazo95 56 Napisano Nedelja u 10:26 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Motorcyclist je napisao: Cuo sam i za CPL filtere ali se ne razumem. Iskreno meni nisu nesto potrebni jer ne snimam stalno ali znam da oni koji snimaju svakako izbegavaju da snimaju kada je sunce direkt ispred njih itd. Koristio sam i taj filter, al kada je bilo oblacno. Tako sam procitao na internetu... Ne razumem se ni ja, ovo mi je prvi put bio da sam ih koristio i eto verujem da prave razliku, ali ne toliko vaznu za rekreativino snimanje. Veci problem kod Action 4 je sto brise snimke kada napuni memoriju... Moja je sada na Mangartu letela 50 metara u livadu, i jedva sam je nasao posle kad sam video da je izbrisala 128gb snimaka... nervnii slom. I mislim da cu da je prodam i da uzmem Insta 360 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1092 Napisano Nedelja u 17:51 Zainteresovan, 474 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, blazo95 said: Veci problem kod Action 4 je sto brise snimke kada napuni memoriju... Ne, DJI Osmo Action 4 NE BRIŠE snimke kad napuni memorijsku karticu. Bolje pogledaj šta si i kako podesio u podešavanjima kamere nego što potpuno neistinitu tvrdnju iznosiš kao činjenicu (Hint: isključi Loop recording)! Korišćenje kvalitetne i originalne kartice se podrazumeva. Kameru imam treću godinu, svaki put snimam dok ne napunim karticu i ni jedan jednini put mi se tako nešto nije desilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25269 Napisano Nedelja u 18:07 Integrisan, 8218 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ako je aktiviran loop recording onda ce da brise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8674 Napisano Nedelja u 18:15 Ne silazi, 3691 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da se vrate snimci, neki dan sam vratio sebi, sve normalno vrati, sutra mogu da kazem koja aplikacija, na poslu mi na kompu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dulegolub 48 Napisano Nedelja u 18:35 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Više puta sam vraćao brisane fajlove sa EaseUS Data Recovery programom. Ima free verzija sa nekim ograničenjem koliko može da se vrati i ima na torentu da bude ful otključana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1501 Napisano Nedelja u 18:48 Drug član, 615 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao: Cuo sam i za CPL filtere ali se ne razumem. CPL (kružni polarizacioni filter) ne utiče na odsjaj od sunca, štaviše može da ga pogorša. CPL ti služi da, npr, kada snimaš vodu sa obale, vidiš ispod površine. Često to nije moguće zbog odsjaja sunca, ali kada imaš CPL filter onda, ako staneš pod određenim uglom, to možeš da vidiš. Pod određenim uglom, jer CPL koliko znam ima kao zareze pod 45 stepeni, pa odbija sunčevu svetlost i ne smeta ti za snimanje. Ja to imam za fotoaparat i time mogu da fotkam npr nekome kroz šoferku, kroz izlog, kroz površinu vode kao što sam rekao. Međutim, to radim tako što stanem i onda rotiram filter. Na akcionoj kameri to nije potrebno, a nije ni praktično. Tebi je potrebna zaštita od sunca, tj. zonerica (lens hood). Da zakloniš sunce da ti ne ide u objektiv. Koliko je to moguće na akcionoj kameri, koju stalno pomeraš levo/desno/gore/dole pokretima glavom ili motorom, ne znam, ali ne deluje mi realno. Izguglao sam, postoji kao neke zonerice za akcione kamere, pa naruči i isprobaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1501 Napisano Nedelja u 18:49 Drug član, 615 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, blazo95 je napisao: Koja su ti podešavanja za kameru - fps, ss, iso? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...