Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 1272 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

to je prvo sto uradim kad uzmem auto,kod drugara na dijagnostiku i ugasim to sranje trajno,neću da razmisljam o njemu uopšte

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• -, 1745 postova
  • Motocikl: /
10 hours ago, grafigo said:

Sve te stvari kad radi, tj. ne radi start/stop sam skontao u prvih 1000km, tj 4 nedelje vožnje. Al  u poslednjih 5-6 dana sam skontao da mi se ne gasi na semaforu, a da su svi ostali preduslovi za to ispunjeni. Temperatura je ispod 34°C, klima nije upaljena, ne diram kvačilo na semaforu... samo je prestao da radi sistem, a ne izbacuje nikakvu grešku.

Akumulator pao ispod neke tamo njemu vrednosti ili alternator ne radi kako treba ili samo komp cita neku gresku oko punjenja, pa ne zeli da gasi auto. 

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi

Meni na astri prestao da radi  nisam obracao paznju.... nedugo zatim crkao alternator a ubrzo I akku

• Drug član, 556 postova
  • Motocikl: -
Pre 11 sati, grafigo je napisao:

Sve te stvari kad radi, tj. ne radi start/stop sam skontao u prvih 1000km, tj 4 nedelje vožnje. Al  u poslednjih 5-6 dana sam skontao da mi se ne gasi na semaforu, a da su svi ostali preduslovi za to ispunjeni. Temperatura je ispod 34°C, klima nije upaljena, ne diram kvačilo na semaforu... samo je prestao da radi sistem, a ne izbacuje nikakvu grešku.

P.s.

Sad vidim da nismo u temi o automobilima, vec o bahatima. Osim ovih koji parkiraju kako stignu, ovih dana nemam nekih problema u saobracaju. Biće da su temperature malo splasnule pa su se i ljudi vratili u normalu.

Jel ti pokazuje prekrižen A u krugu na tabli?

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Da, rus022. To je i meni razlog za brigu. Kvar tog sistema mora da je dosao od necega.

admiki, ne stoji precrtan znak A u toku voznje. Tek u trenutku kada stanem na semaforu i izbacim na ler par puta blinka taj znak, a trebao bi da ugasi auto i da sija stalno u tim trenucima.

• Drug član, 556 postova
pre 31 minuta, grafigo je napisao:

Da, rus022. To je i meni razlog za brigu. Kvar tog sistema mora da je dosao od necega.

admiki, ne stoji precrtan znak A u toku voznje. Tek u trenutku kada stanem na semaforu i izbacim na ler par puta blinka taj znak, a trebao bi da ugasi auto i da sija stalno u tim trenucima.

Ne znam kako inače radi kod tebe, ali ako je prikazan prekrižen A, to znači da sistem ne dozvoljava da se auto ugasi iz nekog razloga. Kod mene ne trepće, nego stoji. Ali to ne znači da je sistem u kvaru. Ako sistem misli da je u redu da ugasi auto, ugasi ga i onda stoji A koji nije prekrižen. Ajde, probaću danas da uslikam obe situacije ako ih bude, da bude jasnije o čemu pričam

• prisutan, 1118 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
Pre 23 sati, zaludan je napisao:

Nisi prvi koji je ovo spomenuo, a ja i dalje ne razumem vezu između (nedavanja) migavaca i ovog.

Pa zato što vlasnici vozila koji posjeduju taj sistem, misle da pošto imaju isti, nemaju potrebe da daju žmigavac. Zanemarujući činjenicu da se kad oni skrenu, iza njih ništa ne dešava po pitanju signalizacije, tj, pokazivača pravca. 

• prisutan, 1118 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Imam oči! gledam , kao pješak, a nekad i u autu imam situacije kad mi negira pravo prvenstva, namota lijevo, ja trebam pravo, nasuprot njega, maglenka se pali, žmigavca nigdje? A i sve više ljudi ne daje žmigavce u klasičnim skretanjima, i ja mislim da je 70% kriv taj sistem paljenja maglenki, kod skretanja, ili gašenja kontra dnevnog svjetla. Žmigavac postao luksuz!!! 

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

A zašto ljudi vole da dok čekaju da skrenu levo da onako skroz namotaju točkove i udju prednjicom u suprotnu traku?Brate,kad bude slobodno krećeš i smotaš u isto vreme,isti djavo.Kao spremno je sve,kakva glupost nevidjena.

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

Gomila ljudi ni ne obraca paznju na taj sistem paljenja maglenki nego ih prosto mrzi da daju migavac. Prvo ponekad zaborave, pa onda ponekad zaborave a nekad ih mrzi i na kraju dodjemo do toga da vise i ne koriste migavce... A imas i ove sto voze bmw 😂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Nisam primetio to o cemu pricate za maglenke. Znam za sistem da samo da svetla prate krivinu, zbog preglednosti, ali to je to izgleda.

A bmw dolazi bez tecnosti za zmigavce, pa zato ne rade.

Screenshot 2024-08-21 at 15.19.20.png

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 8

• 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova
Pre 3 sati, mali_zmaj je napisao:

Imam oči! gledam , kao pješak, a nekad i u autu imam situacije kad mi negira pravo prvenstva, namota lijevo, ja trebam pravo, nasuprot njega, maglenka se pali, žmigavca nigdje? A i sve više ljudi ne daje žmigavce u klasičnim skretanjima, i ja mislim da je 70% kriv taj sistem paljenja maglenki, kod skretanja, ili gašenja kontra dnevnog svjetla. Žmigavac postao luksuz!!! 

Ja i dalje ne vidim vezu.

Mislim, da, ljudi sve manje daju žmigavce, ali jednako to rade i ovi bez tih fora sa maglenkama, tako da mislim da je čisto stvar opšteg stanja u saobraćaju, tj. činjenice da saobraćajna policija za te "sitne prekršaje"  ne kažnjava više nikog.

Meni se već godinama javi osećaj gadljivosti kad vidim saobraćajnu policiju pored puta, baš zbog toga.

Bizgovi ne rade svoj posao, već samo a) ono što im je striktno rečeno i b) da se uzme neki dinar.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

juče ispred Linde pajser piči i ne jebe stop ,ja zakočio naglo on kao cimnuo i posle staje dize ruke, ja prilazim otvaram prozor on počinje gde gledas ,jesi lud da me udaris,ja počinjem da se smejem i izlazim ,nesto nisam bio raspolozen za svadjanje(ne znam zasto obično jesam:lol3:),kazem ja smireno,ma trebao sam te opizditi pa da dodju panduri i rese to za čas ,nego nisam kolima na kojima treba da se radi nesto pa mi bilo zao inače bi te opizdio bez kočenja,gleda on ,nista ne razume,krenem da ga zagrlim i usmerim mu pogled, on poskoči mislio da ću ga udariti:lol3:,reko prijatelju jel ti vidis znak stop na koji si prošao bez gledanja,češe se on po glavi i vidiš onaj glup pogled,kaze covek au ,izvinjavam se ja sam mislio da je ovo glavna ulica a ne sporedna,zove na kafu u kafić ,reko zurim,kaze na kraju hvala ti ja ovako prolazim od kad se Linda otvorila-ima jedno 5 godina:lol3:i uopšte nisam gledao znakove.

Eto ovo nije bio bahat ,nego čovek koji vozi po svom automatizmu a kad te opizdi isti ti kurac da li je bahat ili ne,pomislim ,jebote koliko tek ima ovakvih sto voze i ne gledaju ni horizontalnu ni vertikalnu signalizaciju nego voze po nekom svom ubedjenju da je njihov pravac sa prvenstvom,ma ljudi su pukli, a znak stop je u rangu sa nedavanjem migavaca,ne znam kako ide sad ,ali nas su instruktori u auto skoli ucili da je stop svetinja i da moras da stanes ,ne usporis nego stanes i tek onda mozes da krenes,ovo sad ludilo.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 6

• ODUSTO OD DIJETE, 2615 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Jeste tako je bilo - staneš pogledaš pa onda kreneš.

Nisam 100 % siguran sada su izjednačili maltene stop i trougao, nisi u obavezi da staneneš na stop već usporiš.

Ovih situacija imam svaki dan bar 2 ili 3 puta na izlazu iz  moje ulice, svi zaboravili pravilo desne strane i misle ako idu ulicom koja je šira 1m od moje da imaju prednost.

Takvih odgovora sam dobio milion. Jedan me je pitao gde je taj znak za pravilo desne strane, sve mi bilo jasno i samo ušao u kola i nastavio dalje.

• 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova
pre 11 minuta, ZEMZEM je napisao:

Nisam 100 % siguran sada su izjednačili maltene stop i trougao, nisi u obavezi da staneneš na stop već usporiš.

Mislim da je ovo samo policija izjednačila nekažnjavanjem, a da je i dalje formalno jasna razlika.

• Podržavam 4

• Zainteresovan, 213 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Znak STOP i dalje podrazumeva obavezu da se zaustaviš 🙂 Pored tog znaka, na obavezu zaustavljanja može ukazivati i oznaka na kolovozu (neisprekidana linija ima isto značenje kao i znak STOP).

Ja lično ne pamtim kada sam poslednji put ispoštovao tu obavezu, uvek sam u pokretu ukoliko to saobraćaj (pod ovim mislim na sve učesnike, znači i na pešake) dozvoljava.

Verovali ili ne, današnje polaganje testova je mnogo naprednije od nekadašnjih testova koje si mogao fotografski da zapamtiš.

• Podržavam 1

pre 50 minuta, ZEMZEM je napisao:

siguran sada su izjednačili maltene stop i trougao, nisi u obavezi da staneneš na stop već usporiš.

ja ovo nisam znao da je izjednačeno,jesi siguran 

pre 50 minuta, ZEMZEM je napisao:

znak za pravilo desne strane,

kupljene dozvole,sta drugo

evo @Luka9905 odgovori za stop,bas mi bilo cudno da je izjednačeno,ali reko ja sam matorac polagao kad se na čas voznje nosila skuvana dvolitra koka kole benzina,mozda je nesto novo

• Podržavam 1

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 26 minuta, piki je napisao:

evo @Luka9905 odgovori za stop,bas mi bilo cudno da je izjednačeno,ali reko ja sam matorac polagao kad se na čas voznje nosila skuvana dvolitra koka kole benzina,mozda je nesto novo

I tvrdim da je to tadasnje polaganje bilo mnogo kvalitetnije.A nije mi jasno kako kad danas imaju mnogo vise i teorije i prakse.Mozda im niko nije rekao da znak stop i prevrnuti trougao se mogu citati i sa zadnje strane.

• Podržavam 4

• Drug član, 1452 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Kada sam ja polagao A kategoriju prvi put (vožnju) 95-te godine, pao sam zato što nisam dva puta stao na znak stop već samo jednom. Prvi put je trebalo zaustaviti se na sam znak STOP, potom krenuti metar-dva do "linije preglednosti" kada je trebalo opet stati...

Mene su oborili na polaganju zato što prilikom drugog zaustavljanja nisam spustio noge sa fuzastera nego sam prošao posle kratkog zaustavljanja...

• Podržavam 1

pre 3 minuta, ivica744 je napisao:

I tvrdim da je to tadasnje polaganje bilo mnogo kvalitetnije.A nije mi jasno kako kad danas imaju mnogo vise i teorije i prakse.Mozda im niko nije rekao da znak stop i prevrnuti trougao se mogu citati i sa zadnje strane.

pa jeste ,dodjes u auto skolu da polazes i instruktor te pita sta si do sad vozio i kad si počeo sa voznjom i ti mu pričas sve,postojalo poverenje izmedju učitelja i učenika:lol3:

• Podržavam 1

• Drug član, 1601 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Uvek pred raskrsnicom ima iscrtana i horizontalna signalizacija ili pesacki, po pravilu je da se stane na liniju preglednosti pa onda opet par metara dalje i tek kad se uveris mozes da krenes, to isto vazi i za trugao, ako je pesacki stajes ako ima auto stajes pa tek kad svi krenu onda mozes ti a danas svi voze ko taj kod Lidla, bez zustavljanja i jos te isece, kad mu sviras buni se.

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 18 minuta, RankoBg87 je napisao:

ima iscrtana i

Ma i da nema nista,uspori,pogledaj ako treba zaustavi se,uvek postoji mogucnost da neko izleti-naleti,samo treba biti svestan u  saobracaju

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja