Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 972 postova
  • Motocikl: NEMAM
Bravo, pokazao si im ko si.
Ne odustaj od svoje "borbe" . 
Nemam baš uvek crvenu da im dam za kafu.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Downtown 300i

Zivot je cudo. Veceras drug i ja u razmaku od 30sec zamalo da 2x poginemo ili ostanemo osakaceni i da se jednom posteno potkacimo sa budalom.

Prelazimo pesacki na zeleno, vec smo presli vise od 70%, bus i majmuncina koja ga vozi skrece desno iz suprotne trake i pravo na nas. Povucem druga i za pola metra ili manje se provuce bus. Otvoren mu prozor - Viknem mu gde ces, lik odmahne glavom i kao koga boli k. 

Taman bus prolazi, krajem oka uhvatim skolju auta da je iza njega. Dok sam stigao da registrujem, bus je prosao a mi zakoracili, kad slepac u autu gas do daske i opet na nas. Samo ovaj put nismo ni stigli da se izmaknemo nego je pomenuti uspeo da zakoci. 

Meni klapna, krecem da se derem, drug se pogubio. Lik u autu mi se dere i pokazuje srednji...Gde je mozak, logika, kultura. Mahnes rukom u znak izvinjenja, ja klimnem glavom i razidjemo se. A ne polomis mi noge skoro, svojom nepaznjom i onda se jos busas i glumis budalu. 

Nije mi jasan nedostatak mogucnosti da ovakve sankcionises. Da im se rebne kazna, kod GSP skine od plate itd. 

Nego se vozac kaznjava kad te osakati. A tad je kasno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• -, 1747 postova
  • Motocikl: /
On 24.6.2022. at 11:53, travelman je napisao:

Ja odrastao na slaviji al ko DANAS ima prvenstvo u onom kruznom toku nemam pojma

Najodlucniji

• Haha 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

@Tarmi636, na bahatost sam navikao, naročito u BG, jednostavno se živi tako od kad znam za sebe... Ono što mene izbaci iz takta je kad neko slučajno ili svesno napravi sranje (ubaci se bezobrazno, iseče nekoga i sl.), samo budi svestan da si "pogrešio", digni ruku, izvini se, a ne, 80% ljudi još krene da se svađa. Taj deo bahatosti ne razmem  >:(

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

• Drug član, 1007 postova

Ovo mnogo govori o ljudima ovde, zar ne? Koliko god da traje to "od kad znam za sebe".

Pa onda taj koji je celog života tako živeo, ode preko trbuhom za kruhom i postane neprilagođen. Još mu budu loši oni koji vide njegove mane. Pa se stisne i potisne zbog para, u realnom životu, ali ima internet da ga spase, da se oseti svoj na svome.

Samo karikiram, znamo svi da smo najbolji i najlepši, i da su nas pokvarili oni što su došli...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 900 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016

Mene zanima o čemu razmišljaju debilčine u prosečnim i pomalo nadprosečnim automobilima u saobraćaju? Jel stvarno misle da će da budu brži od semafora do semafora od bilo kog motora? 

Sinoć neki retard, 50+ godina (po fizionomiji lica mu se vidi IQ) vozi neku ribicu od 30ak leta max i staje na semafor ispred mene (Jurija Gagarina kod bloka 70, pravac ka Delta City-ju). Uredno ga obilazim, stajem prvi na semafor, eto ti ga kompleksaš, gas i tik uz moj zadnji točak. Ja se okrećem, gledam ga, dižem ruku u fazonu "škk?", čikica se smeje. Ja rekoh okej, smešno ti, važi frajeru. Pali se zeleno, krećem lagano (mrzelo me da ga ispucavam od semafora do semafora, pretoplo je bilo čak i za te večernje sate, seo da se malo iskuliram posle radnog dana), eto ti ga bilmez - pun gas, zaobilazi me, uleće mi u traku i tako ga gazi do sledećeg semafora. Staje na semafor kod A bloka, ja prolazim, opet ga obilazim, lik me gleda besno nešto, namršteno, kreće da turira auto (inače neka random Škoda Oktavija, nebuloza), ja ga ne zarezujem 2%. Opet ista priča, samo ovog puta kretenčina me pretiče i uleće u moju traku na metar od prednjeg točka. Tu mi je pukao film. Pustim retarda da se opet zaleti, staje kod Delta Cityja, ja ponovo pored njega, ali ovog puta ništa kultura - kucam mu na prozor, podigao vizir, urlam na kretena da izađe da mi objasni koja je potreba da me seče pre svakog semafora - "frajerčina" drži volan sa obe ruke, ne sme da pogleda kroz prozor. Milisekunda je falila da mu odvalim pesnicom retrovizor, ne znam kako sam se iskontrolisao, valjda sam shvatio da nije vredno potencijalnog problema sa zakonom, šta znam. Da je krenuo da se svađa ili provocira, ili ne daj bože, da je izašao iz auta tačno bih ga upoznao sa Svetim Petrom, hvala bogu još sam mlad, a bogami i krupan, pa mogu solidno da upropastim neku takvu imbecilčinu (a nisam konfliktan, samo sam alergičan na bezobrazluk i namerno podjebavanje. Šta sad, ti ćeš da podjebavaš a ja ću zbog kulture da te kuliram? 99% vremena i hoću jer neću da prljam ruke, ali niko ne računa na taj 1%). Pali se zeleno, ovog puta idem NAJSPORIJE moguće ispred njega, eto ti ga on - ne sme da pomisli da me pretekne. 

Ja ne znam šta je sa tim pilećim mozgovima, a pogotovu mi nije jasno zašto misle da će ga staklo na vratima zaštititi ako nekoga dovoljno iznervira? Pa gde su mudašca kad ti neko pokuca na prozor? Gledao sam po YouTube-u šta ljudi rade, jedan lik je bukvalno izvukao vozača automobila i ispeglao ga propisno, kao da je to neka nauka. Ne kažem da treba mlatiti ljude po ulici za svaku glupost, niti da je nasilje rešenje, ali određeni tip "ljudi", tj. stoka, ne razume ništa osim batina i potpuno podržavam da se ovakvi imbecili propisno ispeglaju u svakoj situaciji. 

U svakoj konverzaciji ispadoše bajkeri bagra, a ovakvi retardi sebi daju za pravo da namerno dovode druge učesnike u saobraćaju u potencijalne situacije sa smrtnim ishodom. Uh, ponovo sam se iznervirao dok kucam ovo...

Inače ne mogu da grešim dušu ovakvih incidenata nema puno (barem za sada), desi se da neko iseče, ne vidi, itd. Upale sva 4, dignu ruku, izvine se, sve okej, jbt ko zna ko kakvu muku ima, o čemu razmišlja, šta ga je sve snašlo... Svi mi grešimo, ljudski je. Hiljadu puta ne stignem ni da se iznerviram, gledam da izbegnem pad isl., vidim podignutu ruku, odmah sve u redu, osećam se loše što sam uopšte hteo da penim. Međutim da neko namerno provocira, podjebava i izaziva, e takve bih penalio čime god stignem u šta god stignem da udarim, a hvala bogu rukavice nosim uvek, pa bi provod bio zagarantovan bez greške. U krajnjem slučaju odvališ retrovizor, pa će imati minimum jedno 100 evropskih razloga da se zamisli šta mu je to trebalo.

Promenio član blackmore
typo
  • Sviđa mi se 12
  • Podržavam 7

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Downtown 300i

@QmBGD e pa to, nemam problem sa nepropisnim radnjama jer razumem da se dese. Nisam ni ja cvecka. Iako me bi trebalo, opet se desi da se neko zamisli, deru mu se deca, ubili ga na poslu itd. Ali nikoga ne kosta nista da pokaze bilo kakvim gestom da mu je zao ili da se izvinjava. Desi se i meni da pogresim, spustim prozor pa se izvinim. Mahnem rukom. Ali to bahato ponasanje, to bih sankcionisao samo tako. 

@blackmore Ne znam kako ti vozis, niti opravdavam njegovo ponasanje koje je idiotsko. Ono sto sam primetio da nervira vozace pa i mene samog jeste izlazenje motora ispred mene na semaforu kada sam prvi u koloni. Tu mislim na izlazenje gde bajker baja izadje ukoso u odnosu na moj auto i meni ispred haube. Redovno gazeci pesacki. To ne podnosim. Stani prijatelju pored mene paralerno, izbi malo napred, nema frke. Sacekacu 5 sekundi duze da se odvezes prvi. Ali mi nemoj ukoso od haube stajati. Posle ja razmisljam da li ces proklizati, da li ce ti motor poskociti ili nesto trece. 

Ako nema mesta, pa izvoli sacekaj u koloni kao svi. (Ne mislim na tebe direkt.) Nigde ne pise da moras svaki put, svaki dan, da izbijes ispred svih na semaforu po svaku cenu. 

Skoro se desilo da sam u srednjoj traci, GS sa svim koferima op ispred mene, pritom je celim motorom na pesackom. I kad se upalilo zeleno, covek pun gas iz tog kosog polozaja u levu traku i kroz raskrsnicu. Da je covek levo od mene startovao brze, zakacio bi ga sigurno, a pritom ga ne bi ni ocekivao odatle. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Tdm 900

@Tarmi636ponekad i ja izadjem bas ispred kola i to na pesacki ali to je samo momenat kada se pali crveno za pesake a iza mene ide jos neki motor pa ostavljam i njemu prostor da se izvuce. Moze da bude mnogo zajebano kada kreces a sa obe strane imas auto na 20cm ili pola metra. Ima budala koje se naloze pa daju gas da se dokazu

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

@blackmore Za debile koje seku ili voze pola metra iza tocka nema sta da kazem, to ipak mora neka zdravstvena ustanova... a dozvolu im treba oduzeti.

A na pitanje da li misle da su brzi od motora... hmmm mislim da neki jesu ili tako voze... novi automobili sa preko 200 konja + automatik, i oni zele da osete tu masinu da znaju sta su kupili i da razvuku od semafora do semafora. Bahato isto koliko i mi dvotockasi to radimo.

Tu nastaje jos veci problem kad se pored takvog izguras na semaforu i stanes paralelno izmedju traka. 

Kad si video da je bolestan u mozgu, posle prvog semafora si trebao da ga pustis ovako samo rizikujes da padnes, a tuca je poslednja opcija. 

• Malinar u pokusaju, 1703 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ja sad sidjoh sa motora, po ovoj vrućini ovaj saobraćaj je nepodnošljiv. Ljudi ili nervozni i srljaju glavom kroz zid, ili opijeni i idu 20 na sat bukvalno. 

Jedan me isekao nekim hondinim džipom, jedva ostadoh na točkovima, prednja guma je proklizala, ali sve u svemu, dobro je ispalo. U desnoj ruci mu telefon, pozadi dvoje male dece u sedištima, frajer sa cvikama za sunce, odelce, šmekerica, gleda desno, uključuje se levo, a ni ne pomišlja da pogleda levo niti ga zanima ko mu to svira. Na kraju pade i par grubih reči, valjda je bio ljut što sam mu tu poprečio put i zamalo pao ispred njegovog novog vozila, sprečavajući ga da se uključi na put.

Nek zahvali onoj sitnoj deci što mu telefon u oko nisam nabio.

Inače @blackmorebatina ima 2 kraja. Jednom drugar i ja se tako pokačili sa neka 2 tipa u Rakovici, izleteli na moje zeleno, a njihovo uslovno, jedva sam izbegao udes, gume zaškripale, ja im svirao, oni mangupi usporili, pa mi ne daju da ih obidjem, mi u kolima, oni u kolima, obidjem ih ja jedva, poprečim im se, izašli da ih opeglamo kako dolikuje, po konstituciji lagano bismo ih prebili, neki cigojlosi imaju po 35 kila sa sve krevetom i mokrom kosom (kao Dadan iz filma Crna mačka beli mačor), ja već u sebi trljam ruke. 

Kad ne lezi vraže, braća bluz povadiše neke utoke, zamalo ozbiljno sranje da ispadne. Posle se mislim u kolima, šta mi ovo treba da me hapse zbog nekih orangutana.

Strpljen-spašen, jbg kad god mogu gledam da prećutim, ali kad ne mogu, jbg ne mogu i kraj, roletna je pala.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 3651 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Šest godina sam na poslu sedeo pored prozora koji gleda na prometnu raskrsnicu. Svačega sam se nagledao, ali baš. A ta raskrsnica, kao da je ukleta, kao neki bermudski trougao, svašta neobjašnjivo je moguće - Od nebrojenih udesa, pa i onih sa smrtnim ishodom, do pod punim gasom zaletanja autom u ogradu, kao kamikaza... Jednom je lik izbacio golu devojku iz kola, u sred zime, a video sam recimo i taksistu koji namerno pretiče kolegu i koči iz sve snage da bi se ovaj zakucao u njega. Bilo je izvlačenja kroz prozor i umlaćivanja, onoliko puta, ali i nabijanja cevke pištolja u usta mladiću koji se drao... Srećom pa oroz nije povučen...

Hoću reći, mnogo ludaka ima, a pravde malo. Mislite o tome kako da preterate dan i da se živi i zdravi vratite svojim voljenima. A to znači i da svojim ponašanjem ne iritirate druge učesnike u saobraćaju, zdravije je.

• Sviđa mi se 4
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2269 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
Pre sat vremena, boza_kg je napisao:

Hoću reći, mnogo ludaka ima, a pravde malo. Mislite o tome kako da preterate dan i da se živi i zdravi vratite svojim voljenima. A to znači i da svojim ponašanjem ne iritirate druge učesnike u saobraćaju, zdravije je.

Ovo je i postala suština života, potpuno podržavam.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 900 postova
Pre 4 sati, Tarmi636 je napisao:

@blackmore Ono sto sam primetio da nervira vozace pa i mene samog jeste izlazenje motora ispred mene na semaforu kada sam prvi u koloni. Tu mislim na izlazenje gde bajker baja izadje ukoso u odnosu na moj auto i meni ispred haube.

Nikada ne stajem ukoso: ili stanem skroz ispred automobila ili uopšte ne stajem napred.  Ne mogu ja da sanjam da li će degen da da pun gas da bi pre mene prošao semafor i u procesu me odvali sa boka ili neće. Gazim pešački samo kad nema pešaka, u suprotnom čekam iza prvog automobila. Paralelno se ne usuđujem da stajem nikada, baš zbog kretenčina iz mog originalnog posta, baja bi da se trka, pa onda ja uletim u sendvič i op pod točkove nekome, neka hvala. Vozim strpljivo, niti jurcam niti smatram da imam prioritet u saobraćaju. Pozicioniran sam tako da sam ja zaštićen, bitnije mi je živ kući da dođem od toga da li ću prvi izbiti na semafor.

@z ivan shvatam i taj rezon, ali evo ja kao maltene početnik ću ošuriti bilo koji auto od 200-300 KS između 2 semafora, nema teoretske šanse da on dobije taj "duel". Poenta nije u trkanju, već u tome da me kretenčina seče da bi on "ispucao" i pokazao kako su njegova muda veća od mojih, verovatno zbog ribice na suvozačevom sedištu. Nemam ja ništa protiv toga da ga on ispuca, cepaj brale ti si ga i kupio, ali nemoj da izazivaš mene da se trkam sa tobom i da mi ulećeš u putanju jer imaš malu pišu pa se mudašca stegla šta će reći žensko pored tebe.

@milomir22 tačno sam očekivao ovakvu neku priču posle prve rečenice... jebiga, istina je - ako kreneš u frku, guraš do kraja, svesno ulaziš u sve to. Niko nije jači od utoke, džabe sve. To što si opisao... ne kaže se za džabe da je cigansko ponašanje.

Svestan sam i gde živim i šta je sve moguće, ali mi smo (barem do sada u razgovoru) muškarci. Hoću da kažem, znate kako izgleda kad vam prekipi i kad dođe žuta minuta. Poklopi se sve živo i napaseš na budalu koja te još namerno provocira... nije opravdanje, ali garantujem da smo se svi zatekli u toj situaciji. Tu razuma nema, kao bik - samo crvena slika. Da treba izbegavati - treba, slažem se. Fizički obračun nikad nije rešenje, ali eto... nakupljena frustracija i kulminacija... dešava se...

• Drug član, 1007 postova

Znači danas gledam lik u Kaškaikaiu naslanja se na ženu na pešačkom. Valjda lud, slep, šta li. Ona priča na telefon i ne vidi ga. On slep i ne vidi je. Bukvalno je pipnuo, nije je oborio. Ona zabezeknuta nastavlja dalje, on boli ga k nastavlja dalje. Ne bih ni provalio da ona u čuđenju nije počela o tome da priča sagovorniku. U Novom Sadu, nije u Beogradu. Pešački bez semafora. Niti je otvorio prozor da se izvini, pita je li ok... 

• Zainteresovan, 740 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981
Pre 3 sati, blackmore je napisao:

Da treba izbegavati - treba, slažem se. Fizički obračun nikad nije rešenje,

Uvek treba biti iznad situacije.

Izbegavati "natezanje", bilo koje vrste, sa "kavezarima", jer su skloni raznim pakostima, a sve iz ubeđenja da su jači (ako im pružiš tu mogućnost, realno i jesu).

U jednoj situaciji, sam parkirao motor na trotoar, skinuo kacigu i prilazim mu peške, malo žustrije, rešen da idemo do kraja.

Bez reči, bez gestikuliranja.

Svestan sam da će neko biti sastavljen ili rastavljen, na proste činioce.

Do tada ubeđeni "frajer" cepa po gasu i beži, kroz crveno.

Mogao me "sastaviti" ili bar pokušati.

Ko to može da zna?

Nikad ne stajem pored nje(ga), na motoru, da se ubeđujemo, jer može da me nagazi i pobegne.

U situacijama sa provokatorima, obično, lagano, vozim za njima, često puta i van  zacrtane rute.

Kada, nakon "presabiranja", shvate da moraju stati na nekom sledećem semaforu,  daju mi mogućnost da ih obiđem, ali, ne obilazim ih.

Čekam razvoj situacije i samo sam slika u njegovom levom retrovizoru.

Uhvati me, pre par godina, kiša u Topčideru.

Već dobrano mokar gazim dalje.

Likušak u fazonu  "kralja prstenova" je, vozeći iza mene, proračunato, sačekao da stignemo do velike bare, nadomak tramvajskih šina.

Pretiče me u punom zaletu, tako da sam u momentu jahao jet ski, a ne motor.;)

Umesto levo, prema Rakovici, vozim za njim pored Košute, uz brdo, pored Golfa, pa levo pored DIF-a... do negde, gde će(mo) stići (zajedno).

Duša mi je bila mokra, toliko da je i "tvrdi" audista zaplakao.

Bolje je da ga zabiberim, nego da ga odrobijam.

Jači je, a ja sam samo pičkica na motoru.

"Prema svecu i tropar" :lol:

Promenio član feniks
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 740 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Ovo je bila, jedna, jedina situacija kada sam upotrebio ovako nešto.

A i vode je bilo u izobilju, tako da...

Samo biber i samo u edukativne svrhe.

Treba debelo da zasluži ovakav tretman (jerbo me baca u trošak).

Nikada u pokretu, niti u njegov zatvoreni prostor (možda ima i putnike unutra).

Ja sam, po prirodi, miroljubiv čovek, nisam sklon konfliktima.

Ako dođem do samoodbrane, to njemu, već, ne ide u prilog.

• Drug član, 1652 postova
Pre 1 sat, boza_kg je napisao:

A ima baš zanimljivih modela, da bude po zakonu, a i da nije dosadno :)

D23-PEZAPBK950__60623.1610455373.jpg?c=1

Не може да буде по закону јер боксер спада у хладно оружје, а хладно оружје не сме да се носи. 

За ово попасеш пријаву на кеца. 

Боље наћи квалитетну лампу, не малих димензија, са шокером. Она може имати троструку улогу, а легална је. 

• Sviđa mi se 1

• Astro Puki krsi sva pravila!, 918 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50

Evo i ja juce imao "situaciju" mada ih ima svaki dan ali nekako ih predvidjam pa se ne sekiram... u Jerkovicu oko broja 60 ima na srpski nacin bez ikakvog reda u naselju koje ima dvosmernu ulicu , trotoare i parkimg mesta ,sazidani neki nakaradni objekti. Tu je neka pekara Dimo ,pa prodavnica preko puta,ima i apoteka,menjacnica,kladionica. Sve sto jednom prosecnim srbinu treba. I tu ljudi staju, neko umerenije neko bezobraznije. I ako je samo 50m nize Maxi ovo je niklo pre vise od 20 godina.

Vozim juce motor i devojka staje onako donekle ocekivano (nisam bio ugrozen) ali na sred ulice i pali sva 4, da ide u apoteku.

Ja na sirenu pre nego je izasla iz kola jer je stvarno auto parkiran idiotski. Ocekujem sad nekog Jerkovickog djilkosa,kad izlazi devojka 20 god max,onako vise ruzna nego lepa. I otvara vrata naglo,kaze "sta je bilo!"

Vidim de je idiot i da je zensko (mada nema neke sekundarne polne karakteristike izrazene)  i kazem kako se to parkiras jebem mu mater. Ona nesto rece nisam ni cuo...ja se parkirao malo nize na trotoar ispred pekare kod stolova da ne bih smetao pesacima a za stolove me zabole. Kad eto ti je ona i vice "mogu da se parkiram kako ja zelim" . Ja reko " upravu si,samo na sebe misli" i rastadosmo se. 

Narod je sebican i bezobziran. I nije to samo do stresa i obaveza. Mislim da su im uzori naopaki i da se vaspitavaju nevaspitano od malena.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 810 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Jedno jutarnje proletanje kroz STOP, kežual.

A ovo od pre neki dan, mačka se prošvrćkala, kao da je sama na svetu... 

• Drug član, 3651 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 6 sati, Zuba87 je napisao:

Не може да буде по закону јер боксер спада у хладно оружје, а хладно оружје не сме да се носи. 

Ma jasno, zezao sam se. Izgledalo mi ironično - sredstvo za samoodbranu u siledžiskom pakovanju. Kao biber sprej bomba na pr...

Hvala bogu, ne treba mi nikakvo oružje, ni za odbranu ni za napad, nadam se tako i ostati.

Inače, ni peper sprej nije šala. Svojevremeno je mojoj tetki koja je radila u zlatari, đankoza prsnuo sprej u oko i ukrao tablu sa nakitom. Opasno joj se inficiralo oko i zakomplikovalo, lečila se mesecima. Razbojnika uhvatili ubrzo, dečko iz komšiluka. Već je prodao zlato, pojeo vuk magarca, kazna minimalna jer mu prvi put, te  je"hranilac" porodice itd, a tetki ostale traume do kraja života...

• Drug član, 900 postova
Pre 6 sati, punisa 16 je napisao:

Kad eto ti je ona i vice "mogu da se parkiram kako ja zelim" . Ja reko " upravu si,samo na sebe misli" i rastadosmo se. 

Samo bih joj rekao "mogu i ja da ti razlupim šamarčinu preko pi**ice i šta ćemo sad?"  i čekao reakciju. Ćaletu svom nek se kurči kod kuće tako kad ju je tako fino vaspitao.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja