Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Ne silazi, 3150 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Evo video. 

Vidi se koliko je blizu ivice a ja sam se pomerio do kraja u granje i upao u rupu sto se vidi, inace moje levo je potok, stavljen je drobljenji asfalt tako da bez problema moze da se zavrsi u istom. 

Promenio član RankoBg87
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 530 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
2 hours ago, RankoBg87 said:

Evo video. 

Vidi se koliko je blizu ivice a ja sam se pomerio do kraja u granje i upao u rupu sto se vidi, inace moje levo je potok, stavljen je drobljenji asfalt tako da bez problema moze da se zavrsi u istom. 

Slabo ti to psujes, treba malo socnije :) ,ugradi one nozeve( po mogustvu na dugme da izadju) kao na reklami za Reanult 4 GTL 

• Drug član, 570 postova
  • Motocikl: V2- americki

Pre neko vece ulazim kombijem u kruzni tok sa dve trake. Pored mene u desnoj traci za duzinu auta golf sa guskom , Bg table. Ja idem pravo ona bezi skroz desno, kontam iskljucuje se. U jednom trenutku vidim da namotava volan i ne gledajuci sece mene i odlazi na izlaz broj tri. Da nisam ukocio ladno bi udarila u mene. Mislite da se uzbudila, pogledala? Da je udarila u mene bila bi ubedjena u svoju ispravnost! I to posle vozi, ima dozvolu i auto!

• Drug član, 1057 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@vex

Kolega, ako sam ja dobro razumeo situaciju, apsolutno bi ti bio kriv.

Već prežvakana priča, ako ne menja traku, u kružnom toku, 38 i više krugova može da napravi, ti iz unutrašnjeg "prstena" prelaziš i sečeš traku u kojoj se ona kreće.

Odbaci ovo gore ako sam ja pogrešno razumeo tvoju situaciju.

Edit:

Bez ljutnje ali i ti si jedan koji bi ovo trebao da pogleda...

Promenio član the_doctor
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 954 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Osim ako nema znak na ukljucenju da je spoljasnja traka samo za prvi izlaz. Sto je cesto slucaj.

To je bas jedna nelogicnost da mozes da kruzis spoljasnjom trakom, i zbog toga i vecina sudara u kruznom. Ali takvo je pravilo (desne strane) ako nije drugacije naznaceno na ulasku ili fizickom preprekom spreceno menjanje trake (upravo iz tog razloga da se izadje na prvi izlaz spoljasnjom).

Kruzni najbolje uleteti i proci sto pre, tako da niko nema mogunost da te udari. zanemariti trake i pravila :)

Promenio član Blackened
  • Podržavam 2

• Drug član, 570 postova
  • Motocikl: V2- americki

Vidi za pismene je nacrtano leva izlaz 2 i 3 a desna izlaz 1 i 2 . Sad sto ona namotava kao da vozi Scaniu i "vata ajnslag" je potpuno druga prica. Em nije ni bila guzva mogla je pre mene da udje u levu traku al dzaba da objasnjavam. I da gledao sam lika koji pravi krofne sa mercom u istom naravno po pravilima jer nije menjao traku

5 hours ago, RankoBg87 said:

Evo video. 

Ranko je moj drug i neće mi zameriti.

Napisaću moje vidjenje ove situacije i zašto mislim da je Ranko ovde kriv.

Da li dotična telefonira, ostavljam po strani, ti iz svog auta na tu temu ne možeš ništa.

Ali, što se tiče mimoilaženja sa njom, možeš.

Put definitivno nije širok dovoljno da se lagano mimoidjete, i da oboje morate uhvatiti ivicu, ili i sići s puta da bi se mimoišli.

U trenutku pred mimoilaženje, ona je skoro pa maximalno pomerila svoj auto u njeno desno - leva strelica.

Pogotovo ako uzmemo u obzir ćupriju koju je trenutak pre pošla.

Screenshot-20241110-164335-Chrome.jpg

Film se nastavlja, ti moraš uraditi isto, pomeriti se malo u svoje desno, ali tu nastaje situacija zvana bandera, desna strelica.

Pošto je "prepreka" sa tvoje strane puta, ti si taj koji treba da propusti nju, sa sve telefonom na glavi, nažalost.

Pišem ovo u cilju učenja, razmene mišljenja i boljeg sutra.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Drug član, 954 postova

Ovo sam i ja za Ranka hteo da kazem, ali se ne vidi jel ima znak za suzenje puta. Ranko vozi brze i ima rupu/los put, on treba da uspori i propusti vozilo koje ide redovno svojom stranom.

Nego oko SAT emisije, ok lepo su sve pricali. Ali nigde ne spominju sustini i predefinisane kretnje pred ulazak u kruzni tok. Ispada da svi treba u spoljnu da idu i onda nikada nisi kriv. Nisu pricali o tome da li se sme ici ceo krug spoljasnjom iako ima naznacen izlak/desno strelica u trakama pred ulazak u kruzni tok, itd, to su ceste situacije, upravo ovo sto se desilo vex-u.
Kako se onda radi ceo krug, ako je spoljna za 1. i 2. izlaz. Cela emisija o tome, a oni jedno te isto.

Promenio član Blackened

Tako je @Blackened. Apsolutno se slažem sa delom oko oznaka na putu pred ulazak u kružni.

Ali gle sad trik pitanje, desio se sudar na nekom delu kružnog toka. "Krivo" lice lagano može da slaže odakle je došlo u kružni, i da nastane obrt krivice prilikom procene pandura.

Takodje, ovaj drugi, u trenutku kad vidi vozilo u traci pored sebe, ne zna na gde je ovaj drugi ušao u kružni.

Tako?

Izvinjenje kolegi @vex, gore u postu nije napomenu najbitniju stvar, da horizontalna signalizacija usmerava pravce kretanja u KT.

Po njegovoj priči je kriv jedan kroz jedan.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 954 postova

@the_doctorDa, to i jeste problem kruznog toka, gde je ko usao, moze se lagati i za druge stvari, ali ta pravila i usmeravanje pred kruzni tok su zbog brzeg toka saobracaja i bezbednosti. Kako se u praksi resava, nisam siguran.

Ali ceo krug spoljasnjom trakom je nasuprot logike i bezbednosti. (time bukvalno blokiras sva vozila iz svih pravaca)

Promenio član Blackened

• Ne silazi, 3150 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sve razumem i jes da kazemo prepreka i meni, ta bandera je uvučena toliko da da gazim ivicu mi ne smeta, pomerio sam se posle levo sa zadnji izbegne rupu, meni je falilo tih dva metra da prodjem sve to a ona tek ulazi u suzenje. 

Moja brzina nije ni 30, tako deluje na kameri, probam da osposobim gps pa da bude i brzina. 

Nema znaka za suzenje. 

Opet se vadim na to da sam ja vec tu i da treba da zavrsim radnju. 

Ne moze sve da se vidi na kameri kao i uzivo. 

Da je ona usla prva ja bi stao gde pocinje klip. 

• Podržavam 1

• Drug član, 1131 postova
  • Motocikl: -
pre 39 minuta, the_doctor je napisao:

Ranko je moj bivši drug.

Popravio sam ti ovo 😁

Ja i dalje smatram da je najbolje rješenje za sam kružni tok one fizičke prepreke koje odvajaju smjer kretanja.

Naravno, to ne važi za velike kružne tokove tipa Slavije.

Ali to onda pravi drugi problem, a to je forsiranje prestrojavanja u odgovarajuću traku prije kružnog toka

Promenio član admiki
  • Haha 4
  • Podržavam 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2380 postova

Često se ovde više ljudi poziva(lo) na znakove koji obeležavaju koja je traka za koji izlaz sa kružnog. 
Ja moram priznati da je jedino mesto gde sam ja taj znak igde video na NBGD, "na kraju blokova" gde počinje onaj novi put ka autoputu/expo centru.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Transalp 700
On 11. 11. 2024. at 9:40, zaludan je napisao:

Često se ovde više ljudi poziva(lo) na znakove koji obeležavaju koja je traka za koji izlaz sa kružnog. 
Ja moram priznati da je jedino mesto gde sam ja taj znak igde video na NBGD, "na kraju blokova" gde počinje onaj novi put ka autoputu/expo centru.

Sve cesce postavljaju znakove (vertikalnu ili horizontalnu signalizaciju), za koliko sam razumio predefinisanje kretanja vozila u raskrsnici sa kruznim tokom. Znakove ima novi kruzni kod Usca, kod opstine na NBG. 
Sad s obzirom da je to pravougaoni plavi znak, koji se obicno koriste kao znakovi obavjestenja, a ne obaveze (kao sto su plavi okrugli npr. obavezan smjer kretanja) da li su oni obavezujuci ili i dalje vazi da ko zauzme traku u kruznom moze da se vozi dok mu ne dosadi, ne obaziruci se na to sto je ta traka predefinisana za skretanje na prvom ili drugom iskljucenju? 

• 4_tocka_i_karoserija, 2380 postova
pre 2 minuta, Stylo je napisao:

Znakove ima novi kruzni kod Usca, kod opstine na NBG. 

Ja ih ne videh :D 

Ne kažem da nema, nego, retko idem tamo, preksinoć prolazio, i nisam primetio, što, ako su postavljeni, može dosta da govori o svrsishodnosti/efikasnosti.

One kod Ledina sam video "na keca".

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Transalp 700

Pa ne mogu da nadjem valjanu sliku sa nekom boljom rezolucijom, ali od mosta kad se ide ima traka samo za desno koja vodi ispod mosta, onda desna traka za pravo i desno, srednja bi trebalo da je pravo i desno! i lijeva traka je za pravo i lijevo.
Prestrojavamo se svaki put kad iz srednje i unutrasnje trake izlazazimo iz kruznog toka...
Tj. da bi izasli iz unutrasnjih trakamoramo da presijecemo spoljasnju traku sto se racuna kao prestrojavanje.

Sent from my CRT-NX1 using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja