štampar 11524 Napisano Jul 21, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Po završenom niklovanju delovi se isperu vodom (primenjuje se štedno ispiranje radi zaštite čovekove okoline i ta ispirna voda služi da nadomesti gubitak tečnosti koja je isparila jer se kupatilo greje) Delovi se još proplaknu u rastvoru za neutralizaciju pa se onda povdrgnu temperaturi od 200 stepeni 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 21, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Delovi od Aluminijumske legure se ne mogu niklovati direktno.Prvo moraju da dobiju sloj Cinka koga će u posebnom rastvoru ''istisnuti'' na površinu Aluminijum.Aluminijum je nešto malo elektronegativniji od Cinka pa u jako alkalnom rastvoru cinkata istiskuje Cink na površinu.To se zove cementacija... Na taj sloj Cinka može se naneti Bakar iz rastvora koji je posebno podešen za tu svrhu.I onda je rezultat 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 21, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Preko Bakra se nanosi Nikal,najpre mat pa onda sjajni... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 21, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan I tako,deo po deo sve dođe na jedno mesto... 24 4 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14149 Napisano Jul 21, 2019 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nemam vise pluseva pa moram ovako 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21685 Napisano Jul 21, 2019 Integrisan, 9456 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 21, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan I kad se sklopi ...valjda će ponosni vlasnik biti zadovoljan mojom intervencijom 19 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21685 Napisano Jul 21, 2019 Integrisan, 9456 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Perfekcija, hvala na podeljenom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 21, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, N.F.S. je napisao: Perfekcija, hvala na podeljenom! Nema na čemu! ...motocikl će biti više kolekcionarski primerak jer ne verujem da će vlasnik stići i da ga vozi(ima punu garažu motocikla) a kad je tako onda ajd' malo da ga doteramo i eto... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jul 21, 2019 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Jul 21, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Ništa ti ne verujem. Čista alhemija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Jul 21, 2019 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 21, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Auu jbt..ko će da mi poveruje da imam zlatne dizne!!Hvala od srca. Ps: ti samo nastavljaj sa radom a ja ću ti nabavljati delove Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jul 22, 2019 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Браво , браво ,браво 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15495 Napisano Jul 22, 2019 Ne silazi, 1169 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Savan, možeš slobodno da pričaš da imaš MZ kakav niko nema. Alhemičar je radio na njemu. Vrhunski rad, nisam mogao ni da pretpostavim da takva nauka stoji iza celog procesa. @štampar, impresioniran sam! Pogotovo na ozbiljnosti teme... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Jul 22, 2019 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Divno, bravo! A vlasniku želim da ga bar nekoliko puta godišnje provoza do prodavnice, da mu srce od zlata zaigra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Jul 22, 2019 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auu kakav cas! Prisustvujem sa zadovoljstvom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Jul 22, 2019 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Kolko se secam, tebi sam slao matori rezervoar zardjali na sredivanje. Preporuka ljudi za znalca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Jul 22, 2019 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja slao karburatore, ali isfusario Stampar, nije pozlatio dizne. To cuva samo za ove sto tamane pitu od jabuka. Lokal patriota. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5969 Napisano Jul 22, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega 2 pitanja. Moze naravno i na PP odgovor, a tvoja je slobodna volja da ni ne odgovoris, necu zameriti ni malo. Dakle, da li i kako može da se napravi hemija za kadicu? Ja sam nešto izmućkao i radi posao, ali verujem da ti imaš bolji recept. Drugo, prevlaka metala preko dizni. Koliko je debela prevlaka, tj koliko smanji promer dizne? Ovo nije motor za komercijalnu upotrebu pa i nije bitno, nego pitam iz radoznalosti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 22, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, abarth_maniac je napisao: Kolega 2 pitanja. Moze naravno i na PP odgovor, a tvoja je slobodna volja da ni ne odgovoris, necu zameriti ni malo.Dakle, da li i kako može da se napravi hemija za kadicu? Ja sam nešto izmućkao i radi posao, ali verujem da ti imaš bolji recept. Drugo, prevlaka metala preko dizni. Koliko je debela prevlaka, tj koliko smanji promer dizne? Ovo nije motor za komercijalnu upotrebu pa i nije bitno, nego pitam iz radoznalosti? Zavisi šta ti treba konkretno,nešto mogu da nabavim/napravim.Svaki rastvor mora da bude precizno sastavljen i mora da se vrši kontrola s vremena na vreme.Jednostavnija analiza rastvora podrazumeva merenje gustine i pH vrednosti a ozbiljnija analitička kontrola podrazumeva volumetrijsku(ređe gravimetrijsku)analizu po svim sastojcima...rastvori ako se održavaju pravilno unutar zadatih granica mogu da traju godinama.... Debljina metalnih prevlaka uvek zavisi od toga za kakvu je namenu metalna prevlaka i u kakvim uslovima se eksploatiše. Dizna konkretno neće ništa izgubiti od funkcionalnosti sa prevlakom od 2 mikrona...plemeniti metali se nikad ne nanose u debelom sloju 2-5 mikrona je neka uobičajena granica kao i Hrom npr.koji se za dekorativne svrhe nanosi u debljini od o,5 mikrona(pola mikrona)preko Nikla...nasuprot tome tzv ''tvrdi Hrom(inženjerski)'' koji se nanosi da kompenzuje neko oštećenje (npr.radilica its)može biti debeo i pola milimetra ili više...(pa se naknadno brusi ''na meru'')to ti je poznato... Prevlake Nikla se uglavnom nanose u debljini 6-25 mikrona mat Nikal pa preko njega 5-12 mikrona sjajnog Nikla...često se kao međusloj ubacuje i Bakar obično do 6 mikrona... Npr. ovi delovi poklopca,najpre Nikal,zatim Bakar pa opet Nikal(sjajni),sve zajedno bi to trebalo biti oko 30 mikrona... Zanimljiv hobi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 22, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Due je napisao: @štampar, impresioniran sam! Pogotovo na ozbiljnosti teme... Idi begaj,ozbiljni smo ljudi ...jedino što ti voliš one ''političke'' rasprave pa neko može da pomisli da sam i ja takav 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 22, 2019 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Savan je napisao: Auu jbt..ko će da mi poveruje da imam zlatne dizne!! Hvala od srca. Ps: ti samo nastavljaj sa radom a ja ću ti nabavljati delove Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Nema na čemu,poješćemo pitu od jabuka ! PS Neš' ti nabavljati više ništa kad ispričam tamo gde treba koliko si platio MZ-a,ima snajka da te 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 22, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, štampar je napisao: I kad se sklopi ...valjda će ponosni vlasnik biti zadovoljan mojom intervencijom Ee sad jedno pitanje: Cime bi se mogla sanirati dublja ostecenja - rupice u metalu prije sve te procedure ili u toku procedure da sto se uradi bude glatko ko spiglo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5969 Napisano Jul 22, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...