Satelis 17917 Napisano Maj 17 Integrisan, 9806 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Fala vi lepo, videćemo šta kaže na papiru tj meti. Čitajući resih da probam ovaj set, sigurno će tražiti da prilagodim končanicu. Nek bude jedan red za jednu vrstu dijabole pa da vidim kakvu grupu prave. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 208 Napisano Maj 18 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E Prijavi odgovor kao problematičan E da sam znao da cu na forumu o motorima da natrcim na vazdusne puske, rekao bih da me neko zafrkava Vidim momci da volite konzerve. U tom smislu ima jedna jos bolja razonoda, zove se Field target...metalne samopadajuce ili rotirajuce mete...ne moras da ides do konzerve kad je pogodis, svaki pogodak resetuje metu...dakle konzerva piva pored tebe i do uvece....Moja lepotica za te stvari...mada ja puckam malo i kad su neka takmicenja,cisto amaterski...Sent from my SM-A536B 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17917 Napisano Sreda u 07:55 Integrisan, 9806 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vikend je prošao u zabavi i muci Deca su sa drugarovom puškom gadjala limenke, takmičili se ko će više oboriti u serijama. Puska je Anschütz 335 bez optike, udaljenost 28m. Mi smo sa mojom puškom gadjali čepove od flaša ulja prečnika 3.5cm okacene o paljenu žicu na šipci. Probudio, navukao na žicu tako da se čuje i zaljulja pri pogotku. Violinu sam dobro ustelovao tako da je svaka dijabola pogadjala. Na sred sipke imali smo kartonsku metu zakačenu, ovu u sredini sa slike Jedan mi je pobegao, ostali su blizu. Drugar se ne snalazi sa mojom jer je navikao na svoju ali dobro nema ni veze, bitno je dobro zezanje. E ondak sam napravio sranje. Uzeli da probamo Heavy i Baracuda dijabole. Pogodci su išli dole preko 5cm i levo, ok teže su od Exact. Diži pogotke gore, vuci desno, pucaj, probaj drugačije držanja ....ma nije mi to to nikako. Rekoh batali, već je tu sumrak, umor...do toga je. Sutradan reših da proverim o čemu se radi. Na prvu vidim da mi Exact i Baracuda identicno ulaze u cev za razliku od Heavy koja dosta lakše udje. Na papiru piše da su Exact i Heavy 4.52mm, Baracuda 4.50mm.....praksa zbori drugačije. Desno je zid, levo kuća tako da me vetar ne može remetiti, meta je okačena na zid na 28m. manji krug je ni celih 2cm prečnik Heavy izgleda ne prijaju mojoj cevki nikako. Mnogo šaraju pogodci i ne znam da li je do toga što lakse ulaze u cev tj što nisu 4.52mm. Baracuda bolju grupu prave, imaju potencijal da se fino usteluje. Udju u cevku kao Exact i ako piše da su 4.50mm. Exact definitivno najpreciznije pogadjaju. Nisam ustelovao na staro, ostaje mi za viknd uraditi u šumi. Hebo me pas kad sam i experimentisao, samo muku sebi napravi. Uskoro će se pazariti PCP, čekamo da jave iz Panim da li će stići nekom magijom Snowpeak M16A Čeka se vikend.....pa na stelanje violine. Pozzzz 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3488 Napisano Sreda u 10:46 Drug član, 1804 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Preozbiljno si shvatio hobi. Sto je u stvari dobro Ili ga radis kako treba ili ga ne radis. Ja nisam istrajan ni u cemu... Brzo mi dosade stvari. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17917 Napisano Sreda u 12:22 Integrisan, 9806 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Drug moj tako sam ukrivo nasadjen. Čega god da se latim gledam da izvučem makar dobar rezultat, nov sam u svemu ovome, željan i voljan da naučim. Sa druge strane okačiću slike gde ću otići u šumu tu na 5-10min peške od mene.....ma idi koja milina. Potok mali u blizini, nema nikog i ako vidim da se tu puca, vežba. Mir, tišina, ladovina debela....ovaj hobi baš utiče na smirenje što zbog okruženja u kom s enalazim, što zbog toga što se zaista moraš umiriti zarad preciznosti. Pritom nije skup hobi do nekog segmenta ako se ide, pruža zadovoljstvo ako se sve lepo uštima. Krivo mi je što sam zeznuo dobro podešeno.....sa 30m i prelamačom pogadjam 2cm metu bez problema. Ali dobro, kako ću drugačije naučiti. Idemo dalje.... vežbama, učimo 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14707 Napisano Sreda u 12:49 Ne silazi, 1480 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis znači došao si do istog zaključka kao i ja. Exact 8,44gr ipak najbolje rade. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17917 Napisano Sreda u 16:47 Integrisan, 9806 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Joj nisam jos došao do zaključka jer ima jedna stvar koja me kljuca u mozak. Ne znam da li je do toga ili ne jer imam usporedbu sa gotovo istom puškom sa Heavy dijabolama na istoj razdaljini od 28m. Gde je caka i šta sam primetio.... Exact i Baracuda dijabole ulaze identično u cev i ako papir kaže da je Exact 4.52mm a Baracuda 4.50mm. Paz ovo.... Heavy ulazi baš lako a piše da je 4.52mm. Slike u prilog.... Ovo je rezultat drugog strelca sa Heavy dijabolama ali u 4.52mm Probao sam one naše domaće dijabole koje isto lako udju u cev.....nema veze sa preciznošću. Definitivno moja cevka voli 4.52mm dijabolu jos da je zaista u toj dimenziji jer ovo što vidim na papiru sa praksom se ne slaže. Nešto više znaću za vikend 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 208 Napisano Petak u 14:13 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E Prijavi odgovor kao problematičan U vazdusnom streljastvu postoji jedno pravilo vezano za izbor dijabole. A ono glasi: nema pravila. Dakle svaka cevka ima neku svoju dijabolu koja joj savrseno lezi. To vidis posle 20-30 okidanja. Ako je grupa dobra (dobra znači na 25m 10mm pet komada uzastopno) onda je to ta dijabola. Postoje slučajevi da jako dobre dijabole, a u to generalno spadaju HN, JSB i QYS (kineske) ne idu u neku cevku, bez obzira što je puška u vrhu kvaliteta. O jefitnijim varijantama, kao što je tvoja da i ne govorim. Takodje, potreban je klaser da bi u jednoj kutiji npr 4.52 ili 4.51 kalibra našao koje su stvarno u toj dimenziji. Masovna proivodnja i trka za profitom učinili su svoje, pa se danas u kutiji svašta može naći, ranije se moga oda se pouzdaš poprilično u ono što piše. Sa druge strane, neke dijabole su ipak zlatni standard kvaliteta. Tu je za 10m HN sport sa ravnom glavom, i uz QYS takodje sa ravnom glavom osnovna dijabola u disciplini 10m stojeći. Za veće daljine, ne ide vipe ravna glava, nego zaobljenja, tu je zlnatni standard JSB exact bilo kojeg podkalibra (4.50 do 4.52, za tvoje potrebe suštiniski nebitno), pa onda nekoliko mesta i kreću HN serije npr Field target, Field target trohy, Baracuda, Baracuda Light. To je sve vezano za kalbar 4.5, za 5.5 i veće ide neka druga priča. Da ne gušim više, ne obraćaj pažnju na podkalibar, i nemoj da te čudi što različite dijabole različito prave grupe. Nadji onu koja daje najbolje na odredjenoj distanci koju hoćeš da gadjaš i nju troši. POmeranje pogotka zavisi od puno faktora, grupu testiraš uvek sa oslonca, minimum 10 dijabola. Kad podesiš optiku, može i slobodan stav. Takodje očekuješ da neće biti iste grupe na 15 i 35 metara, jer kolko vidim pucaš na otvorenom. To se može postići samo u zatvorenom prostoru. Čak i to izmedju zidova nije garant. Uživaj...možda nekad popijemo kafu, pa se slatko ispričamo na tu temu... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4560 Napisano Petak u 18:38 Drug član, 1190 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas navratim do prodavnice da vidim šta imaju od dijabola, samo Gamo Competition. Već sam ih imao i puška ih ne voli. Pita me lik koju pušku imam, ja kažem Gamo i on mi mrtav ladan kaže da ja ne znam da pucam. Na prvu sam pomislio da ga pošaljem u 3, ali sam se samo okrenuo i izašao. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 10346 Napisano Petak u 20:23 Drug član, 3395 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Ma, pusti ga, dijabola 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17917 Napisano Subota u 07:24 Integrisan, 9806 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @dr.srba Sve lepo napisano, primljeno k znanju. Prošle kutije Exact kupio sam u Greensport. 1.500 identicnih dijabola, ne znam da li sam našao 3 felericne (suknje). Ove sada..... Kupljene su u Panim i definitivino nisu 4.52mm već 4.50mm. E sad, da li ima neke veze gde je kupljeno.... čisto sumnjam, kakva serija je naletela.... moguće. Juče smo kupili jednu M16 u 5.5cal, montirali moj nosač i optiku (Gamo), uzeli JSB Jumbo Heavy 18.13gr + kompresor 12/220V. Na brzaka upucali jer je bilo već 18h i super grupu napravili sa 28m. Sutra ćemo doterati jos bolje i opet testirati kod mene..... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10861 Napisano Subota u 15:54 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, čitajući vaše akcije ovih dana i ja danas posle vožnje bajka seo da relaksiram glavu i umirim ruku, sredim disanje. Daska koja je istrpela godine torture. Priprema. Jutros pre akcije pazario Exactice da probam. Pa mala igranja s optikom. E da razdaljina 19m, oslonac. 22m, oslonac, da potvrdim da sam dobro upucao na nove dijabole. Kvalitetno ubijena dva sata. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17917 Napisano pre 23 sati Integrisan, 9806 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Subota rodjendan dečiji, vikendica kod Ralje.... piši propalo. Nedelja kotlić se spremao pre nego što sam otišao do tazbine na preslavu. Jbg baš malo vremena sam imao....ali M16 bila je primat da se dotera. Prvo sam cevku očistio, svaka nova je pljava. Ove mete smo koristili na 30m, Gamo moja optika na M16 namontirana (za sada), JSB Jumbo Heavy 18.13gr. M16 je sjajna puška, svih 5 komada doterani u 11 i 12 polje. Okidač super lagan u odnosu na moju violinu. Kod mene jedva da sam 10 dijabola ispalio, nisko je vukla, naveo pogodak u 2cm prečnik ....jbg čeka se druga prilika za doterivanje. Kompresor koji smo uzeli..... Probali čisto da vidimo kako radi. Sa sredine zelenog polja na manemotru puške, do pred crvenog napumpa za 2-3min otprilike. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 650 Napisano pre 15 sati Zainteresovan, 653 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Instagram WWW.INSTAGRAM.COM Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...