Satelis 17817 Napisano April 14 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Post će potrajati, da krenem hronološki sa desavanjem. Drugar ima Anschutz 335 prelamacu koja mu je pala nezgodno i sjebala zadnji nišan. (Slika je sa neta) Njegovu i moju odneli smo do Mete na Altini. Njegovu da oprave, moju da provere da li je dobro upucana. Sutradan dobio sam moju violinu. Ajd da vidim šta kaže..... Katastrofa, puška vuče dobrano desno. Pogledam zadnji nišan, pomeren u desnu stranu. Tek kada sam nišan vratio na sredinu gde je bio, počeo sam pogadjati. Jebo me pas kud je odnesoh kažem sebi udaljenost 26m Sutradan reših da smanjim metu i idem serije po 3 dijabole, razdaljina 12 do 15m. 8 klikova u levo i 2 klika na gore morao sam ići da bi dobio Ok rezultat za početak (pucam stojeći iz ruke). Polako sam se udaljavao, sitne korekcije pravio i taman istrošio Gamo dijabole. Nisu kvalitetne, ima dosta komada gde suknja nije pravilnog okruglog oblika. Zatim sam uzeo Exact, odlične su. Zakacim Amstel limenku na drvo. Amstel je zgodan za gadjanje jer ima 3 zone. Gornja zona tj polovina je bele, donja crvene boje i ondak vežba po 3 hica po zoni. U sredini ima zlatni krug prečnika 5cm, odlično se čuje pogodak Vežbom dodjoh do 28m razdaljine, stojeći iz ruke..... znači pilo se pivce. To mi je bila neka max razdaljina (išao na 30m ali nije to to) da ima smisla gadjati stojeći iz ruke. Ako odem preko toga meta se slabije vidi i tu već treba oslonac. Zato reših da se mrdnem korak napred. Kažem sebi, mozda je vreme za montažu, novo podešavanje, naslon pa polako...te pazarih (optika je išla uz pušku) ..... vrećice napunio peskom, laser za lakše navodjenje E sad, montaža nosača optike, stezanje, podešavanje..... Gamo IGT ima jači dvostruki trzaj te brzo kažu "razlupa" jeftine optike. Nisam probao al sam tako pročitao. Takodje kažu da sam nosač može biti problem ako se ne postavi kako treba i još grdje ako se ne stegne ravnomernom jačinom. Uuu sunac mu, ne bi valjalo da napravim grešku te reših da uradim sledeće. Sve srafice sam poodvijao i dobro očistio klinerom navoj. Zatim sam tačke kačenja na šini takodje očistio/odmastio. U rupu gde ulazi stop pin stavii malo Reinz diht mase. Po sredini zadnjeg nosača takodje malo diht mase. Tacka na pločici sa unutrasnje strane i lepak za navoj plavi na oba srafica. Isto tako ponovio na prednjem kacenju. Stegao na 3-3.5Nm i ostavii da se suši. Zašto to sam to uradio? Diht masa će popuniti prazninu izmedju šine i nosača optike gde god je ima kad se sve stegne. Ujedno će bolje držati i smanjiti uticaj vibracije prilikom trzaja kad opali. Lepak za navoj na sraficima nema potrebe da objašnjavam. Posle ovoga prebrisao sam ležišta na nosaču, stavio optiku, poklopce i krenuo sa unakrsnim stezanjem sa malom gedorom. Nisam merio ali sve ukupno je trajalo oko 2h .....odlepio sam činilo mi se u trenutku jer sam baš hteo da bude max stegnuto koliko može. Končanicu sam stelovao (pre stezanja) tako sto sam na dizalicu stavio libelu od 2m da bude ravna ka strela Otišao na drugi kraj, seo, naslon, oko na nišan i doveo horizontalu da se poklopi u ravni sa libelom.... može stezanje. Laser u cev, korekcija optike, proba na drvo smokve da vidimo gde smo jer jasan trag pogotka ostavi. Korekcija opet i sad već mogu preći na fino podešavanje sa 10m udaljenosti ka polazna tačka. sad smo malo upotrebljivi Nastavice se..... Iskusne kolege zamolio bi za ispravku ako sam negde nešto omanuo. Dobar savet uvek sam rad da prihvatim. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 15421 Napisano April 15 Integrisan, 3288 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Od sad kod Darka na "upucavanje" puške... Svaka čast, ovako bi malo ko pripremio, očistio, stegao sa lepkom... Ne interesuje me oružje, ali tvoj rad na bilo čemu do sada je za svaku pohvalu. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 7947 Napisano April 15 (promenjeno) Pana, 769 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Satelis je napisao: Njegovu i moju odneli smo do Mete na Altini. Njegovu da oprave, moju da provere da li je dobro upucana. Sutradan dobio sam moju violinu. Ajd da vidim šta kaže..... Katastrofa, puška vuče dobrano desno. Da nisi prilikom nišanjenja zmurio na kontra oko ? Odlično , strpljivo i detaljno urađeno - opisano i nema greške Samo ... koja je tvoja puška ? Spomeni je slobodno Mislim da je vreme da se preselimo u Opšte teme i nastavimo sa pisanjem. Dakle ... Gosn. Admin , ako ste u mogućnosti ... Promenio April 15 član Jašim 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano April 15 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pomenuo na strani prethodnoj Veliku mačku imam, Gamo Big Cat IGT 1000. Nastavak zbivanja večeras sledi. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Xnikolax 290 Napisano April 15 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki z1000sx, Hayabusa gen 1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja da se pohvalim sa mozda ne tako reprezentativnom puskom ali mislim da je skroz korektan kinez. Snowpeak gr800s. Kupio optiku na buvljaku dok se malo ne edukujem da vidim sta valja da ne bacam pare sad. Optika fino radi posao i za sad ne mrda, mada mozda zato sto i puska ima onu gasnu oprugu ili gaani klip, kako li se vec zove. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano April 15 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavim dalje sa desavanjem. Sledi upucavanje optike sa 10m-15-20-26m. Par klikova i sve sam bolji i bolji, pucam stojeći iz ruke. Zašto stojeći i zašto iz ruke kad se može sedeti i postaviti puška fino, končanica je tad mnogo mirnija. Zato što hoću naučiti o postavci tela kao i glave, uskladiti disanje, smiriti se max i opaliti. Po meni, ko ne koristi optiku kao što nisam ni ja neko vreme....max usredsrediti paznju na postavku glave tj oka u odnosu na zadnji nišan, uskladiti disanje (udah, izdah, zadržati tj nema disanja, opaliti), ruka svakako mora bit mirna.... ključ za dobar pogodak. Rešetirao sam limenke u serijama po 4 hica gde 2 delim po zonama. Nije mi cilj samo pogoditi limenku već tačno gadjati zamisljeno. Nekad zaista pogadjam dobro, nekad bolje da nisam ni pucao. Jbg kad neće ondak neće i ne forsiram.. Sad je vreme da se kupe neke lone, duks, jakna, tike....ono kao da budeš u fazonu Kad si majstor....imas radno odelo, bajker....moto odelo, doktor....i oni tj svako ima svoje odelo. Na netu mislim da sam obišao sve radnje, uzivo par njih ((Military, Sniper, Canona, Army, Dechatlon, Greensport). Zanima me da pipnem, stipnem.... Cene su vrlo vrlo šarene, neki proizvodi su identični. Elem, da ne duzim.....radnje koje su baš za tu namenu imaju najvislje cene. KP i buvljak u PA ima dobar izbor za ok novce kao i Dechatlon. Napravio sam kombinu, uzeo tri pederuse, nekoliko kačketa, poludunoke patike za šumu, dvoje pantalona, duks, jakne dve i biće još toga što će se pazariti. Jak materijal, 3.400din Torbice 1.200-1.500din duks 3.000din Tike 6.000 Jakna 4.000din....sv eje vetro, vodo odbojno/nepropisno al svakako nisam lud ići po kiši i mlatiti se. Buvljak u Pancevu je mamam, dve lokacije imate na pijaci. Nastavim posle .... 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5700 Napisano April 15 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ove puške "prelamače" posebno koje nemaju gasnu oprugu baš znaju da rastresu optiku i to ne samo kačenje nego i sama podešavanja. Kad kažem baš, znači često više i od karabina sa metkom pune snage (30-06, 7,9 itd) Zato postoje optike baš za njih. Hawke je dobar odnos cene i kvaliteta, za ovu namenu serija Airmax Ove "optike" što dođu u paketu su nešto poput kacige/šlema što dobiješ uz Peda skuter. Taj fazon 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4364 Napisano April 15 Drug član, 1145 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Dođe moj drugar veterinar kod starog na selo da pelcuje pse i odluči da isproba vazdušaru sa optikom. Pošto nije služio vojsku, nema pojma kako treba i namakne oko skroz na optiku i od "trzaja" optika mu sjebe arkadu. Ajd, on nije služio vojsku pa i ne zna. Onda moj otac, koji je odrapio godinu u JNA odluči da mu pokaže i uradi isto to! Ne da sam ih zajebavao!!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12673 Napisano April 15 Ne silazi, 2994 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan kakva je to vazdusara koja trza? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 14359 Napisano April 15 Ne silazi, 1452 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Svaka prelamača sa oprugom ili igt. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4364 Napisano April 15 Drug član, 1145 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav trzaj, šta bi bilo da pucaju iz M48 i još pancirni metak? Odvalili bi sebi pola glave? 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano April 15 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad sledi pravo zezanje u trajanju od 3h. Milan moj prijatelj, njegova ćera, moj stariji deran (deca nam idu zajedno u školu, 7 razred) i moja malenkost napravili smo takmičenje sa obe puške. 4 mete, za svaku po 1 dijabola, jedna serija sa Anschutz 335 svi u krug, druga sa Gamo. Dobra kombina jer su različite puške kao i nišani. Milanova je teža i ako nema ootiku, okidač je laksi i osetljiviji, vuče malo vislje no što treba. Razdaljina 28 do 30m, flašice somerzbija obmotali selotejp trakom i pikaj dok izdrže. Kad meta padne računao se ceo bod, pola boda sledi kad se okrzne. Ne bi verovali kako su klinci počeli pogadjati posle pola sata puce, oboje! Milan je stadardno dobar jer je nekada išao na takmičenje, ja učim trudim se. U ponedeljak rešio sam vezbati na jarca, hocu da ga zveknem medj rogove....kupuje se Laško pivo malo od 0.33L. Gadjam metu 3x2.5cm sa 26, 28 i 30m. Prva serija isla je u Laško..... stelaj optiku, diži pogodak. Druga serija isla je iznad natpisa ...diži jos malo, da bi u trecoj seriji došao do cilja. puška naslonjena kuvano jaje iz ruke stradalo je iz drugog pokusaja Za finiš, nova meta, 4 dijabole sa 30m, 2 iz ruke, 2 sa naslona Iz ruke levo tek da je krznulo limenku, desno krz jarca.....naslon već druga priča. napravih nekih 20 novih meta Cilj mi je polako ići ka 40m, bele kockice su 5x5cm. Ujedno mislim da će tu optici biti kraj. Puška može dosta ali ne sa oem optikom. O 50m ..... teška priča. Ali i o tome se dumalo koji dan unazad. Rezona i ima i nema ali ako želim izvući max iz puške..... Hawke Airmax 4-12x40 ili 4-12x50 trebalo bi montirati. Pročitajte karakteristike, njena namena je baš za jače verzije . Kod nas je tesko naći za ove novce 220-250€ bila je vrlo kratko na sajtu Oružje, Greensport mislim da je ceni 320 ili 330€. Otom potom, korak po korak pa dokle se stigne. Toliko od mene i neću više gnjaviti. Kačite slike svojih, pišite zbivanje....pozzz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 661 Napisano April 15 Zainteresovan, 519 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Optika na prelamači nema baš puno smisla,stalno se raspucava jer cijev ima mikro pomjeranja i koloko god sa se upucava svakim preklapanjem se može raspucati. I ja je imam fore radi ali kažem realno kako je. 1 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano April 16 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tačno tako, ne može se ocekivati da svaki pogodak ide u istu tačku. Može se praviti fina grupe unutar 5cm kad je podešena dobra i dobar strelac i dobre dijabole. Do 40 max 50m je njena upotreba da ima smisla....moje neko misljenje. Sve preko toga il kad dodje do zasićenja ili se želi korak dalje..... PCP je sledeća "igračka" To su već ozbiljne sprave, gomilu klipova može se videti šta rade na 100-200-300+m. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 866 Napisano April 16 Drug član, 1467 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 901 Napisano Petak u 06:40 Drug član, 814 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gdje u Srbiji mogu da potražim odijelo za sportsko streljaštvo? Klinac trenira streljaštvo, vazdušna puška, i već je u fazi da mu treba neka oprema za to? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano Petak u 07:58 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imaš nekoliko šopova u Bg i po većim gradovima. Military shop na zrenjanincu ima ogroman izbor, lager čega hoćeš. Moj izbor bio bi Dechatlon i buvljak u Pančevu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 4364 Napisano Petak u 12:42 Drug član, 1145 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Samo kažem...... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 945 Napisano Petak u 13:37 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 367 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 901 Napisano Petak u 19:04 (promenjeno) Drug član, 814 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Petak u 19:04 član Guliver 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2534 Napisano Petak u 22:24 Drug član, 1467 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Ne mesati puno gadjanje limenki po dvoristu sa takmicarskim streljastvom kao sto kolega prikaza na slikama iznad.. Ja sam kao klinac dosta dugo trenirao streljastvo i mogu reci da i dalje mogu sasvim solidno da ispucam 50-ak dijabola u metu na 10m. Medjutim ova gadjanja na vecim razdaljinama u nesto sto nije meta uopste nije moj fah, nikako se tu ne snalazim. Inace imam Perun 731, prava sprava za 10m u metu 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16755 Napisano Subota u 05:08 Integrisan, 8491 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prvak Jugoslavije i najbolji strelac Smedereva mi je komšija. Naravno da sam i ja trenirao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17817 Napisano Subota u 12:08 Integrisan, 9779 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 4. 2026. at 8:40, Guliver je napisao: Ima li neko ideju gdje u Srbiji mogu da potražim odijelo za sportsko streljaštvo? Klinac trenira streljaštvo, vazdušna puška, i već je u fazi da mu treba neka oprema za to? Evo infa iz prve ruke, jutros bio do PA Pantale kupljene u gornjem delu pijace kod kineza. Jak materijal, dobri štepovi 2.800din. Jakna kupljena kod čiče u donjem delu pijace. Odlicnu robu ima inače. Jakna ima postavku iznutra, mekana, lufteri na pazuku, sa strane ka i dosta džepova..... 4.000din plaćena. Ima kvalitetne dzempere, torbe, torbice.... svašta nesto. Narucih poluduboke cipele maskirne 5.000din. Sve na slici kupljeno u gornjem delu. Majica 2.500din, kačket 300, pederusa 1.500. Pipni, stipni sve je top kvaliteta. Za sad ovo mi je dobitna kombinacija jer da sam drugde kupio (Bg). ... bar x2 više bi platio. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2534 Napisano Subota u 14:30 Drug član, 1467 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 4. 2026. at 8:40, Guliver je napisao: Ima li neko ideju gdje u Srbiji mogu da potražim odijelo za sportsko streljaštvo? Klinac trenira streljaštvo, vazdušna puška, i već je u fazi da mu treba neka oprema za to? Opremu(jaknu u rukavicu), bi trebalo da mu obezbedi klub, koji bi opet trebalo da ima nekoliko kompleta za razme uzraste. Kasnije, ako dete pokaze potencijal gde ce mu na ostvareni rezultat direktno uticati oprema koju ima, valjalo bi nabaviti komplet odelo i cipele. Nabavku takve opreme svakako ne traziti po buvljacima, vec po klubovima i oglasima, KP recimo. Svaki ce roditelj prodati omalelo decije odelo da bi mogao da mu kupi odgovarajuce. Nije mi poznato da neko ovde prodaje novu opremu za streljastvo, mada moguce da gresim.. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5700 Napisano Subota u 16:39 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To možda sad Ja kad sam otišao da treniram u Zvezdu (inače-streljana je u odnosu na onu koja je bila u Pinkiju totalna rupa) nisu imali/hteli da daju ništa. Došlo je do toga da zato što nema odela za pušku, da pređem na pištolj. Tako smo se rastali Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...