ProMaster 9023 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 1904 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavljao 75w80, kad sam shvatio pred put u 02h ujutru da nemam drugo.. Lubrifikovan je bio.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Februar 26, 2024 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam vec negde,ja sam u Louisu uzeo scottoiler Vsystem. Mala je bocica inst. na motoru,ali sa jednim punjenjem mislim da prebacim 700km cak i vise. Koristim za sada plavo ,pise do 30stepeni. Imaju u ponudi i crveno ,za visoke temp. i od 20stepeni. Pola L je 18e... Super je stvar,non stop lanac 'mas(T)an' ,ne rasipa se puno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam na YT ovaj sistem cobrra, na koji princip radi? Zavrce se na odredjenu kilometrazu i pritista ulje na cevcicu pa na zupcanik??? Vidim odvrcu kad toce ulje u bocicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Februar 26, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam svašta gledao ali sam na kraju prelomio da mi je za malo cimanja oko podešavanja V sistem najisplativiji za kupovinu...jedini zez je da poslednje 2 godine bukvalno od juna nema niko od prodavaca na lageru crveno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan 12.000км на Тдм-у, и 20.000км на Версису, користим Кобру и мењачко уље 80в-90. Ланац без икакавих знакова хабања. Прање искључиво петролејом, завртим неколико пута, натопим, четка и испирање, као нов после тога. Компресором издувам и једно што радим после сваког прања ланца је то да са шприцом у сваку карику ручно ставим уље…Нема боље ставри и корисније од подмзивача.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Немања je napisao: Aj objasni princip rada... Kao sto sam pretpostavio, ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9023 Napisano Februar 26, 2024 (promenjeno) Drug član, 1904 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, DaliborBP je napisao: Pisao sam vec negde,ja sam u Louisu uzeo scottoiler Vsystem. Mala je bocica inst. na motoru,ali sa jednim punjenjem mislim da prebacim 700km cak i vise. Koristim za sada plavo ,pise do 30stepeni. Imaju u ponudi i crveno ,za visoke temp. i od 20stepeni. Pola L je 18e... Super je stvar,non stop lanac 'mas(T)an' ,ne rasipa se puno... Sad vidim lokaciju, mogao bi da vodiš na piće ili na baklave preko puta Mekdonalds -a, kad na proleće dodjem Ludwigsburg.. Promenio Februar 26, 2024 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Februar 26, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan I na koliko km pereš lanac,500km ili na više zbog podmazivača?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, MaxiS je napisao: Aj objasni princip rada... Kao sto sam pretpostavio, ili ne? Овако: бочица кобре је наводно за 3000км, наравно мени то не траје ни 1500, одврћем као да је уље бесплатно ради по принципу вакума, и на самој бочици имаш црвену стрелицу, коју када желиш да подмажеш ланац окренеш четвртину круга, и то је мени за неких 150-200км. Ако претераш са окретањем, више од четвртине добићеш отпор, и уље неће ништа нешто више ицурети нити брже излазити, али нема разлога претеривати. Преднос уља у односу на спреј је тај што уље хлади ланац, на заптије га као спреј, сваким подмазивањем ти буквално спираш прљавштину а са спрејем она остаје по ланцу и у ланцу. Сама инерција избаци вишак уља, а спреј се залепи као смрт за бабу и тиме са ланац више греје…и све ово ке нипта у односу на то, кренеш на туру, напуниш кобру и као господин, окрећеш и гледаш ове што прскају ланац пре спавања… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Elmilorad je napisao: I na koliko km pereš lanac,500km ili na više zbog podmazivača?? Нема потребе на 500, ја то радим на 1000+км и веруј ми, оперем га за 5мин… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Februar 26, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,to sam hteo da čujem,tako sam i pretpostavljao.Trenutno,koliko sam video,kod nas nema Kobra,ima neke kineske kopije od 30e,valja li to išta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Februar 26, 2024 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan @ProMaster gde si ti? Ima tu jos bolje od baklave,50m dijagonalno. Burek i dobre krempite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9023 Napisano Februar 26, 2024 Drug član, 1904 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan To sa lancima baš nema pravila, prvi lanac mi je trajao 22000 sa non stop aktivnim scotoilerom, podešenim na 60sec, to je neka zlatna sredina, pošto imam esystem. Medjutim crkne mi onaj ventil, nepovratni, ugasim ga i bukvalno sam za ovih zadnjih 30000km, 3 puta naprskao sprej na lanac i 2 puta ga lepo oprao i podmazao, evo sad je za zamenu. Ono što ima veze je to djubre od spreja, što Nemanja kaže. Nužno zlo, kad si baš čobanin kao ja, koga mrzi da pere Ili lubrifikuje, a još što me mrzi da postavim novi ventil, koji vozim u koferu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12907 Napisano Februar 26, 2024 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kobra je vrhunska. Imao sam pre Kobre Scottoiler i batalio sam ga. Sad u Kobru sipam 80W90, kupio sam litar za 500 dinara. Nađeš bilo gde to ulje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9023 Napisano Februar 26, 2024 (promenjeno) Drug član, 1904 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, DaliborBP je napisao: @ProMaster gde si ti? Ima tu jos bolje od baklave,50m dijagonalno. Burek i dobre krempite. Ja sam u dnevnoj sad... Šalim se, svastika mi se udala tu, pa sam bio početkom decembra, da ozvaničimo. Mislim da im se ulica zove nešto Favoritgarden ili tako nešto, iznad krivine i Hofman pumpe.. Edit: Sad vala čitam, baš sam ti objasnio, kao da je u Kosjeriću... Promenio Februar 26, 2024 član ProMaster 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Februar 27, 2024 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Znam gde je. Delio sam pakete za Amazon pa mi je poznat ceo grad. Javi se onda,ja sam tu gore kod TC Marstal. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7376 Napisano Februar 27, 2024 Drug član, 3068 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Alekre said: Bolje Cobrra. Scott je komplikovan, skup i ulje mu je preskupo. Šta je preskupo? 10e velika boca, ne znam kad sam je kupio. Pošto je sprej za lanac? Sve je relativno. Samo original ulje jer tvrdim da nije ulje (naftna baza) i ne bi rizikovao gumice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12907 Napisano Februar 27, 2024 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jebeš sprej za lanac. Gde imaš veliku bocu za 10 evra? Nemaš je ni lokalno, računaj na to još 500 din. poštarine. Ne možeš ispod 2000 dinara da je nabaviš. To je boca od 0.5 ako se ne varam. Nikad Scottoiler da uštelujem kako treba, uvek previše ili premalo. Cobru okreneš za 90 stepeni, nakapa 80W90 i pesma. Litar na pumpi uzmeš za 600 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Februar 27, 2024 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ситуација се закувава, спрејаши против уљара 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3245 Napisano Februar 27, 2024 Drug član, 803 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan A vi podmazujete lanac? 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8109 Napisano Februar 27, 2024 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Немања je napisao: Ситуација се закувава, спрејаши против уљара A ovi sa kardanom već spremaju kokice... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5732 Napisano Februar 27, 2024 Drug član, 2012 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Osim ako nisu GSovci sa blizu 60 hiljada km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12907 Napisano Februar 27, 2024 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kardan od bambusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Februar 27, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ranije kardan...zakon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Februar 27, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Jel tema beše kawasaki... Promenio Februar 27, 2024 član Elmilorad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...