Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Drug član, 1556 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Ja bih probao, ali se ne razumem u to... Vidim da si otkrio sistem, podelio ga sa nama i da ne kosta puno. 

Danas zamenio ulje i filter ulja, kupio ngk iridium svecice, ali svecice ne smem da zamenim. Gledam na klipovima, ima malo matematike oko skidanja rezervoara. 

Sacekacu ortaka da bude slobodan, pa cu probati sa njim. Ipak cetvoro ociju i dve glave bolje vide i razmisljaju...

Da, ako je neko pratio, par stranica u nazad, zamenio sam migavce belim i ubacio narandzaste sijalice koje su isle u pakovanju. Trepce previse brzo. Kupio kod kineza 4 drugih, isto se desava. Stvar je sto su sijalice 12v 5w! Trebaju biti na 10w. Posto je subota, odoh do profaco-wurth, i kupih jos 4 sijalice vece. One su 21w. Ne mogu da vratim poklopac migavca. Sada imam 8 sijalica na 5w i 4 na 21w  :D i opet trepce brzo.

Od ponedeljka cu kupiti 10w, koje inace trebaju biti i postavicu...

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 13 postova

Pozdrav kolege, posto polako pocinje sezona a i po predjenoj kilometrazi sledi zamena ulja i filtera, recite mi da li je potrebno menjanje filtera vazduha koji je promenjen prosle godine tj pre 5000km?

I jos jedno pitanje, da li je pametno sipati neki cistac pre zamene ulja da bi ocistio sistem ili da ne pomisljam na to, posto je to isto ulje koje se koristi i za agregat i u menjac?

P.S. posle dugog razmisljanja koje ulje izabrati, kupio sam Motorex formulu 10w40 koje sam i do sad koristio, s tim sto sam ga licno kupio u Svajcarsku, misleci da je oridjidji 🙂

• Drug član, 1302 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
On 16. 3. 2025. at 21:10, Lesa Arso je napisao:

Pozdrav kolege, posto polako pocinje sezona a i po predjenoj kilometrazi sledi zamena ulja i filtera, recite mi da li je potrebno menjanje filtera vazduha koji je promenjen prosle godine tj pre 5000km?

I jos jedno pitanje, da li je pametno sipati neki cistac pre zamene ulja da bi ocistio sistem ili da ne pomisljam na to, posto je to isto ulje koje se koristi i za agregat i u menjac?

P.S. posle dugog razmisljanja koje ulje izabrati, kupio sam Motorex formulu 10w40 koje sam i do sad koristio, s tim sto sam ga licno kupio u Svajcarsku, misleci da je oridjidji 🙂

Sa 5000km predjenih od poslednje zamene mislim da nema spotrebe da ispiras bilo čim. Pogotovo što sipas Motorex, to je vrh ulje.

Menjaj ga jednom godisnje, pa i ako preteras sa kilometrazom tipa 7-8kkm nije ništa strasno.

Ja sam na mom Versysu ove godine samo dobro oprao filter vazduha jer je sundjerast. Nije bas doveka da se pere ali 1-2puta , pa novi

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9897 postova
  • Motocikl: ---Honda---
pre 10 minuta, malitomic je napisao:

Da vidiš ma šta liči moj fabricki, njemu je otpala ta rozetna na kraju, pa samo viri cevka , grozno😩

To im je izgleda boljka? Evo i drugar sto je kupio versys dosao sa ovom ukrasnom kapicom na auspuhu.

Skinucu ga vala (auspuh) da zavarim kako treba, za svaki slucaj, u dve tacke vidim pikovano samo.

121.jpg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Juce se setio @N.F.S.... Gledam oglase ovde kod mene iz dosade kad ono ispade "isti" versys kao Nesin... ( kad kazem isti mislim na boje), 2012 god. 50.000km. Ful opremljen... Spusten jer neki bivsi vlasnik ima nedostatka u visini, piseduje grejace rucica itd itd... Cena 55.000 kruna, ili 7350 evropskih...

https://www.123mc.dk/brugt/mc/kawasaki/versys-650/til-salg/284565

Promenio član Vujka
  • Sviđa mi se 1

• prisutan, 1174 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Diži, što skuplji, prije se proda!! Sindrom balkanske prodaje!! Ako je povoljno a dobro, nešto ne valja sigurno!!!  ;)

Promenio član mali_zmaj
  • Haha 1

• U prolazu, 13 postova
On 20. 3. 2025. at 11:08, malitomic je napisao:

Sa 5000km predjenih od poslednje zamene mislim da nema spotrebe da ispiras bilo čim. Pogotovo što sipas Motorex, to je vrh ulje.

Menjaj ga jednom godisnje, pa i ako preteras sa kilometrazom tipa 7-8kkm nije ništa strasno.

Ja sam na mom Versysu ove godine samo dobro oprao filter vazduha jer je sundjerast. Nije bas doveka da se pere ali 1-2puta , pa novi

Hvala vam puno kolega na odgovoru, mislio sam da ce vise clanova odgovoriti na moje pitanje, posto mislim da forum i sluzi gde mozes da saznas tj. dobijes odgovore za neke stvari.

Jos jednom hvala.

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Bio sam danas na sajmu, kako je lep u plavo beloj kombinaciji. Mozda i best buy. Inace cene su znacajno otisle dole kod svih dilera u odnosu na kraj prosle godine kad sam ja kupovao motor. Ko juri nov sad je trenutak, nema sta da se razmislja.

IMG_20250321_175028.jpg

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Oko 8500. Vredi svaki dinar u poredjenju sa konkurencijom.

• Sviđa mi se 2

• Malinar u pokusaju, 1743 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Inače, danas sam opet provozao drugarov versys 1000 2017. i ispravio bih se, jer sam prethodno rekao da je anemičan.

Ipak to ide više nego dovoljno dobro, a razlog što mi se učinilo da je anemija je činjenica da agregat nema nikakvu eksploziju snage, već konstantno vuče sa razvojem obrtaja, nisam nikada vozio motor sa toliko linearnim agregatom. 

Jednostavno, drugačije iskazuje snagu u odnosu na ono na šta sam ja navikao. Sveukupno je jako dobar paket, jako upravljiv, udoban, dovoljno brz, umeren potrošač i slično.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 3230 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
16 hours ago, Gile said:

Oko 8500. Vredi svaki dinar u poredjenju sa konkurencijom.

Ima samo jedan motor koji bi me pokolebao, triumph 660... 

Varijacija na temu je. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1034 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Triumph je malen bas, nesto kao Tracer 7

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Voge sr3

Nije, veći je od trejsera 7 i versys 650 ne mnogo ali dovoljno da ja na tajgeru mogu fino da se smestim sa svojih 190+ za razliku od gore navedena dva gde su mi noge neprijatno zgrčene. 

• Drug član, 1034 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Hm, meni je delovao isto kao tracer 7

DUEL_TIGER660_VS_TRACER7_2022_7.jpg

• Drug član, 3230 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
16 minutes ago, Tomek_Nexus said:

Jedno pitanje, da ne prekapam po cijelo temi. 

Koja je potrosnja kod 650, a koja kod 1000/1100 modela?

Evo ti najdetaljnije, ovo je moj. Ja svako sipanje, svaki trošak, sve beležim. 

43 rezervoara, prosek, najmanja zabeležena, najveća, sve.. 

Dinarski baš nije tačno, jer je sipano i u EU.. 

Screenshot_20250322_213258_com_zonewalker_acar_RecordManagementActivity_edit_429072578813664.thumb.jpg.0790303eb895efd31ad651f5979f1c16.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Skoro sam imao bedan krug od oko 200 km, ne secan se tacno... Inace preracunata potrosnja je bila 4,7lit na 100km. Ovo je bez autoputa, i sa jako malo gradske voznje, uglavnom medjugradska. Za 1000 neznam tacno, mozda je z nijansu veca, ali to ce ti bolje reci @DraganNS, on vozi velikog brata😎

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja