Sveti Atila 616 Napisano Avgust 23 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko menjao prednje diskove? Šta i gde ste uzeli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 23 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sin i ja u parku, cek da skljocnem Hondu rekoh, zbunio se malac ali samo na tren! "Nemas ti Hondu tata..." 6 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 25 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc (na moje prijatno iznenadjenje!) pred kapijom stade nas drug @Vojkan, ide sa dalekog puta, odmah poredjenje Versys-a i njegovog mt700, koncepcija i agregat preslikani, sediste uze na MT, nogostupi stopala u komfornijoj "ka napred" poziciji... Samo sto smo seli eto poznatog zvuka tri klipa, stize i @milomir22 mojim (hehhe, kako zvuci) voljenim tigrom, i on je zgazio skoro 10K km za 3 meseca njime! I tako, razgovaramo pa se dotakosmo i (naravno) oslanjanja. Ovog cu se puta osvrnuti na geometriju zadnjice i gde je limit u spustanju. Kao sto se pri kocenju masa prebacuje na osovinu prednjeg tocka tako i gascina pomera centar mase ka nazad i imamo prebacivanje tezine na zadnju osovinu. I ako kod (nekih) motorasa vazi misljenje da ce na gasu motocikl spustiti svoju zadnjicu desavca se upravo suprotno, rep se podize i kontrira sili koja deluje na osovinu zadnje viljuske! To je reseno geometrijom tako sto su pogonska i osovina tocka uvek ispod osovine viljuske. Na taj nacin a dok smo na gasu imamo funkcionalnu amortizaciju nazad kojoj ostaje primarna namena, da nas zalepljene za podlogu drzi a ne da se bori sa pogonom motora. Znaci granica spustanja nazad (kracenje opruge, kraci amortizer, zamena "koski"....) je ne dovesti u ravan osovine tocka/viljuske/malog lancanika! (tek u minus da ode osovina viljuske bi bila katastrofa vozna!). Valjda nisam "upreo" nesto puno, razumemo se? 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 25 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza sraf za kuma je po @Vojkan poslat za Bg, kontaktirace te on 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 26 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stitnici uzeti sa plastifikacije, metalni delovi su stigli kao niklovani a ja nista takvo na motoru nemam, plastificirao sam u "Hellas"-u u boju pribliznu guvernalu i njegovom nosacu. Inace, plastifikacija svih nosaca i ovih sipki ispred ruku je 900dinara! Jeftinije nego da se farba a postojanije dosta. Distancere sam odradio unutar tegova kako bi na mestu ostali i funkciju zadrzali, montaza malo zakomplikovala stvari (Oba drzaca donja, do trokuta sam morao da kupim drugacija/ duza) ali sve stoji kako treba, insekti vise nece po sakama (Valjda) udarati... Vidim nisam spustio ukrasnu gumu na dole, ovu na desnom retrovizoru Kaakav propust . 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Avgust 26 Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ima li kraja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 26 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo iz Burn out-a onaj podizac guvernala i to je to za sada... Mozda stavim za zub veci lancanik napred. Pre dve veceri me zove nas forumas, pita isto sto i ti- "Jesi li zavrsio sta si hteo pa da ti ponudim moj motor u zamenu " Inace, samo sto je kupio MT800 rekoh mu da sedi miran na novom motoru, ja to nikada imao nisam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8006 Napisano Avgust 26 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Tebe bumbari i osice biju oko guše a ne po prstima,al ajd sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 26 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ove sam godije ujeden/uboden 7 puta! Za 3 nisam ni znao sta je, rane se nesto cedile 10 dana, pa se ospem, mislili smo da su boginje u pitanju Elem, jaknu i rukavice cesto nosim... ... u koferu! 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5370 Napisano Avgust 27 Ne silazi, 4801 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za to da @N.F.S. dobije u svoje vlasništvo sve aktuelnije motocikle, da ih lepo proučio do detalja i rastavi na dugotrajnim destovima, da imamo sve informacije šta na kojim motorima treba unaprediti čim se kupe. 5 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I ja glasam da mu se daju motori! Hvala Jovane moj, kao sto i sam primecujes sve manje o nekim tehnikalijama pisem, verujem da cu u buducnosti i prestati. Nema nikakve povratne informacije...Malo eto o tim politurama, eventualno neka sitnaaaaaaa intervencija i to je to. Generacija vozaca koja tek dolazi verujem da nece razlikovati ventil na tocku i rucicu gasa. Sent from my fontele using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 652 Napisano Avgust 27 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Neso, samo Vi nastavite! Za jedno 15ak godina kada odlucim da se vratim na moto-scenu, samo cu da Vas potrazim i pitam - koliko kosta? Sta god vozili tada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepim recima, svaki motor probam da opisem sto realnije pa opet, sve treba sa rezervom uzeti i ne kao pravlio vec kao osecaj "nekog tamo". Nemamo iste prohteve niti ocekivanja. Sto se Versysa kog vozim tice a da ne duzim mnogo, zadovoljan sam! Polozaj i upravljivost su me ocarali, u gradu upotrebljiv kao skuter, visoko sedim i gledam preko krovova automobila, sa givi vizirom (u poziciji nizoj ali uspravljeniji) se moze voziti otvorenog vizira, buke nema nikakve! Oslanjanje prihvatljivo, dodatno sam ga unapredio pa "drzi" i kada se malo agresivnije kroz krivine potera. Znaci, polozaj i osecaj da se mogu voziti bez prekida, ne zamara niti jedan deo tela (na to bas paznju obracam). E sada ono sto mi (malo) smeta... Agregat! Bez ikakvih izmena a kada se vozim solo i ima dovoljno snage da kazem tako, elastican jeste za ne poverovati (obzirom na teh. specifikacije) , mozes da krenes drugom bez problema, moze se voziti u 2000obrtaja bez da se pobuni. Kada se potera preko 5000 obrtaja zvuci kao da je blizu ibera i da zapinje, muci se... To naravno nije problem agregatu, niti se muci niti zapinje ali tako zvuci i tera te da saltujes dalje (na gore). U sestoj cesto povucem papucicu trazeci sedmu :D. Dvoje na njemu i stvari se vec osete, nisam ja navikao na ovaj tip agregata pa se privikavam mada definitivno ima razlike na dodavanju gasa. ( samo vozac - vozac+saputnik+stvari) Mada ja sam imam 110kg... Pri kretanju, ispod 2000 obrtaja imao je neki kao "sec", nije mi se svidelo pa sam istrazivao zasto je to tako, probao nekoliko modela i osetio isto (nekima nije bio problem dok nisam rekao sta se desava ). Prikupljajuci informacije dodjoh i do resenja, er650 nema taj problem npr.. Poredjenjem tabela u mapiranju - IAP Fuel Maps TPS Fuel Maps Ignition Timing Maps Ignition Dwell Map/s Secondary Throttle Plate (STP) Opening Maps Injector Timing Maps - primetim da sekundarne klapne do 5% otvorenosti po TPS a kod er650 ostaju konstantno otvorene 20%, versus (2010-2014) ih u tom opsegu otvara i zatvara izmedju 15-25%! Nadjem pinout za moj ecu, izmolim coveka za (na versys.co.uk) xdf i bin fajl, stegnem zadnjicu (mogucnost da nacinim stetu velika) i preko usb to ttl modula od 10eura flesnem moj ECU! Mmmmm, nema vise seckanja, ponasa se kao cetvoroklipna Honda i to je jedina izmena koju sam u mapiranju uneo, sekundarne klapne se pri voznji ne zatvaraju ispod 20%. Vibracije, tako reci da ih nema pri voznji do 100kmh (ispod se i vozim, kroz sela i atare), nista mi ne trni niti smeta... Situacija se menja proporcionalno rastu brzine. Isao sam u jednom danu 3x do Sokobanje i nazad, mrzelo me je da se "vucaram" vec se odlucih za autoput do Aleksinca dole. Oko 120kmh retrovizori vec polako mute sliku pozadine, na guvernalu jos uvek nema problema (mada i gume su mi stare, necu ih do proleca menjati), na 150kmh vec i na rukama osecam, jos 10kmh gore i retrovizori postaju neupotrebljivi, vide se farovi ali oni koji idu bez svetala pa jos ako je siv/plav auto kao da nisu tu (postanu nevidljivi). Dobro, skinem guvernal, namotam traku na rupice gde upada pin prekidaca, na rupice koje drze vezicu kablova/sajli (tegovi skinuti!), punim silikonom kroz navoj tega, vazduh izlazi sa druge strane i kada je guvernal pun prekidam! Ova radnja ( i sundjeri preko rucica) skroz otklone vibracije, silikon dodatnom masom i svojom viskoznoscu "upija" i promeni frekvenciju rezonance guvernala, cak se i retrovizori doosta primirise. Sledeca je stavka za zub veci lancanik napred, da se obrtaji dodatno obore. Dugacke postove slabo ko cita ali racunam da onaj koga model zanima dodje bar do pola Ekonomican, zabavan i pouzdan... Nije sampion brzine, upotrebljiv! Budite bezbedni 16 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8006 Napisano Avgust 27 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ma gde ne čitaju,ovo dođe ko lektira....pod obavezno,inače ocena manje.Ja čitam,a niđe veze sa motorom nemam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5370 Napisano Avgust 27 Ne silazi, 4801 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. tako je i mali ćaća često dolazio u dilemu da li da piše, jer nema povratnih informacija niti pitanja od drugih. Razlog za to je što tako lepo sve opišete da tu nema pitanja samo da se čita i primeni ako neko ima isti motor i želi to da uradi. Redovno se trudim da ispratim šta pišeš u kojoj temi i svaka ti je toliko na mestu i objašnjenja, da nema potrebe ulaziti u bilo kakve polemike. Još mi je u glavi ono što si napisao za kočioni cilindar, prečnik klipova i ostalo u ne znam kojoj temi. Tako da, samo piši piši nam... 3 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Avgust 27 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Gde kod nas može da se uradi to mapiranje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Motobruder Bg verovatno moze da odradi.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7156 Napisano Avgust 27 (promenjeno) Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, Jovan Ristic said: @N.F.S. tako je i mali ćaća često dolazio u dilemu da li da piše, jer nema povratnih informacija niti pitanja od drugih. Razlog za to je što tako lepo sve opišete da tu nema pitanja samo da se čita i primeni ako neko ima isti motor i želi to da uradi. Redovno se trudim da ispratim šta pišeš u kojoj temi i svaka ti je toliko na mestu i objašnjenja, da nema potrebe ulaziti u bilo kakve polemike. Još mi je u glavi ono što si napisao za kočioni cilindar, prečnik klipova i ostalo u ne znam kojoj temi. Tako da, samo piši piši nam... Ovo od A do Š! I sve tako lepe teme izbegavati ofovanje, jer posle kad pretražujemo bude više konkretnog, i sve vezano za temu. Ništa ne brini, samo piši, i te kilometarske najvoLem, čitam često i po par puta, još ti to i slikama podkrepiš, nacrtaš tako reći, to je ono što dodaje vrednost ovom forumu, a ne one prepirke o nacijama, verama i politici.. Promenio Avgust 27 član Andrej_Hotstepper 1 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @malitomic, ima li kakvih vesti od ovih iz Burnout-a? Sajt im ne radi i dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Avgust 27 prisutan, 1121 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno bih volio da sam kvalifikovan sagovornik @N.F.S. ili @Jovan Ristic ili bilo koga na forumu koji se bavi tehničkim pitanjima. Nedostatak garaže, pomalo i strah da neću nešto pokvariti, su me odbile od mehanike. Zato obožavam čitati šta NFS radi , a tako i ostali. Što se tiče Motobrudera, raspitivao sam se za TRK-a, i njegovih problema sa trzanjem pri nižim obrtajima, zbog euro 5+ normi, i osiromašene smjese pri istim,i oni bi razbatalili pola motora i vjerujem rješili taj problem.., tako tvrde! A nije ni jeftino za moje pojmove! Ko zna možda to i uradim nekad! A što se tiče NFS-a da mu dođe u ruke, i on bi isto napravio.. Mada kako kilometri prolaze ja se prilagođavam, i više mi i ni ne smeta. A dok je motor u garanciji , neću dirati ništa, eventualno staviti kineski ECU koji je još na kineskim normama, vjerovatno euro 4. @N.F.S. nemoj prestati pisati života ti... !! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 27 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, mali_zmaj je napisao: volio da sam kvalifikovan sagovornik Zasto mislis da sam kvalifikovaniji? Srecem se na dnevnom nivou sa puuno motorasa, nema tog razgovora gde nisam nesto novo cuo/ naucio... Ja sam laik sa dosta volje ( i vremena da radim ono sto volim!). Jedino me iznenadi kada se upoznajem sa forumasima koji su po dve decenije od mene stariji pa pri susretu ocekuju neku sedu bradu Tu smo, nasi smo, sve je to na ravne casti... Meni tvoj motor uopste nije poznat, citam iskustva, edukujem se! Citam Satelisa oko skutera, citam Cacu, citam Mick-a i njegova iskustva, gledam kako sija Alekreov i Soykin motor, istrazujem sta koriste... Brdo je ljudi tu, kada Zare naidje kod mene banditom osetim ljubav u svakom srafu i iskreno se obradujem tooolikoj posvecenosti! ProMaster nudi pomoc kada je i ne trazis (lekcija lepog ponasanja medju bajkerima!!!), Darko obezbedi krv kada treba, Vampa donese guvernal iz Austrije, Skyruner strucni savet udeli, G.Zika pregleda reglere bez da naplati... Ja poklonim gumu, vrate mi se dve!!! Markone ode da mi izabere motor, Marko05 takodje, lestra salje na mail nacrte za stitnik hladnjaka (opet bez da zatrazim). Pa kako se ne naci takvim ljudima? Kako! Ima nas! To je nasa prica, nema sta ne mozemo zajedno ( pa i da se ne slozimo po nekada ) (Da ne nabrajam ljude dalje, svako na svoj nacin doprinese zajednici) 10 1 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1687 Napisano Avgust 27 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: @malitomic, ima li kakvih vesti od ovih iz Burnout-a? Sajt im ne radi i dalje... Ima, ima, javili se danas da je stigao paket za nas. Ja sam već bio zbrisao kuci iz grada, ali cu vec sutra to da pokupim, pa ti odmah šaljem, da ga pre vikenda montiras 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 181 Napisano Avgust 28 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na toplom dočeku, lepo se ispričasmo, versys je NOV NOV a sedište je brutalno urađenoE, a zamislite kakav bi MT 800 bio posle par meseci u Nešinom vlasništvu...Послато са M2101K9G помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 28 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi je zadovoljstvo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Avgust 28 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Vojkan je napisao: E, a zamislite kakav bi MT 800 bio posle par meseci u Nešinom vlasništvu... Neka @malucko dodje do kilometraze moje kawice (14000km) pa da se zamenimo kada se izvoza! Da vidimo sta to ima unutra P.S. Istog trena zaboravljam na ovlasceni servis i njihove "servise", garancija na motor mi nije potrebna... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...