Savan 8689 Napisano Mart 20, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan preko leta kuci razvucem kablove i creva po dvoristu,ukljucim karcher , pripremim kantu sa vodom napravim dobru sapunicu sa ferijem onim za sudove. Prvo dobro sperem pod pritiskom,onda sapunica da se zabeli,pa opet spiranje pod pritiskom. Na kraju obavezno jelenska da se prebrise ceo auto,jer ostane kamenac po njemu od "ciste"vode. Ovako jako cesto perem u samousluznoj na zetone,prvo idem vruca voda sa penom,onda ispiranje,pa ispiranje voskom i na kraju ispiranje osmoznom vodom... Iskreno za osmoznu vodu nikad nisam cuo i mislio sam da je neka sarena laza,ALI,objasnise mi i pokazase u perionici radnici... Ima ogroman rezervoar sa tom vodom(obicna cesmovaca koja prolazi kroz neke silne filtere). I onda mi demonstirase,ima neki mali uredjaj koji meri cvrstocu vode(tako nesto), naspemo cesmovacu i ubacimo taj uredjaj pokaze vrednost od 753 necega(neznam koja je merna jedinica),onda izvadi u casici vodu osmoznu iz tog rezervoara i ubaci uredjaj pokaze 17,neverovatno... 45 PUTA je meksa voda I kad se spere sa tom osmoznom vodom,ne sme da ostane ni jedna tackica ni suza bela od kamenca. Samo speres i ostavis na suncu crn auto za 10min se cakli...Kad sam onomad iznajmio auto i veče pre negomstoncunga vratiti zakasnkm za sve praonice. I odem sa drugarom na te uslužne kad on to samo malo sa svih strana, ništa sapunica, ništa sundjer, neka 3 programa uključujući ispiranje i kaže gotovo. Ajd rek’o, kako god da ispadne biće bolje nego sto je bilo posle sve one bljuzge. A on sutradan se sija, crn auto!Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 20, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan A ja neki dan oterao motor u tu samouslužnu praonicu da operem motor (otprilike jednom do dva puta mesečno operem motor u toj praonici), kad tamo me napade neki čiča, kaže nikako motor prati sa tim čudima pod pritiskom... Navodno taj punomat ispere svu mast iz ležajeva i uništava električne spojeve. Ja do sad nisam primetio ni na jednom svom motoru ikakav problem na elektronici ili na ležajevima... Naravno da neću pištolj uperiti direktno u sredinu točka da tuče mlaz u ležaj, kao ni to da tuče u i oko satova (gde ima najviše elektronike)... To opet znači, ˝sto ljudi - sto ćudi˝... Neko kaže da je dobro, neko da nije... Čovek više nije pametan šta da radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16487 Napisano Mart 20, 2019 Integrisan, 4935 postova Prijavi odgovor kao problematičan Crevo u dvoristu, topla voda u nekoj posudi, sundjer i pici. Posle krpa i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 20, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao: Crevo u dvoristu, topla voda u nekoj posudi, sundjer i pici. Posle krpa i to je to. Ja baš mislim da se običnim crevom previše natapa motor sa vodom. Ovo u perionici je više vazduh nego sama voda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16487 Napisano Mart 20, 2019 Integrisan, 4935 postova Prijavi odgovor kao problematičan Previse smo poceli da cepidlacimo i izmisljamo jbg , nekad je bilo sedi i vozi danas cela nauka oko toga kako oprati motor 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Mart 20, 2019 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, bocca_bastard je napisao: Inace kurac cu da operem sve ono oko zadnjeg amortizera sundjerom. Probao par puta, izlupao ruke i isekao na froncle E baš tako, kad sam prvi put detaljno prao skuter, unagrdih šake i ne oprah kako bi hteo, pravac po hobi pušku i beskontaktnu Mafru, kako sam linkovao već. Puška je precrtana u manualima kao način pranja motora, zato valja biti oprezan i ne primicati mlaznicu previše blizu, bolje uzeti sunđer i ručno ukloniti nešto. Ne samo što može da ubaci vodu gde netreba, već hoće i ponešto da pokrivi, ipak su komponente na motorima nežnije od automobilskih. Hobi perač pod pritiskom koji koristim je oko 100 bara što je ništa u odnosu na profi, ali obavlja posao nešto sporije i lošije, ali i bezbednije, ne bi više prao motor ni pod razno kofom i sunđerom, mada povremeno moraju neka mesta ručno da se pretrljaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Mart 21, 2019 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Za zamascene delove i ne bas pristupacne,koristi se AKRA(K2 proizvodjac) ima na pumpama oko 300-400din 750ml. Samo naprsces ostavis 10ak minuta i spiras vodom. Cisti bukvalno na belo,odlicna stvarcica. Iako nisam nasao podatak sta se desi sa plastikama kad se poprscu sa Akrom,rizikovao sam,nista nije pobelelo,izbledelo i slicno. Koristio za pranje motornog prostora na kombiju,jer se godinama slivalo ulje na dihtungu poklopca ventila,pa sam naprskao sve i ostavio. Spiras puskom ili crevom i milina za oci,sve dobija fabricki sjaj i boju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Mart 21, 2019 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan @Dudic90 Brale, javljam se da ti budem prva musterija posto si vec navikao da radis na krivinama naseg lepog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 21, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, miksamgm said: Za zamascene delove i ne bas pristupacne,koristi se AKRA(K2 proizvodjac) ima na pumpama oko 300-400din 750ml. Samo naprsces ostavis 10ak minuta i spiras vodom. Cisti bukvalno na belo,odlicna stvarcica. Iako nisam nasao podatak sta se desi sa plastikama kad se poprscu sa Akrom,rizikovao sam,nista nije pobelelo,izbledelo i slicno. Koristio za pranje motornog prostora na kombiju,jer se godinama slivalo ulje na dihtungu poklopca ventila,pa sam naprskao sve i ostavio. Spiras puskom ili crevom i milina za oci,sve dobija fabricki sjaj i boju. Inače, Akra je jako korozivno sredstvo. Ja volim da je koristim jer je agresivna a samim tim dobro čisti izuzezno masne površine ali nikad je ne ostavljam dugo na nečemu nego naprskam i četkom/četkicom očistim željenu površinu. Nisam probao, ali mislim da ukoliko bi stajala duže vreme na plastici, pojela bi lak i boju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 21, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, WlayCo said: @Dudic90 Brale, javljam se da ti budem prva musterija posto si vec navikao da radis na krivinama naseg lepog motora Kako stoje stvari, mislim da će mi prvih par motora u novoj garaži biti samo FJR, tako da mogu na slepo po "oblinama"... Mada već ima najavljena i neka Suza k7 i Tmax... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21614 Napisano Mart 21, 2019 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan On 19.3.2019. at 10:12, Motorcyclist je napisao: Sta uradi crni NFS Znam sta radim Hard! Ne brini, oko skutera se dvoje vec otimaju... Detaljisimo drugari, nista lose u tome nije! Gejevima mi delujemo nastrano, aljkavima takodje... Satelis pod sedistem, postavljena AGM yuasa mesto kiselinca... Sve "zaliveno" tecnim silikonom koji hrani gumu i izolacije ozicenja instalacije, trpi temperaturu, odbija prasinu... Iznutra je lepsi no spolja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Mart 21, 2019 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Dudic90 said: Kako stoje stvari, mislim da će mi prvih par motora u novoj garaži biti samo FJR, tako da mogu na slepo po "oblinama"... Mada već ima najavljena i neka Suza k7 i Tmax... Ma batali te igracke...to moze i podmladak da uradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4762 Napisano Mart 24, 2019 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Posto i ja, kao i @N.F.S. volim da sve bude detaljno cisto, da okacim slike detaljno opranog mezimca. Danas posle voznje, bilo je potrebno par razlicitih krpa, voda, cetkica za zube, tecnost za odmascivanje i 2 sata posla uz muzikicu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4762 Napisano Mart 24, 2019 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan On 3/20/2019 at 8:14 PM, bocca_bastard said: Meni puska u perionici sluzi najvise da operem oko straznjeg tocka, gde se ukenja i ublatnjavi a tesko mi prici rukama. Sve ostalo moze lagano krpom Ja nikada direktno udarom vode ne perem motor. Poprskam ga lagano vodom, pa onda neka tecnost za pranje, pa spiranje i krpa da upije, i sve to na suncu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4762 Napisano Mart 24, 2019 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, samo kod sebe u garazi, ili kod mojih u dvoristu. U pravu si, kad bih zauzeo smrk na sat vremena, neko bi me pregazio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16487 Napisano Mart 24, 2019 Integrisan, 4935 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3/18/2019 at 5:11 PM, sreten75 said: Jebete li vi sta ? Najjace pitanje u istoriji foruma 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3086 Napisano Mart 25, 2019 Drug član, 1058 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Jel može neko da nađe i postavi video. Mislim da je i na forumu objavljivan. Lik je, mislim GS-a, do šarafa rastavio, čačkalicama čistio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Mart 25, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ја имам перионицу у крају, другар који је већа пицајзла од мене, прање мотора сат времена, не ретко користи и четкицу за зубе. Наравно поштује све што му је речено где пушком да се не завлачи. Иначе одржава ми и сва остала возила. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4762 Napisano Mart 25, 2019 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, SlobodanR1 said: Jel može neko da nađe i postavi video. Mislim da je i na forumu objavljivan. Lik je, mislim GS-a, do šarafa rastavio, čačkalicama čistio. To bih voleo da vidim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 553 Napisano Mart 25, 2019 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, bracabgd je napisao: Ја имам перионицу у крају, другар који је већа пицајзла од мене, прање мотора сат времена, не ретко користи и четкицу за зубе. Наравно поштује све што му је речено где пушком да се не завлачи. Иначе одржава ми и сва остала возила. Daj lokaciju perionice, ako rade uslugu pranja motora, za nas koji smo malo lenjiji od ostale moto populacije koja u tome uživa. Meni nije problem da ga na dvorištu pokvasim crevom, pređem sunđerom (autošamponom) i isperem... ali za detaljnije čišćenje bi radije platio nekog ko bi to uradio... ako već ima perionicu i želi to da radi. (Nadam se samo da neću uvrediti nekoga) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 26, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Za razliku od auta, na netu nema previše klipova o detailingu motora, ali evo jednog kanala koji mi je motivacija i inspiracija za rad i sređivanje moje detailing garaže za motore:https://www.youtube.com/channel/UCY78z4ec-oyUHRrufHDrxsw/videos Btw, moja napreduje dobro, vrata nameštena, struja i LEDeni reflektori se montiraju u subotu i ako Bog da vremena, počinje se sa pravljenjem radnog stola za motor (dok nisam počeo da računam, nisam ni slutio da ide skoro 30 metara cevi u sto). Slike uskoro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Mart 27, 2019 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 21.3.2019. at 18:24, Dudic90 je napisao: Kako stoje stvari, mislim da će mi prvih par motora u novoj garaži biti samo FJR, tako da mogu na slepo po "oblinama"... Mada već ima najavljena i neka Suza k7 i Tmax... Mozes li mi reci koliko bi od prilike kostalo takvo zadovoljstvo, moze i na pp fala vi lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Satelis said: Mozes li mi reci koliko bi od prilike kostalo takvo zadovoljstvo, moze i na pp fala vi lepo Ma kakav PP, ne dilujemo ništa i nema potrebe da bude tajna. 50e-80e je cena a zavisi od: -težine oštećenja laka i ostalih površina i broja koraka u korekciji (teži slučajevi 2-3 poliranja pastama različite "gruboće", lakši slušajevi 1-2, Yamaha i Honda imaju malo tvrđi lak pa se sporije postiže korekcija), - tipa motora (cruseri imaju više hroma, nakedi manje plastika za korekciju/zaštitu i slično), - željene zaštite (vosak, sealant, keramika (jeftinija/skuplja)).... Nikad nisam voleo da se pravdam ljudima za svoja dela i postupke ma šta god bilo u pitanju, ali veže nas ista strast a i sa nekima sa u izuzetno dobrim odnosima pa ću napraviti izuzetak (svoji smo što bi se reklo) pa za slučaj da nekome deluje previše, neka pogleda moje postove kad sređujem moje motore koju kozmetiku koristim a ona nije ni malo jeftina. 1 lit 3M paste je 4000-5500 a ja moram da imam 3 vrste paste, dobar vosak 2000-3000, keramika solidna sa Ali expressa 10e pa do kvalitetne koja je 7000din... Pa onda paste za metal i hrom, sredstva za pranje, za odmašćivanje, razni dresinzi za gume i plastike, sunđeri, nastavci i backing plateovi za polirke i same polirke... Jbg, jeste malo opširno, ali u skraćenim crtama pišem i pričam o Higsovom bozonu i sličnim stvarima u koje se razumem kao krava u latinski... 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 371 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan A koliko vremena zahteva jedno takvo detaljno sredjivanje? Imam u Sapcu nekih poslovnih obaveza 1x mesecno pa bih da uklopim posao i zadovoljstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1392 Napisano Mart 27, 2019 Drug član, 1932 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Dudic90 said: Ma kakav PP, ne dilujemo ništa i nema potrebe da bude tajna. 50e-80e je cena a zavisi od: -težine oštećenja laka i ostalih površina i broja koraka u korekciji (teži slučajevi 2-3 poliranja pastama različite "gruboće", lakši slušajevi 1-2, Yamaha i Honda imaju malo tvrđi lak pa se sporije postiže korekcija), - tipa motora (cruseri imaju više hroma, nakedi manje plastika za korekciju/zaštitu i slično), - željene zaštite (vosak, sealant, keramika (jeftinija/skuplja)).... Nikad nisam voleo da se pravdam ljudima za svoja dela i postupke ma šta god bilo u pitanju, ali veže nas ista strast a i sa nekima sa u izuzetno dobrim odnosima pa ću napraviti izuzetak (svoji smo što bi se reklo) pa za slučaj da nekome deluje previše, neka pogleda moje postove kad sređujem moje motore koju kozmetiku koristim a ona nije ni malo jeftina. 1 lit 3M paste je 4000-5500 a ja moram da imam 3 vrste paste, dobar vosak 2000-3000, keramika solidna sa Ali expressa 10e pa do kvalitetne koja je 7000din... Pa onda paste za metal i hrom, sredstva za pranje, za odmašćivanje, razni dresinzi za gume i plastike, sunđeri, nastavci i backing plateovi za polirke i same polirke... Jbg, jeste malo opširno, ali u skraćenim crtama pišem i pričam o Higsovom bozonu i sličnim stvarima u koje se razumem kao krava u latinski... Kad budes poceo da radis otvori temu i stavljaj slike i snimke. Da mozemo da te pitamo za neki savet mozda. Mislim da nece biti clana foruma koji nece pratiti tu temu sa uzivanjem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...