Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Drug član, 1518 postova
  • Motocikl: SMC 300
9 hours ago, makikt said:

Nemanja, ovaj deo puta u Cg, od Mojkovca ka Žabljaku mislim da je i dalje zatvoren, nije to još završeno. Treba proveriti.

Bio je neki odron još prošle godine, zatvorili su put rekonstruišu .

Nisu mogli ni motori.

Mislim da tuda ne možeš.

Imaš opciju, pričamo o asfaltu, od Kolašina kreneš ka Podgorici, prođeš Crkvine i spustiš se do one velike krivine gde počinje kanjon Morača, zove se mesto Mioska. Tu produžiš pravo, umesto da ispratiš tu veliku krivinu.

Videćeš na mapi, preko Krnje Jele i Boana za Žabljak.

Lep put za motor, ako nisi bio,dosta krivina, penje se i spušta 🙂

Ako idete ovuda cuvajte se sarplaninca. Mnogo voli motore😀.

Mozda su ga uklonili do sad?

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 758 postova
  • Motocikl: Lucifer
2 hours ago, Bor-i-slave said:

Ako idete ovuda cuvajte se sarplaninca. Mnogo voli motore😀.

Mozda su ga uklonili do sad?

Rekonstruišu put. Nije još otvoren, kažu ljudi odavde. Ako se ovo odnosilo na odron a ne na šarplaninca 🙂

• Drug član, 1518 postova
  • Motocikl: SMC 300
1 hour ago, makikt said:

Rekonstruišu put. Nije još otvoren, kažu ljudi odavde. Ako se ovo odnosilo na odron a ne na šarplaninca 🙂

Odnosilo se na onaj drugi put ka Boanu od Mioske.

Ja sam srecom bio u autu, a on je lezao pored puta. I hop pred auto. Kocio sam maksimalno da su mi se sve stvari istumbale.

Ima tome 3, mozda i 4 godine. Mora da je uklonjen. Jer onuda ni peske, ni biciklom, vrv niko nije mogao od njega.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 91 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL750

Evo snimka puta od Manasije (Despotovac) do Žagubice preko Krepuljina (Pravac Bor). Lepih 60tak km sa mnogo uskih krivina i dobrim asfaltom. Pre mesec, dva je bilo dosta rizle, ovog puta skoro sve optimalno.

GPS Track: https://ridewithgps.com/routes/50924643

Promenio član sst
  • Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 628 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

@sst Odgledah sve tvoje snimke na yt kad mi je iskočila Tara pre neki dan, nisam znao da si na forumu :)

Super stvar što okačiš i track, baš znači. Samo cepaj!

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1656 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin

Da vas obavestim da sam stigao do Ohrida, dosadnim AP, al sam uz zalazak sunca dao sebi jedno skretanje sa rute preko Debar jezera.

aGQ2gve.mp4

Plan mi je sutra direkt za Drač, pa Skadar, pa SH20/21.

Prvobitno sam hteo to veče da spavam u Ulcinju, ali videćemo kakvo je prolazno vreme, sad se razmišljam da produžim odma do Plava, odnosno Grbaje u dom kluba.

Ostaje onda da se smisli kuda od Plava do Durmitora a da je najlepše?

Idealno bi bilo da stignem i kanjon Pive i možda kod Tjentišta da spavam utorak na sredu...

• Sviđa mi se 5

Na kraju sam išao Andrijevica - Mateševo preko Trešnjevika, lep put, rade ga samo na jednom delu.

Posle kanjonom Morače do @makikt, kolko je lep put sad kad nema saobraćaja, samo motori voze 😂

I po neki kamion.

Tuda i nazad do Šavnika, pa obrnuo ceo krug oko Durmitora.

Sutra Piva, Tjentište, Tara, Beograd.

Ako se stigne sve :) 

• Sviđa mi se 1

Topla preporuka, skrećeš možda pola sata sa rute, svrati u Grbaju.

Nestvarno prelepa dolina.

Posle SH20, to je zicer, i mislim da je bolji u ovom smeru u kom ti ideš iskreno.

U AL se pazi, voze kao mentoli, ako ne dodiruju liniju nisu ništa uradili.

Češće sam obilazio kola sa desne strane nego sa leve, a i migavci su im veoma opcioni.

Pandura takođe ima svuda, al mene nisu dirali uopšte.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 748 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Društvo treba mi mala pomoć za moto turu😎

Interesuje me ovaj put da li je sve asfalt i da li može da se mimoiđe sa kolima iz suprotnog smera. Ova deonica 25km Mitrovac-Mokra Gora

https://www.google.com/maps/dir/Mitrovac+na+Tari,+Митровац+на+Тари/Mokra+Gora/@43.8604894,19.360361,12.75z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47584d3f2683a083:0x72c0d856a69ab0b6!2m2!1d19.4217778!2d43.921694!1m5!1m1!1s0x47583632940863a5:0xeece427bcc243207!2m2!1d19.5120382!2d43.7939168!5i1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYwMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

I da li je neko skoro išao od Šćepan Polja do Foče ove ili prošle godine. Da li ima radova, makadama i slično... Znam da je put u raspadu, pa rekoh da vidim da li ga još ima :)

https://www.google.com/maps/dir/43.3487671,18.8486587/43.4901014,18.7431661/@43.4271702,18.7982402,12z/data=!4m2!4m1!3e0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYwMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Unapred hvala!

• Zainteresovan, 344 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

sve je asfalt, picis sve normalno, mimoilazi se normalno. ponegdje poneka zakrpa i rizla

Promenio član Efendija Skalin
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 344 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

sorry, za Taru govorim. proletio sam tuda prosle sedmice

p.s. i ovaj drugi put preko Sekulica je sada asfaltiran. neto uzi za mimoilazenje, ali skroz ok.

Promenio član Efendija Skalin
  • Hvala 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2121 postova
  • Motocikl: -

Ja sam prošle godine kolima išao Šćepan Polje - Foča.
Radova nije bilo, a put jeste u raspadu.

Imao sam sreće pa je ispred mene bio lik sa nekim starijim džipom koji je očigledno bio lokalac i znao gde sme da da gas, pa sam njega pratio, inače bi mi verovatno trebalo jedno sat vremena za tih 20-tak km.

Nije sam put u toliko lošem stanju, nego je asfaltirani deo uzak, ima začuđujuće puno saobraćaja, pa mora često da se silazi sa tog uskog asfalta, i ako ne znaš stanje napamet (kao ovaj gorepomenuti lokalac), moraš mnogo da usporiš.

Tamo se naravno već godinama priča da će da ga rade...pre ili kasnije ispostaviće se da je istina :D

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1772 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Da se nadovežem na @zaludan post...

Ovo je slikano septembra 2023. ali izgleda da je stanje puta manje - više isto.

IMG-a506df512213aae86870e3ec910e7d82-V.j

Problem zna biti mimoilaženje sa vozilom iz suprotnog smera, mora se sići sa asfalta a tu zna biti i većih rupa i oštećenja nego što se vidi na fotografiji. Ali, ništa specijalno da se ne može proći. Pogotovo što pre te deonice prethodi uživanje u vožnji deonicom NK - Šćepan polje, a potom Foča - Višegrad. 😉

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 2405 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Tomi SK said:

Drustvo, neznam dali ovo pitanje je za ovde, ali  zna li neko dali moze da se prespava u Manastiru Tumane ili negde u okolini i gde Zelimo iz Skoplja da vozimo do tamo ali zelimo da izbegnemo autoput, koja je najbolja ruta?...Hvala unapred na svakom odgovori

Za manastir ne znam, to će već neko da se javi. 
Ali za put do tamo. Sve zavisi koliko vremena imate za taj put. Ali recimo ovako: 

Obavezno: Niš - Svrljig - Knjaževac - Zaječar - Crnajka. Odatle može na Majdanpek, a može i na Milanovac Dunavskom magistralom, ne zna se gde je lepše. 

A pre toga - Možete da se isključite na V. Han - Vlasina - Crna Trava - Svođe - pa kroz Zaplanje Dušnik - G.Han - Niš, pa dalje kao što sam rekao. Jedina deonica tu gde nije asfalt vrhunski je Crna Trava - Svođe. Nije ni mnogo loš, nešto između, ali je zato lepa hladovina :)
Ili, prođete i Grdeličkom klisurom, pa kroz Vlasotince, i to je odličan put, pa Svođe i onda isto do Niša. To je brža opcija.
Pitaj ako te nešto još zanima. Evo kakav je put kroz Zaplanje recimo: 

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 8 postova
pre 23 minuta, živke je napisao:

Za manastir ne znam, to će već neko da se javi. 
Ali za put do tamo. Sve zavisi koliko vremena imate za taj put. Ali recimo ovako: 

Obavezno: Niš - Svrljig - Knjaževac - Zaječar - Crnajka. Odatle može na Majdanpek, a može i na Milanovac Dunavskom magistralom, ne zna se gde je lepše. 

A pre toga - Možete da se isključite na V. Han - Vlasina - Crna Trava - Svođe - pa kroz Zaplanje Dušnik - G.Han - Niš, pa dalje kao što sam rekao. Jedina deonica tu gde nije asfalt vrhunski je Crna Trava - Svođe. Nije ni mnogo loš, nešto između, ali je zato lepa hladovina :)
Ili, prođete i Grdeličkom klisurom, pa kroz Vlasotince, i to je odličan put, pa Svođe i onda isto do Niša. To je brža opcija.
Pitaj ako te nešto još zanima. Evo kakav je put kroz Zaplanje recimo: 

Hvala druze na odgovoru i preporuci. I mi smo mislili na te neko opcije samo nismo znali koja je bolja, a vremena imamo. :). Jos da javi neko za nocenje... :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja