losmiticma 0 Napisano Jun 5, 2018 U prolazu, 3 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Drugari pozdrav,interesujeme vase misljenje o skuteru,dobijam ga u zameni za svoj motor.Vredi li uzimati taj skuter,ima li vrednost i da li ima prodaju odnosno da li se prodaje taj skuter.Ja ga imam na 2500e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
codemitra 2 Napisano Jul 13, 2018 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim takav samo 2010. ja sam se zeznuo pa me izasao malo vise, ali dobar je motor. udoban , super vuce, a i lep je, a ni ne trosi mnogo. jeftiniji za odrzavanje nego japanci. ne znam u kakvom je stanju taj tvoj ali ako je ok onda vredi te pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 195 Napisano Jul 13, 2018 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan To mu je realna cena ako je u besprekornom stanju. Drugar je kupio za 2700e 2014-5 godiste prvi vlasnik, kupljen nov u Srbiji, 12000km, plus novi givi kofer placen 40000+ din... Vidjao sam i primerke ispod 2000e...Sent from my LEX626 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
codemitra 2 Napisano Jul 16, 2018 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, Juce mi je na putu ka NS puk'o kais, pa su mi rekli da su mi mozda otisle i rolnice . Evo lunjam po internetu ali ne mogu da pronadjem skoro nista. Da li znate gde mogu da se kupe po OK ceni ovi delovi? Bokilic mi rece za Kompp.co , jel ima jos negde? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Jul 16, 2018 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Motorcross team iz Kraljeva...imaju gomilu delova za skutere po povoljnim cenama.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
codemitra 2 Napisano Jul 19, 2018 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Service manual za Kymco Downtown 2010 300i DT300i_service_manual.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
codemitra 2 Napisano Jul 22, 2018 U prolazu, 13 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, Otici cu do Satelisa sledece nedelje u svakom slucaju, ali bih voleo da cujem komentare ukoliko je neko imao slican problem . Kada vozim malo ( tipa predjem nekoliko km) , i onda svaki put kad se zaustavim, pri polasku (a obavezno pri polasku na jacoj uzbrdici ili penjanju uz trotoar) mi se zacuje na kratko neki cudan 'brundajuci' zvuk dole iz dela gde je kvacilo . Ne znam kako da ga opisem , ali samo na sekund glasnije zabruji i motor cim krene zvuk prestane. Ne javlja se nikad tokom voznje. Burazer kaze da se i njemu to povremeno culo na proslom Xciting-u, ali da nije skontao sta je. Unapred hvala na svakom odgovoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 195 Napisano Jul 22, 2018 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Pa kvacilo. On cim sastavi krene vise nema proklizavanja i ne cuje se. Zanaci moze biti obloge-pakne kvacila, zvono ili opruge na kvacilu.Sent from my LEX626 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4705 Napisano Jul 23, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5998 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Druže nema potrebe da za svako pitanje otvaraš novu temu. Imaš postojeću temu pa tamo pitaj sve što te zanima. Spojiću ovu sa već postojećom a ti dalje nastavi u postojećoj temi. Ajd uzdravlju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zucchero 0 Napisano Mart 27, 2019 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Downtoun 350i ili X10 350cc, "onako od oka", koji je bolji motor u sustini za uzet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 22, 2019 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pojavio mi se problem u voznji, skuter je Downtown 300i iz 2009god. Normalno pali, radi, vozi se, ubrzava, nema trzanja i slicno. U poslednje vreme se desava da se motor ugasi sam od sebe prilikom usporavanja ili stajanja pred semaforom, cini mi se da je to narocito slucaj ako malo ostrije usporavam (nailazak na kolonu, promena boje na semaforu itd). Samo se ugasi bez neke naznake, i posle toga upali bez problema. Osim toga nisam primetio neki drugi problem u radu. Ovo zelim da sredim jer je potencijalno opasno, nekad cak i ne primetim odmah, tek kad stanem i shvatim da nema nikakvih vibracija pod rukom. Neka ideja o cemu bi moglo da se radi? Kad sam vec tu, jel imamo neki servis za preporuku na potezu Novi Beograd-Ledine-Surcin, za standardne potrebe servisiranja? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Avgust 22, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imamo za servis @Satelisa, i vrapci već naučili 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Avgust 27, 2019 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Znam za Satelisa naravno, nisam ja bas od juce na forumu :) Lepo sam napisao N.Beograd-Ledine-Surcin, al ajd sad...hvala, cuo sam se s covekom, sve smo dogovorili za servisiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Avgust 27, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle šta god ti pisao, ipak bi Dare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 611 Napisano Septembar 23, 2020 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koja je odprilike cena zamene kaisa i servisa prenosa za Downtown 300? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15793 Napisano Septembar 23, 2020 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Od 2 do 3 hiljade, zavisi sta se radi. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4756 Napisano Octobar 30, 2020 Drug član, 3633 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu, da priupitam ovde, pošto može da se odnosi i na ovaj skuter: Pri zameni kaiša, da bi ventivar mogao lepo i ravnomerno da nalegne na bolcnu i da se ne shebu njegovi zubići, često sam video\pročitao savet da se kaiš što dublje uglavi u zadnje polutke, kod kvačila, e da bi napred mogao da se što više izvuče, pa da varijator ne uklješti kaiš prilikom zatezanja šrafa... E sad, lako je rukom pritisnuti oprugu i raširiti polutke na 50cc skuteru, ali na maxijima je opruga prejaka, pa to ne biva. Jel ima tu neka caka, neki savet iz prakse kako to izvesti, a da se ne koristi gruba sila? Nadam se da sam bio jasan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4756 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 3633 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da pokušam da budem precizniji, u nadi da će mi neko odgovoriti. Na snimku se vidi detalj koji sam objašnjavao: Svojevremeno su mi u jednom lokalnom servisu "majstori" uspeli da polome ventivar. Nisu ga lepo zategnuli, jer je kaiš smetao, ili su ga ušrafili ukrivo, šta već, i nakon paljenja, krilca su udarila u deklu i ventivar se okrenuo oko svoje ose i polomio zube. Čekao sam 15 dana na novi ventilator, u sred letnje sezone i odmora koji sam imao, pa mi je to baš teško palo... Inače CVT na mom skuteru je isti kao na Downtownu, pa da ne bude da pišem van teme Drugi "majstor" je na silu gurao ventivar na osovinu (opet iz razloga što kaiš smeta), pa je uspeo da delimično deformiše žljebove na ventivaru, a između ostalog da zaboravi i da stavi podlošku iza varijatora itd... Sve u svemu, od tad ovakve aktivnosti radim sam. Ne baš što sam time oduševljen, radije bih da platim majstora i o ovome ne mislim, već iz razloga što sam izgubio poverenje u tuđi rad. E sad, iz iskustva sad znam da precizno i ispravno namontiran CVT drastično utiče na kvalitet vožnje, pa se želim da se potrudim da savladam veštine kako ga lepo setovati. I da se vratim na pitanje, treba mi savet od iskusnijih - kako montirate kaiš na maxi skuterima, kod kojih je opruga jaka? Postoji li neki alat koji pomaže da se polutke razmaknu, neka caka u montiranju, hint... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Octobar 31, 2020 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Zašto misliš da kaišu smeta da bude pritisnut u konusima? Pa on tako ostvaruje prenos. Trenjem o konuse svojim jednako konusnim bočnim ivicama. On jednostavno u određenom trenutku treba da bude na određenom mestu između konusa. Razumem pitanje. Da ti ponudim odgovor. Majstori koji su napravili štetu su to uradili zbog manjka veštine i bespotrebne brzine. Prilikom montaže kaiša, kao na snimku, on se prvo stavi u zadnju remenicu i sve zajedno na mašinu. E sad...u trenutku kada treba staviti spoljni deo ventilatora, dobro je dodatno, PRSTIMA ili povlačenjem kaiša (može lagano rukom i da se zarotira remenica), da uđe dublje u zadnju remenicu. Na taj način će biti dovoljno mesta da ne leži direktno na osovini (čauri) ventilatora/ varijatora. On dotle u stvari nikada ne bi ni smeo da dođe. Zato nastaje problem i tebe možda buni. Bitno je da kada staviš spoljni deo varijatora, ventilator, on svojim srcem lepo negne na čauru i uzubi se na radilicu, a ne da pritiska kaiš. Ako se to ne dogodi, imaćeš potencijalno ozbiljan problem...neki se već i dogodili. Zatim, kada je sve na svom mestu i stegnuto, opet rukom okreneš par krugova, zadnja remenica zbog sile opruge smesti kaiš na svoje mesto...i spreman si za paljenje i vožnju. Još nešto. Stezanje pištoljima baš i nije preporučljivo. Odvijanje da, ali za stezanje bi trebalo malo više pažnje. Preterana sila kvari navoje, što nekada može da bude skupa igranka. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4756 Napisano Octobar 31, 2020 Drug član, 3633 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, hvala na odgovoru, lepo si me razumeo. Poenta jeste u tome što prstima ili povlačenjem kaiša ne mogu da uglavim kaiš dublje u zadnju ramenicu. Prejaka je centralna opruga. Uđe možda neki milimetar ili nešto više, ali nedovoljno da na osovini varijatora bude dovoljno prostora da se ventivar lepo i ravnomerno zategne bez otpora. Kada stavim kaiš, on je pozadi skroz gore na polutkama, a napred leži na bolcni varijatora. Inače nemam pištolj i ovo zatežem moment ključem, uz blokator varijatora alatku. Snalazim se tako što stavim neko drvce preko bolcne, da podigne kaiš prilikom zatezanja, pa onda okrenem krug da drvce ispadne. Al ko velim, mora da postoji neki pismeniji način za rešenje ovog problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Octobar 31, 2020 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za takav alat. Prilično je nepreporučljivo natezati remenicu na bilo koji način ili gurati nekakve skalamerije. Princip si shvatio, vidim. Biće da ćeš morati samo malo više da ojačaš prste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4756 Napisano Februar 22, 2021 Drug član, 3633 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja u ovoj temi, CVT-u... Zamenio sam kaiš, metuo original Mitchuboshi, i naručio i zamenio lamelice, ublaživaće i oprugice kvačila. Rolnice su takođe skoro nove. Malo sam ćemerisao u nabavci, pa nisam hteo celo novo kvačilo, ali pre svega i iz razloga da savladam kako se to sve montira. Elem, malo sam se igrao i sa štelovanjem prenosa, tj. eksperimentisao sa podmetanjem podloškica ispred bolcne varijatora, kako bih dobio efekat da kaiš pri kretanju bude što je moguće niže na bolcni, a da stoji što više pozadi u polutkama... Da skratim, verovali ili ne, ogroman efekat je sa podloškicom debljine od samo pola mm! Prosto ni sebi ne mogu da objasnim. Par puta sam skidao i stavljao podloškice da potvrdim Kad stavim 2, tj. debljine 1mm, mora prejako da se zategne šraf na varijatoru da stisne kaiš, inače klepeće. Bez podloške, drugačije se ponaša - lenje kreće na uzbrdici, mora jači gas... Sve u svemu, podloškica rula Ovu sam stavio ako neko hoće još da proba. Dal zbog podloškice, dal zbog kaiša i novih lamelica, mislim da mi se nikad skuter ovako lepo nije ponašao. Nisam merio, al do 100tke ubrzava dok trepneš, čini mi se, sve lepo i linearno, bez rupa u gasu i trzanja. A sad, imam i neku vrstu problema, pa pitanje - Na leru mi sad okreće točak. To se baš dosta vidi kad je skuter na centralnom štenderu, ali se oseti kad stojim na semaforu recimo. 'Oće skuter sam da ide. Cenim da lamele kače zvono, nema dovoljno zazora. Jel će to vremenom da se samo odšmirgla, ili treba neka intervencija? Ne bih da sad pokvarim ovo što sam dobio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1867 Napisano Februar 22, 2021 Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko obrtaja radi u leru? Koje si oprugice kvacila metnuo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4756 Napisano Februar 22, 2021 Drug član, 3633 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nema moj skuter obrtomer, pa ne znam na koliko radi. Ali ne bih rekao da je tu problem, sa starim kvačilom, tj. lamelicama se nije ovako ponašao. Oprugice kvačila sam naručio OEM original Kymco, za moj model, ne znam detaljnije. Bemliga, izgledaju oprugasto , iste ko stare. Meni se čini da je kvaka u ovim gumenim ublaživačima lamela, stavka 14 na ovom linku. Stare su bile za nijansu manjeg obima, ja računao da je to od pohabanosti, mada jesam primetio da daju dosta otpora pri spuštanju lamela, dok sam montirao kvačilo. Dal će to da se uobliči samo, pitanje je sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4756 Napisano Februar 23, 2021 (promenjeno) Drug član, 3633 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno je ovde problem, zaokružio sam na slikama (nisu original sličke, nađoh na Netu odgovarajuće). Gumica je predebela, pa oprugica nema dovoljno snage da spusti lamelu i ubaci u žljebić... Pu majku mu, što bre uvek sve moram da naučim na teži način Imam i stare gumice, a možda mogu i ove nove malo da oblikujem, al mi se ne rastura i montira sve od početka. Dal će vremenom da se oblikuju? Promenio Februar 23, 2021 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...