arxmilan 1 Napisano April 8, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Planiram pokrenuti na leto apriliu Pegaso 650IE iz 2003, pre tacno 4 godine sam je parkirao u ispravnom stanju sa 35000 predjenih i tako stoji u zatvorenom prostoru pa me zanima ima li sansi da taj motor radi sada nakon toliko stajanja ? Razumem da cu morati kupiti novi lanac, akumulator, gume ulja kocnice ali me najvise zanima da mi ne oduzima vremena neki veci servis po vasem misljenju. Sve ovo navedeno bi odvojio jedan dan ali nebi vise ukljucujuci i registraciju ako je moguce za nekih desetak dana voznje. Probao sam nazvati nekog majstora ali niko nije zainteresovan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 8, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam nazvati nekog majstora ali niko nije zainteresovan ? Ala se majstori u Srbiji razvaljuju od posla i kesha!!! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arxmilan 1 Napisano April 8, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, zvao sam nekoliko njih niko nije bio zainteresovan jer sam naveo da je potrebno otici po motor ( BG) i pregledati, spremiti motor za put. Racunao sam da je bolje jos u januaru to uraditi. Naravno mogao bi nazvati neki ovlasceni servis ali mi to nije u interesu. zato i nebi sam uzaludno trosio vise od jednog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10523 Napisano April 8, 2018 Hronični Motociklopata, 7331 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i rezervoar, u kakvom je stanju, ne valja ako si ga ostavio praznog 4 godine, treba ga ocistiti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 8, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da ce biti potrebna samo zamena tih potrosnih delova i ciscenje karburatora i upalice bez problema. Ali ili nece zbog tog cimanja sa prevozom, ili jednostavno imaju previse posla... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arxmilan 1 Napisano April 8, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, racunao sam na rezervoar da ocistim, to mi je 15ak minuta bukvalno, plastican je. Nema karburator IE injection je u pitanju. U inostranstvu se podrazumeva da dodju po tvoj motor kada servis u pitanju, ako ostavim kola odvezu me do prvog metroa cak iako je 10min hoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7763 Napisano April 8, 2018 -, 1754 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ma to ce na kablove bez problema da upali... Samo sipaj novo gorivo. Posle ga sam oteras kod nekog da ti uradi mali servis i zameni gume 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano April 8, 2018 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, arxmilan je napisao: U inostranstvu se podrazumeva da dodju po tvoj motor kada servis u pitanju, ako ostavim kola odvezu me do prvog metroa cak iako je 10min hoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mondial 36 Napisano April 8, 2018 Svrati ponekad, 196 postova Motocikl: mondial mct 250 Prijavi odgovor kao problematičan Staro gorivo obavezno baci jer je izgubilo vrednost.Mozda bi mogao da mu direktno sipas gorivo u klipove ako nece da upali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano April 8, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan za dan........ ? teško da sve to uradiš, pripremiš za servis, nadješ majstora koji će odmah da te primi i servisira, zameni ulje, filtere, pregleda i podmaže, još ako je zapekla neka dizna od zaostalog goriva i stajanja.... ako žuriš samo možeš da nešto zezneš. Nije to posao od jednog dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arxmilan 1 Napisano April 8, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa od majstora sam ocigledno odustao, a nisam imao iskustva da mi masina stoji duzi period. Ako je sve uredu unutra sve se zameni za dan. Kadmogu na autoputu da menjam dihtung glave mogu i ovaj servis Samo pitam da li je neko imao slicna iskustva, sta da ocekujem vredi li probati vratiti se svom ljubimcu ili rentirati motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arxmilan 1 Napisano April 8, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, markonitogen said: Da, Zaista je tako, ili dodju po vozilo, ili ako odes u jeftiniji servis gotovo uvek te odvezu do metroa ili naruce taksi za tebe. Naravno ako ti je auto pod garancijom ili rentiran dobijas uvek zamensko vozilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arxmilan 1 Napisano April 8, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Mondial said: Staro gorivo obavezno baci jer je izgubilo vrednost.Mozda bi mogao da mu direktno sipas gorivo u klipove ako nece da upali. Da hvala, definitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 8, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 godina sam na poklon dobio auto koj je stajao 20godina. (Presao 24 000 km i parkiran u garazu,podignut na klocne) Auto i motor nisu isti ali masina je masina. Ako hoces uradi kao i ja. Skini oznaku akumulatora i kupi nov. Ponesi kompresor za gume. Kupi 5L benzina. Kupi novo ulje u filter. Skini rezervoar ,istoci staro gorivo, sipaj novo. Naduvaj gume. Zameni ulje. Pali.. 4 godine je nista.. Ja sam to uradio i doterao sebi auto. S tim sto sam ja menjao i kaiseve.. Narednih godina sam menjao jos gumenih delova tipa manzetne zglobova al ti to nemas Ako sam ja ovog osposobio bez muke posle 20 godina. Taj tvoj motor sto je stajao 4 je nista.. Samo novo ulje,benzin i posle zameni gume i ulja u kocnicama.. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano April 8, 2018 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka je da ovako uradis - naruci unapred nove gume da te cekaju u prodavnici kad dodjes, da ne bi gubio vreme jureci za gumama. Ako je stojao na tockovima, gume su se sigurno deformisale, ako je bio na stenderu ne moras ni gume da menjas ako su stare dobre. Kupi nov akumulator i napuni ga punjacem pre montaze na motor. Kupi ulje i filter i zameni. Ja licno ne bi ni palio motor sa starim uljem, zamenio bi ga na hladno, malo vise sacekas da se iscedi i to je to. Kompletno gorivo iz rezervoara istoci i sipaj novo, ne moras da skidas rezervoar, istoci sa slavine kroz crevce. Kad sve ovo uradis motor ce da upali bez problema sigurno. Nemas potrebe ni lanac da menjas ako je stari dobar, od stajanja nista nece da mu fali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano April 8, 2018 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan I svecicu prekontrolisi obavezno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 8, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ma kresnuce on i tako. Samo dovoljno struje. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano April 8, 2018 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan ajnspric je to ako pumpa proradi pod strujom pali sigurno rotax je to kao na malom bmwf650 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_m 27 Napisano April 8, 2018 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod masina koje dugo nisu paljene,imam obicaj da dovedem ulje do malih pesnica klipnjace,pre nego uopste zaverglam. Ako usis nije bio zatvoren,nije lose proveriti da se nije uselio neki mis na filter,desavalo se.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arxmilan 1 Napisano April 9, 2018 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan WOOOW Ljudi hvala na pomoci. Ocisticu rezervoar zameniti ulje sa filterima Zameniti svecicu kupiti akumulator Sigurno lanac da ne rizikujem i kocione plocice Kocnice cu proveriti svakako Gume su bile bas dobre, stoji na stenderu videcu koje su cene online za gume mada vrv je vec promenila strukturu. Sve ovo i dalje mi je jeftinije cak i sa registracijom nego rentiranje motora, a treba mi na 3 nedelje putovanja a i neka nostalgija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano April 9, 2018 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kad agregat dugo stoji, uvek se skine svećica, nalije malo ulja u cilindar i rukom izvrti motor, potom izanlasuje bez nje da se izventilira. Ako postoji mogućnost da karike zalepile, sipa se petrolej da odstoji preko noći, izjutra izgura klip u GMT i klaćenjem radilice napred nazad u toj poziciji razmrdavaju one, potom ispusti karter i nalije novo ulje, pa ponovi prvo navedena radnja. Kod nekih elektronika je obavezno da svećica bude na masi jer može da crkne pa za svaki slučaj nek bude umašena. Benzin nov jer stari se napravi ni u šta, više puta kontakt da se pumpa razmrda i primi novo gorivo pa tek onda paljenje. Kad se upali agregat, ne dodavati gas čak iako nestabilno radi, dimi, itd. ,na svaki sumnjivi prizvuk gašenje pa da odstoji neki minut pa ponovno startanje. Valjalo bi da se zemeni filter goriva i ulja, prekontrolišu vodovi goriva kao i usis vazduga da se nije neka životinjka uselila ili izgrizla. Kočiono ulje obavezno zameniti i razmrdati hidrauliku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...