Jump to content

Moto Zajednica

Lepljenje registarske nalepnice

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom

Za dostavu je dobra ideja, ja sam razmatrao tu opciju ali sa nekim od mojih.. ne znam koga da pitam sa foruma, pa sam odustao i rešio sam to na hand made način , nalepio sam to na staru platnu karticu koja predhodno ofarbana i naknadno plastificirana, ispalo ovako:

IMG_20180510_103151[1].jpg

IMG_20180510_104951[1].jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Manatwork, 86 postova
On 3/21/2018 at 11:47 PM, bdada said:

Sreca pa je neko ucen pisao pravilnik

1. koji motor ima vetrobransko staklo?

2. Koje od navedenih vozila ima ravan deo kod uredjaja za osvetljavanje?

Mozda se ovo cine kao sitnice ali pitajmo nekog npr pravnika dali su,ukoliko bi recimo morao sankcionisati nekoga zbog reg. nalepnice na pogresnom mestu.

stvarno sta je to ravan deo kod uredjaja za osvetljavanje?

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

Kupio sam nosač registracione nalepnice koji se fiksira preko dve vezice (sada ih je jednostavnije nabaviti sa omasovljenjem 3d štampe nego pre 6 godina kada je tema pokrenuta 🙂), ali razmišljam da ga ne postavljam i da jednostavno nosim nalepnicu u novčaniku.  

Zanimaju iskustva kolega koje su odlučile da isto ne lepe nalepnicu i koje je kontrolisala saobraćajna policija. Da ste imali problema zbog ovoga, ili je ipak bolje zalepiti nalepnicu na motocikl/nosač?

• Drug član, 3677 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Meni se za 10 godina, 2x desilo da saobraćajac zagleda nalepnicu. Imao sam je, tako da ne znam šta bi bilo da je nema :)

• Podržavam 1

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L
20 minutes ago, Urban Rider said:

Kupio sam nosač registracione nalepnice koji se fiksira preko dve vezice (sada ih je jednostavnije nabaviti sa omasovljenjem 3d štampe nego pre 6 godina kada je tema pokrenuta 🙂), ali razmišljam da ga ne postavljam i da jednostavno nosim nalepnicu u novčaniku.  

Zanimaju iskustva kolega koje su odlučile da isto ne lepe nalepnicu i koje je kontrolisala saobraćajna policija. Da ste imali problema zbog ovoga, ili je ipak bolje zalepiti nalepnicu na motocikl/nosač?

A što rizikovati, sta je problem da se zalepi nalepnica negde ? Mozda nece biti problema, a možda i naletiš na nekog ko će da te maltretira oko toga i piše kazne..

• Sviđa mi se 1

Pre x godina, kada su s njima tek počinjali, trebalo ti je jedno 16 hemijskih preparata i vudu magija da skineš staru nalepnicu. Ajde, kao, oni što lickaju i pickaju motore, moglo je da se desi i da oštete farbu i sl. pa jeste kao malko nezgodno.

Ali, već duže vreme izdaju nalepnice koje se lako skidaju, i nisu problematične. Skineš časak ostatke lepka hrapavom krpicom, i to je sve.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja imam nosač nalepnice još od 2016. godine. Nikad niko nigde nije postavio pitanje.

Promenio član Alekre

pre 20 minuta, aca-pn je napisao:

A što rizikovati, sta je problem da se zalepi nalepnica negde ? Mozda nece biti problema, a možda i naletiš na nekog ko će da te maltretira oko toga i piše kazne..

Nije problem da se zalepi ili skine, problem je ako se ošteti. Staru nalepnicu sam zalepio na desni štap prednje viljuške, ali pošto ću u toku naredne godine najverovatnije da zamenim opruge u viljuškama, neću ponovo da lepim registracionu na njih i zato sam i kupio nosač.

Po pravilniku, nalepnica se lepi u blizini prednjeg svetla, da bude uočljiva. Tako da, ako stoji na nosaču, to nije ništa manje legalno od lepljenja na vile :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Po kom pravilu? Koliko se sećam na pakovanju nalepnice su označena 2-3 mesta kao predlozi, ali važno je da je vidno i dostupno?

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Ako ukucaš u Google pretraživač "gde se lepi registraciona nalepnica na motoru" dobijaš ovo:

"Registraciona nalepnica se postavlja na mopedu i lakom triciklu na ravni deo vozila kod uređaja za osvetljavanje, a na motoru (motocikl), teškom triciklu, lakom četvorociklu i teškom četvorociklu spolja na vetrobransko staklo (ako ga ima) ili na ravnom delu vozila kod uređaja za osvetljavanje. "

Sad, ja ne pratim zakone i propise falabogu, kao i većina, i da li se tu nešto menjalo, ali ovako je vazda bilo.

Nigde i nikad nije navođeno da se nalepnice lepe na vile i amortizere, a opet to mnogi rade.

Promenio član boza_kg

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ovo si našao neki sajt samo... @bdada, pomagaj! :D

Meni je zalepljena ispod kormana ka vozaču, nisu mi reč rekli pri kontroli kada su je tražili.

• Drug član, 999 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
pre 45 minuta, Urban Rider je napisao:

Nije problem da se zalepi ili skine, problem je ako se ošteti. Staru nalepnicu sam zalepio na desni štap prednje viljuške, ali pošto ću u toku naredne godine najverovatnije da zamenim opruge u viljuškama, neću ponovo da lepim registracionu na njih i zato sam i kupio nosač.

E ja za ovo imam rešenje. Lepim nalepnicu na vilu i to tako da je okrenuta ka meni. Svesno kršim zakon. Ali stavim providnu foliju, na nju zalepim nalepnicu i preko nje isto foliju. UI svakom momentu sa fenom mogu da skinem i nakon eventualnog remento vratim nalepnicu.

• Podržavam 1

pre 1 minut, QmBGD je napisao:

Ovo si našao neki sajt samo.

Ima mali milion sajtova koji prenose isto. Pretpostavljam da je iz nekog zakona\pravilnika. Ne bi valjda izmišljali? Mada, sve je moguće.

• Svrati ponekad, 319 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800

Ortak godinama ne lepi i uvek je nosi u novcaniku. Kad ga smaraju kaze da mu klinci ispred zgrade stalno odlepljuju i ne moze vise da vadi nove nalepnice. 

Ja sam imao situaciju dok sam jos uvek imao probnu da me pita patrola gde mi je nalepnica a ja misleci da me pita za P nalepnicu rekoh nemam je. Covek rece nema problema i proverio sve sto je zeleo po broju tablice. 

Mislim da vecina normalnih nece praviti nikakav problem ma gde god da je zalepljena dokle god moze da se vidi info na njoj. Cela poenta te nalepnice je da lakse provere da li je motor registrovan po datumu na samoj nalepnici. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L
59 minutes ago, Urban Rider said:

Pa zalepi na taj nosač sto si kupio, gde je problem ?

pre 12 minuta, DeusExMachina je napisao:

Mislim da vecina normalnih nece praviti nikakav problem

Apsolutno. kad su ljudi normalni, bude uglavnom sve OK. Ali nenormalnih ima dovoljno na obe strane :) . I policajaca kojima je došlo da kinje, do vozača u prekršaju koji su bahati i bezobrazni, kunu se u decu i lažu, i sve tako.

• Podržavam 1

pre 19 minuta, aca-pn je napisao:

Pa zalepi na taj nosač sto si kupio, gde je problem ?

Zašto u svemu vidiš problem? 🙂

Promenio član Urban Rider

• moto merkat °°, 4895 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ovo sto je @boza_kg izdvojio je iz pravilnika o registraciji vozila clan 17.

IMG_20241030_144833.thumb.jpg.1c877dd443f38ee989e4d9a20ae1dc0d.jpg

A ovo je uputstvo sa same nalepnice 

IMG_20241030_144347.thumb.jpg.cde2356ed45584b198ab929795f301b6.jpg

Pa sad kao i sve kod nas... 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• motoras, 2457 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ovo na slici se mislilo na uređaj za osvetljavanje tablice možda? 

Zezam se. Meni se desilo na autu da mi je desetak dana posle rege nalepnica bila na polici u kabini. Zaustavio me plavi, kaze istekla ti rega. Rekoh, evo je ovde, nisam stigao da zalepim. Vozi, zalepi kad stigneš. 

Na motoru se ne sećam da mi je iko ikada gledao nalepnicu. Lepio sam  na blatobran, oklop, vizir, rezervoar. Sad mi je na nosaču blizu kocione kandže. Jebem li ga, valjda nije u prekršaju... 

• Sviđa mi se 1

Ljudi, i naš MUP već ima i hardver i softver da sa kamera, što stacionarnih, što mobilnih iz patrolnih kola, iskenira stotine registracija po minuti, i odmaK da im iskoči ko nije produžio reg, da li je vozilo ukradeno i sl. Sve manje će da bulje u nalepnice, ali će više čestitki stizati poštom ;)

• Podržavam 1

Na granici te kamere rade odavno, cim pridjes alarmira im ako je istekla reg. skidaju tablice (zovu saobracajce) kazna 10k i kada se donese nova nalepnica vracaju tablice. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 89 postova
  • Motocikl: TBD

Gde skidaju tablice i kako doneseš nalepnicu za auto koji ne možeš da registruješ bez tablica? (Pod pretpostavkom da ga prevezeš šlepom na tehnički)

Promenio član Kkovic

Skidaju na licu mesta, moze da se ragistruje jer izdaju potvrdu o oduzetim tablicama (tehnicki fotokopira i prilaze uz zapisnik) nalepnica se nosi u SUP koji je oduzeo tablice pa se lepi po preuzimanju tablica. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja