milje80 362 Napisano Mart 14, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja kao ponosni vlasnik Vespe stare 30 godina predstavim svoj ponos. Odmah na pocetku da pojasnim da je kupovina Vespe bila emotivnog karaktera za mene jer sam ih kao klinac gledao i zelio, a sa druge strane za moju djecu je edukativnog karaktera da im pokazem kako se nekad na malo kubika mnogo uzivalo. U sustini trazio sam bas onaj model koji je nekad bio nedostizan u zelji da bude pretvoren u nov. Zelio sam da sebi vratim vrijeme. Nista od ovog ne bi bilo zavrseno bez druga Darka T. koji je ostvario ovaj san. Pocetak je izgledao ovako ili od ovog: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 14, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Na prvi pogled izgleda odlicno, ali kad se rasklopi pokaze se 30 godina eksploatacije, stajanja, vode, sunca.... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 14, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Nastavak slijedi..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2623 Napisano Mart 14, 2018 Drug član, 1629 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 14, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice estetike ovako su tekle stvari.... Pjeskarenje.... Podloga.... Farba..... Smirglanje.... Farbanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 14, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan I naravno prvi obrisi su nastali, sto bi se rekli slozilo se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 14, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Dok je lakirer radio svoje kupuju se dijelovi. Novi, sve originalno i sve u ovlastenoj prodavnici. Vodjeno je racuna da sve stoje posljednjih 30 godina unapredjeno, a moze na ovaj model, bude i kupljeno. Tako je umjesto narandzastih ugradjen prozirni zmigavac, modernija amortizacija, nove sajle, gume, zracnice..... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 15, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tema, pratim Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan U isto vrijeme mehanicari su se borili sa agregatom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Sitni detalji kao sto je kilometar sat nisu zaboravljeni, sijalice zamjejene, staklo polirano, kilometraza nije mijenjana iz principa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju evo rezultata 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 15, 2018 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Odlican (6) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Predlozih zeni da je ubacimo u dnevni boravak, ali dobio sam odgovor: Ako Njeno Velicanstvo udje u ovaj stan onda ja izlazim.... Jbg dvoje je djece pa sam popustio Vespi je ipak bolje u drustvu da spava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko nekom treba mogu poslati listu dijelova sa cijenama pa da se preracuna ako je zainteresovan za ovakav projekt. A ja, jos da kupim jet helmet i Ray Ban naocare pa na kafu. Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 15, 2018 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Bez Ray Bana nista....... i tanka kozna jaknica!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan To to, i to bež ili smeđe a starke već imam ili kompletnu putnu opremu koju koristim na Varaderu..... ne bi povukla toliko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Mart 15, 2018 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lep posao si napravio. Doduse, ovo nije kombinacija boja koju bih ja stavio ali stvarno nije ni bitno. Vazno je da je to ono sto si ti zeleo. A Vespica je spremna za sledecih 30 godina. Obozavam ovakve projekte, svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno izgleda, svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Kovačević 397 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 250, Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa je! Sent from my SM-J730F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_m 27 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobrog cimera ima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1897 Napisano Mart 15, 2018 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je koštalo zadovoljstvo do kraja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je mnogo ljudi slalo poruke, evo nije neka tajna. Ovo su osnovni troškovi bez kupovine motora, a i vidi se šta je rađeno. Mislim da je i korisno ako se neko odluči pa da poredi svoje cijene. U ovom slučaju je zbog nestrpljenja i želje da bude baš "nova" mnogo toga skuplje plaćeno....ali ne žalim se....vrijedi.... ono što je u KM samo podjelite sa dva i dobijete eure. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1977 Napisano Mart 15, 2018 Drug član, 1064 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Da je bolje ne bi valjalo. Salu na stranu, nema lepse nego kad ispunis decacki san. Voleo bi da vidjam cesce ovakve teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 15, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Zaista je dječački san. Život je čudan, kad si mlad nemaš para za neke stvari, kasnije te uhvati djeca, porodica, posao.... Onda nakon nekog vremena shvatiš da ako nije krstarica ni ne gledaš motor....jer bože moj pa ti si ozbiljan čovjek, imaš lovu, rintaš ko stoka i zaslužuješ dobar motor, tvoji drugari voze takve motore..... Baš zbog toga, ovaj motor je vraćen u mlade dane, ali istovremeno je i mene vratio u neko staro i jednostavnije vrijeme. Bilo je to vrijeme bez ABS-a, ESP-a, ASR-a i ostalih S-rova, vrijeme male kubikaže, prljavih ruku, ćebeta, gitare, piva, krpanja guma, paljenja na guranje, poštene tuče, pravih ljubavi i dobre muzike.... Vraća me u vrijeme kada sam sa tada djevojkom, a danas ženom, na 50 kubika putovao na more i kada smo zajedno skupljali par maraka za gorivo. Nisam nostalgičar pa da sad patim za nekim ranijim vremenom, a nisam ni ostario, ali naprosto kada je čovjek klinac nije ni svjestan koliko je život lakši. Ovo je neki moj spomenik tom vremenu, koje je meni bilo lakše, koji ću da ostavim klincima da znaju da je otac odrastao na motoru, ali na mješavini, karburatorima, dimu, a ne na onome što sada vide u garaži. Ono što je još ljepši dio svega ovoga je što ništa ne bi bilo da mi dobar drug Darko iz Banjaluke nije prepustio ovaj motor. On je sve započeo, ja sam u priču bukvalno upao slučajno, u kafiću uz kafu. I možda najvažnija stvar na ovom motoru je to da će da ga voze klinci samnom, a znamo svi kad imaš 10 godina i neko te provoza na motoru šta to znači. Nadam se da će uz mene naučiti i šta znači održavati motor i to kasnije primjeniti sve što sami steknu. Znači cilj svega je da ovaj motor širi dobru energiju, jer Vespa u suštini i nema drugu svrhu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1777 Napisano Mart 15, 2018 Lovely jubbly, 900 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo izgleda. Imaju ti modeli posebnog smeka. Ovde bi takva kostala mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...