Мали Ћаћа 11017 Napisano Decembar 11 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan У суботу сам добио само агрегат од 2020 БМВ С1000РР да проверим и подесим зазоре вентила. У питању је локалан тркачи мотор ком је пролупао агрегат на 10,000км тркајчи се. Купили су полован агрегат и сада сервис који ће да замени оригинални агрегат са овим половним, ми је дотерао само агрегат да проверим зазоре на вентилима. Данас сам све завршио и у суботу иде назад 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano Subota u 03:11 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Ко ме је натерао да прихватим овај посао... ваљда носталгија или што познајем власника и власника (прог ) пре њега. Интересантна прича о овом мотору. Први власник је помало крупан и 900 кубика му није било доста, па је одлучио да разбуши агрегат на 955 кубика. Тих година кад је то радио није нико могао да му направи нови дихтунг главе који ће да паше на веће клипове ( кад боље размислим можда је и била нека опција, али познавајући овог то му било скупо ). Колко сам ја упућен он је обрадио клипове ту изнад прве карике да буду мањег пречника и тако искористио дихтунг главе од 900 кубика. Од мене је тражио различите брегасте, јер је знао да увек нешто имам у штеку . Које су на крају завшиле у агрегату нисам сигран или оне из Т595 или оне из 955и. Мотор је склопио и возио га тако, никада нисам сазнао како је подесио карбураторе и предпаљење. Предпостављам да је користио кутију за паљење од неког другог модела, а карбуратори би требали да су лаки за подешавање. Е сад је мотор дошао је код мене, јер није могао да упали, као отишло је квачило анасера. На моју жалост квачило анасера је добро, али је осовина која покрече алтенатор пукла... колико знам тај део није више у производњи. Још морам да пребацим мењач са пет на шест брзина ( оригинални кит још из 1995 ). Као што видите сито за уљну пумпу скоро па пуно свега. Још је оригинални власик користио ону течну заптивну масу и све се то скорило. Чистим два дана и још није како треба. 7 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7293 Napisano Subota u 06:50 Ne silazi, 6710 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Al ga ti komplikuješ...to se samo "pecne", malo silikona i teraj dalje 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano Subota u 18:09 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, pronto je napisao: Al ga ti komplikuješ...to se samo "pecne", malo silikona i teraj dalje Морам да слушам старије Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17360 Napisano Subota u 21:35 Integrisan, 9677 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, pronto je napisao: Al ga ti komplikuješ...to se samo "pecne", malo kalaJem i teraj dalje Ispravio sam ti ovo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano Nedelja u 18:18 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan 1997 916 је дошао јуче јер има мали приблем. Цури му уље на између блокова. Има 14,000 орихиналних миља и власник је мало је речи пицајзла. Возио 500км да дође до мене и донео ми пуну кесу делова. У среду почиње игранка А са другог дела канаде ми је стигао 1098Р агрегат да се освежи и ако је могуће унапреди. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4707 Napisano Nedelja u 23:30 motoras, 2587 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan 916,kralj onog vremena i umetničko delo... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano Ponedeljak u 04:47 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, stari roker je napisao: 916,kralj onog vremena i umetničko delo... Слажем се Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano juče u 02:42 U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Људи, какв On 12/15/2025 at 12:30 AM, stari roker said: 916,kralj onog vremena i umetničko delo... Признајем јер је ово било загревање за Ф4, мсм, можда сам само мааало субјективан. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano juče u 02:43 U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan @Мали Ћаћа Мајсторе, каквог сте мишљења? Делује занимљиво. https://www.mvagusta.com/us/en/news/5-cylinder-engine-concept 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano juče u 05:21 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Жилецки je napisao: @Мали Ћаћа Мајсторе, каквог сте мишљења? Делује занимљиво. https://www.mvagusta.com/us/en/news/5-cylinder-engine-concept Веома интересантан концепт од МВ. Надам се да неће само да остане на том. Колико знам овај концепт агрегата још се нико није опробао у мото индустрији, али је Волцфаген у ауто индустрији са w6 и још "турили" бентлију w12 и w16 ако се не варам. Надам се још више података од МВ о овом агрегату. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7293 Napisano juče u 05:50 (promenjeno) Ne silazi, 6710 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Meni se nešto "javlja" da je u ovom rasporedu bio i Hondin takmičarski agregat za RC211V. Čini mi se da su i japanci imali 3 cilindra napred. E sad, kako je rešen ugao, kolena i redosled paljenja, to zaista ne znam..ali je tu svakako ključ za mnoge performanse. Pade mi na pamet i nešto ne vezano direktno za ovo, a to je detalj da su inženjeri jedared samo prostim obrtanjem rotacije radilice (daleko od toga da su ga samo upalili da vrti kontra) u već postojećem motoru, napravili jednu malu revoluciju u kapiranju sila koje se iz motora prenose na upravljanje, balans i uopšte ponašanje celog motocikla. U eri kada svi razmišljaju na baterije, lepo je čuti da neko još hoće da se bavi motoristikom, bez kopiranja starih zicer rešenja. Promenio juče u 05:51 član pronto 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano juče u 07:46 Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, pronto je napisao: Meni se nešto "javlja" da je u ovom rasporedu bio i Hondin takmičarski agregat za RC211V. Čini mi se da su i japanci imali 3 cilindra napred. E sad, kako je rešen ugao, kolena i redosled paljenja, to zaista ne znam..ali je tu svakako ključ za mnoge performanse. Pade mi na pamet i nešto ne vezano direktno za ovo, a to je detalj da su inženjeri jedared samo prostim obrtanjem rotacije radilice (daleko od toga da su ga samo upalili da vrti kontra) u već postojećem motoru, napravili jednu malu revoluciju u kapiranju sila koje se iz motora prenose na upravljanje, balans i uopšte ponašanje celog motocikla. U eri kada svi razmišljaju na baterije, lepo je čuti da neko još hoće da se bavi motoristikom, bez kopiranja starih zicer rešenja. Колико сам ја разумео из читања разних чланака. Хонда је имала В5 агрегат, тачно је да има три цилиндра напред и два позади, али у В конфигурацији. И мене радује што нису бацили све на добош и отишли електричним путем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano pre 15 sati U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Мали Ћаћа said: Веома интересантан концепт од МВ. Надам се да неће само да остане на том. Колико знам овај концепт агрегата још се нико није опробао у мото индустрији, али је Волцфаген у ауто индустрији са w6 и још "турили" бентлију w12 и w16 ако се не варам. Надам се још више података од МВ о овом агрегату. И ја се надам, нешто “свеже” је заиста добродошло. Тачно, био је и W10 у Ауди S8. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano pre 15 sati (promenjeno) U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, pronto said: Meni se nešto "javlja" da je u ovom rasporedu bio i Hondin takmičarski agregat za RC211V. Čini mi se da su i japanci imali 3 cilindra napred. E sad, kako je rešen ugao, kolena i redosled paljenja, to zaista ne znam..ali je tu svakako ključ za mnoge performanse. Pade mi na pamet i nešto ne vezano direktno za ovo, a to je detalj da su inženjeri jedared samo prostim obrtanjem rotacije radilice (daleko od toga da su ga samo upalili da vrti kontra) u već postojećem motoru, napravili jednu malu revoluciju u kapiranju sila koje se iz motora prenose na upravljanje, balans i uopšte ponašanje celog motocikla. U eri kada svi razmišljaju na baterije, lepo je čuti da neko još hoće da se bavi motoristikom, bez kopiranja starih zicer rešenja. Лепо речено, стварно јесте за поштовање да неко хоће да се бави чистом механиком и то са неком новом идејом. Promenio pre 15 sati član Жилецки 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano pre 15 sati U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Мали Ћаћа said: Колико сам ја разумео из читања разних чланака. Хонда је имала В5 агрегат, тачно је да има три цилиндра напред и два позади, али у В конфигурацији. И мене радује што нису бацили све на добош и отишли електричним путем Тачно, и цилиндри нису били класични “округли”. Много занимљиво. Увек ме је интересовало како се тај мотор чује уживо. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7293 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 6710 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad tek kapiram da će to biti 5 cilindara sa dve radilice. Znači kao nekada "Gamma" Suzuki 500 (cvaja sa 4 cilindra 2+2 u dva reda. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano pre 13 sati Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Жилецки je napisao: Тачно, и цилиндри нису били класични “округли”. Много занимљиво. Увек ме је интересовало како се тај мотор чује уживо. То није РЦ211В, мотор са овалним клиповима је орављен под озаком НР750. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano pre 13 sati Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, pronto je napisao: Ja sad tek kapiram da će to biti 5 cilindara sa dve radilice. Znači kao nekada "Gamma" Suzuki 500 (cvaja sa 4 cilindra 2+2 u dva reda. И ја сам стекао тај утисак да има две радилице... мада по блоку не изгледа да има две радилице. Мадам се да не грешим, а ако грепим неће бити први пут 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano pre 13 sati U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, Мали Ћаћа said: И ја сам стекао тај утисак да има две радилице... мада по блоку не изгледа да има две радилице. Мадам се да не грешим, а ако грепим неће бити први пут Доћи и један од њих на сервис па ћемо знати све у детаље. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano pre 12 sati Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, Жилецки je napisao: Доћи и један од њих на сервис па ћемо знати све у детаље. Тешко јер има само један у граду, а ја и не радим ту азијску егзотику . Кад сам био на једном разговору за посао, а та фирма између осталог је представљала хонду. Током разговора сам сасвим ненамерно рекао да ме хонда не занима. Настао тајац у канцеларији 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano pre 11 sati Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Прошло је девет година од отварања ове теме. Данас сам гледао посећеност на блогу и морам да признам да је посећеност драстично опала од кад сам све приче превео на наше писмо (то сам и очекивао да будем искрен) . Међутим две приче су се саме по себи издвојиле. Што ми говори да људи који читају желе такав садржај. У питању су приче "зазор лежаја радилице" и "провера зазора вентила" 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жилецки 119 Napisano pre 10 sati U prolazu, 64 postova Lokacija: Gornji Srem Motocikl: MV Agusta F4 750, Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Мали Ћаћа said: Тешко јер има само један у граду, а ја и не радим ту азијску егзотику . Кад сам био на једном разговору за посао, а та фирма између осталог је представљала хонду. Током разговора сам сасвим ненамерно рекао да ме хонда не занима. Настао тајац у канцеларији Хахаха, могу да замислим изразе лица. Нисам ја прецизирао, мислио сам доћи ће један од тих Агустиних нових агрегата, пошто је тема и био тај нови петоцилиндраш, али опет добро, не би чули анегдоту о Хонди. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 11017 Napisano pre 9 sati Drug član, 4681 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Жилецки je napisao: Хахаха, могу да замислим изразе лица. Нисам ја прецизирао, мислио сам доћи ће један од тих Агустиних нових агрегата, пошто је тема и био тај нови петоцилиндраш, али опет добро, не би чули анегдоту о Хонди. Имам ја тако тих анегдота колико хоћеш . Веома слићно је било кад су ми тражили да радим за БМВ и Дукати овлашћени сервис овде у Ванкуверу. Слушао сам их два сата, извлаћили су податке и представљалу у екселу... нудили ми мање паре него што сам имао кад сам радио за њих пре три године... и кад су завршили само сам питао дали моги нешто да кажем. Кажу они слободно... ја им рекао мене плави произвођач не интересује, ја сам овде због црврног ... настао мук, па почели да замуцкују и кад сам им рекао колико пара тражим... ни после 10 година ми нису одговорили 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8487 Napisano pre 9 sati Drug član, 2882 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Мали Ћаћа said: Прошло је децет година од отварања ове теме. Baš sam skoro primetio - preko milion i po pregleda za to vreme! Svaka čast i hvala što sve ovo deliš sa nama. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...