Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Drug član, 865 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ovo do Budimpeste je toliko lepo, da imam utisak kao da sam vozio sve vreme kroz Ukrajinu pogodjenu ratom, gde su tenkovi gazili preko asfalta. 😃

Vozis nocu, udjes u krivinu, a u krivini nema parceta asfalta, zanimljivo. 😀

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1944 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt
Pre 7 sati, Efendija Skalin je napisao:

Ljeti pogotovo kad se usija asfalt i padne kisa, ubjedljivo najgora podloga koju sam ikada pod tockovima osjetio. 

Vozio je nekoliko puta i slažem se 100%. Prvi put na dole prema HN nisam mogao da verujem kako je klizavo. Sreća nikome ništa nije bilo.

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Zamenio sam Michelin AA, dosta im je 14K, po putu su bas postale cudne, nikakav osecaj kod naginjanja, kao na iglama sam poceo da se osecam ali ok drzale i dalje na kocenju. Kao da su se vise istrosile sa strane.

Uzeo sam TKC70+TKC70 rocks. Prvi utisak dosta dobar:
- po putu jako lep, progresivan osecaj kod naginjanja, zalepljenje i po glatkom asfaltu, odaju sigurnost da drze
- van puta zadnja dobro kopa uzbrdo po veoma rastresitoj zemlji, kamenju, a i prednja mislim da je malo bolja od AA, ne seta po sitnom kamenju, predvidivo proklize. Jos cu vozati vise pa videti.
- po putu zadnja zna da bude bucna na brzinama preko 110kmh+, sve glasnije zavijanje sa brzinom, na 150kmh bas glasna. Pogotovo sa nekim nazad, izgleda ako je veci teret, glasnije se cuje. Tako da je glasnija od AA definitivno. (naduvao kao fabricke: 2.0 bara prednja, 2.8bara zadnja)

- nisam jos po kisi vozio ni put ni off, po blatu ne verujem da mogu nesto posebno, pogotovo prednja, sto je ocekivano.

Tako da osetno bolje van puta od AA, po asfaltu tu negde - po suvom van puta nista mi bolje ne treba od ovog, vise me ogranicava visina motora da bih jos brze vozio, nego guma. Gde nema dubokih rupa/velikog kamenja, 80-100kmh po prasini i sitnom kamenju bez problema, odaju bas sigurnost i kontrolu, mekano lepo idu.

Screenshot 2024-11-05 at 15.56.43.png

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja