Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
36 minutes ago, Blackened said:

pogotovo po kisi. Ista kao po suvom, za neverovati.

ovo potpisujem. montirao anakee adventure i odradio 2000km u par dana i nakon 2 dana voznje po kisi sam prosto bio odusevljen

Promenio član Efendija Skalin
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
3 hours ago, DeusExMachina said:

Ja sam je upario sa TKC70 jer bi mi TKC80 bila overkill za moje potrebe. Ipak najvise vremena vozim po asfaltu pa mi ova kombinacija vise odgovara. 

Tako nekako i ja mislim, tkc70 rocks je vise nego ok za off po ovome, taman da je malo bolja od Anakee Adventure i to je to.

Ali za prednju nisam siguran, jer ona pravi najvecu razliku za off, mozda neka ipak malo agresivnija ali da je i dalje dobra na putu.

Jos su popularne kombinacaje  zadnja TKC70 rocks + prednja Anakee Wild ili prednja Dunlop Mission, koje su dosta bolje po putu od TKC80, i bolje za off od TKC70.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 678 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 5 sati, BaneZ je napisao:

Kako dobar osećaj kad se čovek ponovi.abb9ab8cd5ce57cde0b8e804278d89f4.jpg

Sent from my PGT-N19 using Tapatalk

Pogotovo kad ih provozas

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800
1 hour ago, Blackened said:

Tako nekako i ja mislim, tkc70 rocks je vise nego ok za off po ovome, taman da je malo bolja od Anakee Adventure i to je to.

Ali za prednju nisam siguran, jer ona pravi najvecu razliku za off, mozda neka ipak malo agresivnija ali da je i dalje dobra na putu.

Jos su popularne kombinacaje  zadnja TKC70 rocks + prednja Anakee Wild ili prednja Dunlop Mission, koje su dosta bolje po putu od TKC80, i bolje za off od TKC70.

Razmisljao sam i o TKC80 napred (nisam ljubitelj mesanja proizvodjaca) ali realno moj motor nije predvidjen za neki ozbiljniji off tako da je odluka pala na TKC70 napred i TKC70 Rocks nazad. Za povremene izlete po makadamu i sumskim utabanim zemljanim putevima bi trebalo da bude ok. Za bilo sta vise bi mi trebale agresivnije gume za off i manji i laksi motor.

• BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Pre 6 sati, zoksbl je napisao:

Michelin Pilot R4 scooter, 2024, tek cca 1300 km, extra guma, još čekam kišu da je isprobam, pre ovih Pirelli Diablo rosso, istrošene, tako da nisu ni za Petrovdan (dvoje smo stalno na motoru)

g1.jpg

g2.jpg

Gde si nasao Pr4, pa jel se još pravi, bila je extra guma, ali ih skoro nikako i nema u zadnje vreme? 

• Podržavam 1

• Drug član, 1696 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Uzeo ih nove (PR4) na prethodnom motoru (GSX650F) i bio prezadovoljan. Prodao sam motor sa njima, bile su prešle više od 20 hiljada km. Dobro drže a traju, šta čovek da više poželi od touring gume. :takoje:

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

I ja sam ih vozio davno na zzru 1100, odlicna guma...

e, sad...po meni, ruzna sara i zadnja guma izgleda dosta uže od drugih konkurenata, iako je u istoj dimenziji...al da drzi, drzi...

po kisi kao po suvom.

I trajala je dosta dugo, ne secam se tacno koliko km.

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Kymco 700i MyRoad
Pre 18 sati, Nole Bg je napisao:

Gde si nasao Pr4, pa jel se još pravi, bila je extra guma, ali ih skoro nikako i nema u zadnje vreme? 

Vulkanizerstvo Furlan, Brežice, Slovenija, nema šta nema

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT

Tracer 700 je fabricki dosao na PR4. 

Presao sam sa njima 18.000 i nakon toga je kolega montirao na neki motor.

Odlicno su me sluzile.

• Zainteresovan, 499 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Narucih pre neki dan Dunlop Mutanta preko motogume rs sajta. Tamo bile najpovoljnije. Set za Stroma 32.5k din.

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800
45 minutes ago, ProMaster said:

Jeftinije i od xMoto?

Nesto su se povampirili u poslednje vreme. Ja htedoh da kod njih porucim TKC70 jer su uvek imali najbolje cene kad ono 5k skuplje nego na autogume.rs za ceo set. Sa VIP karticom bih imao popust od 2500din ali toliko im je i VIP kartica tako da bi i dalje bile 5k skuplje. 

xMoto nisam gledao jer mi se stvarno ne cima da gledam u pasulj kada ce gume stici 😁

• Haha 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1173 postova
  • Motocikl: Uly

Onda MRG Kula. Meni su svaki put u dan rekli kad mi stižu gume a jeftinije od bilo koje druge opcije...jednostavno idu sa najmanjom maržom.

Promenio član PremieRacing

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 14 sati, maxx je napisao:

Narucih pre neki dan Dunlop Mutanta preko motogume rs sajta. Tamo bile najpovoljnije. Set za Stroma 32.5k din.

mutant je supermoto guma ,kolko že trajati :neznam:

• Ne silazi, 2915 postova
On 12. 6. 2024. at 21:35, DraganNS je napisao:

Uzeo ih nove (PR4) na prethodnom motoru (GSX650F) i bio prezadovoljan. Prodao sam motor sa njima, bile su prešle više od 20 hiljada km. Dobro drže a traju, šta čovek da više poželi od touring gume. :takoje:

dragane jel bilo problema sa onim sitnim poprečnim šarama na prednjoj.Ja se sećam da je na nekim tim pilot road ali neznam kojim bilo velikog smačinjanja tih šarica pa je izgledalo ko zubci i to bar 2mm veličine i to vež na 30% potrošenosti-Pitam jer mi treba jedna polovna jer mi se prednje brzo troše pa da premostim dok ne ode zadnja

Ovaj najnoviji PR isto tako na zadnjoj ali ne po malo da se podavrnula ivica nego se lepo vidi da se karkasa po tim velikim blokovima iskrivila pa je smaknuto u odnosu na sledći blok sigurno 3 mm .Moja procena je dobra jer baratam burgijama i vidim razliku u 0,2mm

• Drug član, 1696 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Sale, ne sećam se da sam primetio bilo kakve deformacije na gumi, tako da sam skoro siguran da ih nije ni bilo. :neznam:

13 minutes ago, sasa ns 1 said:

mutant je supermoto guma ,kolko že trajati :neznam:

Koliko znam Mutant je pre svega touring guma, ali je ima u dosta velicina te je mozes nabaciti na razlicite tipove motocikala.

WWW.DUNLOP.EU

Combining the DNA from trail, supermoto, wet race and touring tyres, the Dunlop MUTANT is a whole new type of tyre. Find our more.

Inace je odabrah zbog 2 stvari:
- Vozim tokom cele godine (hvala globalnom zagrevanju!), a trebalo bi da je jako dobra po kisi

- Uslovni je naslednik Dunlop Trailmax Meridian, koje trenutno imam na Stromu. Trenutno imaju preko 19k km i mogu jos par hiljada lagano.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Stavio novu prednju istu kao i proslu. Continental trailattack 3 i imam sta da primetim. Na oko 50kmh, trese upravljac levo desno kada se pusti, a oseti se i malko dok su obe ruke na upravljacu... Pri vecim briznama se ne oseti nista... tj. cim prebaci 65-70km/h sve je ok...

Od zamene nema nista jer je prodavac xMoto 🤷‍♂️ 

Pitanje je sta raditi, terati je dok se ne izguli ili opet kupovati novu? 

• Zainteresovan, 435 postova
  • Motocikl: R1150GS
13 minutes ago, Rider000 said:

Stavio novu prednju istu kao i proslu. Continental trailattack 3 i imam sta da primetim. Na oko 50kmh, trese upravljac levo desno kada se pusti, a oseti se i malko dok su obe ruke na upravljacu... Pri vecim briznama se ne oseti nista... tj. cim prebaci 65-70km/h sve je ok...

Od zamene nema nista jer je prodavac xMoto 🤷‍♂️ 

Pitanje je sta raditi, terati je dok se ne izguli ili opet kupovati novu? 

Jel dobro izbalansirana? 

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@wragg 

@Patriota

2 puta balansirana. Balans dobar, kad se zavrti na balanserki vidi se da guma "šeta" blago...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja