ZoranBG 370 Napisano Januar 4 U prolazu, 54 postova Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sve jasno… pitao sam jer na Pirelli Scorpion Trail II (takođe i na Conti Trail Attack 3) za potrebe vožnje slične mojim generalno nema pritužbi, kolege ih uglavnom hvale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 11 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Treba da uzimam gume za Nc, izbor je Metzeler i Miselin Metzeler roadtec 01 Michelin road 5 ili 6 Gledam i svaka ima neke dodatne oznake, motor ima da kazem 220kg i ja kao vozac 300 kg ukupno. Slušam vase predloge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16378 Napisano Januar 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2316 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, RankoBg87 je napisao: Treba da uzimam gume za Nc, izbor je Metzeler i Miselin Metzeler roadtec 01 Michelin road 5 ili 6 Gledam i svaka ima neke dodatne oznake, motor ima da kazem 220kg i ja kao vozac 300 kg ukupno. Slušam vase predloge. Koje god da uzmes od ovih sto si naveo, neces pogresiti, novo je novo i sve ovo su odlicne gume, stvar je u tome koliko para si spreman da izdvojis, svakako je 6-ica najskuplja od svih. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 11 (promenjeno) Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vozio obe. Roadtec postale plastične na oko 10k, klizale na svim podlogama, jedva se vratio kući s puta. Michelin 5 vozim sada, odlične, brzo se greju, i ako kliznu to je malo i predvidivo (bela linija, zmije od katrana). Sada sam na 18k, i dalje odlično drže. Ima bar još 3-4k do markera. Michelin pr4 mi bile najbolje do sada. Vozio ih oko 20-22k. Tek na kraju malo popustile. Michelin 6 nisam vozio. Razmišljam da li da probam dunlop roadsmart 3, conti roadattack 2 ili da se ne zezam i kupim pr4 dok još ima. Btw, da li je neko kupovao gume na motoroom i top stop auto sajtu? Promenio Januar 11 član dragan_alumiroi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 913 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, RankoBg87 je napisao: Treba da uzimam gume za Nc, izbor je Metzeler i Miselin Metzeler roadtec 01 Michelin road 5 ili 6 Gledam i svaka ima neke dodatne oznake, motor ima da kazem 220kg i ja kao vozac 300 kg ukupno. Slušam vase predloge. a sto ne dunlop mutant? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 11 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ok nek bude Miselin, sad odabrati koju tacno, Gt ili prosto road 6. Necu danlop pa makar bila i najbolja, sad su na motoru neke s kojima je motor izasao iz salona i evo 6000 km se borim s motorom i kliza na svaku glupost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 913 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, RankoBg87 je napisao: Ok nek bude Miselin, sad odabrati koju tacno, Gt ili prosto road 6. Necu danlop pa makar bila i najbolja, sad su na motoru neke s kojima je motor izasao iz salona i evo 6000 km se borim s motorom i kliza na svaku glupost. koji model, da znamo da preskocimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 11 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop trailmax D609, Mozda pravim i ja greške al toliko sigurno ne, cak i na ravno na kocenju ili kretanje zna da kliza, prednja je ispucala nekako vec na 4000km, par njih je reklo da su lose i da ce mi biti druga prica kad zamenim gume. Moj je iskustvo kao pocetniku lose, probao sam dva druga motora sa ko zna kakvim gumama i mnogo sam lakse i opustenije vozio, skretao bez problema i loseg osecaja da ce prokliza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Takve su meni bile fabričke battle wing. Igrom slučaja sam shvatio da se mojim uobičajenim načinom vožnje i na fabrički preporučenom pritisku (2,5 2,9) nikad nisu zagrejale kako bi trbalo. Trebalo bi da se spuštanjem pritiska više i brže greju. Možda i grešim. Neka me ispravi neko ako nisam u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 11 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bio mi je pritisak i za 0.3-0.4 ispod te vrednosti pa sam imao osecaj ko na brodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Onda su za bacanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3563 Napisano Januar 11 (promenjeno) Malinar u pokusaju, 1702 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno sam vozio dunlop qualifier 1, qualifier 2, roadsmart i qualifier core (ovu poslednju na drugarovom motoru-cbf 600), sve 4 gume su bile skroz korektne u svim uslovima, a sem roadsmarta, sve su bile najjeftiniji dunlop-ovi modeli. Šta je to vama zapalo, da li neki škartovi ili loše serije, zaista ne znam, dunlop je kod mene ostavio sasvim dobar utisak, a možda su bile i najbolje u odnosu cena-kvalitet. Vidim svi digoše u nebesa continental, meni su bile apsurdno skupe, tako da sam ih izbacio iz razmatranja jako brzo, još sam se raspitivao preko nekog Steve iz Novog Sada koji ih "valja" povoljnije, bukvalno sam za jednu sportsku kontinentalku mogao da kupim dve kvalifajer kec gume. Promenio Januar 11 član milomir22 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 11 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo i drug kaže da mu je roadsmart 4 čak i bolja od michelin... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Januar 11 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Derem drugi set Road smart 4, i kako se osecam na njima nisam ni na jednim pre. Danlop je na novim modelima znatno unapredio sve segmente a glavni adut u odnosu na druge je dugotrajnost, 20-30% ce duze trajati od mišelina sigurno. Tu je i mutant i meridian koje drugari masovno koriste na ozbiljnim motorima i bez greske. Tako da ko voli nek izvoli, Dunlop je sigurno ozbiljna guma.Послато са HTC One A9s помоћу Тапатока 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10181 Napisano Januar 12 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, dragan_alumiroi je napisao: Takve su meni bile fabričke battle wing. Igrom slučaja sam shvatio da se mojim uobičajenim načinom vožnje i na fabrički preporučenom pritisku (2,5 2,9) nikad nisu zagrejale kako bi trbalo. Trebalo bi da se spuštanjem pritiska više i brže greju. Možda i grešim. Neka me ispravi neko ako nisam u pravu. Ti si krupan, ja ne bih smanjivao,možda malo? I kaži Nemanji da ubrza malo, nemojte samo 140... PS deco ne pokušavajte ovo kod kuće 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 12 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vrv da se pogodilo da se uklapaju moja težina, fabrički pritisak i michelin. Mada, posle ove zime bi trebalo da peđem na gume za kruzere Inače, Milan se šali, Nemanja i ja uvek vozimo po ograničenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10181 Napisano Januar 12 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ovo sam mislio na auto put 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 12 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Gume treba da uzmemo drugar i ja, on sto treba da menja a ja sto imam los trip Izbor je pao na Miselin road 6 gt i Metzeler roadtec 01 se E sad one nijanse, za Miselin kazu da duze traju a da metzeler imaju bolji grip. Ajmo glasanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2608 Napisano Januar 12 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da @ProMaster vozi mišelin šesticu, pričao da je prezadovoljan kako drže Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8449 Napisano Januar 12 Drug član, 1866 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Imao obe, meni su super, ali bi prednost dao Mišelinku zbog ponašanja na kiši.. Predobar je... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Januar 12 (promenjeno) Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, RankoBg87 je napisao: Gume treba da uzmemo drugar i ja, on sto treba da menja a ja sto imam los trip Izbor je pao na Miselin road 6 gt i Metzeler roadtec 01 se E sad one nijanse, za Miselin kazu da duze traju a da metzeler imaju bolji grip. Ajmo glasanje Poredio sam jedne sa drugima već u temi NT1100. I jedne i druge drže odlično. Metzeler možda pruža za nijansu stabilniji osećaj, ali kada se navikne nema problema ni sa mišelinkama. Metzeler (običan Roadtec 01 ne SE) na prednjem točku je izdržao 11000 i mogao je još, zadnja je izdržala oko 7. Sa Mišelinkama sam prešao oko 6500 a u prilogu su poslednje slike koje imam (mislim da nisam ni vozio motor u međuvremenu) u punoj rezoluciji da se vidi stanje guma Shared album - Vuk P - Google Photos PHOTOS.APP.GOO.GL Shared album - Vuk P - Google Photos PHOTOS.APP.GOO.GL Promenio Januar 12 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 12 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ispratio sam i tvoju temu, zato i naginjem na Miselin posto mi znaci i da duze traju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Januar 12 (promenjeno) Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da će izgurati još jedno 2-3-4 hiljade a verujem da bi tebi svakako trajale duže nego meni. Em je NT dosta teži, em sam sigurno i ja teži od tebe, a i NT je jači. Promenio Januar 12 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2757 Napisano Januar 12 Drug član, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sto vise ljudi pitas to veci problem, pitam drugara kaze dunlop mutant odlučna guma za kisu i ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2608 Napisano Januar 12 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo Continental road attack 3, po preporuci drugara iz Mladenovca, on vozi na GS već četvrti dal peti set.Sad su mu na oko 15 000km,bio je u Maroku sa njima, vozili smo se i po Srbiji, prednja ima još šare, zadnja došla do graničnika.On neće da menja model gume, kaže da čak i sa ovoliko km da drži lepo grip Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...