Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Jako su dobre dok traju, i po putu i van puta - ali kratko mi traju, oko 5000-6000km i zadnja skoro skroz gotova, prednja malo duze traje ali ne dovoljno da izdrzi dve zadnje. I prednja postane malo nesigurna po putu (bocno/naginjanje) na toj nekoj kilometrazi na 5-6K, van puta je iznenadjujuce dobra i duze.

Jako mi se svidjaju, ako ne budem zadovoljan sa Pirelli van puta, videcu neku kombinaciju sa prednjom koja moze da izdrzi dve zadnje tkc70 rocks, to bi bilo ok, da izguram 10-12K recimo sa 3 gume. Mora neki kompromis za gumu koja je dobra i po i van puta.

Promenio član Blackened

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Ispadose Metzeler Tourance najizdrzljivije sa prvim parom skoro 18k evo i drugi ce toliko da izdrzi...

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Dobro to je vise 90/10 guma, one znaju dosta vise da traju - nije bas toliko dobra van puta  - TKC70 rocks je blize performansi 50/50 offroad guma, a po putu isto super drzi. Mada 18K je bas puno, zavisi kako i gde ih vozis verovatno. Anakee Adventure su mi duze trajale, nesto oko 12K. 

Promenio član Blackened

• Ne silazi, 2904 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Stavio sam u subotu Pirelli Angel ST, prednja nova, zadnja kao nova. Desilo mi se nekoliko puta do sada da mi nekako "pobegne"  zadnji kraj. Kao da secne, u krivini. Prednja drži odlično... Inače, mekane ko duša...

• Svrati ponekad, 202 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Ja bih da podelim mišljenje o Metzeler tourance next 2. Posle nekih 1500km mogu da kažem da sam zadovoljan. Po kiši ih nisam vozio, drže na svakakvom tipu asfalta, jako se dobro ponašaju i po kolotrazima, i vrh se ponašaju po nekom najosnovnijem makadamu.

Imao sam malko gubitka gripa na novo farbanoj zebri, skrenuo polu oboren i pod gasom. To mi se na primer nije dešavalo na GSXF sa Metzeler Roadtech 01. Ali ništa strašno. Kad ih isprobam po nekoj malo jačoj kiši dodajem utiske.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja