Jump to content

Moto Zajednica

Sprej za lanac

Recommended Posts

• Zainteresovan, 297 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Imam samo ćopavu 🤣

Kad sam čistio lanac bila je žurkica, očistim, poguram, prebacim karton, preparate, očistim, poguram, prebacim karton, preparate, očistim, poguram, prebacim karton, preparate... Onda kad sam ga prskao, naprskam, poguram, naprskam, poguram, naprskam, poguram...

Daću još par puta šansu spreju, ali najverovatnije da se vraćam na ulje. Teško se izbegne bacanje na felnu, ali se barem lakše očisti.

@godovic Iz nekog razloga ne mogu da otvorim sliku. A šta radiš sa bočicom, napravio si sistem za podmazivanje lanca (bočica = rezervoar), ili mažeš dok motor stoji?

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 10029 postova
  • Motocikl: ---Honda---

To Rankoooo 💪

Vodim evidenciju uvek pedantno ali za lanac preskacem posto bi ovako nesto izgledalo-

Lanac opran i podmazan,

-sreda

-nedelja

-ponedeljak (bilo dosadno jbg)

-cetvrtak

-nedelja

.

.

.

.

.

.

-lanac zamenjen :D 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 5
  • Podržavam 2

• Drug član, 2297 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ne znam da li je do mene :D , ili do motora koje vozim, ali vrlo lako se jednom rukom podigne na ćopavu, tj. zadnji točak od zemlje. Drugom ga okrenem. Može i da se podglavi tako nekom grančicom i da stoji :D 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1586 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

@Luka9905

Na ovo sam mislio kad sam napisao centralni stender. Najbolja stvar koju sam kupio...

20250416_155412.thumb.jpg.4305552317675d56092908de7cc04644.jpg

Imao sam pre toga istu ekskurziju :)

Treba mi i prednji, i to je to   :)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

@MaxiS Imam ga, poklonio mi @abarth_maniac, ali mi služi preko zime, dok je motor u garaži na vikendici.

Ovako, pakriram ga u dvorištu zgrade i tu ga ne čistim ni ne podmazujem da ne bih slučajno zaprljao asfalt. Isteram ga na neku poljanu i tamo sredim sve. 😁 Nije mi neko maltretiranje, ja se malo šalim, brzo sve to ide generalno.

Evo, kolege su mi dale ideje kako da podignem točak, a realno mogu i rukom to da odradim, a video sam da ima i onaj mali valjak što ispod točka, pa ću tako nešto da pojurim. 

@Motorcyclist Viđao sam na KP, ima za 2.500 dinara ručne izrade. Šaljem ti link.

Edit: Ispravka, 2.500 je korišćen, doduše kaže tri puta, a novi su od 3.500,00 dinara.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: ZRX 1100
Pre 5 sati, Luka9905 je napisao:

@Motorcyclist Viđao sam na KP, ima za 2.500 dinara ručne izrade. Šaljem ti link.

Edit: Ispravka, 2.500 je korišćen, doduše kaže tri puta, a novi su od 3.500,00 dinara.

Ti stenderi uglavnom ne valjaju jer je noseca cev potpuno vertikalna i blago cimanje motor dovodi do pada unapred. Ima nekih kojim su tockici malo ispred kao kod Maxis i koji su relativno funkcionalni, ali nije to to.

Ima na KP vec od 5000-5500 normalnih stendera, mislim da se ne isplati zajebancija sa ovim budzenim.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2467 postova
  • Motocikl: Benelli,gy6 125

Mislim da je moj isti kao sto ima Maxis,narucen od lika iz Krajeva ili tu negde.Motor lako dizem i spustam sa njega.Stabilno stoji na ravnoj podlozi.Bilo je oko 25e.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3132 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Kako jedan čovek digne motor na ovaj štender? Ja sam ga napravio, odličan je, stabilan, zakrivljen, ali ne mogu nikako sam da podignem motor. Uvek zovem Ljilju da drži motor ravno dok ga ja nazad podignem.

Promenio član misa-pei
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3
Pre 9 sati, Luka9905 je napisao:

Ја сам пазарио тај, међутим не користим га како је предвиђено. Купио сам М8 х 100 са навојем око 20мм и одсекао главу. Ушрафим их у рупе на виљушци, па склопим штендер на њих. Усправим мотор са ћопаве и ногом га подигнем. Веома је стабилно тако, и гурам мотоцикл без проблема на њему.

@Nightrider Z јесте вертикална, међутим точкићи нису на вертикали већ испред, тако да је стабилан.

Promenio član Teshko

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: ZRX 1100
Pre 7 sati, misa-pei je napisao:

Kako jedan čovek digne motor na ovaj štender? Ja sam ga napravio, odličan je, stabilan, zakrivljen, ali ne mogu nikako sam da podignem motor. Uvek zovem Ljilju da drži motor ravno dok ga ja nazad podignem.

Levom rukom drzis motor za nosac kofera ili rucku za suvozaca, sta vec imas, a desnom podvuces stender i dizes motor.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
13 minutes ago, Nightrider Z said:

Levom rukom drzis motor za nosac kofera ili rucku za suvozaca, sta vec imas, a desnom podvuces stender i dizes motor.

Uh... Ja bih suprotno:

Staneš kod repa motora sa desne strane, odnosno sa suprotne strane od ćopave na koju je naslonjen. Desnom rukom vučeš motor ka sebi do uspravnog položaja naslanjajući ga na desno rame i grudi (lakše je kad motor ima centralni kofer). Dok držiš motor u uspravnom položaju, levom rukom barataš zadnjim štenderom i nameštaš adaptere za podizanje pod zadnju viljušku. Kad namikeriš podižeš polugom uvis zadnji točak.

Ovako izbegavaš mogućnost da motor pretegne i padne na desni bok. 

• Integrisan, 5722 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
17 hours ago, Bobni said:

Nasao sam ovaj za 2500 dinara,dobar je to Stender,kome pase sa L hvatacima I iz N.Sada je ekstra ponuda.

Ja imam one navrtnje sto se srafe u zadnju viljusku pa bi ovakav stender bio exta.

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

▶️ Ubacite nas u Vaš adresar (opcija DODAJ U ADRESAR) kako bi uvek mogli da nas nađete na Kp. Pratite naše oglase i uvek budite u toku sa aktuelnim akcijama i popustima!  ◀️- Barel...

Kontam da moze bilo kakav da se koristi, al ne razumem se u vrste hvataca i sta kod cega pase.  Kontam L profil ide ispod zadnje viljuske i to je to. 

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 5722 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
5 minutes ago, kvaicnenad said:

@Motorcyclist

Naruci sa temu-a

Ima kod nas po ok ceni. I vidim da ima ovde na pretposlednjoj slici onakav na sta sam mislio.

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Na prodaju UNIVERZALNI stenderi za motor za zadnji tocak, opseg sirenja od 25cm do 43cm. . . . . . . vise komada na lageruU ponudi su trenutno boje: Crna, Plava i Siva Stenderi su...

E sad, moze li na moju viljusku da ide i klasicni L? Da li bi smetao onaj deo gde se uvrce deo za podizanje?

482325173-10237150160841681-729245503857

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja