m.milivojevic 2062 Napisano Nedelja u 12:32 Drug član, 1141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ustao u 5h,budim se rano inače ( a budili me na trening u podne, pre 30ak godina), posle odvezao ženu do posla, gledam vreme, fino... Doručak, kafa, malo fon, isteravaj mašinu, nisam je bre ni video pošteno ovih dana, radio... Da se riba konačno džies, uh što ja to volim... Evo sad ovo pišem, vratio ga u garage malo pre, ceo dan... Ali mi milo... LM... Sa Bosch-om bez po muke U međuvremenu dopunjavao bateriju, nije loša. Dok se džies sušio čitao upute... Trljaj Milane, sine jedini... Polako sve ovo dobija smisao. Naprskao kontakt sprejem kontakte, što sam ih mogao dohvatiti, ispod drugi put, kad rešim da vidim šta je ispod rezervoara. Vratio bateriju Liči a? Mislim na džiesa? Ožiljak na levom cilindru, sakrićemo ga štitnikom, kod znaka BMW,, na aluminijumu... Ali dobio je lepotu, zar ne? Bode mi oči grana, kod topa, srediće je čiča. Ružnog li topa... Ali dobar ima zvuk, palio ga malo, za kraj. Za kraj prezentacija jedne od glavnih alatki: VozdraNemoj to mnogo da ribas.Ne sme traktor da se pere kao japanci.Hoce da zardja. I to zestoko.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2165 Napisano Nedelja u 12:46 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao: Fatalna greska je sto mislis tako... Evo , javice se @ProMaster da ti iz licnog iskustva objasni.... PS - vec se javio...eto .. Da ti ne pricam kome sve Ivan radi vizire, koliko godina je prisutan , i u kojim oblastima ( ne samo moto ) ... Nekad se ne radi o novcu .. Ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1155 Napisano Nedelja u 17:12 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive, Integra S 750 HRC Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas ljubitelj ovih kofera po motorima, ali stavih ih danas, cisto da vidim kako mu stoje. Nabavio sam i BMW Navigator VI da mi onaj nosac navigacije ne zjapi prazan. Gledam ga ovako opremljenog i razmisljam, pa bas je grijeh dati ovakav motor meni, kojemu je domet na motoru maksimalno u krugu 300-400km od kuce i to samo sa tank torbom, a i to ako bas moram 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 374 Napisano Ponedeljak u 18:15 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Shift Assist Pro Ne nađoh pretragom po forumu pa da pitam ovako, ima li ko iskustva sa naknadnom ugradnjom na model K50 R1200GS LC 2014.godište? Kruže priče da to samo ovlašćeni servis može da aktivira za tričavih 80k rsd, pod uslovom da je kupljen nov kod njih... Zagledah, ne vidi se nigde neki slobodan konektor u blizini menjača, kako da znam da li uopšte postoji priprema za shifter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1155 Napisano Ponedeljak u 19:32 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive, Integra S 750 HRC Prijavi odgovor kao problematičan Shift Assist Pro Ne nađoh pretragom po forumu pa da pitam ovako, ima li ko iskustva sa naknadnom ugradnjom na model K50 R1200GS LC 2014.godište? Kruže priče da to samo ovlašćeni servis može da aktivira za tričavih 80k rsd, pod uslovom da je kupljen nov kod njih... Zagledah, ne vidi se nigde neki slobodan konektor u blizini menjača, kako da znam da li uopšte postoji priprema za shifter? Ima kupiti set za nadogradnju. Sve je plug and play: RS2E: Schaltassistent PRO für BMW R 1200 (Nachrüstsatz) WWW.RS2E.DE Nachrüstsatz Schaltassistent PRO (Hoch- und Runterschalten ohne Kupplung) für BMW R1200 Modelle: K50, K51, K52, K53 - auch für die GS 2013 bei der es von BMW keine Lösung gibt. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6138 Napisano juče u 11:36 Drug član, 1746 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg - brate , dugujem ti izvinjenje !!! Izvini , ljubi te brat ... Mislio sam da je do tebe ... Ipak nije ... Ovo je na globalnom novou ... Prastaj .. Vi ste u drugoj dimenziji... free image upload direct link @m.milivojevic , javi se kad se spustis na planetu Zemlju ..da se podruzimo malo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5820 Napisano juče u 11:48 BJB Maxi Scooter Club, 1790 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan U to ime Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1155 Napisano pre 12 sati Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive, Integra S 750 HRC Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Znam da se sprdas i provociras ekipu tu i to je u redu, ali evo kako sam kupio i ja jedan od ovih "svemirskih brodova" pa nesto razmisljam jutros zasto ih ljudi toliko dizu u nebo kad je to u stvari samo jos jedan motor... Evo u ovih 7 dana koliko je kod mene sam skuzio da nije ni u cemu pretjerano bolji od drugih motora, ali u dosta toga jeste barem malo bolji, a covjek ko covjek se lako navikne na bolje i onda nema nazad. Tu su i sve te asistencije i pomagala na koja se covjek isto navikne i onda kad sjednes na nesto sto toga nema, onda ti nije ugodno. Ja cu svoga izgleda morati brzo prodavati dok se nisam navikao jer zelim jos barem nekoliko motora u zivotu probati Nego GS-ovci, da li je normalno kod ovih boxer masina da okretaji lagano variraju na ler gasu? Nije to nista znacajno ni puno, ali vidim kazaljku kako tu i tamo lagano se pomakne za pola milimetra. Radi se o zadnjoj generaciji R1200GS iz 2017/2018 sa Euro4 normom. Racunam nesto da nije radi ovog Akrapovica iako kazu da za njega ne treba remap. Mislio sam probati sa original auspuhom za vikend, ali ako je to normalno, onda necu dirati nista. Dijagnostika ne baca nikakve greske i svi parametri su optimalni, ali ja se navikao na Japance gdje kazaljka stoji ko ukopana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4298 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 6632 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zazori ventila su kod vodenjaka u glavnom preveliki, često nisu ni sumetrični između cilindara, zatim, ajnšprici su skloni prljanju, dizne isto mogu da budu nejednake, sve to CDI očitava i pukušava da usaglašava preko klapni što je relativno malo grubo, dok se ne gasi, toleriše se. Servis i provera softwera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 452 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, Darko Mihajlovic said: @Nole Bg - brate , dugujem ti izvinjenje !!! Izvini , ljubi te brat ... Mislio sam da je do tebe ... Ipak nije ... Ovo je na globalnom novou ... Prastaj .. Vi ste u drugoj dimenziji... free image upload direct link @m.milivojevic , javi se kad se spustis na planetu Zemlju ..da se podruzimo malo "Milorad Bog Otac" je verovatno u drugoj dimeziji, ne mogu svi da budu s Bogom u istoj dimenziji 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1155 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive, Integra S 750 HRC Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, đunta je napisao: Zazori ventila su kod vodenjaka u glavnom preveliki, često nisu ni sumetrični između cilindara, zatim, ajnšprici su skloni prljanju, dizne isto mogu da budu nejednake, sve to CDI očitava i pukušava da usaglašava preko klapni što je relativno malo grubo, dok se ne gasi, toleriše se. Servis i provera softwera. Hvala majstore! Ovaj nema ni 40000 na satu i iskljucivo je u BMW-u odrzavan, tako da je software updateovan i to par dana prije nego sto cu ga kupiti. Na 40000 ne bi trebali zazori ventila da budu problem, ali cu ih svakao provjeriti ovih dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4298 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 6632 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika daje veoma široke tolereancije i skoro uvek su zazori unutar tih vrednosti. Ali, optimum je na donjoj meri, recimo, po podatku je opseg usisnog od 0,10-0,17 i kad je na 0,17 serviseri ostave tako, a vlasnik prezadovoljan jer navodno nište nije moralo da se radi. 0,07 jeste malo, ali je to za 70% veći zazor. Zatim, kad su na jednom cilindru bliže donjim merama, a na drugom ka višim, onda cilindri nemaju sumetričnu snagu i onda kompjuter pegla uslovno na silu. Pri merenju se mora voditi računa jer ulje popuni zazore svuda i tako se javlja greška u očitavanju, zato se mora istiskivati mic po mic dok se ne dođe do konačne vrednosti. Malo je to onako sve smišljeno na vodenjaku. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 90 Napisano pre 8 sati U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Tu su i sve te asistencije i pomagala na koja se covjek isto navikne i onda kad sjednes na nesto sto toga nema, onda ti nije ugodno. Ljudi teže komforu i to je (pogotovo kad dođu neke godine) u redu, ali s druge strane baš teške situacije i naša sposobnost da ih prevaziđemo nas oblikuju u ono što jesmo, čine jačima i tako rastemo. Što bi se reklo : "Meka ruka - tvrdo dupe". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 478 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan On 4/2/2025 at 1:36 PM, Darko Mihajlovic said: m.milivojevic , javi se kad se spustis na planetu Zemlju ..da se podruzimo malo @Darko Mihajlovic brate mili kad svi pokupuju GS-a neće se niko družiti sas tebe Promenio pre 8 sati član kingdrom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1155 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive, Integra S 750 HRC Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, balinjera je napisao: Ljudi teže komforu i to je (pogotovo kad dođu neke godine) u redu, ali s druge strane baš teške situacije i naša sposobnost da ih prevaziđemo nas oblikuju u ono što jesmo, čine jačima i tako rastemo. Što bi se reklo : "Meka ruka - tvrdo dupe". U pravu si, podrzavam, ali brate mili ja sam se namorao u zivotu toliko da sad vise nista ne moram. Samo hedonizam i lake zene! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...