FilaBg 35 Napisano Novembar 22, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara Motocikl: BMW f650gs, r1200gs LC Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 11. 2023. at 17:48, bokins je napisao: Pozdrav drustvo, od skoro sam i ja u Bmw svetu, kod mene je r1200gs 2013god. LC... I sta da kazem bas mi je nekako lepo "legao" posle Honde Crossrunner, bas bas lepo se vozi i bukvalno svaki km sa njim mi je uzivanje. Odmah u startu zamenio gume jer su na njemu bile u ne bas sjajnom stanju za offroad, akumulator i komplet kocionih plocica. Odradio bih i mali servis pa me zanima iz iskustva koje ulje boxer motoru najvise prija? Potreban mi je i majstor za Bmw u Novom Sadu ili okolini da ga detaljno pregleda i odradi sve sto treba kao i redovne stavke (ventili, svecice, servis kardana itd). Hvala unapred a evo i jedne slike edit. Procitah dosta sto se ulja tice pre svega postove od Djunte tako da je ce biti Silkolene pro 4 10w50 Nek je sa srecom.Sto se kardana tice idi u ovlasceni servis jer ce ti oni u okviru opoziva zameniti kardan pa onda mozes i mali servis kod njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 212 Napisano Novembar 22, 2023 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobilar 9 Napisano Novembar 29, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Ue Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobilar 9 Napisano Novembar 29, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Ue Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam voleo gs-a, dok ga nisam provozao par stotina kilometara, i to je to-svaki je dobar, ali gs...ima vise stvari zbog kojih zelim da ga imam! Kao i njihovi automobili-nisu najkvalitetniji, ali oprostis mu sve kad sednes za volan. Stroma prodajem, gs-a kupujem! Najradije bih verziju 2010-2013 (vazdusar), moze da prodje i 2008-10. Zima je, pravo vreme za kupovinu, ne zuri mi se (mada sam suzio izbor), ako ima neka pismena preporuka od vlasnika/servisera (ne iz uvoza, svajcarska itd.) -izvolite. Pozdrav svima! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada Tabor 38 Napisano Decembar 2, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sabac Srbija Motocikl: R 1200 GS K25 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Da se predstavim i u ovom delu foruma. Vlada Tabor iz Šapca, od pre par meseci vlasnik ovog lepog cuda od motora. Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka 8 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 2, 2023 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Beli, redak, mnogo volim GS u toj boji. Nek te lepo služi i dobar drum ti želim. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada Tabor 38 Napisano Decembar 2, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sabac Srbija Motocikl: R 1200 GS K25 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, đunta je napisao: Beli, redak, mnogo volim GS u toj boji. Nek te lepo služi i dobar drum ti želim. hvala punooo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 447 Napisano Decembar 24, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je negde bilo pomena,ali ne nadjoh...kakva su vasa misljenja vezana za voznju GS od strane vozaca nizih rastom...konkretno ja imam 173cm. Voleo bih da u garazu u nekoj buducnosti inkasiram jednog GS-a. Nisam imao prilike da sednem na isti pa me zanima vase misljenje ili iskustvo ko ga ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2102 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 784 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, pedjazz je napisao: Verovatno je negde bilo pomena,ali ne nadjoh...kakva su vasa misljenja vezana za voznju GS od strane vozaca nizih rastom...konkretno ja imam 173cm. Voleo bih da u garazu u nekoj buducnosti inkasiram jednog GS-a. Nisam imao prilike da sednem na isti pa me zanima vase misljenje ili iskustvo ko ga ima? Пре 2 недеље, дошао друг до мене који је висок метар и парадајиз у скоку, сео на мој ГС који фабрички има доста спуштено седишете( пошто је и предходни власник био низак) и он је без проблема стајао са обе ноге на земљи… и синоћ је у Швици пазарио ГС-а, тако да ћемо се мењати са седиштима пошто ја генерално немам проблема са висином. Ако те пут нанесе до Велике Плане слободно ми се јави и дођи да пробаш висину седишта Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mozes i da spustis motor.Moj je npr -4cm na ogibljenju a sediste je fabricko + podignuto.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2102 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 784 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, m.milivojevic je napisao: Uvek mozes i da spustis motor. Moj je npr -4cm na ogibljenju a sediste je fabricko + podignuto. Sent from my iPhone using Tapatalk Да, може и тако Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 447 Napisano Decembar 24, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Немања je napisao: Пре 2 недеље, дошао друг до мене који је висок метар и парадајиз у скоку, сео на мој ГС који фабрички има доста спуштено седишете( пошто је и предходни власник био низак) и он је без проблема стајао са обе ноге на земљи… и синоћ је у Швици пазарио ГС-а, тако да ћемо се мењати са седиштима пошто ја генерално немам проблема са висином. Ако те пут нанесе до Велике Плане слободно ми се јави и дођи да пробаш висину седишта Hvala na ponudi...cesto sam u Plani poslom. Ako to sediste ne odleprsa do proleca javicu se...citao sam temu mislim na forumu ovde da je covek sa cirka 174cm normalno usao u upotrebu GS-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 447 Napisano Decembar 24, 2023 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, m.milivojevic je napisao: Uvek mozes i da spustis motor. Moj je npr -4cm na ogibljenju a sediste je fabricko + podignuto. Sent from my iPhone using Tapatalk Jel mu to spustanje smeta u samoj voznji,stabilnosti i slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, zasto bi?Cak i poboljsava upravljivost.Teziste, koje je fabricki dobro postavljeno se dodatno spusta te samim tim motor postaje upravljiviji.Vozio sam sa stock ogibljenjem, sada sa ovim.Razlika u upravljivosti, kao nebo i zemlja…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 24, 2023 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da pojasnimo, podešavači opruga služe da se podesi sag, potonuće, da bi oslanjanje pravilno radilo i geometrija bila tačna, misli se na ugao viljuške i takozvani trail, shodno opterećenju motora, a ne da se prilagođava visini vozača. Postoji fabrički spušteno oslanjanje, gde su opruge kraće i hod amortizera, kao i dva sedišta, nisko i super nisko, a i Boban sedišta jako lepo ume da snizi sedište i to je po meni najbezbolniji način za prilagođenje visine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2102 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 784 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, đunta je napisao: Da pojasnimo, podešavači opruga služe da se podesi sag, potonuće, da bi oslanjanje pravilno radilo i geometrija bila tačna, misli se na ugao viljuške i takozvani trail, shodno opterećenju motora, a ne da se prilagođava visini vozača. Postoji fabrički spušteno oslanjanje, gde su opruge kraće i hod amortizera, kao i dva sedišta, nisko i super nisko, a i Boban sedišta jako lepo ume da snizi sedište i to je po meni najbezbolniji način za prilagođenje visine. Е код мене је супер ниско изгледа, али кад стигне другаров мотор заменићемо се, његово седиште је рађено и делује ми квалитетно и озбиљно…још ми каже да нисам лоше прошао Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Da pojasnimo, podešavači opruga služe da se podesi sag, potonuće, da bi oslanjanje pravilno radilo i geometrija bila tačna, misli se na ugao viljuške i takozvani trail, shodno opterećenju motora, a ne da se prilagođava visini vozača. Postoji fabrički spušteno oslanjanje, gde su opruge kraće i hod amortizera, kao i dva sedišta, nisko i super nisko, a i Boban sedišta jako lepo ume da snizi sedište i to je po meni najbezbolniji način za prilagođenje visine.Wilbers -4cmSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Decembar 29, 2023 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Drugari... ako moze pomoc. Cistio sam onu klapnu na izduvu koja je inace bila zaglavljena u otvorenom polozaju i dok je ona tesko isla nije bilo nikakvih problema sa paljenjem. Sada kad sam najzad uspeo da je razradim i da pri kontaktu onaj motoric otvori i zatvori klapnu desava se da nece da upali i pojavi se greska na tabli (nemam dijagnostiku). A onda upali i radi kao da se nista nije desilo i nema pravilo kada hoce da upali a kada ne. Kao da je sada pobrkao loncice od kada klapna radi. R1200gs lc 2013 godiste je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 31, 2023 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da ventil izduva to čini. LC je osetljiv na prljanje klapni gasa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Januar 1 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Videcu sutra, idem u Radulovic da odrade neke dve "ispravke" koje sam nasao po broju sasije da nikad nisu odradjene, jedna je ventil na kardanu a druga ne znam sta znaci, sifra poboljsanja je 3373900400. Sve je bilo odlicno dok nisam "sredio" klapnu i motoric sada odradi sve sto treba. Sada radi ali desava se da negde na 5k obrtaja pri punom gasu krene da malo trza i izbaci gresku, isto se desi i kada se u mestu zavrne gas. Tako da izgleda nista bez dijagnostike... Hvala na odgovoru i srecna nova 2024 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Januar 20 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Update... Ne mogu da editujem zadnji post pa neka neko od admina spoji. Bio kod Radulovica da odrade ventil na kucistu kardana i lepo su me iznenadili i rekli da dobijam i nov kardan jer je motor presao vise od 60000km. Simptomi koje sam naveo nije pravila klapna na izduvu vec senzor radilice, zamenili su i sad je sve ok i nema trzanja nikakvog. Tako da Djunta bio si u pravu da nije to problem Klapnu sam sam ponovo razradio i stavio neku keramicku mast koja idrzava do 1400 stepeni pa cu pratiti jer pojma nemam sa cime to podmazati a da traje. U Radulovicu nisu nista preduzeli sto se nje tice i ako sam im rekao da je treba srediti Eto toliko za sad od mene. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Januar 20 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, bokins je napisao: Tako da Djunta bio si u pravu da nije to problem Ni ja ne znam da sam uvek u pravu, to priznanje znači da jesam ipak. Imam loše iskustvo sa nekom keramičkom mašću, deklarisana na 1200C, bila je izlagana možda do 200, skroz je izgubila viskozitet i stegla se, pa sam morao da radim lični opoziv svih motora gde sam je upotrebio. Klapna ima generalno velike zazore svuda, nije korodirajuća i ne bi trebalo da blokira zato šro je nepidmazana, mada se dešava, nisam se sretao sa tim stanjem, već samo nefunkcionalnom iz drugih razloga. Jedino što mi pada na pamet je upotreba neadekvatnog motornog ulja i koje svojim izgaranjem pravi dosta cundera koji se svuda zavlači i lepi. Ne postoji fabrički navod za klapnu, tako da su mehaničari u servisu izuzeti da bilo šta rade mimio naloženog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2102 Napisano Januar 28 Drug član, 784 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Пре извесног времена можда месец ипо дана видео да ми процурео задњи амортизер, дал’ од замора материјала дал’ од стајања није ни битно више. По препоруци друга дао ми контакт од Теше из Г. Милановца, и ја одмах окренем телефон, културно се представим одакле зовем и какав проблем имам. Одмах што сам приметио је то да је човек смирен, вољан да саслуша и да не жури само да заврши разговор. Већ после 3-4сата сам био код њега са амортизером. Док смо причали, ја мало разгледао по радионици што његове радове( из поштовања нисам ништа желео да сликам из радионице), што успомене из младалачких дана приметих да, када је приступио растурању амортизера ради пажљиво, ништа на силу, са свим потребним алатима (мени непознатим). Разбуцао га што би рекли као маче наполитанку, пуна кофа делова. На лици места ми одмах објаснио принцим шта и како ради у амортизеру, шта ће он да земени и како да га тестира после замене и склапања…. После 3 дана, покупио амортизер, добио гаранцију две године и за сад ево неких можда цца 500км за сада ради све како треба. Свака препорука за господина мајстора са моје стране 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan Budjevac 432 Napisano Januar 28 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Немања je napisao: Пре извесног времена можда месец ипо дана видео да ми процурео задњи амортизер, дал’ од замора материјала дал’ од стајања није ни битно више. По препоруци друга дао ми контакт од Теше из Г. Милановца, и ја одмах окренем телефон, културно се представим одакле зовем и какав проблем имам. Одмах што сам приметио је то да је човек смирен, вољан да саслуша и да не жури само да заврши разговор. Већ после 3-4сата сам био код њега са амортизером. Док смо причали, ја мало разгледао по радионици што његове радове( из поштовања нисам ништа желео да сликам из радионице), што успомене из младалачких дана приметих да, када је приступио растурању амортизера ради пажљиво, ништа на силу, са свим потребним алатима (мени непознатим). Разбуцао га што би рекли као маче наполитанку, пуна кофа делова. На лици места ми одмах објаснио принцим шта и како ради у амортизеру, шта ће он да земени и како да га тестира после замене и склапања…. После 3 дана, покупио амортизер, добио гаранцију две године и за сад ево неких можда цца 500км за сада ради све како треба. Свака препорука за господина мајстора са моје стране I ja imam pozitivno iskustvo sa Tesom. Polovinom sezone sam odradio reparaciju prednjeg amortizera i nakon toga 5-6.000km presao bez greske. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano Februar 14 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene u sektu. Posle Trejsera koji je zaista dobar motor, obreh se ne planirano i ako mi je to već dugo želja u sedlu Gs-a. Dobar primerak, rekao bih dosta uredan, očuvan, korektna cena i korektan prodavac. Tu priliku nisam smeo propustiti. Mali Gs, tj nije adv sto preferira većina Srba, ali uglavnom sam vozim, tako biće to sasvim dovoljno. 2011 god, sa 58000 na satu, uvoz Švica. Sve ima uglavnom, osim rol barova, i ovaj fabrički mali vizir nista neznači kao da ga nema. To su dve stvari koje trebam prvo pored registracije. Esa, grejači, tri kofera, maglenke. Gume mlade u jako dobrom stanju, Pirelli scorpion trail 2, nadam se da guraju ovu sezonu. Toliko za početak pa se kuckamo i vidimo negde. 23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...