RankoBg87 6825 Napisano Februar 22 Drug član, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi ostavio ovako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16140 Napisano Februar 22 Integrisan, 8327 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Skroz korektno izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 16871 Napisano Februar 22 moto merkat °°, 5029 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Da se ja pitam pre bi donji isao u sivo, mada je i ovako odlicno. Ako gornji bude crn bice prejak kontrast a ovakva forma treba da bude manje upadljiva jer prati konture motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 9868 Napisano Februar 22 Drug član, 3338 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, uz celokupan izgled BMW-a, najmanji prtoblem je boja rol-bara Meni se baš ovako dopada. Ja tu ne bih ništa dirao. Malo ga "otvara u struku". Lepo, ne samo korektno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10550 Napisano Februar 22 Drug član, 1051 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Onda ostaje siv. Hvala drugari. @misa-pei Živa istina. Da se razumemo, meni se ova serija na oko ne svidja nikako. Pravo ružno pače. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2513 Napisano pre 20 sati Drug član, 918 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Како су ми прашинарке испуцкале и на једном месту деловало као да се одвојиле и како нису имале више функцију решио да замени Семеринге узео у Делти, уље код Ауто Мике, направио алат за навијање семеринга на стругу и бацио се на посао. Наравно спецификације и силе узео из програма 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8896 Napisano pre 20 sati Ne silazi, 3619 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan On 1/31/2026 at 9:12 PM, đunta said: Ovo je tipičan primer greške kod upotrbe moment ključa i koja se često javlja, bilo da se desi pretezanje, bilo nedoviljna pritegnutost. Šta bi bilo da nisi primetio luft. Moment ključ zahteva nov navoj, bez korozije, čist i nemasan, svi spojevi imaju navedene sile stezanja i nacrtan ključ, ali to ne znači da je obavezan uvek i za svakog. ...konačno da me neko razume. Ja sam opsednut čišćenjem navoja, pranjem šrafova, da svi ako mogu uvek budu original, koja glava, odvrnem, očistim klinerom, obrišem navoj u kontra krpom, izbacim sve iz njega, šrafovi idu u magnetnu posudu, svaki deo u svoju ne mešam.. Masti... Druga bolest. Litijumska, Li+MoS2, bakarna, bakar u spreju, teflon u spreju, silikon u spreju... Od WD se ježim. Može za odvrtanje krševa ostalo... Čibe. Inače, lepota i bogatstvo foruma je širenje znanja. Možemo u ovome da otvorimo temu.. Ne sećam se dal je imamo? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6623 Napisano pre 15 sati BJB Maxi Scooter Club, 1891 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Vreme da se budimo iz zimskog sna, pa pravac u Blok 70 kod " Olivers bike garage" na sistemacki. Stanje unutra srazmerno onom estetskom i sad se lakse dise. Sve je dobro radjeno, sto bi rekli pravi je Švajcarac. Sva ulja, svi filteri, svećice, antifriz, kardan, ventili. Odrzavan propisno i nastavljamo tako. Još prednja guma zamenjena, stavljeni podizači kormana i slajderi prednjeg točka. Može da krene sezona, vodimo se braćo na cestiPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9267 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 2495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg Sta si konkretno dobio sa ovim podizanjem kormana ? Zanima me bas subjektivno tvoje misljenje . Ovo postoji za GTR i dosta se kupuje , ne znam sta bih dobio , uspravnije sedenje , savijeniji lakat ili nesto trece ... Ne umem da ocenim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6825 Napisano pre 14 sati Drug član, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ako si kratak ovo nadomesti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4626 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 6853 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Ja sam opsednut čišćenjem navoja, pranjem šrafova, da svi ako mogu uvek budu original, koja glava, odvrnem, očistim klinerom, obrišem navoj u kontra krpom, izbacim sve iz njega, šrafovi idu u magnetnu posudu, svaki deo u svoju ne mešam.. Vidiš, ja čistim navoje, ne baš svake ali prljave i korodirale obavezno, ako su izloženi koroziji, nanesem cink. Sve šrafove mažem pastom i tako ih masne stežem. Mehaniku sam naučio kad je kilo kljuć bio misaona imenica, ili se ne stegne pa nešto otpadne, ili se pretegne pa se otkine, da bi se izbegla šteta i spasla glava,( na trkama),moralo je da se nauči kako se steže. Svaki šraf ima zonu kad počinje da se lepi navoj, taj se osećaj stekne vremenom, imam dva mehanička i jedan elektronski moment ključ, ali ih koristim retko. Svaka definisana sila momenta stezanja je uvek ispod granice kidanja, to je zbog smanjenja rizika. Recimo, fabrički se stezala glava na 4Nm, stezalismo svi na 8Nm, ali novi šrafovi i navoji sterilno čisti. Pre 5 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Od WD se ježim. Može za odvrtanje krševa ostalo... Čibe. Tako je, WD40 služi za odvijanje zapeklh navoja i ništa više, pogrešno je da je podmazivač i čuvač od korozije. Dobar je za poliranje šmirglom. Pre 5 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Inače, lepota i bogatstvo foruma je širenje znanja. Zanimljivo je da veliki ugled imaju oni koji nisu slovce napisali nikad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6623 Napisano pre 14 sati BJB Maxi Scooter Club, 1891 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg Sta si konkretno dobio sa ovim podizanjem kormana ? Zanima me bas subjektivno tvoje misljenje . Ovo postoji za GTR i dosta se kupuje , ne znam sta bih dobio , uspravnije sedenje , savijeniji lakat ili nesto trece ... Ne umem da ocenimSve su to nijanse u pitanju, ali malo uspravnije sediš i malo opuštenije ruke čini mi se. Ali danas kad sam probao godi mi u svakom slučajuPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3217 Napisano pre 14 sati Drug član, 1735 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Na insta stranici 192.rs izmedju ostalih vesti, stoji da je motociklista oborio pesaka, i na slici GS polozen. Tacnije oboren-pao. Ono sto mi skrenulo paznju je da ima barove sa strane, i bez obzira na to, curi ulje iz motora. Zar nije tu bar da ga zastiti od takvih situacija??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9267 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 2495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, MaxiS je napisao: Zar nije tu bar da ga zastiti od takvih situacija??? Zavisi gde je kacenje .. Ali , jedan pametan cooek je rekao , da skinem bar...i da su mi jeftinije plastike nego blok motora.... Kad razmislim, u pravu je .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4626 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 6853 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kreš bar je prvenstveno zaštita od pada u mestu. Ima Turatekov klip za R1100GS u kome to prikazuju. Vremenom se zaštita povećala, ali nije svemoguća. Kod Sebića dolaze barovi na popravku posle oštećenja, zaista zaštite sve delove na motoru čak i kad je bar toliko oštećen da se menja neki deo ili cela strana. Koliko znam, nije bilo pucanje bloka, a kod njega dolaze na popravak i motori sa fabričkim barovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9267 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 2495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Na primer... mozda i pokrivi ram , ako ne pukne... Kazem , zavisi od kacenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4626 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 6853 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, nije na svim motorima moguće okačiti bar a da bude čvrsto mesto i bezopasno po blok ako se nastoji da on štiti i pri proklizavanju, mada kažem, Sebićevo iskustvo je jako pozitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2363 Napisano pre 4 sati Drug član, 1614 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Na slici je kacenje slajdera direktno kroz nosace motora, postoji dosta motora kod kojih se crash barovi isto tako kace. Npr. na Hondi CB500X/NX500 se desavalo da bas zbog toga pukne ram. Kao i na Royal Enfield Himalayanu. Najbolje resenje je kad je tacka kacenja negde na ramu, koji moze da absorbuje i rasporedi silu udarca a ne na mesto kao sto je nosac motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4626 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 6853 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da, zavisi dosta i od same konstrukcije i debljine cevi, Sebić često diskutuje, traže ljudi debele i krute cevi, a to nije dobro, barem ne uvek. On ima izuzetno veliko iskustvo jer je radio barove za masu motora i ume da napravi krš koji primi udarac na sebe i deformiše se, dok motor ostane čitav, što je pored vozača prioritet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...