DALABU 1 Napisano Jun 25, 2016 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi , posle mnogo godina stage 6 polini kitova i ostalih gluposti vise mi je preko glave stelovanja i ostalih ludorija postao sam mator konj za te stvari Gledam neki ozbiljniji skuter koji cu moci da vozim sa B kategorijom . Znam kao i vecina da mogu da uzmem MP3 piaggio i kakvo je vase misljenje o njemu , Dali zna neko jos neki skuter na taj fazon koji moze sa B da se vozika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15924 Napisano Jun 25, 2016 Integrisan, 9311 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kolega mozes birati......... MP3 image upload image upload image upload Peugeot image upload image upload image upload Gilera image upload image upload Quadro image upload Yamaha image upload Honda image upload Koliko je sta pouzdano od modela to ti ne mogu reci, znam da Peugeot Metropolis ic nista ne valja, malo malo pa eto problema oko elektronike. Generalno nisu tricikli za nase puteve, kada naidjes na udubljenje jako neugodan osecaj (u momentu povuce na tu stranu gde je prednji tocak sisao dole), dobar je jedino fazon sto ne moras spustiti noge kad stanes i poprilicno su teski (230+kg). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12936 Napisano Jun 25, 2016 Ne silazi, 7418 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Polazi za A kat. i kupi nesto normalno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Jun 26, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Kad je prica o trotockasima videh nesto apsolutno nenormalno na otvaranju sezone u Bgd.... Mislim ne znam cemu ovo sluzi ali bih ga posedovao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Jun 26, 2016 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Samo vodi racuna da ne mogu svi trotockasi da se voze sa B kategorijom. Nevezano za kubikazu. Moraju valjda da imaju oznaku LT ili tako nesto. Ja mislim da moraju i da imaju noznu kocnicu. Nisam siguran pa se raspitaj i oko toga. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4973 Napisano Jun 26, 2016 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nije svaki Mp3 podoban za B dozvolu, zato dobro vidi šta mu piše u homologaciji baš za tu verziju što hoćeš da kupiš, i šta piše u saobraćajnoj. Meni su ove sprave skroz kul, ko hoće praktičnost motora a neće da se bakće sa dozvolom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Jun 26, 2016 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Samo vodi racuna da ne mogu svi trotockasi da se voze sa B kategorijom. Nevezano za kubikazu. Moraju valjda da imaju oznaku LT ili tako nesto. Ja mislim da moraju i da imaju noznu kocnicu. Nisam siguran pa se raspitaj i oko toga. Pozdrav. E jes' tu ima zackoljica. Kada se kupuje nova sprava ovde...nebi trebalo da bude problema (mada to se nikada ne zna). Medjutim u slucaju samoinicijativnog uvoza provera ovih detalja pod obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Jun 26, 2016 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Sto se kaže "mož' da bude a ne mora da znači" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Jun 26, 2016 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Na b se vozi samo onaj 125 kubika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Jun 26, 2016 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Na zalos' kod nas je jako prisutno proizvoljno tumacenje propisa, koji vrlo cesto postoje...a posto se zaposljava samo "proveren" kadar...khm. Sto se tice te nozne komande, ona je otprilike najvazniji uslov da bi ovo cudo moglo da se kategorizuje za voznju sa B dozvolom, plus komanda mora da je integralna, tj. da koce SVI tockovi. Mislim da isto pravilo vazi i za Qvadove...bilo koja komanda kocnice-koce svi tockovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DALABU 1 Napisano Jun 26, 2016 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan do 2500 znaci samo Mp3 imam xaxaxa , uglavnom su 250kubika sto mogu na B , poce sam i ATV da gledam pa ako neko ima nesto pametno da u pomenutom budzetu nek javlja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad8300 34 Napisano Jun 26, 2016 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Elektricni monocikl - V13 i Master Pro Prijavi odgovor kao problematičan Za MP3 da moze sa B ti treba potvrda ovlascenog uvoznika/distributera, slicno kao za 50-ice sto su poceli da traze od prosle godine. Meni je MP3 odlican kao koncept i super izgleda, jedino sto ih nema za male pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Jun 26, 2016 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze kubikaza, nego medjuosovinsko rastojanje. I da, kad vozis takav "skuter" sa B, nisi u obavezi da nosis kacigu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANUBIS S. 24 Napisano Jun 26, 2016 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: beograd Motocikl: yamaha FJ1200 Prijavi odgovor kao problematičan moj matori je iz istog razloga uzeo mp3 sa B se vozi samo LT verzija:u saobraćajnoj piše teški tricikl,međuosovinsko rastojanje,nožna kočnica i izbačeni migavci. inače ja sam oduševljen spravom;vozi se kao skuter,a mnogo je stabilniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6110 Napisano Jun 27, 2016 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan ATV 4x4 ti ne bi preporucio ,jer su to radne masine i svi oni su za te pare su razvaljeni. I quad ti ne bih preporucio bez zadnjeg diferencijala, jer se tesko upravlja. Za 1800 imas neke nove kvadove od 200-250ccm kineske, ili polovne brendirane ali ko zna koliko je to razvaljeno. Ako bas hoces polovno povedi nekog ko vozi takve stvari i neka ga pregleda. Lezaji tockova, diferencijale na luft, krstove kardana, ozubljene elemente, koji nalezu jedni na druge, kugle, spone , lezajeve u volanu, a posebna prica je motor i njegovi agregati. Ono sto je jako bitno, to je cvt ili varijomat, koji najvise strada. Ovi sto imaju lanac i bez cvt su laksi i jeftiniji za popravku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DALABU 1 Napisano Jun 28, 2016 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniautomobili.com/motori/7305195/jialing-monster-en-lmited Ovaj Kinez ne izgleda lose Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 29, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih dao 600 a ne 1600e za ovo. Poslušaj Alekrea. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 4, 2016 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih da se razjasni ova nedoumica oko teškog tricikla i B kategorije. Malo sam istraživao i po nekom mom laičkom tumačenju svaki teški tricikl može da se vozi i samo sa B kategorijom. Ne znam odakle je potekla ova dezinformacija (rasprostranjena na domaćim forumima) o tome da samo MP3 LT može sa B kategorijom. Dakle, evo šta kaže Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima - Član 195.(Vozačke dozvole za kategorije motornih vozila) http://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/261015/261015-vest9.html 2) A1 - Motocikli čija radna zapremina motora nije veća 125 cm3 i snage motora do 11 kW čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,1 kW/kg i teški tricikli čija snaga motora ne prelazi 15 kW 4) A - Motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 15 kW Dakle, teški tricikli spadaju pod A kategoriju. Ali u daljem tekstu zakona stoji i dodatno objašnjenje: Vozač vozila B kategorije ima pravo da upravlja i lakim triciklima i lakim četvorociklima, teškim triciklima čija snaga motora nije veća od 15 kW i teškim četvorociklima, kao i teškim triciklima čija snaga motora je veća od 15 kW kada napuni 21 godinu. Nađite mi gde se pominju kočnice, migavci, LT verzije ... bla bla bla ... Jedino ograničenje se odnosi na godine/snagu motora. : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 4, 2016 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Takođe u Pravilniku o podeli vozila stoji definicija teškog tricikla: Vrsta L5 - teški tricikl, jeste vozilo na tri točka simetrično raspoređena u odnosu na uzdužnu srednju ravan sa motorom čija maksimalna konstruktivna brzina bez obzira na način prenosa prelazi 45 km/h ili ako radna zapremina u slučaju da se radi o motoru sa unutrašnjim sagorevanjem prelazi 50 cm3 ili čija najveća stalna nominalna snaga prelazi 4 kW za elektromotore. Ni tu se nigde ne pominju kočnice, migavci .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Septembar 4, 2016 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo je detaljnije da proucis pravilinik, jer je navedeno dosta toga za kategoriju L5. U pitanju je poglavlje koje obradjuje uredjaje na motornim vozilima. Ne umem preko telefona da nalepim link, ali na prvoj strani u gugl pretrazi izadje pravilnik u pdf-u. Poglavlje je cini mi se 3...a clan 38...i dalje. Nisam isao mnogo dalje, koga zanima neka istrazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1061 Napisano Septembar 4, 2016 Drug član, 556 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ali pretpostavljam da ako u saobraćajnoj piše "teški tricikl" može da se vozi sa B. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 4, 2016 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan @pronto Evo ovde ima ceo Pravilnik iz 2015. LINK pregledao sam poglavlja o uređajima za zaustavljanje i o pokazivačima pravca. Nisam našao ništa što može da podeli vozila vrste L5 na dve grupe (pa da jedna može da se vozi sa B kategorijom a druga ne). Ti si živeo u Italiji, možda tamo postoji takav pravilnik pa je zato Piaggio morao da prilagodi te uređaje na LT verziji. U našem zakonu ne vidim nikakvu osnovu po kojoj bi mogla da se napravi neka podela na teške tricikle kojim može da se upravlja sa B kat i na one kojim ne može. E sad, nisam pravnik pa možda nešto ne razumem kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Septembar 4, 2016 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nisam proucavao pravilnik u detalje i moram da priznam da nemam nikakve dokaze...i k'o za inat ne mogu da nadjem ni tekst u kojem se pominje da je minimalni razmak izmedju tockova (prednjih) 45cm, da bi bio kategorisan kao trotockas a ne dvotockas (bez obzira sto ima 3 tocka). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 4, 2016 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan E to već pije vodu, sad sam na jednom stranom forumu pročitao nešto slično. Znači ipak je moguće da u saobraćajnoj piše da je motocikl iako ima 3 točka jer tako kaže homologacija. Zanimljivo iako zvuči nelogično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...