Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Advanced Member, 1975 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Pozdrav svima,uz lepe želje u ovoj godini! Pre neki dan iskoristih topli talas,lepa vožnjica od 50km u okolini rodnog Šapca.E to greje srce i dušu,kao malo toga na ovom svetu :) Nego, hteo sam reći da ja ne vidim neki problem sa originalnim vizirom,savim lepo radi posao.Čak i pri brzini od 150 km/h ja nemam neke posebne zamerke,pogotovo što svi znamo kakva je (kraljevska) pozicija sedenja na enduro motorima.Istina,moj model je 1997 god,pa se vizir razlikuje od modela 1991-1994.

Lazicu,lepo odradjeno sedište i vizir,nema šta.Malo da ogreje,pa da se to vozika :)

Koliko si visok? Sa mojih 185-186cm vetar me solidno siba (udari ali ne i stalna struja)  i to po glavi. Smeta vec pri 80-90 na sat. U pitanju je model iz 2006. sa fabrickim vizirom. Iskreno manje mi smeta stalno duvanje vetra na Kinezu bez ikakvog vetrobrana nego ovi udari na KLE-u.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova

@Lazic

...ako možeš, daj neku frontalnu fotku, interesuje me visina tvog vizira (reper će mi biti visina retrovizora).Naravno da me interesuje i tvoj lični utisak, mada ne znam koliko si visok. Moj KLE(2006) ima originalan vizir koji u odnosu na moju visinu(189) ima samo estetsku vrednost. Planiram s proleća da se javim Ivanu i ugradim povišeni vizir prema nekim svojim idejama.

Takođe, kad budeš u prilici, neku bližu fotku sedišta odozgo i tvoj utisak ...

• ., 437 postova

Obavezno nakon toga postavi fotografiju da vidimo kako je ispalo. Baš me interesuje.

Ili ako imaš neki nacrt sa tom tvojom idejom, možeš da nam ga predstaviš i pre nego što izradiš vizir.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Posto je bila prerada sedista? Uzgred, zasto si ga preradjivao, koliko se secam bilo je crveno, jel samo to smetalo?

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Gligo,visok sam 183 cm,ali ti moram napomenuti da model iz 2006-e ima novi vizir koji je preuzet sa ,čini mi se,Z 1000 Kawe.

A može biti da sam se ja sa vetrom pomirio kad sam počeo da vozim motore 1985-e godine ;) Hoću da kažem da je vetar sastavni deo vožnje motora,zato većina ljudi i ne seda na motor,već u automobil ;D

Pošto sam vozio razne klase motora,naravno da mogu reći da je najbolja zaštita od vetra na trkalicama,ali zato je sve drugo vezano za udobnost totalan mazohizam.Svakako turing motori pružaju jednako dobru zaštitu,uz primetno udobniji položaj tela.Pa ko šta voli,nek izvoli.

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Zvao sam tipa od koga je Noveski kupio gumu za motor. On mi reče da nema ''Continental escape'' nego ''Conti enduro pro''. Cijena jeste 50 evra za zadnju. Ja nisam uspio da nadjem bilo šta o tim 'enduro pro' gumama.

Jesu li to iste ili slične gume, kakve su uopšte i pitanje za Noveskog: Koju si tačno gumu dobio?

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Posto je bila prerada sedista? Uzgred, zasto si ga preradjivao, koliko se secam bilo je crveno, jel samo to smetalo?

6000, glavna ideja je bila udobnost, sto moze da se uradi za oko 4000, a za jos dve sam ubacio i estetski momenat... ;D

• Svrati ponekad, 127 postova

upitanju je guma conti enduro pro 130/80-17 i skoro je identicna escapu a cucimu ekstra tako druze slobodno pazari neces pogresiti continental je continental ozbiljna marka,kupuj i nemsli sara je eksta.

upitanju je guma conti enduro pro 130/80-17 i skoro je identicna escapu a cucimu ekstra tako druze slobodno pazari neces pogresiti continental je continental ozbiljna marka,kupuj i nemsli sara je eksta.

A ne zvuci ni skupo... ;)

Danas -2, nenormalan vetar... ;D

[/img]

post-2731-12879062291584_thumb.jpg

Bas je lepa... ;D ;D ;D

Cekaj, sta rece ... nenormalan, ko... ?  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

He, he, ja sam slikao iz zagrejanih kola... Burazer nije mogao da se suzdrzi... ;D ;D ;D ;D

Ljudi presvukoh i ja moje sediste danas i mogu vam reci da su momci legende,odradili posao za svaku pohvalu tako da ih preporucujem svima koji bi hteli da presvuku sediste moze svaka korekcija sedista kako se zahteva,svaka preporuka zaista.

Ljudi presvukoh i ja moje sediste danas i mogu vam reci da su momci legende,odradili posao za svaku pohvalu tako da ih preporucujem svima koji bi hteli da presvuku sediste moze svaka korekcija sedista kako se zahteva,svaka preporuka zaista.

Daj slike bre... ;D

Evo slika sedista,znaci moze svaka prepravka stvar dogovora momci mogu sve,ja sam se odlucio za klasicno presvlacenje,za dalje otom potom sve pohvale za dekija i bobana.

post-6164-12879062456069_thumb.jpg

I ovako izgleda udobnije od originala... ;)

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

jel moze standardno ulje za kocnice mislim i za automobilie da se sipa u posudu mislim na ulje dot4 ili ide bas neko specijalno za motocikle.

Moze, ali ne budi lenj nego promeni svu kocionu tecnost, treba je menjati bar jednom u 2. godine, zato sto apsorbuje vodu, a voda je najveci neprijatelj kocione tecnosti i dobrog kocenja. Kupi kvalitetnu tecnost, vodi racuna da moze da se mesa sa dot 3 i 4, oznake su zbunjujuce, npr. dot 5.1 moze da se mesa, dot 5 i 4.1 su na bazi silikona i ne mogu...

Naravno kada menjas sve dobro zastiti ili ode farba, klasicna greska je da pipnes viljusku sa rukama od tecnosti i ode boja.

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

Neko je ovde pre par dana pitao za podešavanje zategnutosti lanca i čini mi se da nije bilo odgovora. ima li neko ko zna iz prakse kako je najbolje narihtati ga????

Verovatno imas vec neko iskustvo znaci podici zadnji tocak popustiti osovinu i spanere dotezati onako ne mnogo jer kad sednes na motor druga je prica on se tad maksimalno zategne i treba voditi racuna da tocak stoji u centu sto znaci da nisi jednu stranu dotegao vise od druge,ako nisi siguran pokazaceti svaki savestan bajker,kad sednes na motor lanac treba da je labav negde oko 2,5cmm do 3,oocmm na sredini tako kazu iskusni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja