Motorcyclist 17396 Napisano Octobar 22, 2024 (promenjeno) Integrisan, 5145 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Covek se odusevio kao ja kada sam probao KTM 890 ADV. Promenio Octobar 22, 2024 član Motorcyclist 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2681 Napisano Octobar 22, 2024 (promenjeno) Drug član, 1178 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi tek rekao za vešanje da je vozio 790 R i 890 R KTM adv..Ja obozavam teneru ali ona je budžet motor u smislu vešanja za taj segment i sve sto treba 80%kupaca .. Promenio Octobar 22, 2024 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Octobar 23, 2024 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Džim Džarmuš je napisao: Sta bi tek rekao za vešanje da je vozio 790 R i 890 R KTM adv..Ja obozavam teneru ali ona je budžet motor u smislu vešanja za taj segment i sve sto treba 80%kupaca .. Je, točno tako. Imao sam prilike provozati teneru sa TracTive Extreme ovjesom ( i vilice i zadnji amortizer ), potpuno drugi motor, baš ogromna razlika. Malo tvrd za po cesti, ali guta sve rupe pred sobom i jako se sigurno osjećaš na motoru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 28 Napisano Octobar 23, 2024 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tako ogromna razlika, isplati se ugraditi. Samo je pitanje koliko sve to digne motor? I stock je visok kao kozlic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17396 Napisano Octobar 23, 2024 Integrisan, 5145 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1100 evrica zadnji amortizer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 28 Napisano Octobar 23, 2024 (promenjeno) U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze cak i da spusti 35mm. A dize do 25mm. Sto dodje 900mm ukupno. Kao motokros. Retko ko moze da ima tu flatfoot sa obe noge Mada, lagan je motor, lako se podize sa zemlje :) Ne kontam, ako spusti 35mm motor, gde onda napravi taj ekstra hod amortizacije? Onda vile imaju manji hod od stock? TracTive Suspension Yamaha Tenere 700 X-Treme Pro Suspension kit - TRACTIVESUSPENSION.COM Discover more about the TracTive Yamaha Tenere 700 X-Treme Pro Suspension kit Promenio Octobar 23, 2024 član nikaragva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Octobar 24, 2024 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 23.10.2024. at 15:05, nikaragva je napisao: Ako je tako ogromna razlika, isplati se ugraditi. Samo je pitanje koliko sve to digne motor? I stock je visok kao kozlic. Digne malo, teško mi je procijeniti koliko, no kod kočenja vrlo malo propada prednji kraj. Generalno, sve djeluje vrlo tvrdo kada sjediš na motoru, no upija rupe i udarce sa kao da ih nema, damping je stvarno top. Na malim neravninama se osjeti, složeno je sve za offroad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17396 Napisano Novembar 4, 2024 Integrisan, 5145 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17396 Napisano Novembar 4, 2024 Integrisan, 5145 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6078 Napisano Novembar 4, 2024 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan T700 World Ride i World Rallye su izbačene iz programa.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 28 Napisano Novembar 4, 2024 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno su bili i besmisleni. Uzmes lagan adventure i trazis da ima rezervoar kao kamion. ljudi proputovali ceo svet i samo na dve deonice morali nositi flajku od kole benzina. Posle je bace. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okramovski 15 Napisano Novembar 13, 2024 U prolazu, 75 postova Lokacija: Glibovac Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, da li neko ima informaciju o opozivu za tenere 700 ? Da li su nekog pozvali iz Barela mozda? Neki problem je sa kvacilom tj sa lamelama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6078 Napisano Decembar 10, 2024 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 291 Napisano Decembar 26, 2024 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svi vlasnicima tenere Planiram da zamenim motor sl. godine, tenera je jedan od kandidata pa me interesuje vase misljenje. Plan je da motor zadrzim naredne 4-5 godine. Vozio bi ga u gradu, na duze ture i van asfalta, sto bi se reklo treba mi motor za sve. Nemam problem sa visinom sedista (visok sam 189+-) Vise me brine ta prica da je motor top heavy jer moje iskustvo van asfalta nije na nekom zavidnom nivou. Sa trenutnim motorom sam vozio makadam, letnje puteve provlacio se i kroz deleve gde bas nisam treba pa recimo da imam minimalno iskustvo. Da li je neko probao extrem verziju i koji su utisci? Da li vredi doplata u odnosu na standard verziju(trenutna cena extrem 11890€) ili je bolje kupiti obicnu pa za razliku sam dodavati sta treba. Motor koristim svaki dan pa me zanima i iskustvo voznje po gradu povlacenje kroz guzvu itd. Kad nekeo stigne i bude raspolozen da podeli sa mnom savete i svoje licno iskustvo tu sam. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5851 Napisano Decembar 26, 2024 Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, OgiBG said: Vise me brine ta prica da je motor top heavy jer moje iskustvo van asfalta nije na nekom zavidnom nivou. Što se ovoga tiče - najbolje je da probaš sve kandidate svakako. Dovoljno je da ga zaljuljaš ili navališ na stranu između nogu. Još bolje da ga spustiš na zemlju, pa probaš da ga podigneš. Ali uzmi u obzir koliko goriva ima u rezervoaru. A najbolje da ga provozaš negde van puta. Što i nije nemoguće jer ima puno vlasnika i ovde i uopšte, izaći će ti verovatno neko u susret da se provzate zajedno. Mada ti tu razliku u težini između sličnih modela nećeš osetiti u nekoj normalnoj vožnji ili brzim offroad deonicama svakako. Ali oseti se dosta na sporijim, tehničkim deonicama. I naravno kada ti padne motor (a pogotovo kada se to desi nekoliko puta u toku vožnje) Nekako imaš više samopouzdanja kada osećaš da je motor lakši (niže težište). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1059 Napisano Decembar 26, 2024 Drug član, 1081 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sve su to detalji, nisi ni ti Pol Teres pa da ti pravi neku razliku. Vozim KTM 790 adventure, probao sam nekoliko T700. Ono jeste drugačije, rezervoar je visoko, ali opet nije po meni to nešto zašto se motor ne bi kupio ako ti se sviđa. Za neki malo izbiljniji offroad bitnija ti je veština i gume. Ako je nešto od ta sva loše, dzabe sve. Posle X godina u blatu, svakom preporučujem da novac ne ulaže u bolje motore (na papiru i youtube) nego u veštinu. Ima sada ovih enduro školica, bolje njima dati 500 eur, nego promeniti zadnji amortizer, veći je efekat. Alternativa je Aprilia Tuareg, bolje balansiran motor, bolje vešanje, ali italijan, ne vole ga Srbi Ili Ktm 790 Adventure, najluđi od svih u klasi, ali ne voli narod ni KTM, kažu kvari se. Ako ti se sviđa T700, uzimaj 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Decembar 26, 2024 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @lemy Baš sam pomislio o tome što si pisao. Neko je izvalio da ima visoko težište i sad su svi kao: maaaaa ima visoko težište, to ne valja, pa ovako pa onako a ovamo voze motore od 240kg kao offroad i to je super jel... On ima nisko težište Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 291 Napisano Decembar 26, 2024 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Bas iz tog razloga sam pitao da ljudi koji voze teneru kazu svoje misljenje. Na internetu svi kukaju, a kad pogledas svi ga voze... U opticaju su (Kove 800xPro, Tenera, Ktm 790adv s tim sto bih mozda mogao da dobije vesanje od Nordena 901 na koriscenje i Aprilia Tuareg 660) Kove probao bas mi se svidja i zvuk i kako ide i to sto je lagan... ali sto bi se reklo za broj je manji. Vise bih da dobro ispitam teren jer ce deo finansiranja biti na kredit pa zato pravim plan... Ali da mi se Tenera extrem svidela kako izgleda tu nema greske... @lemy To za usavrsavanje se slazem, letos sam jednom nedeljno vezbao po 2-3 sata i vec posle mesec dana razlika je bila ocigledna. Ne zurim sa odlukom, pa shodno tome i skupljam informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5851 Napisano Decembar 26, 2024 Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, Alekre said: Baš sam pomislio o tome što si pisao. Neko je izvalio da ima visoko težište i sad su svi kao: maaaaa ima visoko težište, to ne valja, pa ovako pa onako a ovamo voze motore od 240kg kao offroad i to je super jel... On ima nisko težište Sve je to subjektivno, ali nije ni neka izmišljena priča. Dva motora iste težine mogu da budu osetno različiti zavisno od toga kako je težina raspoređena. Mislim da to mnogo veću ulogu igra kod enduro motora nego kod ostalih gde možda i nije toliko bitno. Ja govorim iz ličnog iskustva. Posedovao sam prethodni model, a probao sam i T7 više puta (i vrlo su slični što se težine tiče). I to visoko težište meni je počelo da smeta, i to je bio jedan od glavnih razloga zašto sam umesto T7 počeo ozbiljno da razmatram Tuarega. I uzeo bih ga verovatno da se nije pojavio jedan novi model (da ga ne reklamiram sad) koji je mene kupio na prvu vožnju. I to je to. (evo kako je to bilo: https://forum.bjbikers.com/topic/219225-cf-moto-450-mt/page/47/#comment-3024579) E sad - kolika je to razlika ? Mislim da ne postoji neko mesto ili situacija ili vožnja gde bih mogao da prođem sa sadašnjim, lakšim motorom a da sam pomislio da sa Tenere ne bih mogao. Ali sve je nekako malo lakše i opuštenije, i kao što rekoh - dobije se malo veće samopouzdanje. Nego da ne mlatim ja više, a i nemam T7 Ogi svi u izboru su odlični motori, mojeg favorita sam maltene već rekao, pa da vidimo kakav će biti rasplet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 28 Napisano Decembar 26, 2024 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam primetio nikakvo visoko teziste dok sam ga vozio. Mislim da to internet reviewueri ponavljaju kao papagaj jedan za drugim, jer nemaju realno nista drugo ni da kazu. Taj motor je toliko dobro balansiran, da ga mozes stojecki voziti bez ruku, a da pri tom to nikad pre nisi radio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5851 Napisano Decembar 26, 2024 Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @nikaragva sa kojim motorom ga upoređuješ kad kažeš da nema visoko težište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 28 Napisano Decembar 26, 2024 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam rekao da nema visoko teziste, nego da ga ja nisam osetio u sekciji problema. Sem njega najvise sam vozio bandita i nc750. Oba imaju osetno vise kg od tenere i nize teziste. Sve to na papiru. Mnogo vise mi je smetala tezina ova dva, nego tzv visoko teziste. Jednom sam prilikom odgurivanja u mestu proklizao stopalom i zamalo pao. Motor sam uspeo da izvucem iz neki bi rekli tacke bez povratka. Sa ova gore dva pomenuta, ne verujem da bi uspeo da ih vratim u uspravan polozaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 291 Napisano Decembar 26, 2024 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan @živke Sve jasno ispratio sam i tu temu od pocetka da kraja. Ali bih nesto vece kubikaze, konjaze a i dimenzija... Tuareg mi se isto svidja i po ceni od 10500€ je mozda i najbolja ponuda sta dobijas za te pare... ali mene ne plasi to sto je Italijan vec me vise plasi nas „ovlasceni servis" i majstori koji isti odrzavaju... Videcemo u kom pravcu ce ici kupovina... Ali da ne ide tema u off Ako ima neko teneru extrem zeleo bih da cujem i njegove utiske. I naravno ako ima jos neko ko poseduje ili je posedovao teneru nek sibne svoj komentar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5851 Napisano Decembar 26, 2024 Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @OgiBG na Tuarega sam i mislio, ne bih ti predlago nešto što nisi stavio u uži izbor. A link sam stavio do mog razmišljanja kad sam bio u sličnoj situaciji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2681 Napisano Decembar 26, 2024 Drug član, 1178 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @OgiBG Tenera nema konkurenciju u toj klasi bolji je i lakši od transalpa i od suzukija 800de,mozda od ktm 790 nije , ali njih sad izbegavaju zbog trenutnih finansiskih problema.Ja sam gledao extreme preko neta a vozio explore.U NS imaju jednu extreme na popustu.Mislim da se isplati da odmah ides na extreme jer posle pojedinacno dodavanje OEM opreme izađe skuplje.Extreme ima najviše sedište , za tvoju visinu je ono ok.Čini mi se da ona takođe nema kvikšifter (samo world raid ima)ali ima viljuske kao w.r.ako se ne varam.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...