mitri 1847 Napisano April 13, 2016 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan U okolini Yamahinog testnog centra u Italiji snimljene špijunske fotografije nove Tenere. Na slikama se vidi da će je pokretati parallel-twin agregat već poznat iz modela MT-07 i XSR700. Vide se i dimenzije točkova 21''/18'' i još neki elementi koji ukazuju da će ovaj motor biti namenjen i za ozbiljniju offroad upotrebu. Toliko sam ja uspeo da rastumačim sa mojim vrlo skromnim poznavanjem engleskog jezika, a za ostale informacije evo linka: http://www.advpulse.com/adv-bikes/yamaha-tenere-700-xt700z-prototype/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano April 13, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro... Nije im trebalo mnogo da smisle šta će sa svojom dual-sport ponudom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano April 14, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha MT-07 Tenere - prve špijunske fotografije Svete, ovo su prve fotografije novog Yamaha MT-07 ’’adventure’’ motocikla, uhvaćenog prošle sedmice tokom testiranja u Evropi. Glasine o novoj MT-07 Tenere varijante su prisutne već nekoliko meseci, a očekuje se da će premijera biti krajem naredne godine, u verziji za proizvodnu 2018. Prošle godine je snimljen MT-07 Tracer, ali se već tad znalo da će Tenere biti potpuno drugačiji. MT-07 Tracer će se u prodaji naći početkom 2017. godine. Špijunske fotografije su snimljena u blizini Yamahinog test postrojenja u Italiji. Kako bi troškovi izrade bili to manji, Yamaha je minimalno “čeprkala” po agregatu, osim prilagođavanja Euro 4 emisionom standardu, koji na snagu stupa 1. januara 2017. To znači da od CP2 jedinice zapremine 689 kubika, sa aktuelnog MT-07, možemo očekivati 76 KS i 68 Nm obrtnog momenta. MT linija je izuzetno konkurentna, kada je cena u pitanju, a Tenere ne bi trebalo da bude izuzetak. Cilj je da cenom bude pravi rival modelima kakvi su BMWF700GS i Triumph Tiger 800. Čini se da je agregat jedino što je vidljivo preneto sa MT-07. Prednja viljuška je nova, plastika, vetrobransko staklo, kao i podram. Zadnja viljuška se takođe razlikuje, uz Brembo kočione čeljusti na oba točka. To je drugačiji izbor od onoga na šta smo navikli u ovoj liniji (Nissin). ABS će biti standardan, to nalažu nove regulative. Kao što smo već pomenuli, novi MT-07 Tenere stiže tokom 2017. Izvor: Motorcycle News Foto: BMH Images Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 14, 2016 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Nikakva revolucija u liniji, stari agregat, stara linija...sve idu na copy-paste ...samo traze resenje za EURO normu...nadam se da ce kilazu smaknuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano April 14, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Nikakva revolucija u liniji, stari agregat, stara linija...sve idu na copy-paste ...samo traze resenje za EURO normu...nadam se da ce kilazu smaknuti Upravo... Sva sreća te postoje te Euro norme i unapređuju se inače nikad Yamaha ne bi izbacila novi enduro motor... Jedino što se vidi neka novina na ovim fotografijama u odnosu na novu Teneru 660 je USD vila. Valjda će se naći i u serijskoj proizvodnji ako do toga dodje. Dobro su se i to setili posle toliko godina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano April 15, 2016 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nije jedina novina...ovde je u pitanju tvin, a stara singl. Uz par konjica vise, bas ono sto je potrebno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2434 Napisano April 15, 2016 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja navijam da u Yamahi ozbiljno porade na dve stvari kod nove male Tenere: masi motocikla i autonomiji... Masa MT-07 sa tečnostima je oko 180 kg... Siguran sam da to može da se spusti za 15-tak kilograma dole. Takođe, mislim da nije problem obezbediti barem 300-350 km autonomije. Sam agregat je po svemu bolji od jednocilindraša od 660ccm, tako da to uopšte nije mala promena (30-tak KS više, bolji obrtni momenat, efikasnija potrošnja....). Sve ostale sitnice (kvalitetne kočnice, dobro ogibljenje itd...) mogu samo da poboljšaju ukupnu pozitivnu sliku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano April 15, 2016 Drug član, 1360 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja navijam da u Yamahi ozbiljno porade na dve stvari kod nove male Tenere: masi motocikla i autonomiji... Masa MT-07 sa tečnostima je oko 180 kg... Siguran sam da to može da se spusti za 15-tak kilograma dole. Jako teško, jer to bi značilo skuplje komponente i ode cijena u nebo. Ako bude 180 kg bit će odlično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano April 20, 2016 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam siguran da ce biti teza, jer ovo je adventure motor koji mora biti sposoban da nosi dvoje ljudi plus prtljag pozadi a to znaci da ram mora biti cvrsci, samim tim i tezi. Onda naprijed vise plastika i drzaca. I kao sto rece AnteK morali bi da koriste skuplje komponente i vise nece biti pristupacna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 21, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja navijam da u Yamahi ozbiljno porade na dve stvari kod nove male Tenere: masi motocikla i autonomiji... Masa MT-07 sa tečnostima je oko 180 kg... Siguran sam da to može da se spusti za 15-tak kilograma dole. Jako teško, jer to bi značilo skuplje komponente i ode cijena u nebo. Ako bude 180 kg bit će odlično. Biće super ako suva bude imala ispod 200kg. Ne znam šta očekujete od modernog enduro motora, da bude jak, udoban, opremljen, a lagan i nadasve jeftin. Ma jes, još i muzičku želju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2434 Napisano April 22, 2016 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Realno, ne očekujem ništa... Svi ovi novi motocikli su trenutno van mog kupovnog fokusa jer imam prioritetnijih stvari u životu. Ipak, činjenica je da je recimo moja Cagiva Canyon 600 sa uljem teška oko 168 kg, da ima rezervoar od 21 litar i da mu je domet oko 400 km bez ikakvih problema (testirano više puta)... Takođe, nosio je mene, ženu i prtljag nebrojeno puta, i na asfaltu, a i van asfalta i nije se raspao, nije mu pukao ram, nisu mu propišali amortizeri, nisu se pokrivile felne... Pri tome, on nema ram od lumanimijuma-marinimijuma, i ima dva auspuha za razliku od Yamahe, tako da ne mogu da progutam priču kako motocikl 20 godina mlađi ("moderan enduro motor" kako ti reče), a gabaritno sličnih dimenzija, sa manjim rezervoarom i jednim auspuhom treba da bude 30 kilograma teži... Pre bih rekao da su inženjeri odavno prestali da se mešaju u svoj posao (čast izuzecima)... Specifikacije sa MCN sajta za MT-07 naked: SpecificationEngine size: 689ccEngine type: Four-stroke, liquid-cooled DOHC, 8v parallel twinFrame type: Tubular steelFuel capacity: 14 litresSeat height: 805mmBike weight: 179kgFront suspension: 41mm forks, non-adjustableRear suspension: Monoshock, adjustable spring preloadFront brake: 2x282mm petal discs. Four-piston monobloc calipersRear brake: 1x245mm petal disc, Single-piston caliperFront tyre size: 120/70ZR17Rear tyre size: 180/55ZR17 I za Cagivu Canyon: SpecificationEngine size: 601cc Engine type: Single cylinder, four stroke, 5 gears Frame type: Steel tubular Fuel capacity: 20 litres Seat height: 795mm Bike weight: 165kg Front suspension: None Rear suspension: Preload Front brake: Single 296mm disc Rear brake: 240mm disc Front tyre size: 100/90 x 19Rear tyre size: 140/80 x 17 Gledam sad specifikacije za tek izašli MT-07 Tracer - 196 kg sa gorivom - to je malo jače od 183 kg bez goriva (masa bezolovnog benzina je 0.737 kg/l a mali Tracer ima rezervoar od 17l). Neka spuste malu Teneru na 175 kg suvu i neka stave rezervoar od 20l i eto lepe kombinacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Jun 6, 2016 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan http://www.moto-berza.com/moto-vesti/strane-vesti/yamaha-mt-07-tenere-bi-mogla-ovako-da-izgleda/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 6, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan LIGNJOSLAV FAR! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Novembar 8, 2016 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Očekivao sam da će Yamaha prikazati novu Teneru 700 na EICMA2016 ali ništa od toga. Prikazan je samo koncept T7, no i iz toga se da naslutiti kakva će biti nova Tenera. https://www.youtube.com/watch?v=3A08FmIq1OY Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Novembar 9, 2016 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Novembar 14, 2016 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 16, 2017 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Da li je u pitanju nova Tenera? Ne znam, videćemo šestog septembra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Avgust 16, 2017 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se oduvek svidjama mala Tenera ali nikada nisam kliknuo na nju zbog toga jer je namenjena za solo voznju. Ovo bi moglo biti prava mera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Avgust 17, 2017 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Avgust 17, 2017 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo tekstahttp://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2017/july/spy-shots-yamaha-mt07-adventure-bike/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Avgust 17, 2017 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Malo me buni ovo sedište koje je kao na kros motorima. Nisam baš siguran da je udobno za duge vožnje, previše je usko. Nadam se da je to samo prelazno rešenje koje je korišćeno tokom testiranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2434 Napisano Avgust 17, 2017 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Na ovim zadnjim špijunskim fotkama meni deluje kao produkciono sedište iz dva dela - u svakom slučaju drastično se razlikuje od klasičnog rally sedišta na T7 konceptu i mislim da će biti sasvim zadovoljavajuće udobnosti. Uostalom, nije ovo turing motor pa da mu treba fotelja :D... Elem, jedva čekam septembar i zvanično predstavljanje... Na ovim fotkama mi deluje prilično "slim and fit" pa se iskreno nadam da će mu masa bez goriva biti u zoni 160-170 kg. Ako tako bude, sigurno ću početi da sklapam neku finansijsku konstrukciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2383 Napisano Avgust 17, 2017 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sada svi kopiraju Super tenereKTM, Honda, Bmw, - paralel twin a kleli su se u V twin, boxer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Avgust 17, 2017 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jeftiniji je od drugih konfiguracija i kompaktniji. To je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 23, 2017 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan On 16.8.2017. at 21:39, mitri je napisao: Da li je u pitanju nova Tenera? Ne znam, videćemo šestog septembra. Ovo ipak nije tizer za novu Teneru nego za novo Yamahino side-by-side vozilo. http://www.motorcycle.com/manufacturer/yamaha/no-the-yamaha-t7-will-not-be-unveiled-sept-7.html/amp 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...