srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Znaci tu varijantu licno ja da izbrisem iz opcija Ok, primjetio sam da su sve ove pomenute kozice (dual sport) izdrzljive i nesalomljive. Licno misljenje, koji je vas najbolji, da ce preci 150000km+ jednom rijecju najpouzdaniji i orijentisan terenskom voznjom 50%? A moze se naci nov u salonima u evropi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Mart 9, 2016 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazete jedan cilindar definitivno Nista nije definitivno, ali recimo da je neka "sestotka" najbolji kompromis. Dovoljno veliki rezervoar, ne preterano tezak, dovoljno konforan za dug put, dovoljno dobar za bilo koji off road, dovoljno veliki da ponese prtljag, dovoljno mali da mozes da ga podignes sam kad ti ispadne u nekom pesku ili blatu 10 puta dnevno, dovoljno prost i jeftin da mozes sam da ga popravis, a delove nadjes u svakom selu, itd. Ima tu jos dosta stvari, ali shvatas otprilike moju poentu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazete jedan cilindar definitivno Nista nije definitivno, ali recimo da je neka "sestotka" najbolji kompromis. Dovoljno veliki rezervoar, ne preterano tezak, dovoljno konforan za dug put, dovoljno dobar za bilo koji off road, dovoljno veliki da ponese prtljag, dovoljno mali da mozes da ga podignes sam kad ti ispadne u nekom pesku ili blatu 10 puta dnevno, dovoljno prost i jeftin da mozes sam da ga popravis, a delove nadjes u svakom selu, itd. Ima tu jos dosta stvari, ali shvatas otprilike moju poentu ... Totalno si u pravu moze se tako dobro opremiti da postaje pravi offroad avanturista. Ja licno kada budem sjutra putovao svijetom, trazicu bespuca i u najboljem slucaju los asfalt Meni srce igra za enduro motorima od 450ccm (mogu misliti kakva je to offroad zabava) ali sto kazes, razum trazi veci agregat zbog izdrzljivosti, servisa i ostalog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedza 9 Napisano Mart 9, 2016 U prolazu, 36 postova Lokacija: crna gora,podgorica Motocikl: Aprilia Pegaso 650 IE Prijavi odgovor kao problematičan U afriku da sadimo papriku Kad ti je vec enduro crv proradio,pridruzi se off road ekipi na vikend voznje.Kod iva (DR.Mracni) mozes iznajmit freeride-a,a mozes i probat dr-ove,xt-ove,xr-ove,ttr-ove,tenere,ktm...i jos mnogo toga Probas sve,pa vidis kako ti sto lezi,a i prvo upoznas nase krajeve P.S Ni prica po africi,mongoliji...ne fali 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan U afriku da sadimo papriku Kad ti je vec enduro crv proradio,pridruzi se off road ekipi na vikend voznje.Kod iva (DR.Mracni) mozes iznajmit freeride-a,a mozes i probat dr-ove,xt-ove,xr-ove,ttr-ove,tenere,ktm...i jos mnogo toga Probas sve,pa vidis kako ti sto lezi,a i prvo upoznas nase krajeve P.S Ni prica po africi,mongoliji...ne fali Hahaha, tu si totalno u pravu eto me onda kod nas prvo da se izbirikam sa off road. Nase nepristupacne krajeve obilazim prevozom kao sto su hiking i montbike ali ne bi bilo ni lose malo zaslajfovati i krosericom eto me brzo ljetos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazete jedan cilindar definitivno Nista nije definitivno, ali recimo da je neka "sestotka" najbolji kompromis. Dovoljno veliki rezervoar, ne preterano tezak, dovoljno konforan za dug put, dovoljno dobar za bilo koji off road, dovoljno veliki da ponese prtljag, dovoljno mali da mozes da ga podignes sam kad ti ispadne u nekom pesku ili blatu 10 puta dnevno, dovoljno prost i jeftin da mozes sam da ga popravis, a delove nadjes u svakom selu, itd. Ima tu jos dosta stvari, ali shvatas otprilike moju poentu ... Totalno si u pravu moze se tako dobro opremiti da postaje pravi offroad avanturista. Ja licno kada budem sjutra putovao svijetom, trazicu bespuca i u najboljem slucaju los asfalt Meni srce igra za enduro motorima od 450ccm (mogu misliti kakva je to offroad zabava) ali sto kazes, razum trazi veci agregat zbog izdrzljivosti, servisa i ostalog... Ovaj CCM što sam ti preporučio ima mašinu od BMW-a G450X,samo mu je snaga malo smanjena (sa 50 na 40 konja),ali servisni interval je na 8000km. Težak je 130kg "suv",rezervoar od 20L,fabrički vizir,itd... Yamaha XT 660Z ima 8 konja više,ali je i teža 55kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan kako se pokazao taj motor na duzi test? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Mart 9, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Au jbt, ovaj CCM GP450 mi izgleda fenomenalno! Samo mala ispravka, ima 125kg suv! Nasao sam par utisaka sa neta gde su ga ljudi vozili po bespucima Afrike, prezadovoljni su. Cena mu je malo jaca, 8000 funti (oko 10400e). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Au jbt, ovaj CCM GP450 mi izgleda fenomenalno! Samo mala ispravka, ima 125kg suv! Nasao sam par utisaka sa neta gde su ga ljudi vozili po bespucima Afrike, prezadovoljni su. Cena mu je malo jaca, 8000 funti (oko 10400e). da, nisam znao za ovaj motor, djeluje neunistivo, jos uz to, agregat koji je kod njega, Bmw ga porucuje iz Kymco fabrike, a iz ove fabrike je izaslo desetine malih agregata za Hondu. Pokazali su se neunistivi... Jedino mu je cijena pod znakom pitanja...nadam se da je tu ful oprema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Negde su podatci da je 125kg,a negde 130. BMW G450X sa tom mašinom je osvojio "Red Bull Romaniacs" pre par godia. Vidim da su ugrađivane kvalitetne komponente,pa verujem da je i cena malo veća iz tog razloga.Sam ram motora je jedinstven u moto svetu (Bond-Lite),a i Aston Martin kotisti tu "tehnologiju" za šasiju na svojim automobilima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Mart 9, 2016 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Imate svi pozdrav od Slobe. Evo šta mi je napisao: Motor je samo alat sa kojim mozes dostici zivotni san ... treba malo vise svega ostalog ..... freeWind je najjeftiniji I najbolji motor pod uslovom da nije izakan.. DR650 masina vazdusno hladjenje . Karburatori I dobar ram ...za Afriku najbolji ...iz iskustva kazem Za male pare spremis motor .. I tutavela karavela....sto dalje od Afrike twin ...trosi ko luda .a ram njesra plus amortizer Kraj citata. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neso_Zlatibor 126 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zlatibor Motocikl: KTM 1290 SUPER ADVENTURE S Prijavi odgovor kao problematičan E ovako se sređuje motor za takav put, ako hoćeš pravi off da voziš... http://therollinghobo.com/adventurizing-the-ktm-690-enduro-r Ima na ovom sajtu i lepih putopisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan E ovako se sređuje motor za takav put, ako hoćeš pravi off da voziš... http://therollinghobo.com/adventurizing-the-ktm-690-enduro-r Ima na ovom sajtu i lepih putopisa Preko ovoga ne postoji nista. Ali ima jedna kvacica, koliko kosta sve ovo?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Freewind i DR su super, ali nije mi jasno sto ih ne proizvode vise...? Sada im je mala Tenere uzela mjesto.. Vjerovatno ste vidjeli ovo, ali ko nije, evo prvih 12min snimka: Neso! ovo sto je transformisao KTM je bruka! Ali se bojim do koje cifre to ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neso_Zlatibor 126 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zlatibor Motocikl: KTM 1290 SUPER ADVENTURE S Prijavi odgovor kao problematičan [quote name="srdjan1987" Neso! ovo sto je transformisao KTM je bruka! Ali se bojim do koje cifre to ide? Može kroz tu Afriku i veliki i mali motor. Zavisi sta čovek hoće. Ima gomila putopisa sa kojih se može ukrasti po neka ideja. Evo kako to izgleda na velikom motoru. 1200gs https://youtu.be/iOQJ5qp4-Nk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan U USA je za ove namene jako popularan Kawasaki KLR650, ali se ne prodaje u Evropi, čini mi se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Tacno, stvar je izbora i zelja, slazem se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Mart 9, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Proizvodi se i DR jos uvek, neizmenjen vec punih 20 godina, samo se ne prodaje u Evropi, zbog usr@nih ekoloskih normi Prodaje se u Americi, Australiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 9, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, sto kaze kolega, ne moze se registrovati kod nas I ona Husqvarna 701 enduro se izgleda kao legendarni motor, ali mi se nesto ne cini kao da ce dostici sto hiljada km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 9, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kateemove i Huskvarne zaboravite, suviše su nabrijani za tolike pute. Od 'malih' samo Suzuki DR/Z ili Yamaha XT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 9, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoje vidjenje, sad je moderno biti (bar na forumu) minimalista. Na ovakav put bih isao samo sa velikim enduro motociklom - Yamaha ST1200 ili GS1150GS Adv. Komotan, udoban motocikl, ne vidim sto bih se zuljao 20000km (ili koliko vec ima takav put) zato sto postoji mogucnost malo off-road-a. Tri alu kofera omogucuju mesta za dosta opreme (sator, vreca, alat, zamenske gume, garderoba, kisno odelo, kompresor, foto oprema i milion drugih stvari bez kojih se ne ide na ovakav put). Pri tom veliki rezervoar (>30 lit) omogucuje veliku autonomiju, za deonice gde nema pumpi na svakom koraku. Naravno, neke gume kao Haidenau Scout ili Michelin Anakee Wild. Nikad me niko nece ubediti da ce jednocilindras sa 50ks podneti lakse toliki put od dvocilindrasa od >1000ccm i 100ks. O gabaritima motocikla i voznji da ne govorim. Ali svako ima svoje misljenje Niti ti mozes da putujes sa Kawazokijevim motorom, niti Kawazoki sa tvojim. Totalno ste ralicite gradje, i samim tim komfor je totalno drugaciji. Hocu reci da Zoki ima sve sto i ti na motoru, i udobno mu je do 00. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Mart 10, 2016 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan ovakva tema za nas balkance vodi samo u svadju i prepirku ja bi ti mog prodo ktm 990 adv, za koju godinu ce biti i jeftini , salu na stranu . prije svega ovdje prvo sve zavisi od tebe, na sta si spreman, do kojih granica mozes otici i sa cim. ako ti neko predlozi motor, taj motor nije isti tebi i meni , jer svakom je nesto drugacije, kao sto rece neko od kolega. e sad zavisi koliko je taj put tezak, dal je vecina neki lagani off kojeg mozes savladati sa nekim vecim motorom a pri tome da imas udobnu voznju , ili ipak da uzmes neki lagan motor sa kojim ces moci kao koza sve to lagano da preskocis , al ipak taj manji ima i svoje mane , nije udoban i jos par sitnica, koje aj da kazem mozes i donekle da sredis preradjivanjem. sa moje tacke gledanja ja bi uzeo neki stariji motor koji nema mnogo elektronike, koji je skroz jednostavan kad je u pitanju mehanika. kojeg mozes sam da popravis ako se nesto desi. svaki stariji motor koji je u dobrom stanju ce ovaj put da savlada, uz male prepravke prije kretanja. ponovo se vracam na isto, sve je stvar utebi. ima lljudi koji su obisli svijet i sa sportacima, i ako bi sad mi ovdje pravili polemiku o tome moze li ili ne. isto tako zavisi koliko si dobar vozac i koliko dobro znas da taj motor vozis, nije samo problem motor, ne mozes samo kupiti dobar motor sjesti na njega i raditi sa njim sta god oces, nego treba ipak vremena dok se naviknes na njega da bi mogao da postizes ono sto on nudi. po meni ovdje bi dao prednost dr, kle i tako ti motori koji su ipak laksi i jednostavni za popravku od vecih motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 10, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu istinu u svemu licno ja trenutno param evropski asfalt sa veliki, udobnim i brzim motorom. Vec osjecam da cu u bliskoj buducnosti biti zedan neceg drugog, a to je luda i duga voznja po svijetskim makadamima, prasumama, jednom rijecju avantura Sto se mene tice, skoro pa svaki motor se moze prepraviti u ono sto zelis, samo malo maste i zelje za tim. Mislim da cu gadjati na nov motor, pouzdan i zabavan na vecinu offroad puteva. Za sada se slazem, DR, KLE, XR, XT, Tenere, ..... Sto manje elektronike i kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 10, 2016 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Sto manje elektronike i kg Razumem to što manje kg.....ali ne razumem zašto što manje elektronike?Lično nikad ne bih uzeo motor sa karburatorima na takav put..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan1987 62 Napisano Mart 10, 2016 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Beograd-Kotor Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Sto manje elektronike i kgRazumem to što manje kg.....ali ne razumem zašto što manje elektronike?Lično nikad ne bih uzeo motor sa karburatorima na takav put..... I jedno i drugo su ok, a zasto ne karburator? Doduse u Evropi se ni ne proizvode vise u ovom segmentu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...