Jump to content

Moto Zajednica

Royal Enfield Himalayan

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Himalajac

Ako bude 6.5 niko ga nece kupiti. Za te pare Versus ili Storm 300 ili dodaj 500 EUR pa imas CB500X. U Indiji spekulisu da ce biti oko 20% skuplji od 410, sad, koliko je u to uracunato poskupljnje svega djavo ce ga znati.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Kupice ga neko ko voli taj tip motora i taj stil, ko bi mozda kupio 400 ali su mu performanse na putu nedovoljne. Nisam nikad vozio KLR al pretpostavljam da bi se vozili slicno.

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Данас сам провозао Хималајан врло кратко, петнаестак минута пробне вожње. Довољно снаге за град (довољно за пристојно прекорачење брзине на НБГ улицама; аутопут - за краће дестинације не видим никакав проблем). Прилично удобан и за нас велике (ја сам 188 цм и подебео), вози се малко теже од бицикла. Штета што седиште за возача није једно 3 цм дуже, да може да се помери возачев задњи трап још малко уназад, али подношљиво је и овако. Прегледна табла, РЕ навигација (коју нисам чачкао, али видим да показује стране света, мислим да се докупљује софтвер са правом нав.? можда и грешим).

Нов мотор, потрошња смешна, три године гаранција + помоћ на путу... Озбиљно се ложим. За зујање по граду и до плаца, више, више него довољно, поготово ако се узму садашње цене "половњака" где се за јаче и озбиљније моторе, али старе 10-15 година, тражи слична цифра (око 5500 еур). Особље Трион Моторса јако љубазно и професионално, да додам и то. Врло пријатно искуство.

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Ja sam tako prelomio i uzeo Meteor. Jurio i jurio skuter za grad. Onda slucajno svratim. Ljudi ljubazni i profi. Skontam da za 1000 vise mogu da kupim nov motor umeato Vespe 2013 godiste...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

Kupio sam magare u ponedeljak i dovezao u utorak. Vozaci na semaforu pozdravljaju, danas me na ulici zaustavio covek da pita kakav je, siti se ispricali. Pozdrav za istog ako naleti na post :D . Ko da sam kupio ko zna sta a ne magarence iz Indije.

Prvi utisak je bas pozitivan.  Od negativnih stvari za sad samo dve, posle 45 minuta voznje pocela je zadnjica da boli. Cudno je sediste zato sto je zadnji deo bas izdignut i gura te napred a ja se stalno pomeram unazad. Misci posle nekog vremena reaguju na tu konstantnu tenziju i pocinju da bole. Druga zamerka je sto je turbulencija koju stvara vizir primetno bucna na 80+ km. 

Moj prvi tj prethodni motor je imao gore kocnice, tako da je za mene ovo prelazak na bolje. Znam da ih dosta kritikuju. Doduse, cini mi se da nekako sporo ide razradjivanje kocionih plocica. Mislim, oseca se da koci bolje kako ga vise vozim al je nekako sporo to poboljsanje. Mada nije da imam neko iskustvo sa time tako da je ova ocena krajnje subjektivna.

Gledacu da napisem jos koji post i o samoj kupovini i motoru kako budu nizane voznje.

• Sviđa mi se 15
  • Podržavam 3

• Drug član, 1989 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Neka je sa srećom!
Inače mislim da treba da se uvede pravilo na forumu - kao što je obavezno predstavljanje - obavezne su i slike kada se kupi novi motor :)

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Polako bre, samo sam stavio slajdere napred i remen preko sedista da vidim da li ce pomoci oko klizanja po istom. Samo google Himalayan rock red i to je to :D. Slikacu i kacicu, sutra neka kraca voznja pa ce biti valjda.

Lagano, dvesta kilometara danas prateći drugare. Razrađuje se agregat pa ga i ne teram preko 4500 obrtaja, crveno je na 6500. Štaviše gledam da ga držim oko 4000, po ravnom u petoj brzini to mu dođe nekih 80+ km/č. Na 4,5K obrtaja po ravnom sa mojih 95 kila u opremi ide oko 95+ :D. Upoznajem ja nju, a i ona mene.

Menjač nije loš al nije ni super. Isprva je lako navići se tako da ne ubacuje u neutral između brzina. Niti slabo, niti jako nogom, šaltanje ne zamara mišiće. Oće da ubaci u neutral između četvrte i pete ako je slabiji pritisak stopalom. Jedina, da kažem zamerka je što dok stojimo u mestu baš je pipavo ubaciti u neutralnu iz prve. Iz druge u neutralnu nema problema kao ni iz prve u drugu. Brzine nisu kratke al zbog realtivno kratkog raspona do maksimalne brzine dosta se šalta ako ima nešto više saobraćaja po putu. Bar sam ga ja dosta šaltao po tim deonicama da bih ga držao u rasponu od 3k do 4k obrtaja kad je i najresponsivniji, moj subjektivni osećaj. Fakat da nemaš konja da se razbacuješ kad treba preteći ili izbeći tera vozača da oblikuje stil vožnje prema tome.

Prekidač na ćopavoj odmah gasi agregat ako izbaciš iz neutralne a nisi je podigao. Na prethodnom motoru, Kawi to se dešavalo ako pustim kvačilo u brzini a ćopava nije dignuta. Samo stvar navike. 

Na 2k obrtaja se oseti snaga, na 3k počinje da prede, do tad je nekako prduckao ko i svi jednocilindraši. Na 4k obrtaja ti se ne staje, imaš osećaj da možeš tako i ti i mašina, sve do Beča bez stajanja. 

Kočnice nastavljaju da jako blago postaju bolje. Kad će dostići vrhunac, videćemo.

Toliko za sad, mrzi me da kuckam više al nastaviću drugom prilikom. P.S. Motor voli da ide uzbrdo, očiju mi, ili bar ja imam takav utisak.

Promenio član opsidiannight
  • Sviđa mi se 6

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: biće

Sve čestitke ponosnom vlasniku uz molbu da, kada bude mogao, i kada mu okolnosti to dozvole, napiše i prenese svoje utiske u ekspolataciji jer je mali broj onih koji ga, na ovim prostorima, imaju, pa je svako iskustvo dobrodošlo za neke buduće vlasnike ili ljude koji se "lome" oko kupovine.

• Drug član, 3042 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Baš tako... Specifično je za većinu ljudi da čita forume kad traže nešto što žele da kupe, zato i dođu na BJB, i onda čim kupe to nešto nestanu sa foruma. Ne shvatajući da je i njihovo iskustvo nekom sledećem bitno.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300
pre 35 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Specifično je za većinu ljudi da čita forume kad traže nešto što žele da kupe, zato i dođu na BJB, i onda čim kupe to nešto nestanu sa foruma.

Da, to si u pravu. Trudim se da ne budem u toj grupi. :-)

Prvi servis, na 500 km odradjen. Cena 10.5K RSD. Kilometraza danas skoro 600. Menjac postaje meksi tj. laksi, sto zato sto se razradio malo, sto zato sto sam ga ja vise naucio. Posle servisa sam od majstora trazio upustvo za dalje razradjivanje motora. Kaze sledecih petsto gledaj da si tu do 4k obrtaja u dugim deonicama, kratko preticenje i to sto dobacis do 5k obrtaja nije problem. 500 posle toga da ga ne rebacujem dugo 5k obrtaja.

Pravac Savski kej ka Ostruznickom mostu, milina bozija voziti po suncu na 25 stepeni. U povratku sam ga skinuo na kolski put koji ide uporedo sa nasipom. 70+ Km/h po dobrom kolskom putu bez problema. Osmeh od uveta do uveta. Nije bilo vecih kisa par nedelja, samo po malo nocu,  pa je zemlja taman kako treba, nema prasine a ni blata.

• Sviđa mi se 6

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Ne znam dal ste videli, al BigRockMoto je izbacio review za Himalayana.

Moji utisci posle par stotina km voznje drugarovog motora su dosta slicni.

Promenio član Djeronimo
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja