RadicM 1076 Napisano Jun 18, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Vracam se do Kazbeka i posle malo voznje po sokacima dolazim do novootvroeng hostela, na kapiji me doceka starija zena pokazuje da uteram u dvoriste. Ulazim unutra i za oko mi zapada novi BMW GS 650 Sertao prvi kolega na ovom putovanju Dok uterujem u dvoriste pojavljuje se mladja devojka koja zna engleski. Objasnismo se oko smestaja i povede me do sobe usput mi pokaza i ostale sobe sa manje lezaja koje imaju. Smestaj odlican jedan od boljih u kojima sam bio, hostel je nedavno otvorem i sve je novo, ljudi maksimalno ljubazni i predusretljivi cena 10e za nocenje i dorucak. Raspakovah se i na preporuku kolege sa GS-om odmah produzih pravo do crkve svetog trojstva dok je jos dan. Palim dominu i pocinjem penjanje uz gudure izrovane svakodnevnim prolaskom marsutki do crkve Svetog Trojstva. Usput dok se borim sa prasinom i marsutkama prisecam se Arvak-ove avanture kada se ovde prosle godine ovud penjao sa Transalpom posle obliatih kisa sa putnim gumama. Nije ni cudo sto su svi bili iznenadjeni kako je uspeo da se popne do vrha. Jos jedna serpentina i izlazim na cistinu a u daljini se nazire crkva Svetog Trojstva. "Crkva Svetog Trojstva nalazi se blizu sela Gergeti sa desne strana Chkheri reke na 2170m nadmorske visine u podnoziju planine Kazbek. Sazidana je u 14 veku, jedina je sa osnovom u obliku krsta i kupolom. Zbog izolovanosti mesta i prirode koja je okruzuje postala je simpol Gruzije. Tokom opasnih vremena ovde su sklanjane relikvije i druge vredne stvari iz Mtskheta (stari Tbilisi). Za vreme Sovjeta religiski obredi nisu odrzavani ali je i dalje ostala popularna turisticka arakcija. Danas je crkva ponovo aktivna." Parkiram se blizu crkve i polazim u setnju i uzivanje. Planina Kazbek i retka prlika da se vidi bez mnogo oblaka. Parking upadljivo pun Mitsubishi Delica Alu felne kvalitetno resenje za off 2.8l dizel prava stvar Jos koja u povratku (sledi nastavak) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 18, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Vracam se do Kazbeka i posle malo voznje po sokacima dolazim do novootvroeng hostela, na kapiji me doceka starija zena pokazujuci mi da uteram u dvoriste. Ulazim unutra i za oko mi zapade novi BMW GS 650 Sertao prvi kolega na ovom putovanju Dok razgledam oko sebe pojavljuje se mladja devojka koja zna engleski. Objasnismo se oko smestaja i povede me do sobe usput mi pokazujuci i ostale sobe koje imaju sa manje lezaja. Smestaj je odlican jedan od boljih u kojima sam bio, hostel je nedavno otvorem i sve je novo, ljudi maksimalno ljubazni i predusretljivi a cena 10e za nocenje i dorucak. Raspakovah se i na preporuku kolege sa GS-om odmah produzih pravo do crkve Svetog Trojstva dok je jos dan. Palim Dominu i pocinjem penjanje uz gudure izrovane svakodnevnim prolaskom marsutki. Usput dok se borim sa prasinom i marsutkama prisecam se Arvak-ove avanture kada se ovde prosle godine ovuda penjao sa Transalpom posle obliatih kisa sa putnim gumama. Nije ni cudo sto su svi bili iznenadjeni kako je uspeo da se popne do vrha. Jos jedna serpentina i izlazim na cistinu a u daljini se nazire crkva. "Crkva Svetog Trojstva nalazi se blizu sela Gergeti sa desne strana Chkheri reke na 2170m nadmorske visine u podnoziju planine Kazbek. Sazidana je u 14 veku, jedina je sa osnovom u obliku krsta i kupolom. Zbog izolovanosti mesta i prirode koja je okruzuje postala je simpol Gruzije. Tokom opasnih vremena ovde su sklanjane relikvije i druge vredne stvari iz Mtskheta (stari Tbilisi). Za vreme Sovjeta religiski obredi nisu odrzavani ali je i dalje ostala popularna turisticka arakcija. Danas je crkva ponovo aktivna." Parkiram se blizu crkve i polazim u setnju i uzivanje. Planina Kazbek i retka prilika da se vidi bez mnogo oblaka. Parking upadljivo pun Mitsubishi Delica Alu felne dobar off 2.8l dizel prava stvar Jos koja u povratku (sledi nastavak) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 19, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Vracam se nazad do hostela i vidim da kolega nesto radi oko motora iz znatizelje zapoceh razgovor. Ispostavlja se da je doslo vreme za redovan servis. Kroz pricu saznajem da je momak mojih godina i da dolazi iz Kalifornie, predhodno je proveo 11 meseci 11 drzava (mesec u svakoj) na volontiranju po jugoistocnoj aziji, pa je zatim krenuo iz Kazahstana motorom do kuce preko Evrope. Za sad je prosao sve Stanove i ide u pravcu Turske pa pada dogovor da nastavimo zajedno na tu stranu. Dok smo pricali ispustimo smo staro ulje i spremismo sve za novo kad covek izvadi kastrol za kola kaze nije bilo drugo u Azerbedzanu. Stani imam 2l viska Motula za motor posto sam napravio manji krug od ocekivanog. Ponudi mi covek neki $ za ulje ali odbih pa se simbolicno trampismo castrol za motul. Kad smo zavrsili sa njegovim servisom upita me covek kako podmazujes lanac, reko dodji da vidis. Kad mi tamo a ono nesto fali . Posuda za ulje nestala u akciji tokom puta za Omalo. Pogledah oko sebe vidim malo dalje flasicu, okratih crevo za pretakanje goriva i napravih improvizaciju. Kad sam vec poceo da petljam oko motora rastavih stitnik ruku i uzeh da ispravim volan. Pogledah po dvoristu i nadjoh odgovarajucu cevku pa uz pomoc kolege ispravih volan kolko je moglo. Tokom majstroije upoznasmo treceg cimera iz Australije pa uvece produzismo svi zajedno do grada na veceru. (sledi nastavak) 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3059 Napisano Jun 19, 2016 Drug član, 726 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za kolegijalnost. Kod njih je to retka pojava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 19, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan I sta kaze amer za podmazivac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jun 23, 2016 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Verovarno se krsti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 687 Napisano Jun 23, 2016 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Put za pamćenje, svaka čast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 24, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Podmazivac mu je bio simatican u poredjenju sa sprejem bez centralnog stendera 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 27, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Posle vecere dok smo se vracali kolega Amerikanac (Graham) primeti da je zaboravio matori Ipohne 1 vrati se covek nazad, naravno niko nista ne zna kazu dodji sutra ujutru. 24 Septembar Posle odlicnog domaceg dorucka pakujemo se i polako krecemo putem Kutaisija. Usput svracamo do restorana da se raspitamo za telefon. Posle celog sata cekanja pojavljuje se konobar koji je bio zaduzen sinoc za nas vadi telefon iz auta koji je celo vreme stajao pored nas, predaje nam telefon i odlazi. Izgleda da su sinoc merkali moze li se valjnuti ili ne pa kad su videli da ne vredi nista vratise coveku kome je inace sluzio kao ispomoc za navigaciju. Vracamo se istim putem kojim sam juce dosao usput ponegde stajemo i slikamo. Stadosmo jos jednom pored metalne cesme Pored u zbunju mi zapade za oko nekoliko starih kola. Posle skoro 200km stajemo na parking na pauzu bacam pogled na zanji tocak kad imam sta da vidim... Tokom popravke podmazivaca nisam primetio da se elektro ventil prilikom udara malo iskrivio i da je poceo da pusta ulje gde ne treba. Okrpih kolko tolko da ne pusta vise na gumu pa nastavismo dalje, dobro je pa je na vamo posle vojnog puta sve bilo pravo. Uz jos par stajanja i 330km do predvecerja stizemo do Kutaisija gde opet nocimo u istom Star hostelu u istoj sobi samo ovaj put umesto 30gel za dvoje placamo 20gel - 25gel . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 27, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 25 Septembar Ustajemo rano ujutro doruckujemo pakujemo se vremenska prognoza nije bas naklonjena ali za ovo kratko vreme naucih da to bas i nije relevantno ovde posto se vreme brzo menja pogotovu u Svaneti regiji i Mestiji kuda smo se mi zaputili. Do tamo postoje dva puta asfaltni koji ide preko Zugdidi-a i jedva ucrtani put preko Tsageri-a duzine oko 220km, pred ciji kraj njega nas ocekuje Zagari prevoj (2,260m) za koji da sam bio sam verovatno se ne bi osmelio iz neopravdanog straha da put ne postoji i da tuda retko ko zalazi. Naravno biramo jedva ucrtani put. Put ka Tsageri-u je asfaltiran pun krivina. Ponegde se moze i ostrije poterati. Negde se cak zadesi i nov asfalt. U jednom omanjem mestu privucen zanimljivim znakom stajem da dolijem malo goriva za svaki slucaj. Pojavljuje se stariji covek i pita koliko da sipa, reko full, mase glavom i pita koliko litara, preracunavam se sipaj cetri. Covek ode iza do kuce odvara vratanca vadi kantu i teglu odvadi cetri tegle iz bureta, vraca se do motora sa levkom nasu gorivo i naplati kolko treba. Dobro . Posto je vec proslo podosta od dorucka rucasmo ovde pa nastavismo dalje. (sledi nastavak) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 27, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Idemoooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 27, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Jos koji kilometar asfalta i pocinje put bez puta jedva ucrtan na kartama. Povremeno se sustizemo i cekamo posto smo napravili dogovor da svako vozi svojim tempom i posle nekog vremena saceka onog iza sebe sto se ispostavilo kao odlicno resenje jer je svako mogao da uziva na svoj nacin. Malo posle ovog pocinje suma i blatnjav put kojim je Graham projurio sa svojim kramponima a ja jedva promileo gledajuci da se negde ne izvrnem i zaglavim... Sustizem ga kod reke vidim parkiran motor njega nigde nema, malo bolje pogledam ka reci covek se bucnuo nabrazaka i sad se susi na kamenu. Pokazuje mi put i vice pici dalje stizem te usput. Blato prestaje i put prelazi u krpniji tucanik i makadam. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 29, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 29, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan odlicno, a kad prestaje da ima put? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 29, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ima ga i "nema ga" vecinom je kolski put negde manje negde vise prohodan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Jun 30, 2016 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti čast...prava avantura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 26, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan "Gornji Svaneti deo Svaneti regije koja nalazi se u Brdima Kavkaza uz granicu sa Rusijom. Zbog svoje izolovanosti tokom vremena sela su sacuvala svoj srednjovekovni izgled kuce sa tornjevima. Ovde je situirano seoce Usguli (2410m) sa svojih 200 ljudi je najvise kontinualno naseljeno mesto u Evropi, ovde zima traje i do 6 meseci i cesto je nepristupacno iz obliznje Mestije." Domacinstvo sa najvise ocuvanih kula Neke cudne stene Usamljena kula Dok sam cekao kolegu malo dalje od raskrnice u daljini mi se ucinilo da srece na drufu srtanu, malo nepaznje dok sam se okretao u mesti i motor leze na zemlju. Dok sam pokusavao da ga podignem pristize Graham a za njim i neki turisti u dzipu izvadise aparat i zamolise da nas uslikaju u akciji. Jos malo makadama i GPS signal se vraca u zivot a uskoro pocinje i asfaltni put koji nas dalje vodi do Mestije Stigosmo do Manoni guest house-a. Ovde smo dosli na preporuku Izraelaca koje sam upoznao u Kutaisiju pre desetak dana i nismo se prevarili. Smestaj je odlican i povoljan. 3e kampovanje u dvoristu sa koriscenjem kupatila 7e u sobi sa 4 kreveta (dobra stvar je sto se uvek trude da vas same stave u sobu ako nema previse ljudi) 3e dorucak 5e rucak Prvobitni plan je bio da sutra nastavimo dalje ali na predlog Graham-a odlucismo da ostanemo sutra ovde i jos malo uzivamo u prirodi. BONUS: Zahvaljujuci Grahamu koji je poneo kameru i Andreji koji je montirao snimke sada mozemo uzivati u malim delicima onog sto smo prosli tih dana. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 26, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 26 Septembar Dan za odmor i razgledanje prirodnih lepota Mestije. Posle domaceg dorucak koji je bio prva liga odlucismo da operemo motore posto odavde nadalje nema vise off-a. I gde cemo nego u potoku pored kuce. Zavrsismo sa pranjem motora pa podjosmo do obliznjeg glecera da vidimo gde izvire reka. Tako dakle tu izvire reka Pocesmo se penjati iznad izvora misleci da je vrh glecera blizu ali ubrzo postade mnogo hladno pa se ubrzo vratismo nazad. Pre par godina je ovde napravljen aerodrom da bi se popularizovao zimski turizam. Ostatak dana provedosmo u druzenju i spremnanju za sutra. Inace ovde ni nedelju dana ne bi bilo dovoljno da se obidju sve trasirane staze i vidi sva lepota ovog kraja, prosto ti zao kad moras da krenes dalje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 26, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 27 Septembar Danas se pakujemo i napustamao Svaneti oblast, vreme je da skoknemo do Batumija na plazu . Poslednje provere pred polazak Jedna slika hostela. Nekada je od Mestije do Zugidia bio prvoklasni makadam a sada je nazalost samo asfalt i dobre krivine Polako ali sigurno oseca se da napustamo planinu i da smo sve bilizi moru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 26, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Stigosmo do Zugdidia gde pravimo pauzu za rucak, razmenjujemo novce i proveravamo kuda dalje. Odavde do Batumija nazalost nema slika posto smo forsirali da stignemo pre mraka i pre kise koja je usput pocela da se gomila. Popodne stizemo do Batumija i ponovo odsedamo u Batumi hostelu. Dok smo se dogovarali oko smestaja kroz pricu spomenuh da sam zaboravio jastuk kad sam prosli put bio ovde koji su oni srecom sacuvali te mi ga odmah vratise na moju radost. Ostatak veceri prosetasmo po gradskom keju koji je toliko sredjen da ti se cini da uopste nisi u Gruziji (plocnjaci palme fontane moterne zgrade...) na kraju jedva nadjosmo hostel posto smo ga promasili za par ulica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 26, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 28 Septembar Poslednji dan u Gruziji danas ulazimo u Tursku. Usput koristimo priliku da stanemo na pumpu da potrosimo zadnje Larije i iskoristimo jeftinije gorivo. Na granici guzvanjac i vrucina, prolazim Gruziski punkt i gubim Grahama iz vida. Kolona se toliko brzo krece da sam u jednom trenutku skinuo sve sa sebe i zaseo uz ogradu. Pola sata kasnije zavrsavam prelazak granice ali kolege nigde na vidiku. Parkiram se malo dalje i pocinje cekanje. Posle skoro sat vremena stize kolega, zahvaljuje se na strpljenju i objasnjava da imao je problema sa papirologijom oko motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Jul 27, 2016 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ти си невероватно храбар и одважан човек. Ово твоје путешествије је за сваки респект. Свака ти част. Уживао сам читајућу и гледајући твоје доживљаје. Поздрав 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 27, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Prvobitni plan je bio da idem pravac za Kapadokiju medjutim posto nas je sad dvojca odlucismo da se odvazimo i skrenemo kod Hope za Kars i put koji vodi na granicu sa Iranom i u Isak pasin saraj (Doglubajazit). Kako se udaljavamo od mora plantaze zelenog caja i sume menja sprzena i suva zemlja sa ponekim akumulacionim jezerom. Jel sam vec pomenuo da Turci mnogo vole tunele, stavljaju ih takoreci gde god stigu. Obilazim pikap, malo dalje pocinje leva krivina, ulazim malo sire pocinje rizla, trudim se da obuzdam motor, po izlasku iz krivine vec sam na ivici puta idalje u rizli, usporavam na subjektivih 20/30 i spustam motor da ne bi zavrsio u reci. Kontakt sa asfaltom klizam metar dva i pomisao samo da se ne slomim. Ustajem proveravam citav sam ovlas gledam motor deluje ok. Ubrzo stize Graham i pikap sa turcima. Skidam jaknu na ramenu rupa vidi se protektor, leva podlaktica tu i tamo poneka rupica, na istom mestu ruka oguljena nije strasno samo povrsinski sloj dovoljno da nervira. Noga na svu srecu citava zglob malo istegnut spasle me bocne torbe koje su preuzele svu tezinu motora i dobile par rupica. Kolega donosi prvu pomoc saniramo mene pa prelazimo na motor. Levi stitnik iskrivljen i oguljen do metala, volan povuko taman toliko da ponovo bude u kakvoj takvoj simteriji sa krivom levom stranom. Saltalica se savila ko pereca pa smo je "ubedjivali" da se ispravi. Zavrsavamo popravku i nastavljamo dalje ovaj put ko po jajima polako i bez zurbe. Stizemo do radova na putu odakle krecemo obilaznicom kroz brda. Usput prolazimo kroz sela gde je vreme odavno stalo. A predeli oko nas kao iz prica Kako vreme odmice oblaci pocinju da se gomilaju i uskoro pocinje pljusak koji prasnjavi put pretvara u kaljugu ispresecanu potocicima. Sva sreca pa smo se uskoro dohvatili asfaltnog puta i naseljenog mesta. Pravimo kratku pauzu u Oluru na pumpi da se orijentisemo i nasavljamo dalje. Kako smo silsi sa brda kisa je polako prestaje ali sada pocinje da se spusta mrak i vreme je da gledamo gde bi mogli da se smestimo. Stajemo u prvom mestu i bezuspesno pokusavamo da nadjemo neki smestaj. Odlucujemo da se provozamo jos malo i potrazimo mesto za kamp. Na nekoliko km izvan grada nadjosmo idealno mesto zaklonjeno od puta sa recicom pored. Rasklopismo sator pa zanocimo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jul 27, 2016 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan 29 Septembar Ustajem ujutru zglob malo nateko uspevam da se obujem, mogu da hodam ali pomalo boli. Sledi pakovanje i pravac Kars. Put nas dalje vodi u predele koji dosta lice na nas Pester (welcome to Kurdistan) sa malom razlikom sto ovde ljudi po manjim mestima bukvalno zive po zemunicama (kamenim / zemljanim). A po putu vidjamo kamione pretovarene dzakovima sa zitaricama. Oko podneva stizemo do Karsa gde pravimo pauzu da kolega pocisti kofer od prosutog meda, i da pazarimo nesto suvog voca za usput. Dok smo pauzirali pridje nam stariji covek sa unukom i pozva nas u zgradu na caj. Prihvatismo gostoprimstvo i provedosmo sa njim jos malo vremena sporazumevajuci se rukama i nemustim jezikom. Sledeca stanica Doglubajazit 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Avgust 9, 2016 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na hrabrosti i upornosti! Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...