DaliborBP 1228 Napisano Jun 21, 2022 BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Korektna je to cena. Ti si bas 'gore' sto bi se reklo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 642 Napisano Jun 21, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo jos malo opreme (topcase shad sh58x) pa sam se bacio na montazu:) U principu nista komplikovano ali nekako uvek mora nesto da se desi, losa karma Gotovo sa poslom, kod kuce sve zbrinuto, napolju lepo reko to je to. Spakujem sve u ranac, prebacim bajk na mesto gde na miru mogu da radim i pocinjem lagano. Samo sto sam skinuo prednje i zadnje sediste namracilo se i krece pljusak kao iz kabla. U roku od odmah sam bio skroz mokar, sve je pokislo, a ja gorim ali sta cu ne mogu sad da vracam sve pa kuci. Snimim jedam prolaz izmedju zgrada koji je natkriven, odguram nekako motor, prenesem sve, izbrojim do 10 pa lagano brisanje i susenje stvari. Vratim se u normalu, montiram nosace kofera, ostaje samo ploca i sve gotovo. Vracam prvo zadnje sediste koje se drzi na 3 srafa, i kako sam zavrsio ispadne mi nastavak za sraf i ode ispod onog klizaca za zadnje sediste... raspolozenje se vraca na prethodno stanje i vec vidim kako moram da skidam plastike... Pokusavao 15-20 min. sa raznim alatkama ali dzaba, jos sam ga vise nabio u neki cosak, a ruka nema sanse da pridje! Skoknem brzinski do kuce po novi kljuc 10mm da bi opet skinuo zadnji sic, kako bi imao bolji prilaz i usput nadjem neke drvene stapice duzine 10cm, ponesem par komada pa da probamo kineskom metodom Posle borbe od 10-ak min uspeo sam da izvucem deo bez da rasklapam motor. Ostatak posla je isao glatko, a evo i rezultata 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Jun 21, 2022 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, DarkoB said: Stiglo jos malo opreme (topcase shad sh58x) pa sam se bacio na montazu:) U principu nista komplikovano ali nekako uvek mora nesto da se desi, losa karma Gotovo sa poslom, kod kuce sve zbrinuto, napolju lepo reko to je to. Spakujem sve u ranac, prebacim bajk na mesto gde na miru mogu da radim i pocinjem lagano. Samo sto sam skinuo prednje i zadnje sediste namracilo se i krece pljusak kao iz kabla. U roku od odmah sam bio skroz mokar, sve je pokislo, a ja gorim ali sta cu ne mogu sad da vracam sve pa kuci. Snimim jedam prolaz izmedju zgrada koji je natkriven, odguram nekako motor, prenesem sve, izbrojim do 10 pa lagano brisanje i susenje stvari. Vratim se u normalu, montiram nosace kofera, ostaje samo ploca i sve gotovo. Vracam prvo zadnje sediste koje se drzi na 3 srafa, i kako sam zavrsio ispadne mi nastavak za sraf i ode ispod onog klizaca za zadnje sediste... raspolozenje se vraca na prethodno stanje i vec vidim kako moram da skidam plastike... Pokusavao 15-20 min. sa raznim alatkama ali dzaba, jos sam ga vise nabio u neki cosak, a ruka nema sanse da pridje! Skoknem brzinski do kuce po novi kljuc 10mm da bi opet skinuo zadnji sic, kako bi imao bolji prilaz i usput nadjem neke drvene stapice duzine 10cm, ponesem par komada pa da probamo kineskom metodom Posle borbe od 10-ak min uspeo sam da izvucem deo bez da rasklapam motor. Ostatak posla je isao glatko, a evo i rezultata Uvijek ide to tako :-) Taman odvojis vrijeme, namjenu, spremis alat, i ono sto bi trebalo da bude 10 min posla, bude pravi posao sve sa nerviranjem, kako sad nece, mozda ce ovako, 'bem li ga aj da vidim sta kaze uputstvo, eto i kise, eh samo jos fali neka "fina" komsinica njemaica da dovikuje nije ovo baustela (to se meni desilo kad sam montirao oiler, a bukvalno ispred mene, sa druge strane ulice JESTE baustela fin poslic Darko, lijepo mu stoji! Pogledam uzivo na iducoj voznji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 642 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, nemaju babe pametnija posla, ona bi malo da caska Hvala, vidimo se posle avanture 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 6/21/2022 at 10:43 AM, DarkoB said: Stiglo jos malo opreme (topcase shad sh58x) pa sam se bacio na montazu:) U principu nista komplikovano ali nekako uvek mora nesto da se desi, losa karma Gotovo sa poslom, kod kuce sve zbrinuto, napolju lepo reko to je to. Spakujem sve u ranac, prebacim bajk na mesto gde na miru mogu da radim i pocinjem lagano. Samo sto sam skinuo prednje i zadnje sediste namracilo se i krece pljusak kao iz kabla. U roku od odmah sam bio skroz mokar, sve je pokislo, a ja gorim ali sta cu ne mogu sad da vracam sve pa kuci. Snimim jedam prolaz izmedju zgrada koji je natkriven, odguram nekako motor, prenesem sve, izbrojim do 10 pa lagano brisanje i susenje stvari. Vratim se u normalu, montiram nosace kofera, ostaje samo ploca i sve gotovo. Vracam prvo zadnje sediste koje se drzi na 3 srafa, i kako sam zavrsio ispadne mi nastavak za sraf i ode ispod onog klizaca za zadnje sediste... raspolozenje se vraca na prethodno stanje i vec vidim kako moram da skidam plastike... Pokusavao 15-20 min. sa raznim alatkama ali dzaba, jos sam ga vise nabio u neki cosak, a ruka nema sanse da pridje! Skoknem brzinski do kuce po novi kljuc 10mm da bi opet skinuo zadnji sic, kako bi imao bolji prilaz i usput nadjem neke drvene stapice duzine 10cm, ponesem par komada pa da probamo kineskom metodom Posle borbe od 10-ak min uspeo sam da izvucem deo bez da rasklapam motor. Ostatak posla je isao glatko, a evo i rezultata Imam isti. Lijep kofer naročito koristan zbog mogućnosti povećanja volumena. U voznji neutralan cvrst ne lupka ne dosadjuje. Mogao bi biti malčice lakši. Solidno i košta. Za njega sam josh i prebolio cijenu ali za bezobrazne držače (dvije metalne sipkice 90e) do danas nisam ! Obrati pažnju na dihtung gumu koja se nalazi cijelom dužinom poklopca u obliku trake. Ona je samo gurnuta u svoj zlijeb i nakon nekog vremena dobiju želju da izviri i da se gužva oko mehanizma zatvaranja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 642 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Ovom prilikom zelim da se zahvalim kolegi @Kadezi koji se javio neposredno posle mog pitanja za pomoc oko izdrade crash bara kod Sebe. Iako je organizacija zahtevala da se odvoji malo vise vremena jer je motor morao da ostane 6-7 sati, za kolegu nije bio nikakav problem, rekao mi je koje dane ne moze, a za ostalo da ne brinem i da se opustim. U par reci smo sve definisali i sve je bilo po dogovoru. Crash je danas zavrsen, ostaje mi da ga montiram kad stigne u DE. Hvala kolega Kadezi jos jednom na nesebicnoj pomoci i vremenu koje si odvojio, malo je takvih ljudi!!! Ja sam tu sta god zatreba sa severa, a prvom prilikom se druzimo! Pozdrav! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Jun 22, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala @DarkoB ne lepim rečima. Drago mi je što sam mogao da pomognem jer ovu našu zajednicu i smatram takvom. Da pomažemo jedni drugima. Da pomognem ja tebi kao što su neke kolege pomagale meni. A i takvi smo mi Zemunci. A tu prvu priliku za druženje rado iščekujem. Drago mi je da smo se upoznali i da sam bio u prilici da ti pomognem. Živeli! Promenio Jun 22, 2022 član Kadezi 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 342 Napisano Jun 23, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ukoliko transportujete motor na prikolici, jako je bitno da on ne bude na ćopi.Znam da vecina to zna, ali eto ja nisam znao i pretpostavljam da ima jos ljudi koji ne znaju...Evo kako izgleda moja ćopa nakon 1200km:P.S. Hvala @DarkoB na slikama da uporedim kolika je steta!!!!Sent from my Pixel 3 using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7739 Napisano Jun 23, 2022 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Nije strašno, ispravljaj i gas dalje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Jun 23, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Kursulla said: Drugari, ukoliko transportujete motor na prikolici, jako je bitno da on ne bude na ćopi. Znam da vecina to zna, ali eto ja nisam znao i pretpostavljam da ima jos ljudi koji ne znaju... Evo kako izgleda moja ćopa nakon 1200km: P.S. Hvala @DarkoB na slikama da uporedim kolika je steta!!!! Sent from my Pixel 3 using Tapatalk Ne mogu da vjerujem Nisam ovo nikada vidio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Jun 23, 2022 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 21.6.2022. at 10:43, DarkoB je napisao: Stiglo jos malo opreme (topcase shad sh58x) pa sam se bacio na montazu:) U principu nista komplikovano ali nekako uvek mora nesto da se desi, losa karma Gotovo sa poslom, kod kuce sve zbrinuto, napolju lepo reko to je to. Spakujem sve u ranac, prebacim bajk na mesto gde na miru mogu da radim i pocinjem lagano. Samo sto sam skinuo prednje i zadnje sediste namracilo se i krece pljusak kao iz kabla. U roku od odmah sam bio skroz mokar, sve je pokislo, a ja gorim ali sta cu ne mogu sad da vracam sve pa kuci. Snimim jedam prolaz izmedju zgrada koji je natkriven, odguram nekako motor, prenesem sve, izbrojim do 10 pa lagano brisanje i susenje stvari. Vratim se u normalu, montiram nosace kofera, ostaje samo ploca i sve gotovo. Vracam prvo zadnje sediste koje se drzi na 3 srafa, i kako sam zavrsio ispadne mi nastavak za sraf i ode ispod onog klizaca za zadnje sediste... raspolozenje se vraca na prethodno stanje i vec vidim kako moram da skidam plastike... Pokusavao 15-20 min. sa raznim alatkama ali dzaba, jos sam ga vise nabio u neki cosak, a ruka nema sanse da pridje! Skoknem brzinski do kuce po novi kljuc 10mm da bi opet skinuo zadnji sic, kako bi imao bolji prilaz i usput nadjem neke drvene stapice duzine 10cm, ponesem par komada pa da probamo kineskom metodom Posle borbe od 10-ak min uspeo sam da izvucem deo bez da rasklapam motor. Ostatak posla je isao glatko, a evo i rezultata Treba proveravati nosace da ne krenu da pucaju. Shad SH-58X je tezak kofer pogotovo ako se napuni do vrha. Nosaci su slabasni, napravljeni su od ne toliko debelog celika. Meni je pukao prvo levi nosac, posle je krenuo da puca i desni. Bukvalno je pukao kao da ga je neko presekao nozem. Slaba tacka je gde je i najvece opterecenje oko sredine nosaca tu se i najvise ugiba. Ako pukne treba ubaciti parce metala kao ojacanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 642 Napisano Jun 24, 2022 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Uf, bas bezveze! Ne mogu da verujem da je tako puklo! Jedino objasnjenje mi je da si ga cesto punio mnogo vise nego sto je dozoljeno i da je vremenom popustao nosac i na kraju pukao. Gledao sam dosta po netu i nisam naleteo na nekoga da je imao slican problem, a neki su prelazili dosta km i vozili gravel podloge... Svakako hvala na upozorenju!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Jun 24, 2022 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sto je najgore svakodnevno koristim SH-40 Cargo koji je uvek prazan. Shad SH-59X sam koristio samo dva puta kad sam isao na visednevnu voznju, i jeste bio je popunjen do vrha. Nosac mi je pukao dok je na njemu bio ovaj manji kofer SH-40. Definitivno taj nosac je slabasan.Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Jun 24, 2022 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da vjerujem Nisam ovo nikada vidioMolim vas za savet, dali moze na centralni ili šta ako nema centralni? Kako da se pričvrsti motor?Dali ovo isto važi i za trajekt?Sent from my SM-G990B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Jun 24, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Preterano je sa napinjanjem spanera, preopterećena ćopa i dodje do krivljenja. Ko se seca, prvi NC 2016 model koji je stigao u SRB dobio je krivljenje ćope već na sajmu jer su se peli na bajk preko fuzastera. Ubrzo je Filipu počeo sve vise da se krivi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan uh uh, pa zar ćopa ne bi trebala to da izdrži? Sedenje na motoru dok je na ćopi (čekam nekog/nešto), penjanje na fuzastere... Okretanje motora na ćopi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4238 Napisano Jun 24, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, bbocko je napisao: Sto je najgore svakodnevno koristim SH-40 Cargo koji je uvek prazan. Shad SH-59X sam koristio samo dva puta kad sam isao na visednevnu voznju, i jeste bio je popunjen do vrha. Nosac mi je pukao dok je na njemu bio ovaj manji kofer SH-40. Definitivno taj nosac je slabasan. Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk Ne znam za te nove kofere,ali ja sam imao Shad SH42 i prodao sam ga zato sto je tezak kao tuc. Meni i na BMW-u i na Kawi nosaci stoje slicno,ali su GIVI i mislim da je su dosta jaci od Shadovih nosaca. Ja sam tu tovario svasta i nikad nije ni mrdnulo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Jun 25, 2022 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj NC pravila deca na OTO-u. Sve ko od papira. Moze da se sedi kad je na copavoj, moze i da se penje preko fuzastera, ali svakako nije predvidjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Jun 25, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj NC pravila deca na OTO-u. Sve ko od papira. Moze da se sedi kad je na copavoj, moze i da se penje preko fuzastera, ali svakako nije predvidjenoMoraš da uplatiš pilates i yogu da bi mogao da opkoračiš motor jer ne smeš da se penješ preko fuzastera dok motor stoji na ćopavoj.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Jun 25, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 6/24/2022 at 3:46 PM, godovic said: Molim vas za savet, dali moze na centralni ili šta ako nema centralni? Kako da se pričvrsti motor? Dali ovo isto važi i za trajekt? Sent from my SM-G990B using Tapatalk Teorija za trajekt kaže da je najbolje na bocnoj nogari (zakocen u brzini) jer tada motor ima 3 tačke dodira a praksa za trajekt u vidu iskustva Satelisa kaže ne natezati krvnički spanere. Centralna po meni nije za trajekt. Nisu ni spaneri osim ako more nije jako. A inače nogara se ne bi smjela kriviti niti nosac kofera pucati. Pa gdje to ima? Šta je sa motorima od 300 / 400 kg? Po ovome za njih bi trebala dupla nogara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Jun 25, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ko hoce sutra da spici Semenik (RO) sa @bbockoi mene nek vice. Krecemo u 7:30 sa Nis pumpe u MML, krug ce biti oko 550km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jun 28, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni video a ni gdin Jabuka sigurno... Naterao bi me na to, znam! Kako je bilo, ima neka slička? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Jun 28, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jbg sta da se radi, šta da se radi.....slicka ima u temi kratke voznje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4183 Napisano Jun 28, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam u 6h ujutru, i baš smo komentarisali na pauzi, ali je bilo kasno za organizaciju...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Jun 28, 2022 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan On 6/24/2022 at 9:02 AM, Satelis said: Preterano je sa napinjanjem spanera, preopterećena ćopa i dodje do krivljenja. Ko se seca, prvi NC 2016 model koji je stigao u SRB dobio je krivljenje ćope već na sajmu jer su se peli na bajk preko fuzastera. Ubrzo je Filipu počeo sve vise da se krivi. A ni držanje (previše) natovarenog motora na ćopi nije baš bilo od pomoći. U svakom slučaju, moj savet za svakoga kome se iskrivi nogara - menjajte što pre, jeftinije je. Vratih se u Beograd na kratko i mislim se da stavim motor na oglase pošto bezveze stoji, ali ne znam koliko će mi ljudi verovati da su ogrebotine na bočnom koferu nastale samo zbog krive nogare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...