Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White

Kakva je situacija sto se tice sedista? Jel Srdjan i dalje najbolja opcija? Hocu da resim sad to dok mi je bajk konzerviran pa da na prolece bude prijatnije dupetu.

5f75b02bbac713e82fbfa67bfb973d60.jpg

Ovo mi je on slao primer, i verovatno bih se odlucio za identicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9303 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 18 sati, Mikec je napisao:

Kakva je situacija sto se tice sedista? Jel Srdjan i dalje najbolja opcija?

Boban je dobar al je i dobro nabio cene, cinimi se da je sada malo redukovao jer ocigledno gubi musterije.

Većina je za alternativu uzela Ivicu (Stiv iz Nis), ima koji su zadovoljni a ima (taj sam) koji ce ga "pljuvati" na svakom koraku.

Pisao sam u temi o sedistima kako sam prosao u dva navrata sa Ivicom, covek mi je ladno poslao poruku na viber u fazonu "da ne pricam o tome".... bez stida i srama.

Imas i LowCost kao opciju, u ZR radi decko, Nemanja je radio kod njega.

Cene su mu najnize od gore navedenih, brzo zavrsi posao, kvalitet rada po mom misljenju ima prostora da bude bolji.

Srdjan ti je bas dobra opcija (ja bi kod njega), cena Ok, materijali dobri, ispuna odlicna kao i sam rad (oblik, ivice, step i td).

Racunaj da ces cekati nekih mesec dana da dodjes na red jer vcina bajkera u ovom periodu radi sediste pa su majstori malko zatrpani.

Imas temu o sedistima kao i vise majstora na raspolaganju, prelistaj pa vidi sta ti odgovara.

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: NC 750XD
9 minutes ago, Satelis said:

Većina je za alternativu uzela Ivicu (Stiv iz Nis), ima koji su zadovoljni a ima (taj sam) koji ce ga "pljuvati" na svakom koraku.

Pisao sam u temi o sedistima kako sam prosao u dva navrata sa Ivicom, covek mi je ladno poslao poruku na viber u fazonu "da ne pricam o tome".... bez stida i srama.

Pa odakle ti ideja da pišeš o svom iskustvu :)

Promenio član ozn
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White

@Satelis Upravo o LowCost iz ZR razmisljam jer su mi najblizi i to mi je najjednostavnija varijanta. Video sam na sajtu da imaju lepe radove, pa cu jos malo razgledati i odluciti. Svakako cu napisati utiske ovde gde god da odradim. :)

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Tracer 9, Forza 750

Moj savet, SW MOTECH jastuče u Burn out i guza ima da uziva na svakom motoru. PS: bolje šire nego uže. E sad ja sedim dosta dugo na motoru pa je to subjektivni savet. Kapiram ko se malo vozi moze kako god. Ali jastuče :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

ozn

Sram me bilo da me bude :)

Mikec

Imao sam prilike videti sve radove od navedenih, sedeti, probati pa iz toga dadoh smernicu.

Najbolje je sam da vidis sta ti odgovara pa tamo radi, najgore je da ne budes zadovoljan nakon prepravke tj da i dalje imas muku sa udobnošću.

• Sviđa mi se 1

3 minutes ago, Nemanja NC750XD said:

Moj savet, SW MOTECH jastuče u Burn out i guza ima da uziva na svakom motoru. PS: bolje šire nego uže. E sad ja sedim dosta dugo na motoru pa je to subjektivni savet. Kapiram ko se malo vozi moze kako god. Ali jastuče :)

Kako je jastuče? Ako si ga uzeo, napiši više i jel ga iznajmljuješ na probu :)?

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD
16 minutes ago, Nemanja NC750XD said:

Podrzavam svaki vid vazdusnog jastuceta. :takoje:

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Tracer 9, Forza 750

Proba od par sati ne znaci nista jer moras da kupiš pa da nastelujes po svojoj meri ( guzi) a za to treba par dana i lntenzivne voznje. Zove se sw motech air cushion imas ga na sw motech sajtu. Ima i kineskih na Aliju koje nisam testirao ali deluju prilicno slično, osim sistema za naduvavanje koji je jednostavniji kod sw motech. Ali je je razlika u ceni velika. Sire sedište je recimo oko 16k a uze oko 12 ali ide sa tobom na svaki motor 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

I meni bitna stvar da u toku voznje mozes da podesavas sediste. Ako sam na autoputu povucem malo prednji deo na frunk i daje mi potporu da me blago gura u nazad u ispravan polozaj sedenja. 

Ako je aktivnija voznja ili van puta, gurnem malo u nazad i dobijem vise polozaj ka frunku. 

Sto kazes kad ti dosadi ili malo utrne u jednom polozaju, samo mrdnes 2cm i kao da si tek seo. 

1 hour ago, Nemanja NC750XD said:

Proba od par sati ne znaci nista jer moras da kupiš pa da nastelujes po svojoj meri ( guzi) a za to treba par dana i lntenzivne voznje.

Ako ti kažeš par dana intenzivne vožnje, to je onda više nego što sam prešao sa mojom ukupno :)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Honda NC750X
Pre 21 sati, Mikec je napisao:

Kakva je situacija sto se tice sedista? Jel Srdjan i dalje najbolja opcija? Hocu da resim sad to dok mi je bajk konzerviran pa da na prolece bude prijatnije dupetu.

5f75b02bbac713e82fbfa67bfb973d60.jpg

Ovo mi je on slao primer, i verovatno bih se odlucio za identicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kod mene je ovaj model, samo koliko se secam bez ovog znaka Honda na zadnjem delu. 

Udobnost top. Izgled top. Kvalitet vreme ce pokazati... Mislim da sam vec pisao, za mene 10 za suvozaca je izgleda moglo da bude udobnije. 

Jedina ''zamerka'' je da se za nijansu sporije oslobodi vode nego recimo sediste koje sam imao na Kymco Downtown... Nekako, posle pranja u perionici, ako sednem posle 5 minuta, dok se ocedi motor, budu mi mokre pantalone. Za 5 minuta voznje, suvo sediste. 

Kod koga god da radis, pazi na debljinu zadnjeg sedista, moze da napravi problem bravicama za otvaranje kada sipas gorivo. 

Nisam nikada imao original sediste pa ne znam kako se original sediste ponasa. 

• Ne silazi, 7397 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pitanje je kakvu hidro izolaciju ima sedište. Od pojedinih majstora sam video da je uopšte i nemaju. Postoji i način na koji se radi štep i da li se koristi namenski materijal za moto sedišta ili nešto što samo liči. 

Ja nisam radio nikakve oznake niti bilo šta niti sam hteo onaj oblik noše. Inspiracija je bio Recaro.

IMG-20210729-115312.jpg

IMG-20210729-115324.jpg

IMG-20210729-115350.jpg

IMG-20210729-115429.jpg

Promenio član Alekre
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Gde god prodje igla i konac, tu će proći i voda.

Ako sedište ispod materijala nema hidro zastitu, sundjer upija i jajca će prva osetiti vrlo brzo.

tvoje sedište Aleksandre je tako odradjeno da se mali % vode mora zadržati 

to mesto je upravo sto pomenuh .... step 

IMG-20210623-114103.jpg

Nemaš brige jer brzo se osuši sto znaci da ispod imaš zaštitu.... ne se sikiraj.

tamo gde nema "gravure", gde nije prosla igla... može i ne mora imati zaštitu

5.jpg

Ovde se mogu videti radovi Srdjana, decka iz Zrenjanina, Ivica 

https://www.facebook.com/usluzno.sivenje.1

https://www.facebook.com/BobanMotoSedista/

https://www.facebook.com/low.land.319

https://www.facebook.com/STIVDESIGN.NIS

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025
On 14.1.2022. at 14:20, Limeni67 je napisao:

Pogrešno kupljena: proširenje bočne nogare na aliexpresu iako sam pitao da li je za model 21 i dobio potvrdan odgovor.

Dakle za modele od 20 pa dalje unazad .

Poklanjam ako nekome treba i ako taj neko ima živaca i infrastrukture da to organizuje iz Mostara.

20220113_162545.thumb.jpg.f554a07db686047219100bbaf1d6043d.jpg

Preuzeto, hvala @ Limeni67 na poklonu.

Promenio član motoze
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Nema na čemu.

Nabavio sam dosta dodatne (pretežno zaštitne opreme) preko zime pa se nadam da neću više morati "poklanjati" (:

Nemam još rješenje za crash barove.

Ako mi se estetski sviđaju nema ih za model RH09 ili je obratno.

Trenutno razmišljam da kombinujem slidere i barove u nekom obliku.

Ne znam. Polako me hvata panika jer počinje februar i brzo ce sezona

Promenio član Limeni67

Juče sam išao do Delte da vidim NT gde sam ujedno bacio pogled na novi NC, bese izložene sve boje.

Negativno...... kvalitet plastike, zvoni kao da je sisao sa kineske trake gde god da se kucne + zeznuli su crnu plastiku na poklopcu za kacigu, vratili na prvi model.... pisali smo koliko znaci za tank torbu.

Pozitivno..... lepši izgled, veći prostor za kacigu, integrisana USB utičnica, lepša inst. tabla samo šteta sto nije u koloru, lepši migavci, agregat neprimetno jaci, menjač tisi.

Sto se boje tice.... crvena u odnosu na starije modele rekao bi da ne stoji, odskaču mi bocne plastike, plava Ok, siva standardno dobra, bela najlepša al to je već stvar ukusa.

Povećanje cene prati razliku izmdju prethodnih modela sto i nije toliko strasno.

Zal ostaje sto nisu ubacili dupli disk, izmenili ružnu kutiju od zadnje viljuške, poboljšali udobnost sedišta i udenuli 25, 30 konjica.

pre 59 minuta, Limeni67 je napisao:

Ne znam. Polako me hvata panika jer počinje februar i brzo ce sezona

Kontaktiraj @seba011, moguće je da ima već napravljene zaštite za tvoj model, najbolja opcija.

S'proleca treba sa porodicom da obidjemo BiH, ako se ne snadjes do tad lako cu ti kolima poterati gvozdjuriju.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Ima tema za NT, sve je lepo napisao...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X
5 hours ago, Satelis said:

Juče sam išao do Delte da vidim NT gde sam ujedno bacio pogled na novi NC, bese izložene sve boje.

Negativno...... kvalitet plastike, zvoni kao da je sisao sa kineske trake gde god da se kucne + zeznuli su crnu plastiku na poklopcu za kacigu, vratili na prvi model.... pisali smo koliko znaci za tank torbu.

Pozitivno..... lepši izgled, veći prostor za kacigu, integrisana USB utičnica, lepša inst. tabla samo šteta sto nije u koloru, lepši migavci, agregat neprimetno jaci, menjač tisi.

Sto se boje tice.... crvena u odnosu na starije modele rekao bi da ne stoji, odskaču mi bocne plastike, plava Ok, siva standardno dobra, bela najlepša al to je već stvar ukusa.

Povećanje cene prati razliku izmdju prethodnih modela sto i nije toliko strasno.

Zal ostaje sto nisu ubacili dupli disk, izmenili ružnu kutiju od zadnje viljuške, poboljšali udobnost sedišta i udenuli 25, 30 konjica.

Kontaktiraj @seba011, moguće je da ima već napravljene zaštite za tvoj model, najbolja opcija.

S'proleca treba sa porodicom da obidjemo BiH, ako se ne snadjes do tad lako cu ti kolima poterati gvozdjuriju.

Mnogo hvala. Drugarski.

Ću da ispitam što bi ti kazao.

A što se tiče ovih prokleto neupotrebljivih uzduznih plastika napoklopcau tanka/podruma koje nizasto ne služe a trebalo bi da pomognu da se lijepo uglavi tank torba, za sada ipak postoji jedno jedino koliko toliko solidno rješenje

Tank bag with suction  cups / sucker ili

Tank torba na vakumske drzace

Limeni

Moze ali jedino iznutra da turis gvozdje ne bi li magnet držao torbu.

Ili da se skine gornji deo, zalepi iznutra metalna plocica tacno gde dodje kacenje i vrati nazad.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja