nafetS 3818 Napisano Jun 20, 2021 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu, mnogo je 300-400km, skrati bar na 200 A *ebiga, ima puno škola, podmazuj striktno na 200, na 500, na 700, na kad je suv lanac, kad je merkur retrogradno u veneri... I svi su upravu. Drugar podmazuje kad se seti, dva puta u sezoni i traje mu lanac već preko 20k km, neće to crći tako, iako mu on svesno skraćuje život. Ja kao početnik sam malko religiozniji, na 500-600 podmažem ili posle vožnje po kiši. Povremeno ga očistim ipone cleanerom i četkom, recimo 2-3 podmazivanje. Vozim po asfaltu, ništa off, pa i to pomaže da se ne prlja mnogo. A sad, neko će reći da ne valja tako, da treba da se skine lanac, da se očisti petrolejem, da se podmazuje SAE90-kom.. Bitno je i da je lepo stegnut lanac, tj ni opušten ni pretegnut, to čuva i lanac i lančanike. Promenio Jun 20, 2021 član nafetS 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jun 20, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako. Ja kada spomenuh sprej na forumu (pocetnik sam sa lancem) neki su mi se smejali... par drugara voze velike motore godinama, stromove 1000,.gsx i sl, podmazuju na svaki 500, 600 km sa sprejom, na duge puteve ih ne nose, predju i do 2000 km bez podmazivanja. Na perionicama pre toga toplom vodom ispreru necistoce, prosuse lanac 5 min voznje i onda sprej. Presli su preko 30000 km od zamane lanca i lancanika, niko nikakav problem... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2359 Napisano Jun 20, 2021 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, nafetS said: na kad je suv lanac, kad je merkur retrogradno u veneri... Al nikad na crveno slovo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 20, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Motor mi iz Japana, nemaju oni crveno slovo i neradan dan, to paze ovi sa Tomosima, al po katoličkom kalendaru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Jun 22, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan On 17.6.2021. at 18:00, Justicije je napisao: Ekipa, načelno sam se dogovorio za Afriku i sad vam iznosim svoja razmišljanja oko mog NCa pa ako je neko raspoložen neka se javi pre nego stavim u oglase. Iskreno, em što bi voleo da neko sa foruma dođe u posed motora, em što me iskreno mrzi baviti se oglasima. Dakle, moja razmišljanja su ovakva: NC 750X DCT crveni sam u junu prošle god platio 8000 eur (cena je bila 8500 i dobio sam sajamski popust na osnovu sajma koji se nije održao u koroni). Proizvodnja je naravno 2020. U motor je uloženo preko 1500 eur, a za ovu godinu dana sam prešao 8000 i nikad nije sišao sa asfalta jer ja off ne vozim. U oglase ću staviti tih 8000 jer mislim da je uloženo više nego dobra nadoknada za to što sam ga vozio tih godinu dana. Poslednja cena za koju bi ga dao ovde je 7800 da se ne mlatim. Plus na sve uloženo, motor je registrovan do juna 2022 i upravo je u Delti urađen servis na godinu dana jer nisam prešao onih 12k km za drugi servis. Prvi je bio na 1000. Naravno, garancija vredi do juna 2022. Da sada skidam stvari, dam ga za 1000 manje, a onda neko opet potroši sve da ga sredi je stvarno glupo. Evo šta je uloženo do sada i naravno sve ide uz motor: - štitnik kartera - štitnik hladnjaka - štitnici vila - štitnici za ruke - zaštitna folija za ekran - tank stiker - proširenje ćopave - proširenje zadnje kočnice - produžetak prednjeg blatobrana - zadnji blatobran - blatobran zadnjeg točka - štender - vozačevi fuzasteri - sw motech - donji crash bar - seba - gornji crash bar - seba - rukohvat za suvozača (zadnji crash bar) - seba - dodatni fuzaster za suvozača sa leve strane - seba - nosač centralnog kofera - givi - kofer 49l - kappa - nosači bočnih mekih kofera - givi - bisage - kasppa - povišeni vizir - givi - nosač navigacije - poklopac kočionog cilindra prednje kočnice - maglenke - LED migavci - treba Darko da ih ugradi, nismo stigli - utičnica 12V - podizači kormana - kupljeni, stigli u Holandiju, u SRB stižu u julu - novo sedište rađeno kod Srđana u Surčinu Mislim da je to sve, svakako sve čega se sad mogu setiti. Uglavnom, od stvari samo nisam stavljao grejače ručica jer mi to nikad nije trebalo iskreno jer zimi ne vozim. Mislim da je motor sedi i vozi godinu dana, registrovan i u garanciji, pa ako ima zainteresovanih pre oglasa, tu sam, a možda neko i želi da proda svoj stariji i uzme novi. Neka trka pocne... Ja oglasih svoje krmce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jun 22, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Moja bivša i sadašnja, jedna pored druge 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2661 Napisano Jun 22, 2021 Drug član, 1522 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu ljubomorne jedna na drugu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jun 22, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MaxiS je napisao: Nisu ljubomorne jedna na drugu? Ne zna sadašnja za bivšu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Jun 23, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Savamalac je napisao: Neka trka pocne... Ja oglasih svoje krmce... Opasno dobar komplet opreme. Pitao bih te samo sta si stavio na karter jer ja imam stender Hondin i to u mnogome smeta after market resenjima. Jesi li stavio negde fotku motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Jun 23, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 20.6.2021. at 4:44, Milllan 83 je napisao: Upravo tako. Ja kada spomenuh sprej na forumu (pocetnik sam sa lancem) neki su mi se smejali... par drugara voze velike motore godinama, stromove 1000,.gsx i sl, podmazuju na svaki 500, 600 km sa sprejom, na duge puteve ih ne nose, predju i do 2000 km bez podmazivanja. Na perionicama pre toga toplom vodom ispreru necistoce, prosuse lanac 5 min voznje i onda sprej. Presli su preko 30000 km od zamane lanca i lancanika, niko nikakav problem... Ovaj beli sprej je toliko ulepio lanac tj.podmazao da msm kako ni posle 1000km nece da se skine. Prasine nemam toliko jer ipak skrenem kraj puta dosta. Msm da cu ga ipak nakon 400km sad podmazati na 500 ili naravno ranije ako bude suv ali sumnjam jer se vise pribojavam da ce taj beli svrsh od spreja da se nagomila ispod poklopca pa onda skidaj i ribaj shpahtlom. Zato mi treba neki predlog koji 'tecniji' podmazivac da uzmem. Inace da ostavim eto svoje vidjenje preparata koji ja koristim za odmascivanja DH bajseva i super prljavih lanaca - SGRASO NE.ZA.JE.BA.VAM.SE to sipam, zavrtim lanac pa sa obicnom cetkom predjem samo i blista za minut, sta god da je bilo na njemu. Ali moras posle obicnom vodom iz flase da isperes (ne treba mlaz) u roku od sat vremena jer je malo jaca formula. E sad mogao bih da koristim i podmazivace koje koristim i za bajseve sa Teflonom. msm da je sve bolje od ove bele, masne svrshotine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Max Dingospo je napisao: Opasno dobar komplet opreme. Pitao bih te samo sta si stavio na karter jer ja imam stender Hondin i to u mnogome smeta after market resenjima. Jesi li stavio negde fotku motora? Mene si pobrkao sa prodavcem, mislim. Ja sam potencijalni kupac. Ako na vreme prodam svoj skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Jun 23, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Savamalackapiram matori...sad vidim gde zgresih. samo trazim taj karter stit jos da stavim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jun 23, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Inace da ostavim eto svoje vidjenje preparata koji ja koristim za odmascivanja DH bajseva i super prljavih lanaca - SGRASO NE.ZA.JE.BA.VAM.SE to sipam, zavrtim lanac pa sa obicnom cetkom predjem samo i blista za minut, sta god da je bilo na njemu.Ovo je verovatno najagresivniji odmašćivač koji sam koristio ali nisam primetio da ima negativne efekte na farbane, plastične i alu delove. Felne na autu mogu da očistim samo sa ovim ako ih dugo nisam prao. Za lanc na motoru ne jer ne znam kako deluje na O ringove ali ako se razblaži možda može da ne napravi štetu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Yanco je napisao: Moja bivša i sadašnja, jedna pored druge Koja se bolje jase, bivsa ili sadasnja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Da li je istina da sadasnja ima "ziroskop" ili sta vec, koji prepoznaje da je motor pod nagibom (u krivini) i ne salta brzine kao sto je to znala da iznenadi bivsa? Tako su mi rekli u Delti na NBGD, pa da proverim, trac ili istina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jun 23, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Savamalac je napisao: Da li je istina da sadasnja ima "ziroskop" ili sta vec, koji prepoznaje da je motor pod nagibom (u krivini) i ne salta brzine kao sto je to znala da iznenadi bivsa? Tako su mi rekli u Delti na NBGD, pa da proverim, trac ili istina? Ako mene pitaš, ne bih znao, jer vozim manuelni menjač 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16105 Napisano Jun 23, 2021 Integrisan, 9331 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Makina od Miroslava dosta nacickana korisna sprava kad je dizao korman isti pobeze dosta u desno a da nije ni znao, nit primetio stavljeni maglenci, treba instal. istrikati lanac srediti tek kad se opere dodje do izrazaja koliko se isteglio ________________ Zatim sledi NC kolege nam @Justicije moram priznati da zaista izgleda dobro, odradjenim izmenama privlaci paznju dodatnim Sebinim crash barom + Givi nosaci kofera pozadi NC je dobio dosta na viz. efekt..u... robusnije, vece, masivnije izgleda sta me ceka..... oem ode u zaborav crash bar mora se skinuti i to nije problem muka ja uhvatiti prednji sraf kad se vraca nazad nekad sad idem kruzno, s'desne ka levoj strani jer je tam avtomat migavci se lepo uklapaju sa stop lampom, licno lepse od oem fabricki je zapao pod plastiku prednje leve strane nekog mrzelo da trazi, lakse udenuti drugi gornji omasen s'donjim, nije im ista duzina sireg dela tela ispod sesira kao ni sam navoj..... jbg, samo malo vise paznje treba obratiti bolje koristiti lak no lepak za navoj, cisto malo radi sigurnosti ne znam ko je povezivao maglenke, znam da se tako ne radi posebno ne, kad je zalemljena samo jedna zica pa izolovan ceo snop svaki lem mora imati svoju izolaciju pa tek onda ide izol. snopa zica oem sraf vracen na mesto, sreca da je ostao zaglavljen medj plastike valja probati, trkaci su inace.... svetli od unutrasnje ka spoljnoj strani spakovani, mozda nekad nekom zatreba oem automat je u kutiji jer on nema funkciju kad je led migavac u pitanju maglenci iznivelisani P kocnica sredjena lanac je u dobroj kondiciji, vodi Radovan racuna Cica mica i gotova prica 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Jun 23, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Ne znam dal smem da kazem, svidjaju mi se ovi migavci sto trce Promenio Jun 23, 2021 član mrmiki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Jun 23, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj beli sprej je toliko ulepio lanac tj.podmazao da msm kako ni posle 1000km nece da se skine. Prasine nemam toliko jer ipak skrenem kraj puta dosta. Msm da cu ga ipak nakon 400km sad podmazati na 500 ili naravno ranije ako bude suv ali sumnjam jer se vise pribojavam da ce taj beli svrsh od spreja da se nagomila ispod poklopca pa onda skidaj i ribaj shpahtlom. Zato mi treba neki predlog koji 'tecniji' podmazivac da uzmem. Inace da ostavim eto svoje vidjenje preparata koji ja koristim za odmascivanja DH bajseva i super prljavih lanaca - SGRASO NE.ZA.JE.BA.VAM.SE to sipam, zavrtim lanac pa sa obicnom cetkom predjem samo i blista za minut, sta god da je bilo na njemu. Ali moras posle obicnom vodom iz flase da isperes (ne treba mlaz) u roku od sat vremena jer je malo jaca formula. E sad mogao bih da koristim i podmazivace koje koristim i za bajseve sa Teflonom. msm da je sve bolje od ove bele, masne svrshotine.Nisi probao koncentrat Sgrasa... Ortak i mehaničar (za višetočkaše) nabavio pitaj Boga kako i doneo. Kao aj da probamo da oribamo motor... Niste nikada videli koliko svega se skida samo prskanjem... Pa kao da probamo ulje da ubacimo u koncetrat... Koje ulje... Pa kada je završio sa prskanjem motora, da pređemo vodom. Caklilo se kao pasja m**a. Ali ne samo motor već i sve oko njega, kao i beton na koji je sve to curelo dole... I onda je oribao garažu sa time. Sve kao novo ali se nije mogao rešiti mirisa mesec dana...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16105 Napisano Jun 24, 2021 Integrisan, 9331 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba time cistiti lanac, jaka hemija (sjebao onomad felne, traveznu, poklopac CVT-a, gumene patosnice na Satelisu mom u roku od 3min) pravi stetu, sasvim je dovoljno petrolej i cetka. ne mogu se setiti koja je hemija bila u pitanju, desilo se posle pranja Pre 8 sati, mrmiki je napisao: @Satelis Ne znam dal smem da kazem, svidjaju mi se ovi migavci sto trce TRX vec ima led migavce tako da se ne mora zezati oko automata, pitanje je samo dal ce moci da odrade od pocetka do kraja zbog vremenskog intervala ako je kraci..... nista ne fali tvojim Vidimo se posle, idem da uzmem neke delove pa cu svrnem do tebe.... ako ne panem u nesves od vrucinu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Jun 24, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 23.6.2021. at 2:30, Savamalac je napisao: Mene si pobrkao sa prodavcem, mislim. Ja sam potencijalni kupac. Ako na vreme prodam svoj skuter. Pre 9 sati, Satelis je napisao: Makina od Miroslava dosta nacickana korisna sprava kad je dizao korman isti pobeze dosta u desno a da nije ni znao, nit primetio stavljeni maglenci, treba instal. istrikati lanac srediti tek kad se opere dodje do izrazaja koliko se isteglio ________________ Zatim sledi NC kolege nam @Justicije moram priznati da zaista izgleda dobro, odradjenim izmenama privlaci paznju dodatnim Sebinim crash barom + Givi nosaci kofera pozadi NC je dobio dosta na viz. efekt..u... robusnije, vece, masivnije izgleda sta me ceka..... oem ode u zaborav crash bar mora se skinuti i to nije problem muka ja uhvatiti prednji sraf kad se vraca nazad nekad sad idem kruzno, s'desne ka levoj strani jer je tam avtomat migavci se lepo uklapaju sa stop lampom, licno lepse od oem fabricki je zapao pod plastiku prednje leve strane nekog mrzelo da trazi, lakse udenuti drugi gornji omasen s'donjim, nije im ista duzina sireg dela tela ispod sesira kao ni sam navoj..... jbg, samo malo vise paznje treba obratiti bolje koristiti lak no lepak za navoj, cisto malo radi sigurnosti ne znam ko je povezivao maglenke, znam da se tako ne radi posebno ne, kad je zalemljena samo jedna zica pa izolovan ceo snop svaki lem mora imati svoju izolaciju pa tek onda ide izol. snopa zica oem sraf vracen na mesto, sreca da je ostao zaglavljen medj plastike valja probati, trkaci su inace.... svetli od unutrasnje ka spoljnoj strani spakovani, mozda nekad nekom zatreba oem automat je u kutiji jer on nema funkciju kad je led migavac u pitanju maglenci iznivelisani P kocnica sredjena lanac je u dobroj kondiciji, vodi Radovan racuna Cica mica i gotova prica Gledajuci @Satelispostove zapitam se da li uopste didem u servise ovlascene japanske ili jednostavno kod coeka... Odradio bih najdetaljniju dijagnostiku. Pregled tj.pretres celog motora. Ima li sanse da to uradim i koliko bi me to neophodno zadovoljstvo kostalo? fala vi fala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jun 24, 2021 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Max Dingospo je napisao: @Savamalackapiram matori...sad vidim gde zgresih. samo trazim taj karter stit jos da stavim. Ovaj sam stavio. Darko nije baš srećan sa rešenjem, ali se meni jako sviđa. Motorcycle Accessories NC750X Skid Plate Engine Guard Chassis Protection Cover For Honda NC750X NC750 X NC750 NC 750 X 2018 2019|Covers & Ornamental Mouldings| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Inače, mrka kapa od Afrike za sada. Dao sam čoveku ponudu, odgovorio mi je da se čujemo i ne javlja se od tada. Tako..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Jun 24, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ni mene niko ne zove za skuter. Tako... Svakako cuvaj mi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jun 24, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Savamalac said: Da li je istina da sadasnja ima "ziroskop" ili sta vec, koji prepoznaje da je motor pod nagibom (u krivini) i ne salta brzine kao sto je to znala da iznenadi bivsa? Tako su mi rekli u Delti na NBGD, pa da proverim, trac ili istina? Tacno je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jun 24, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, Justicije said: Motorcycle Accessories NC750X Skid Plate Engine Guard Chassis Protection Cover For Honda NC750X NC750 X NC750 NC 750 Inače, mrka kapa od Afrike za sada. Dao sam čoveku ponudu, odgovorio mi je da se čujemo i ne javlja se od tada. Tako..... Mozda se raspituje negde na forumu da li je dobar pazar. Strpi se Promenio Jun 24, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...