Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 391 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Koferi su Givi V37N bočni monokey, nosači su monokey za NC750

Послато са 2306EPN60G помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 391 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Zadovoljan, lepi, čvrsti ... imam I Givi torbe za te kofere, lepo staje u njih ...

Послато са 2306EPN60G помоћу Тапатока

• Integrisan, 9769 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
On 31. 3. 2026. at 19:57, Pavle22 je napisao:

Pozdrav,

Da li je neko menjao fabricke halogene zmigavce na NC750x 2016 za neke led kao na 2021 modelima pa na dalje. Sta mi je tacno sve od delova potrebno sem 4 zmigavca i releja za regulisanje brzine paljenja zmigavca. Da li su potrebni neki adapteri kako bi zice iz led zmigavca povezao sa fabrickim jack-om na motoru? Nisam ni 100% siguran da li ce relej koji sam pronasao odgovarati motoru, i da li je u pitanju samo jedan koji se nalazi ispred prednje leve plastike, ili postoji i neki pozadi kod zadnjih zmigavaca? Pre nego sto poskidam sve plastike sa motora i shvatim da mi neki deo fali... 

Link samih zmigavaca https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099547102539&sku_id=17592346406275&_oak_page_source=501&_x_sessn_id=1xhh8pv5uc&refer_page_name=shopping_cart&refer_page_id=10037_1774979114645_0pazzibcty&refer_page_sn=10037

Hvala unapred svima

Screenshot 2026-03-31 194014.png

Screenshot 2026-03-31 194034.png

Imaš par opcija drug .......

1. Probna lampa, sečice, lemilica, kalaj, izolir traka i delas nakon demontaže plastika.

2. Kupiš odgovarajući automat za to šta hoćeš da bude na klik. Klik stari skines, klik novi staviš.

3. Odeš kod nekog da ti to kršteno odradi.

4. Ne diras ništa, ostane sve kako jeste.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1700 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Mozes i umesto halogenih sijalica staviti LED sijalice i naravno relej. Sve ostane fabrika samo imas jace i vidljivije zmigavce... Ne menjas kuciste, instalaciju...

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
  • Svrati ponekad, 464 postova
  • Motocikl: NC750X, Svartpilen 401

Ja sam koristio Wild-Ass jastuk tog tipa sa gel uloskom i za sebe i za suvozaca. Ne znam jel i dalje dostupan, kupio sam ga tamo negde 2017, ali bio je odličan.

Edit: sad vidim da jeste, ovako nesto https://www.wild-ass.com/Sport-Air-Gel-Motorcycle-Cushion-p70879398

Promenio član sargeras
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 866 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Ja imam Tucano urbano navlaku. Zadovoljan sam, dosta je udobna, a najvažnije prozračna, pa se leti uopšte ne znoji dupe.

WWW.TUCANOURBANO.COM

Scooter seat cover made of high-thickness Aero 3D mesh (2 cm).

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Honda Nc750x 2017

Danas malo utrnula guza 500 km i prelepa voznja. I sto sam vise probao razlicitih motora odnosno sedista sve vise mi je udobno ovo sto mi je Srdjan odradio, i ako u upocetku nisam bio skroz zadovoljan. Danasnja ruta

Beograd-Gornkacka klisura-

Izvor reke Mlave- Crni Vrh (kod Bora) - Borsko jezero-

Krupanjsko vrelo-Despotovac-

Lapovo-Pozarevac-Beograd

Promenio član maba

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
11 hours ago, Predator016 said:

Ja imam Tucano urbano navlaku. Zadovoljan sam, dosta je udobna, a najvažnije prozračna, pa se leti uopšte ne znoji dupe. emoji3.pngemoji3.png

WWW.TUCANOURBANO.COM

Mislim da sam video tvoju mašinu kad sam bio u oktobru u Leskovcu :)

Dobra ideja, mislim da ću da probam tu navlaku.

• Drug član, 866 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Vrlo moguće..😀  

Ja sam navlaku uzeo u Motobike, u Beogradu, nekih 5000 je koštala, ako se lepo sećam..  Jedina zamerka je što su one čičak trake koje idu ispod sedišta preduge, pa sam morao da modifikujem nešto da bi lepo legla.

Mada, to je navlaka namenjena za skutere, oni po pravilu imaju veća sedišta, pa ima smisla. 

Promenio član Predator016
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Kymco
21 hours ago, maba said:

Danas malo utrnula guza 500 km i prelepa voznja. I sto sam vise probao razlicitih motora odnosno sedista sve vise mi je udobno ovo sto mi je Srdjan odradio, i ako u upocetku nisam bio skroz zadovoljan. Danasnja ruta

Beograd-Gornkacka klisura-

Izvor reke Mlave- Crni Vrh (kod Bora) - Borsko jezero-

Krupanjsko vrelo-Despotovac-

Lapovo-Pozarevac-Beograd

da li je neko probao hondino sediste komfort paket? 

• Svrati ponekad, 464 postova
  • Motocikl: NC750X, Svartpilen 401
On 4/5/2026 at 11:39 AM, Predator016 said:

Ja imam Tucano urbano navlaku. Zadovoljan sam, dosta je udobna, a najvažnije prozračna, pa se leti uopšte ne znoji dupe. emoji3.pngemoji3.png

WWW.TUCANOURBANO.COM

Ovako nešto je isto ok opcija. Doduše, iz ličnog iskustva, za baš duže puteve navlake koje se naduvavaju su radile dosta bolje. Pokušao sam prvo sa gel navlakom iz Louisa (ovakva od pre desetak godina kao na linku samo prozračnija malo, čini mi se) i na kraju sam morao da se pružim za Wild Ass da bi bol skroz izostao posle više od 4-5 sati vožnje dnevno. Naravno, sve to zavisi od individualnih karakteristika sedalnog dela, ali htedoh da podelim za slučaj da će nekome potencijalno uštedeti jednu navlaku više. :)

WWW.LOUIS.EU
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 388 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

U nedelju (katolicki Uskrs) opalismo krug do Rijeke, prepuno motorista. Bio sam najslabiji u ekipi, (novi R1M, F900R i ja) ali ja sam isao najvise zbog burgera koje merkam vec neko vreme, u mestu koje se zove Ičići. Lokal se zove Noni Burger's i nalazi se tik uz glavni put (magistralu), najbolji burger koji sam ikada jeo iskreno, a veliki sam gurman :D 

U ponedeljak sam bio slobodan i odlučih da malo šrafim. Ulje, filter ulja i menjača sam promenio pre jedno nedelju dana i to na brzaka posle posla, a u ponedeljak filter vazduha. Za to sam znao da će biti rasklapanja, pa rekoh kad sam već tu i da povežem maglenke.

Prvo, nosači bočnih kofera, Shad:

ZMDUHF3.jpeg

Zaštita hladnjaka aliexpress:
HeiSuaJ.jpeg

Pa rasklapanje za filter vazduha:
jhdFqbW.jpeg

YmIYdeF.jpeg

...i maglenke:

wPjHtRA.jpeg

Naravno, kad sam ih upalio vidim da sam trebao da ih zasrafim da projektori budu jedan iznad drugog.. Uglavnom, lako se skidaju za slučaj da bude zezanje na tehničkom pošto ih ne mogu homologirati bez papira od kineza.. 

I dve umetničke od juče:
jSaiRXh.jpeg

Xw8NvNe.jpeg

Stigli su mi i Koso grejači ručica, al nisam imao vremena za još i to, tako da to je za tamo leto kad dodje u pravi servis. :)
Sledeći "trošak :D" su mi bočni koferi, odlučio sam se za SH23 (195eur) i jednodelni (puig ili aliexpress) štitnik lanca/blatobran..

• Sviđa mi se 6

• U prolazu, 74 postova

Sutra planiram sa gospojom do Kladova, Dunavskom magistralom pa ako ne bude guzva na granici vracanje preko Rumunije Dunavskom do Bele Crkve pa nazad Beograd. Za taj put resih da obucem biciklisticke koje su mi za voznju bicikle. Malopre probah da vozim sa njima nekih 50-ak km. I bas sam se odusevio. E sad jedno je 50 jedno je 500 videcemo sutra da li je bolje ili isto kada ih imas ili ne. Posto sam prosle nedelje vozio slicnu kilometrazu bas cu videti ima li razlike ako se pokaze dobro mozda uzmem i jedne sa gel uloskom

IMG_20260410_123656.jpg

• Svrati ponekad, 388 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Ja imam te al nema sanse da obucem sintetiku/poliester uz kožu po vrucini.

Tvrdo kuhana jajca na kraju :D

Ja nemam problem sa sedistem tj imam ako nosim obicne farmerke recimo. Moto pantalone mi imaju deo protiv klizanja na sedecem delu, prakticno se "zakacim" sto blize suvozackom delu, tako da ni posle par stotina km nemam bolova..

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 74 postova

Nisam probao do juce i ako ih imam vec par godina. Inace i preko leta i preko zime ja ispod jakne prvi sloj do sebe imam biciklisticku majcu i nikada se ne oznoim. Ranije dok nisam sa njom vozio i ispod mi bude pamucna majca kad sidjem sa motora ona bude skroz mokra kao da sam bio u bazenu. Ja se sa ovom majcom preporodi. I cim negde dodjemo ja je operem ona do jutra bude suva. Videcemo da li ce moci tako i sa sorcem.Evo ka sad  ustao ali mi vreme nesto i nije bas. Neznam sta cu da li da krecem ili ne muljavo mi nesto oce kisa nece kisa, temperatura 6-7 bas sam u rebusu sta cu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja