Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 1782 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ko ne voli novotarije i tehnologiju kupi konja pa jase, za udobniji mod kupi i kociju.

Salu na stranu, ljudi su nekada shvatali motore ozbiljno, danasnji pocetnici (pozeri) ne shvataju koliko motor moze da bude opasna igracka dok se nesto ne desi, cesto posle bude kasno

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Honda NC 750XA
Pre 2 sati, mali_veseljak je napisao:

Svako od nas je nekada bio pocetnik....

Početnik danas, i početnik pre 20 godina ni približno isto. I sami smo svedoci koliko je vozača poginulo od početka godine. Mčadima je sada sve dostupno, hoće sve sada i odmah. Sa fakulteta na direktorsko mesto, sa položenim vozačkim na 200 konja i rezultat je prošla nedečjja četvotica mrtvih. 

• Zainteresovan, 815 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ne mozete nikako porediti saobracaj pre 30 godina i saobracaj danas... 

Banalni primer: pre 7-8 godina sam se iz svoje ulice na glavni put ukljucivao odmah, bez cekanja. Danas cekam po 5min da se ukaze prilika da se ukljucim, jer je protok vozila enorman.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1654 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ako gledamo ta pomagala, sto svi onda uzimate novija auta sa ABS, jastucima, senzorima ovim, onim, koliko je motociklista palo zbog klizavog asfalta na semaforu ili slicnoj situaciji zbog proklizavanja prednjeg tocka, tu je abs da ispravi gresku, kad mi dodje bas hocu da se ispalim tu TC pomogne a mogu da dam 10% manje gasa i nece nista da se desi, meni abs i tc daju neku sigurnost i ne zanima me sta drugi pricaju, tudja misljena me hlebom ne hrane. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 5

pre 15 minuta, mali_veseljak je napisao:

Sve sto moze da pomogne u spasavanju moje glave ili tudje...uzimam. To je to, nema tu puno mudrolije.

Bas tako, svestan sam da je NC da kazemo slab u svetu motora, nisu dzaba oni stavili kontrolu, eno ktm 690 ima fabricki podešavanje osetljivosti gasa iz razloga sto je lagan i moze bez problema da izvrne, 

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Honda NC 750XA
Pre 3 sati, RankoBg87 je napisao:

Ako gledamo ta pomagala, sto svi onda uzimate novija auta sa ABS, jastucima, senzorima ovim, onim, koliko je motociklista palo zbog klizavog asfalta na semaforu ili slicnoj situaciji zbog proklizavanja prednjeg tocka, tu je abs da ispravi gresku, kad mi dodje bas hocu da se ispalim tu TC pomogne a mogu da dam 10% manje gasa i nece nista da se desi, meni abs i tc daju neku sigurnost i ne zanima me sta drugi pricaju, tudja misljena me hlebom ne hrane. 

Nisi razumeo poentu priče. Ta pomagala prvi put kada zataje a desava se, ode glava. Niko ne spori napredak tehnologije, vec veliko oslanjanje na istu. Pravi bajker sedi i vozi i po kisi i po snegu i bez čepova za uši... Sada kupujete motor pa odmah vizir da vas ne bije vetar, motori vam izgledaju kao da radite u pošti...sediste vas žulja, zuji vam kaciga i tako dalje mrzi me da pišem... Kao pičkice neke

• Haha 3
  • Podržavam 2

Ne oslanjam se bas na sve to, gledam da vezbam taj osecaj, ne jurcam po krivinama, vozim koliko je meni ok, sediste nisam menjao i navikao sam se, vizir sam stavio iz razloga sto ima jake turbulencije, bukvalno mi radi glava kao ono kuce u autu sto je pre bilo, nisam ja kriv sto je tako projektovan pa sav vetar dize okolo pa direktno u glavu, trese se ceo motor i bas nije prijatna voznja, sad sa vecim vizirom ima vetra, šušti vetar i kacigi ali nema cimanja glave. 

• Podržavam 2

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT
42 minutes ago, Ivanmrki said:

Nisi razumeo poentu priče. Ta pomagala prvi put kada zataje a desava se, ode glava. Niko ne spori napredak tehnologije, vec veliko oslanjanje na istu. Pravi bajker sedi i vozi i po kisi i po snegu i bez čepova za uši... Sada kupujete motor pa odmah vizir da vas ne bije vetar, motori vam izgledaju kao da radite u pošti...sediste vas žulja, zuji vam kaciga i tako dalje mrzi me da pišem... Kao pičkice neke

Joj...

Vjerovatno se ne trebamo ni kupati.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 7

pre 42 minuta, Ivanmrki je napisao:

Pravi bajker sedi i vozi i po kisi i po snegu

Svi traze neki zimovnik, zavrsavaju sezonu, planiraju rasklapanje i ugradnju dodataka na motore preko zime posto ne voze….

Proslu zimu skoro celu vozio svoj tricity sa cele dve godine iskustva, retkost je bilo videti motor, eventualno neki skuter, ispade ja pravi bajker znaci :moto3:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

pre 4 minuta, mali_veseljak je napisao:

Joj...

Vjerovatno se ne trebamo ni kupati.

Moze, ali iskljucivo panol pastom, nikako sapuni kupke i ta cuda muda

• Haha 6

Ja sezonu završio nisam, jos idem na posao a ujutru zna da mi bude i ispod 10c, jedino ne vozim po kisi, ne mogu da dodjem na posao mokar pa da susim i popodne opet vlazno na sebe, kisu inace ne volim tako da mi tih nekoliko dana nista ne znaci, ako me uhvati u vikend voznji to je nesto drugo, pokisao sam bukvalno prvo dan i posle par dana opet me takav pljusak uhvatio na Ralji i jos na sve to auto mi nabaci vodu, zavario me, nema gde nisam bio mokar. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21
3 hours ago, Ivanmrki said:

Nisi ti razumeo poentu pomagala. Ona nisu tu da voze za nas, vec da pomognu kada mi zakažemo. A svi, pre ili kasnije, zakažu u odredjenoj meri. I mnogo je veca verovatnoca da zakaze vozac nego tehnologija. Statistika je iznad mišljenja.

A to sto neko danas bira da vozi bez abs, kontrole proklizavanja, cepova za usi, sa tvrdim sedistem, dok ga vetar gruva po grudima...itd ne znaci da taj neko ima viska necega dole, vec manjka necega gore.

Na kraju krajeva, po meni, pravi bajker se ne smatra pravim bajkerom niti smatra da postoje pravi i krivi bajkeri. Pravi bajker postuje svakoga na 2 tocka zbog ljubavi koju delimo prema ovoj zavisnosti koju imamo.

• Sviđa mi se 8
  • Hvala 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 350 postova
  • Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09

Pravi bajker vozi u svojoj zoni komfora i postuje svakoga na dva tocka i to je jedino ispravno!!! Kome smeta vetar promenice vizir, kome je bucno stavice cepove, ne vidim u cemu je problem?

Ne volimo svi iste tipove motora, zato i postoje razlicite kategorije, zar ne?

Izgleda da je nama uvek bitno da se dokazemo nekom drugom i budemo u tudjim ocima "bajker"...a posle se pitamo zasto se cesto otvaraju teme u crnoj hronici?

Nekako uvek ispada da onog drugog omalovazavamo, ne daj boze da pokazemo malo podrske nekom ko ima drugacije poglede i potrebe, odmah se hvatamo za  muda i pozivamo na termin "bajker"!

Imas ABS - pick@

Zulja te sediste - pick@

Smeta ti vetar - pick@

Jos nisi pao - piiiccckk@

Samo 60 konja - pick@ bolje vozi biciklu...

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Kad sam bio mladji ,vozao sam i u decembru i po snegu. Secam se i vracanja za BG iz Indjije na plus par stepeni ,MSC isao na otvaranje moto kluba Indjija.

Sad,kad sam stariji,jednostavno nemam potrebu za tim. Nemam potrebu da rizikujem,nemam potrebu nikom da se dokazujem,cilj mi je da se vratim sa voznje zdrav svom detetu,koje me ceka. 22-3 stepena na sat vremena u narednim mesecima iskoristicu za setnju da mojom cerkicom i za kafu/kolac na trgu. Sa godinama,dolazi i iskustvo i pamet. Novatarije postujem i kad imam mogucnost da imam motor sa tim,sto da ne. Recimo na autu imam automatsko parkiranje bocni i u nazad,nikad ne koristim jer mi ne treba,ali eto ...mozda buducem vlasniku bude znacilo,mozda mu to podigne cenu... Sta znam. 

Svako nek radi po svom nahodjenju i vozi kad hoce,moze...bez abs-a,bez kacige ili sa,njegov problem. Budite mi zdravi. :na_glavi:

• Sviđa mi se 7

• Ne silazi, 7337 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nažalost većina nas vozi ono što može. Tj. što misli da je najbolje za novac koji ima. Ja sam siguran da nema tog motoriste koji ne bi imao nekoliko motora u garaži da može.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Bajker gine ondak kad misli da sve zna.

Uopšte nije bitno dal vozi 20ks ili 120ks, dal ima ili nema pomagala na dvotočkašu.

Do sada sam prešao 130+Kkm, za sebe smatram da ne znam da vozim tj ne znam da izvučem max iz sebe i svojih sposobnosti.

Isto tako ne zna ni bajker starog kova koji se pominje ovde (osim ako nije... videće se u nastavku)!

Da bi znali zapravo koliko ne znamo da vozimo.... upišite kurs bezbedne vožnje, odradite trening i videće (i ja sam medj tom grupom koji ne znaju) svaki pojedinac koliko pojma nema.

Sve u zivotu se uči i samo vezbanjem može se postići rezultat.

Kad dodjem do viska vremena i para prvo šta ću uraditi je upis kursa i vežbanje, zajebi priče "bajker starog kova ili ja vozim 20-30god".

Jos jedared da ponovim.... najčešće ginemo kad mislimo da sve znamo (većina nas realno pojma nema).

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 9

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Ja sam upravo doznao da sam kao pičkica neka....i jesam....i sa tim u glavi svaki put vozim motor.
Pre koji mesec sam se vozio kao bajker starok kova (kao da sve znam) i ne svojom krivicom najebah, a realno sam mogao bolje da reagujem...(nema veze ni sa jednim novim pomagalom)

Isto, kao Dare, sledeće mi je kurs bezbedne voznje, na proleće...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 5

• Zainteresovan, 815 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 13 sati, DarkoB je napisao:

Imas ABS - pick@

Zulja te sediste - pick@

Smeta ti vetar - pick@

Jos nisi pao - piiiccckk@

Samo 60 konja - pick@ bolje vozi biciklu...

Isti ti "pravi bajkeri" predju 800km u sezoni i to odu na 2-3 moto skupa i deru po pivčugi čitavu noć i onda sednu na motor i gass. Mi smo piii....

Nema se potrebe raspravljati, svakako taj termin "bajkeri" me vise podseca na one usijane glave sto se skupljaju po moto skupovima, turiraju do blokade, voledu ono sapunjanje motora itd... :lol2:

Uopste mi nije bitno ko sta vozi, volim motore, najezim se kad cujem dobar zvuk, srce zaigra kad vidim da mi u susret ide jedan far... Samo ne volim usijane glave... Kad skapiramo koliko smo ranjivi na 2 točka bice druga prica... Ko nema neku dozu straha kad sedne na motor, nije nikako bezbedan na istom. Imao on 50 ili 150ks

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21

Ja prosto zelim da vozim sto duze, a ne sto brze.

Svestan rizika, da se sledeci put mozda necu vratiti kuci, gledam da se tako ponasam i uradim sve sto je u mojoj moći da to sprecim.

Sto se tice kursa: ne mogu dovoljno naglasiti koliko je to dobro i bitno i koliko ti pokaze koliko je znas ali u isto vreme naucis mnogo. 

• Sviđa mi se 3

Prvi motor i za prvu god sam napravio jos malo pa 6k kilometara, svaki dan se nauci nesto novo i osecaj u voznji bude opusteniji, zavrsio sam Smart trening, sledece sezone cu Bezbednost ili kako se vec zovu, mnogo znaci, moja greska sto nisam imao vremena da vezbam sto su mi pokazali al mi dosta znaci taj jedan dan sto sam bio. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Trenutna (korisna) rasprava se približila u ovom trenutku mome razmišljanju o motoru. Pa možda će nekome biti korisno.

Moja sadašnja Honda je (kao i svaki motor do sada) ustvari terapija. Lijek!

Smanjuje stres i oslobađa dobri hormon. Kada nesto montiram na motor pomalo lijecim živce.

Povećana pažnja tokom vožnje obnavlja sinapse u mozgu.

Da bi dobro/solidno vozio motor i bio opusten treba biti koliko toliko fizički spreman. Dakle motor je motiv za povremeni odlazak u teretanu na trčanje i slično.

Zbog Honde imam super druženja i prijatelje pa je i društveni život poboljšan.

I tako dalje...

Ali:

Svaki lijek koji pomaže čovjeku ima i svoju štetnu stranu. Toga treba biti svjestan. Toga su mnogi svjesni ovdje.

I oprezno, znalački i odgovorno dozirati lijek.

Pa će biti dobro na kraju!

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja