Kadezi 1234 Napisano April 29, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @LimeniUradio sam prvi servis na 1120 km. Odmah su mi rekli da ce da menjaju filter DCT-a, pored drugih stvari koje podrazumeva prvi servis, te da ce da kosta oko 15.000. Za kilometrazu mi nista nisu govorili. Idem logikom da, ako je proizvodjac naglasio tu kilometrazu, nije to bezveze uradio. Imao sam zamerku na hod pri prebacivanju druge u trecu brzinu, i da pri brzini od oko 100-110 km/h (u 6 je brzini) kao da se upali turbo, motor bukvalno trzne i "poleti". Ali to mi se desavalo tek od skoro. U servisu kazu da su uradili update software-a DCT-a i sada stvarno, sto se tice prebacivanja brzina, radi mnogo ugladjenije, finije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 29, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, nafetS said: ovo mi je totalno nejasno, oćeš da im platiš. Isto tako drug se naganjao sa drugim ovlašćenim oko kočionog ulja, 4 godine staro, "ma dobro je". Druže ako oću svaki mali servis da štelujem ventile, ima da šrafiš i naplatiš. Jel neka patnja, može nešto da krene po zlu pri zameni filtera dct-a, pa zato izbegavaju? Tipa kao menjanje grejača na dizelima, umeju se zalome, pa majstori beže od toga ako ne moraju.. Bas tako. Nema sta da se zezne. Skines poklopac dct-a koji drze dva srafa, filter burence bukvalno samo ispadne, stavis novi na isto mesto sa oprugom u njemu, isti polozaj i zavrnes poklopac sa dva srafa. Bukvalno minut posla. Doduse to se ostavi dok se cedi ulje iz motora, ali bukvalno je prosto kao odvrtanje i zavrtanje tegle. Upravo mi je bilo suludo da ga ne zamene jer poenta prvog servisa je da se izbace opiljci iz masine sa uljem i filterom koji su se za vreme razrade motora nakupili. Isto to ostaje i u dct filteru i sta smo onda uradili? Logicno je da se menja sve sto je imalo dodira sa uljem i sto je moglo da povuce opiljke. Popustio sam tada zbog garancije, ali inace se ne slazem sa tom praksom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6356 Napisano April 29, 2022 Drug član, 1811 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ulje 7600 din Jel devicansko rucno cedjeno? 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 29, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 4LMislim da im je ulje najmanje poskupelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
6.5 Creedmoor 106 Napisano April 29, 2022 (promenjeno) U prolazu, 65 postova Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve je prosto kao pasulj, samo ko hoce da cita manuel, gleda klipove itd. Jos ako su vam roditelji kupovali najskuplje i najvece kutije lego kockica kad ste bili mali, onda vam je inteligencija dodatno izrazena Ja do juce sam znao samo rezervoar da otvorim i napumpam gume, pa su se osnovne stvari vrlo lako naucile kad sam nabavio neki hobi alat. Znao sam da ce osim ovlascene Honde, svaki majstor kod nas prvi put raditi ovaj motor, tako da ce se uciti na njemu, bas kao i ja. Samo sto cu ja sve to uraditi sa mnogo vise ljubavi i paznje. Motorce je imalo svoju prvu zamenu plocica u Nissin kandzama od 6 klipova, drugu zamenu ulja i filtera. Skoro nova masina. Kod mene se ona mala deklica za filter DCT-a skida sa 4 vijka. I tu se nalazi to burence o kome pricate. U DCT model staje skoro 4 kile ulja, a u manuelac nesto preko 3. Ovaj obican filter ulja me je mnogo namucio i nije hteo da mrdne, dok ga srafciger nije izbusio i kad je usao vazduh, uspeo sam da ga odvrnem. Promenio sam takodje kocionu tecnost, stavio sam DOT 5.1, stavljen je nov akumulator, nova rashladna tecnost, gume, beli ksenoni u faru... I sve to na Kosmaju, na svom placu od 15 ari, gde imam prostor i mir. Zivot u kuci sa dvoristem nema cenu, iako sam ja odrastao po betonskim kutijama Vozdovca... Promenio April 29, 2022 član 6.5 Creedmoor 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano April 30, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da prijavimo da smo se provozali malo danas Nidza jabuka (sto bi Dare rekao)i ja do SD pa preko poljana i pasnjaka do Mladenovca, stadosmo i kod tajnog drveta da udahnemo pogled i opalimo koju fotkicu.Pozdrav. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 692 Napisano April 30, 2022 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, 6.5 Creedmoor je napisao: I sve to na Kosmaju, na svom placu od 15 ari, gde imam prostor i mir. Zivot u kuci sa dvoristem nema cenu, iako sam ja odrastao po betonskim kutijama Vozdovca... Je l' ovo ulje u zemlji ili voda od kisnice? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano April 30, 2022 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vidis valjda da je covek ladno ispustio ulje iz motora u zemlju. Tako nesto bi mogao da ocekujem od starih ljudi, ali od mladjih nikako. Sa ocem sam se pre par godina gadno posvadjao jer je sipao staro ulje u kisnu kanalizaciju, a pritom je pecaros. Reko pa sta mislis gde to ulje zavrsi, u istoj toj reci gde pecas, jednostavno ne misle oni o tome. 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano April 30, 2022 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Tako nesto ne bih ocekivao ni od koga. Nema to veze sa godina nego sa necim drugim. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 30, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka zamena ulja, sipas u flase ili kanticu, kad krenes negde usput odneses u prvi auto servis i svaki ce prihvatiti da nalijes u njihovo bure pa dalje gde vec ide na reciklazu ili sta god. Samo malo volje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano April 30, 2022 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Iz mog iskustva do sada, čuo sam da majstori to prodaju vlasnicima TAM kamiona i ostalih krševa koji troše dizel, niko ništa ne nosi na reciklažu. Nema naš narod mozga da shvati neke stvari, nažalost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 30, 2022 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tacno. Neki se i greju na to. Svakako bolje nego prosuti u svom dvoristu. Idemo dalje... Dolazi li neko 5og na dogadjaj koji Delta organizuje? Sta to oni uopste organizuju? Promenio April 30, 2022 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 692 Napisano Maj 1, 2022 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam vec o tome u nekoj od tema, probacu da nadjem i da linkujem - treba naci veliki servis (imam utisak ovlasceni, najcesce, koji je u sklopu salona automobila) i njima odneti ulje, rashladnu tecnost i kocionu tecnost, jer oni sigurno imaju ugovor sa otkupljivacem otpadnih tecnosti. Mali servisi, cini mi se, koriste otpadno ulje za grejanje. ...nama Rio Tinto ni ne treba, dovoljni smo sami sebi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 692 Napisano Maj 1, 2022 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Maj 1, 2022 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nidza jabuka dobi podmazivac lanac je oem, sad ce mu biti bolje belom je vreme za servis kociona je losa i dzeci od maglenci treba namestiti zarad demont. pred tehnicki eve i od mene jedna 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Maj 1, 2022 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Posto se cesto pominje ovaj model, bas me zainteresovalo da se informisem o cemu je rec (iz ciste radoznalosti). Najzad sam naisao na najpotpuniju i najkoncizniju analizu koja moze da bude od koristi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Korisno. A video je i lijepo urađen . Ne bi bilo loshe da vlasnik podmazivaca Tutora obeca neku recenziju u dogledno vrijeme. Mene živo zanima kako se ponaša u praksi a nadam se i ostale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brka21 16 Napisano Maj 2, 2022 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim tutoro od avgusta na integri, i vise sam nego zadovoljan sa njim, jednostavan za koriscenje, nema elektrike, podmazuje, sto se kaze sluzi svrsi. Kad je malo hladnije vreme malo se vise odvrne dotok ulja, kad je toplije zavrne i to je cela nauka. Isto ga je Dare ugradjivao. Ako ima nekih konkretnih pitanja, izvolteSent from my SM-G950F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Maj 2, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan @brka21 Imam ja, na koliko km ti potroši punu bočicu ulja?Za prave utiske će trebati ozbiljnija kilometraža...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, brka21 said: Ja koristim tutoro od avgusta na integri, i vise sam nego zadovoljan sa njim, jednostavan za koriscenje, nema elektrike, podmazuje, sto se kaze sluzi svrsi. Kad je malo hladnije vreme malo se vise odvrne dotok ulja, kad je toplije zavrne i to je cela nauka. Isto ga je Dare ugradjivao. Ako ima nekih konkretnih pitanja, izvolte Sent from my SM-G950F using Tapatalk Prlja li felgu i centralnu nogaru Čisti li lanac Ostavlja li fleke dok motor stoji Kako se drzi stakleni rezervoar je li izgleda fino i novo I na kraju - znate ono iz školskih novina i spomenara - ako smo nešto zaboravili da pitamo kažete slobodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Maj 2, 2022 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, MF je napisao: @brka21 Imam ja, na koliko km ti potroši punu bočicu ulja? Za prave utiske će trebati ozbiljnija kilometraža... Kod tebe je plavo ulje tako da ono ide na 1-1.5 krug ako se dobro secam.... pise u uputstvu. Crveno je za toplije dane i ono bogme trazi sad da je na 3-4 kruga otvoreno, kad upekne zvezda treba vratiti na normalu. Misljenja sam da je bolje koristiti samo plavo ulje ili neko motorno tipa 0w20/30. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Maj 2, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dare na odgovoru, moraću i ja da prelistam uputstvo Prešao malo preko 250km, od tada potrošio 2/3 pune bočice. Malo mi kaplje ali ne sa lanca, kaplje sa plastičnog štitnika za lanac.Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan On 1.5.2022. at 20:24, Deki Katana je napisao: Posto se cesto pominje ovaj model, bas me zainteresovalo da se informisem o cemu je rec (iz ciste radoznalosti). Najzad sam naisao na najpotpuniju i najkoncizniju analizu koja moze da bude od koristi. Mislim da je ovaj još bolji. Deda se baš vozi, 229000km sa dct verzijom, bolesno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brka21 16 Napisano Maj 2, 2022 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan @MF ako mislis na onu veliku bocicu sto se dobije, nisam ni na pola od nje, za nekih 3000 otprilike predjenih je potrosio oko 1 i po onu malu bocicu sto je na motoru. Treba u pocetku malo igranja sa tim doziranjem zavrtanja, jer ne moze bas sve po uputstvu, pogotovo kad je leti 30+ u ladu.@Limeni67 u mestu ne ostaje fleka, felgu i centralnu nogaru prlja, al u granicama normale i to isto zavisi od toga koliko se odvrne taj srafic, u pocetku mi je prljalo vise, dok nisam nasao meru, po meni je to podnosljivo prljanje, jer mislim da nije moguce da ne prlja uopste. Bitno mi je da na obodu gume nema mnogo, tu bude u bas tankim i kratkim crtama, al mislim da se taj deo gume koristi bukvalno samo na stazi, tako da i to meni deluje ok. Deluje da cisti lanac, jer ga od tad nisam cistio, ne izgleda prljavo. A da i staklena bocica izgleda ko novo i dalje.Sent from my SM-G950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brka21 16 Napisano Maj 2, 2022 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da, plavo ulje je kod mene i ide otprilike na tako nesto,al opet zavisi kao sto rekoh od temperature, treba isprobvatiSent from my SM-G950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...