Ferty_ 570 Napisano Decembar 16, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za savet. Napravio sam sasvim dobar distancer pa mi nece trebati vareni. Uslikacu sutra, vrlo je jednostavno. Opruge sam pokusao na istu stranu, ali im je ovo prirodan polozaj. Jedino da unutrasnju na silu okrenem za 180c sto sam pokusao i sve mi se cini da bi ispala iz useka na mestu za kacenje. Tacno je da se naslanjaju jedna na drugu sto mi se nije dopalo. Videcu jos sta mogu po tom pitanju uciniti i jos da nadjem neko crevce da ga navucem preko vece opruge. Promenio Decembar 16, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Decembar 17, 2021 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Satelis je napisao: Trougao ili distancer za stender može ti napraviti auspuh servis Pirke. Ok su momci, meni secnuli katalizu odavno. Opruge si trebao na istu stranu staviti, ovako manja ce da se tare unutar velike pa pukne vremenom. Bio 2x kod njih oduvali me, kazu ne rade za motore nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Decembar 17, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Ferty_ said: Pa drugari uspeo sam da se ponovim i da Motea sajt pohvalim. Spakovano sve bez ikakvog budzenja. Rupa na rupu, sve je pravo, masivno. Ugao podignutog motora odlican sto se vidi na fotkama. Ko se seca, nisam mogao da kupim bilo koji stender zbog SW Motech lopate, ali ovaj centralni je tako konstruisan ne da nisam nista morao brusilicom da secem vec ima 1cm lufta. Prezadovoljan! Jedino budzenje je sa one strane gumena stopica koju sam morao da prosirim jer nemam na izduvu onaj fabricki trougao koji zaustavi stender u najvisoj tacki..imam Race Ada pravu cev. Jedna veca selna na cev sa srafom okrenutim ka gumenoj stopici preko koje je veca podloska i problem resen jeftino i brzo. Sad klepaju jedno na drugo Držati motor u kući. Neprocjenjivo! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 17, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @mrmiki TRX lici na GS, zna se kakvi su vlasnici + jos si ćelav bate = idealan recepat za odbijanje Nekad su radili, sada ne ali odrade kad hoće sto kod tebe nije bio slucaj jbg. pre par meseci pravili su mi neke kacaljke za nosače kofera na ADV-u i jos neka sitnica Iskustvo te nauci da će ti pre izaći u susret (za toko neke stvari van standarda svakodnevnice) kad te vide u radnom odelu nego "skockano" obučenog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Decembar 17, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Upravo dosao iz Honde na Novom Beogradu i pazario centralni stender za Honda NC 750xd 2021. Cena 9298,38 dinara. Ima jos komada na stanju, ako nekome treba. Kaze prodavac da su narucili vise komada jer kubure sa variocima i dosta se ceka na proizvodnju i isporuku delova. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 17, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Haha kukuuu... Meni nikad nisu rekli cifru ispod 20k. Samo da li paše sa verzije 21 na ranija godista? Promenjena je visina, kraci stender. P.S. Ako mozes uslikaj posle montaze da vidim da li su promenili ista Promenio Decembar 17, 2021 član Ferty_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Decembar 17, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Neleteo na dobru cenu kao i ja za nosač za kofer....Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Decembar 17, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Ferty_ mozda imaju i za prethodne verzije. Svakako treba pitati. Ja sam prodavca, kada sam preuzimao stender za moj motor, generalno pitao da li ih ima jos na stanju i on je rekao da ih ima. Kada sam kupio motor pre par meseci od prodavca sam dobio katalog i cenovnik dodatne opreme gde je pisalo da taj stender kosta 100 eura ali da mora da se ceka i da ocekuju isporuku u decembru. Gledajuci po raznim prodavnicama i sajtovima nigde nisam uspeo da nadjem jeftinije od 150 eura pa mi ne bi tesko da sacekam. I docekam. Popunio sam na sajtu Honde zahtev za poručivanje rezervnih delova i naveo sta mi treba. Juce me zove covek iz Honde i kaze da ima na stanju i da je cena oko 9.000 dinara. U katalogu pise 100 eur, tako da se nisam previse bunio. Sto se tice kompatibilnosti evo par slika i broj artikla: 08M70-MKW-D00. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 17, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za informacije @Kadezi Spomenuh samo do sada koju sam cenu dobijao. Svakako hondin mi nikad nije igrao ulogu zbog neslaganja sa SW lopatom. Nisam zeleo nista da seckam. Inace hondin ima jako los ugao iliti skoro pod 90° (nesigurno stoji, lako se prevali napred) pa me zanima da li su makar to doradili. SW stender ima puno bolji ugao, a ovaj moj mislim da ima jos bolji. Elem...obecao sam @Satelis fotku granicnika. Šnela sa one strane namestena da u nju udari stopica na stenderu. Prosto i bez ikakvih varenja i peripetija, lako podesivo, montazno demontazno. Bice ovo dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 17, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Ferty_ je napisao: Samo da li paše sa verzije 21 na ranija godista? Promenjena je visina, kraci stender. Jeste promenjeno, novi model nosi kraci stender. Sa strog na novi model NC-a moze, teze ide dizanje nego inače i zadnji tocak vise ode u vis. obratno, sa novog na stari model nemere moc, zadnji tocak ostaje na zemlji 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 17, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ferty Nisam skontao o sta se nasloni/udari granicnik stendera kad ga skines sa istog, ne vidim drugu stranu na slici? Jos jedan detalj, selnu običnu zameni za selnu koja je na početku sabirne cevi. Istu takvu imas u Top Autu kod Kluza u raznim veličinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 17, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad je jasnije nadam se. Puno je detalja na fotki. Umesto selne tu inace na originalu stoji trougao koji zaustavlja stender u najvisoj tacki. Selna glumi taj trougao. Promenio bi selnu zbog materijala? Imam set ovih obicnih pa ce biti sigurno neka celicna masivnija. Ove znaju da oksidiraju pa malo popuste, oblajznu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 17, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Aha sad mi je jasno, selna je graničnik.... ima bolje resenje. Dok mi Robert nije napravio sabirnu cev kako treba, graničnik stendera bilo mi je parče gume obmotano sa leve strane oko cevke stendera (vidi sliku) tako da se taj deo nasloni na nosac fuzastera suvozača sa donje strane. Gotovo je sve neprimetno, crna guma, crne vezice na crnome stenderu Federi su jaki, dobro zvekne pri spustanju kad je metal na metal al to vise manje, nije toliko bitno. Kad je izduvni sistem u pitanju, ne biva da se grana dodiruje sa šasijom zbog prenosa vibracija, neminovne su. To se sad kod tebe dešava putem selne-stendera. otud grana ima gumu u nosaču malo pre izlaza za čunak, iza šrafa kao sto ima jos jednu gumu preko bolcne di ide šraf čunka E sad, tebi kako god volja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 17, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Shvatam. Tacno to sam gledao gde sta da namotam. Najbolje resenje mi je na centralnoj najdonjoj cevki stendera da parce gume zadenem i ona ce tacno sa donje strane da se naslanja na deo rama koji nosi zadnje oslanjanje, onu kao kocku. Naravno ovo moje moze da zveci, a gumu nisam smeo staviti na vrh jer kontam selna ce biti jako vrela pa je moze istopiti. Inace mislim da nema frke nigde oko hoda oslanjanja i izduva nego je lanac jako blizu (2cm) stenderu i u toku voznje ce da drlja po njemu. Zato mi je ovo sad test faza pa kad vidim posle ponasanja u voznji, ako je ok visina bice neko konacno resenje. Mogu cak i da stavim diht masu na selnu pa nece da zveci, a trpi 300c ili parce plute. Za sad sa ovim mogu da podesavam visinu. Videcemo cim ogreje pa isteram krug Promenio Decembar 18, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 17, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Kadezi je napisao: Upravo dosao iz Honde na Novom Beogradu i pazario centralni stender za Honda NC 750xd 2021. Cena 9298,38 dinara. Ima jos komada na stanju, ako nekome treba. Kaze prodavac da su narucili vise komada jer kubure sa variocima i dosta se ceka na proizvodnju i isporuku delova. Onda u tom slučaju ako nekome treba štender za model do 2021, rado ću mu prodati, a ja da kupim ovaj originalni. Jer sam ranije pisao, stari štender pasuje na nov model, ali se teško motor nabacuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Decembar 18, 2021 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan On 17.12.2021. at 9:32, Satelis je napisao: @mrmiki TRX lici na GS, zna se kakvi su vlasnici + jos si ćelav bate = idealan recepat za odbijanje Mislim da je celavost definitivno presudila Ne zameram im, samo sam spomenuo ako neko ode da moze se desi da ih oduvaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 18, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco mozes i da skratis postojeci za debljinu dve brusnog kamena pa kad potrefis visinu navaris na obe nogice po metalnu plocicu kao ojacanje, dobar si 9k u dzepu i imas custom made Promenio Decembar 18, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 18, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Ferty_ je napisao: @Yanco mozes i da skratis postojeci za debljinu dve brusnog kamena pa kad potrefis visinu navaris na obe nogice po metalnu plocicu kao ojacanje, dobar si 9k u dzepu i imas custom made Mogu, ali me mnogo mrzi da seckam, varim, farbam... Kontam da mogu ovaj moj da prodam po razumnoj ceni, pa da kupim pravi za moj model, da se ne bavim seckanjem i varenjem. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Decembar 18, 2021 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Onda u tom slučaju ako nekome treba štender za model do 2021, rado ću mu prodati, a ja da kupim ovaj originalni. Jer sam ranije pisao, stari štender pasuje na nov model, ali se teško motor nabacujeEvo ja bih vrlo radoSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 19, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Isto sam razmisljao kada sam menjao prosle godine. Ne videh da ima neku svemirski bitnu ulogu osim sto cini da stvar bude tesna, ublazava nekontrolisane nagle udarce i prenosenje preko lanca povratno ka motoru i tako stiti habanje sistema prenosa. Naravno u zavisnosti od gustine dodate gume vremenom ce dobiti neki dozvoljeni luft. Ako je ovako nekako moguce napraviti da bude tesno i da se iskoristi 2 x set i pritom ustedi 60-70e samo za deo, zasto ne uciniti. Ne vidim neku bitnu nus pojavu. Vi? @Satelis Promenio Decembar 19, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 19, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Damper guma .... sama rec mnogo toga kaže, ublazuje udare prenosa snage na tocak, odnosno lanac (prevremeno istezanje) prilikom manijačenja na gasu + povoljan uticaj ima i na sam ležaj u nosaču. Kad se isposti damper, nosac lančanika dobije radijalni luft. Kad je mali luft u pitanju može se osetiti mali trzaj, sto se luft povećava to je trzaj sve izraženiji gde se pride može čuti zvuk kao da je nešto udarilo. Ti udarci nepovoljno uticu na lanac pre svega kao i prednji lančanik a ni ležaj nije postecedjen. Ovo sa YT klipa je za moj dojam karabudzenje, ne podrzavam tj jedino mogu podržati ako nigde u svetu nemaju da se kupe damper gume. Damperi traju sigurno 2 seta guma a to je min. oko 40.000km predjena tako da investicija od 60-70e je zanemrljiva. Druga stvar, ovu gumu sto je gurno i damper nisu sigurno istog kvaliteta/jacine/tvrdoce. Treca stvar, imao je trajno rešenje.... razbusi felnu na 5 mesta, razbusi nosac lančanika, urezi navoj i kokni 5 M8 strafa.... zavrsena prica sa luftom za svagda Na Wemoto moglo se birati pre neku godinu damper guma, bile su dve vrste u ponudi ili ti set od 30-40e i set od 60-70e. Kupio sam ovaj jeftiniji i mogu reci da je boljeg kvaliteta od oem dampera, duze traju. Jedino je sranje sto ih nema vise na Wemoto, bedak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7949 Napisano Decembar 19, 2021 Drug član, 2104 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto ne mogu da da dam ikonicu evo ovako.Podržavam sve što je Satelis napisao,prvo što čovek ima iskustva,a drugo cena dela na tu kolometražu zanemarljiva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 19, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Upravo kljucni deo je da je to "guma". Ko kakvu tvrdocu napravi. Pa posto je fazon potrefiti ovaj dodatak da ne bude plastiketina koja ce da klepa, a ni nesto mekano sto ce da se razloka za cas, vec da bude zilava. Naravno preskupo nije, ali za 300g gumetine... Naravno stoji onaj deo ko nema ili ne moze da nabavi deo da je ovo bezopasno resenje makar privremeno. U konacnom samo me je zanimalo da li mislite da moze bilo sta lose da se desi cak i ovako da se proba. Ja ne uspevam da nadjem nesto lose..na stranu cenu i da je lakse kupiti novo. Promenio Decembar 19, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 19, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš sjebati ništa, svakako je benefit smanjiti luft umetanjem parčeta gume nego da ga ima i voziti tako. To je samo privremeno rešenje, krajnje je zamena dampera cim pre. Do sada savkom kome sam menjao gume predocio sam stanje dampera. Bude gde kazem da za sl. zamenu planiraju uz gume zameniti i dampere. Slažem se da cena nije srazmerna proizvodu ali isto tako imaš gomilu toga sličnog ili istog. Ujedno to nije razlog nit opravdanje za budzenjem. Bitno je unapred znati šta sledi za zamenu pa planirati polako delove .... nema zime. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 19, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da treba u krug svih 5 ili 6 guma da budu jednake da bi se sila ravnomerno prenosila u krug sa lančanika. U ekstremnom slučaju možda može i da se prenosi sila pogona u pravcu krivljenja felne u odnosu na osovinu (mene su nervirale te gume jer ih u Delti naravno nisu imali na stanju kada je trebalo i kada je to otvoreno drugim poslom). Sa druge strane ako je guma lošijeg kvaliteta nema šansi da izdrži tih 40.000km, pa onda treba češće otvarati bez potrebe i gurati drugu gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...