Ferty_ 570 Napisano Decembar 15, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije tema direktno za NC, ali je za putovanja i nasu druzinu. Nadam se nekom ovakvom druzenju. Interesuje me koliko vas praktikuje ili ko bi voleo da ide na ovakavu turu? Nije predaleko, taman da se covek navoza. Zbog verovatno visednevnog boravka u prirodi treba biti spreman na sve uslove iliti imati odredjenu opremu i odsustvo kukanja ja ovo ne mogu mokro mi je zima mi je Sve usput resavamo i pomazemo jedni drugima. Voleo bih da se prebrojimo i prvom prilikom pocetkom naredne sezone napraviti jedan tur od 2, 3 dana ovim predelima. Da ne bismo zatrpavali temu moze i poruka u inbox pa cemo napraviti neku grupu radi razmene ideja i informacija. Pozvani su svi koji ovo procitaju, a ne samo NC ridersi. Mene vec drma neizdrz pa planiram naredne rute. Pozdrav Promenio Decembar 15, 2021 član Ferty_ 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 15, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Rado bih išao, al ne umem da vozim offroad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 15, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zato postavih video sa realnim prikazom puta. Ovo je samo neasfaltiran utaban kamenčiki prasinar put, daleko od off-a. Nije tehnicki zahtevno, a mozda je dobra prilika ko zeli da se oproba i nauci voznju u tim uslovima Poenta je druzenje, zabava i pomeranje granica u tehnici voznje u raznim uslovima. Tu smo za svaku pomoc. S moje strane maximum koji moze, @.milke. nadam se da ce naci vremena za akciju takodje sa bogatim iskustvom Volimo da uzivamo u predelima, necemo da begamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Decembar 15, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Obećao sam da ću podijeliti ovdje opremanje Honde a zahvaljujući ovih skoro 300 stranica nisam mnogo lutao već sam odmah imao prave adrese. Prvi dio opremanja znači da je kod moga prijatelja u Njemackoj stiglo 60% naručenog i to će biti do Nove u Mostaru. Ostatak stiže nadam se u januaru. Kofer Shad 58x sa platom i tapacirungom polovan 170e Ebay Drzaci za kofer 90e Centralna nogara 100e webikejapan Handguards zedoxx 40e Motea Prednji i zadnji blatobran na zadnjem točku 90e Motea Windspoiler MRA Sreen 20eur Ebay Prasinari 15 eur ebay Metalna zaštita hladnjaka aliexpres 25eur Čekam još 1. Produžetak prednjeg blatobrana 50e Češka internet stranica Crashbar gornji oko kljuna i donji za motor 180e motea motoguard Tankpad prozirni Podizac kormana Folija za displej...Aliexpres Kada budem postavljao poslat ću kako izgleda i gdje sam imao probleme a gdje nisam I na kraju pitanje: Da li da uopste stavim podmazivac lanca a ako da, ide li ovaj luisov: https://m.louis.de/artikel/scottoiler-vsystem-lse Da li da stavljam utičnicu u trap jer je ona samo usb: https://shop.motorrad-waser.de/products/honda-nc-750x-usb-steckdose?_pos=1&_sid=a4d2605bc&_ss=r Inace pogulio sam kartice do kraja i otkazao izlazak na doček Nove. Finansijski devastiran! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 571 Napisano Decembar 15, 2021 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Da uštedis I olakšas sebi, uzmi kod Kineza I Cobra podmazivac lanca, radi isto kao original a 5x je jeftiniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 15, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ferty Podržavam ideju, navijam da se ostvari i ako me ovakav vid vožnje ic ne interesira. Limeni Podmazivac pozeljno je imati, mozes V sistem staviti. Ima na predhodnoj strani koje crevce treba secnuti. Skoro 70e za USB uticnicu .... mnogo bas mnogo para ili ti 15 max 20e. Saxi Tri kineske kobre otisle su u kantu, jedna od starta nije radila, druga i treca bile su kratkog veka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2492 Napisano Decembar 15, 2021 Drug član, 1597 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Njegov motor je od početka primio razne kaleme od Kineza, zato kod njega i šljaka ta fejk belouška 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 15, 2021 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Ferty_ je napisao: Zato postavih video sa realnim prikazom puta. Ovo je samo neasfaltiran utaban kamenčiki prasinar put, daleko od off-a. Nije tehnicki zahtevno, a mozda je dobra prilika ko zeli da se oproba i nauci voznju u tim uslovima Poenta je druzenje, zabava i pomeranje granica u tehnici voznje u raznim uslovima. Tu smo za svaku pomoc. S moje strane maximum koji moze, @.milke. nadam se da ce naci vremena za akciju takodje sa bogatim iskustvom Volimo da uzivamo u predelima, necemo da begamo Kod ovakvih puteva, najveća mi je frka da idem nizbrdo, kada je veliki nagib. Sa street gumama, svako kočenje je potencijalno proklizavanje. Ne bojim se za sebe, to su male brzine, al bi mi bilo žao motora, samo što sam ga zamenio. Kada sam se vraćao sa Vrmdžanskog jezera, put je bio neki loš kamenjar koji je odnela voda. U jednom delu je bilo dosta veliki nagib, krupno kamenje, uzak put, a u susret mi ide auto. Ja polako na zadnju, al nema šta da ukoči samo sulja točak. Ja polako i na prednju, al jedva zadržak korman u rukama. Nekako sam stao, poče motor polako u stranu da se naginje, jedva sam ga nekako zadržao da ne padne, tj naslonio sam ga na breg pored puta. Tad sam video koliko ne znam da vozim po takvim putevima. Na ovoj tvojoj turi bih se preznojio 100 puta, psovao bih 100 majki i kad sam krenuo... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 15, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Posle 7 dana stigla crevca iz NS-a zadovoljan kako je ispalo, izrada je malo duže trajala zbog kocki i cinkovanja cena vrlo korektna, sa sve poštarinom izašlo je 100e manje od Hel creva sa donjim imacu kasnije muku reših da krenem lakšom stranom jer je uveliko podne, sav sam slomljen nešto tezu stranu (prednju) ostavljam za sutra uraditi sve sam pozadi napakovao bez problema, ozracio, izdrukao.... samde cu reci da je poluga sad skroz drugacija, bas onako kako volem Pritisnes, posle par mm stane poluga, ni makac dalje, nema vise zvackanja..... konacno! Spakovao sav alat, begam u kucu na veceru je plan. Cvrc supruga mora do prodavnice, odlicno ajd taman da uhvatim creva prednje kocnice. e ovde umalo poludeo nisam Na predhodnoj strani sam napisao kako ne znam kako cu pohvatati srafove gornjeg creva u donjoj zoni. Jebem ti ludaka koji bas tu resio da bude kacenje nekako sam uspeo. medjutim nije dobro Pri ozracivanju dolazi do propustanja kocione tecnosti. Prvo sam pomislio da je kod srafa tj bakarne podloske, medjutim nije. Tecnost flisuje izmedju kolendera i pocetka creva tako da sam (sreca pa je donje crevo, da je gornje roknuo bi se) morao skinuti crevo. Sad imam opciju da zovem Metalproizvod, saljem, popravka, vracanje = min 3 dana ili da sutra skoknem do Hidraulika na popravku sto ce najverovatnije i biti. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 15, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Yanco said: Kod ovakvih puteva, najveća mi je frka da idem nizbrdo, kada je veliki nagib. Sa street gumama, svako kočenje je potencijalno proklizavanje. Ne bojim se za sebe, to su male brzine, al bi mi bilo žao motora, samo što sam ga zamenio. Kada sam se vraćao sa Vrmdžanskog jezera, put je bio neki loš kamenjar koji je odnela voda. U jednom delu je bilo dosta veliki nagib, krupno kamenje, uzak put, a u susret mi ide auto. Ja polako na zadnju, al nema šta da ukoči samo sulja točak. Ja polako i na prednju, al jedva zadržak korman u rukama. Nekako sam stao, poče motor polako u stranu da se naginje, jedva sam ga nekako zadržao da ne padne, tj naslonio sam ga na breg pored puta. Tad sam video koliko ne znam da vozim po takvim putevima. Na ovoj tvojoj turi bih se preznojio 100 puta, psovao bih 100 majki i kad sam krenuo... E nasmeja me Na isti nacin sam ucio da vozim sa fabrickim gumama. Situacija brdo. Posle kad dam presao na Mitaske..kao po sinama. Ono kopa. Refleksi istancani, osecaj u prstima i kukovima. Ogroman relax. Negde mora da se "ispece zanat" i to je ok iskustvo. Upravo kroz zezanje i bez zurbe ovo moze biti lepa skola, malo po malo, a sve se to posle primeni i na asfaltu jer nije isto kocenje on i off, druga je tehnika i valja znati obe. Na stranu sto je priroda, prizori, kiseonik, uzivancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 15, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis jedan detalj.. u pletenici od kog je materijala crevce? Klasicno crevo guma silikon ili je neko dodatno impregnirano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 7 dana stigla crevca iz NS-a zadovoljan kako je ispalo, izrada je malo duže trajala zbog kocki i cinkovanja cena vrlo korektna, sa sve poštarinom izašlo je 100e manje od Hel creva sa donjim imacu kasnije muku reših da krenem lakšom stranom jer je uveliko podne, sav sam slomljen nešto tezu stranu (prednju) ostavljam za sutra uraditi sve sam pozadi napakovao bez problema, ozracio, izdrukao.... samde cu reci da je poluga sad skroz drugacija, bas onako kako volem Pritisnes, posle par mm stane poluga, ni makac dalje, nema vise zvackanja..... konacno! Spakovao sav alat, begam u kucu na veceru je plan. Cvrc supruga mora do prodavnice, odlicno ajd taman da uhvatim creva prednje kocnice. e ovde umalo poludeo nisam Na predhodnoj strani sam napisao kako ne znam kako cu pohvatati srafove gornjeg creva u donjoj zoni. Jebem ti ludaka koji bas tu resio da bude kacenje nekako sam uspeo. medjutim nije dobro Pri ozracivanju dolazi do propustanja kocione tecnosti. Prvo sam pomislio da je kod srafa tj bakarne podloske, medjutim nije. Tecnost flisuje izmedju kolendera i pocetka creva tako da sam (sreca pa je donje crevo, da je gornje roknuo bi se) morao skinuti crevo. Sad imam opciju da zovem Metalproizvod, saljem, popravka, vracanje = min 3 dana ili da sutra skoknem do Hidraulika na popravku sto ce najverovatnije i biti. Pre bih išao pešaka u Novi sad nego da popravim nešto u Hidrauliki, kakvi su to prevaranti i šibicari.Nosio sam crevo za metan pre jedno mesec i po dana na popravku.Rekli mi oko 4500-5000 din. i ok ja ostavim da ga srede, dođem da podignem crevo kažu cena 8000 din. Kako bre to?I svađaj se i ubeđuj, ma ne vredi, govnarska posla... Smradovi, veoma loše iskustvo.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 16, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ferty Unutra je klasicno gumeno crevo predvidjeno za kocnice. Vidakn A jebajga, cenim da ovo neće biti veliki zahvat .... otvori, izvuce, udeni drugi klik masina da zatvori i razlaz ili moze resiti hatletovanjem u krug sto je jos jendostavnije. Oni su mi najblizi, ako nista skoknucu do Bobana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 16, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bio do Hidraulika, bio do Bobana u nadi da cu resiti problem, medjutim na kraju moraću poslati Metalproizvodu. Jbg, dalje znaci da pre ponedeljka ne mogu završiti motor Hidraulik nema mogućnost da uradi posao, Boban možda bi mogao ali majstor koji je za to zadužen imao je blagi slog tako da će biti operativni tek za par nedelja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4185 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan E baš bezveze!!! Da nisi planirao neku vožnju za vikend? Laganica, samo da bude sve kako treba. Ja sam na gume i kočnice najosetljiviji....samo da sve bude kako treba i da ima boljitka Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Decembar 16, 2021 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ono na kraju ispada da je lakše da kupiš HEL, montiraš za jedan dan i teraš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 16, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, MF je napisao: E baš bezveze!!! Da nisi planirao neku vožnju za vikend? Koe be za vikend, ja već sad teram (vrtim slike) .... vidiš da nas Ferty čačnuo sa vožnju Laganica bice sve ok, jbg desi se propust a i meni dobro dodje da malo dunem dušom. Alekre Slažem se, jeste lakše sto se cimanja tice ali se ne isplati, novčano je velika razlika. Video si cenu na Wemoto, ako kojim slučajem ima neki feler kome da se žališ? Sa druge strane da zovem Motomaniju i poručim preko njih, cenim da me ne bi koštalo ispod 200e. Za tu razliku dodaš još malo parica i skokneš recimo preko vikenda na TA i TF , taman plocice da nalegnu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Taman skoknes do TA i TF sad dok je zima jer mede spavaju. Kad otopli ne smes da pravis pauze jer odmah nanjuse klopu i izlaze da te pozdrave Evo ga jedan moj drugar prodjoh na metar i po od njega 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Decembar 16, 2021 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Satelis said: Koe be za vikend, ja već sad teram (vrtim slike) .... vidiš da nas Ferty čačnuo sa vožnju Laganica bice sve ok, jbg desi se propust a i meni dobro dodje da malo dunem dušom. Alekre Slažem se, jeste lakše sto se cimanja tice ali se ne isplati, novčano je velika razlika. Video si cenu na Wemoto, ako kojim slučajem ima neki feler kome da se žališ? Sa druge strane da zovem Motomaniju i poručim preko njih, cenim da me ne bi koštalo ispod 200e. Za tu razliku dodaš još malo parica i skokneš recimo preko vikenda na TA i TF , taman plocice da nalegnu Košta svakako. Ja sam najjeftinije našao za 160 eur. Prednji plus zadnji. Treba da zamenim zadnji disk ali to ću tek kad ošuljim pločice. Sećaš se kad smo ih menjali. Tad ću da spakujem nov disk, pločice i creva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 16, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Secam se kako ne, 23. Aprila bice 2 godine..... samo nemoj budeš slinav posle toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Decembar 16, 2021 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sedim kući imam upalu pluća Nisam dovoljno kočio da izbacim sve iz nosa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 16, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pa drugari uspeo sam da se ponovim i da Motea sajt pohvalim. Spakovano sve bez ikakvog budzenja. Rupa na rupu, sve je pravo, masivno. Ugao podignutog motora odlican sto se vidi na fotkama. Ko se seca, nisam mogao da kupim bilo koji stender zbog SW Motech lopate, ali ovaj centralni je tako konstruisan ne da nisam nista morao brusilicom da secem vec ima 1cm lufta. Prezadovoljan! Jedino budzenje je sa one strane gumena stopica koju sam morao da prosirim jer nemam na izduvu onaj fabricki trougao koji zaustavi stender u najvisoj tacki..imam Race Ada pravu cev. Jedna veca selna na cev sa srafom okrenutim ka gumenoj stopici preko koje je veca podloska i problem resen jeftino i brzo. Sad klepaju jedno na drugo Promenio Decembar 16, 2021 član Ferty_ 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Decembar 16, 2021 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj centralni isti kao od TDM-a :O Kupio sam i ja centralni od njih ali ja sam imao peripetiju.... Pošalju oni paket ali zagubili šrafove, podloške i tako te sitnice. Vratimo mi paket, oni pošalju drugi. Montiram ja štender, kad ono, TDM stoji na jednog nozi od štendera i na polugi istog. Druga noga visi u vazduhu... Reklamiram ja to, a oni se prave blesavi. Kažu mi da mi beton u garaži nije ravan. Ne budem lenj, pa postavim libelu, sve slikam i prc... Meni posle bilo skupo da šaljem ponovo paket za DE, pa da uvozim ponovo. Odem kod Sebe da ga prepravi, on se krsti. Ja ćutim, šta ću. Seba ga doveo u red, posle sam ga ponovo plastificirao i sad je sve to super. Ne sećam se tačno kod koga sam radio plastifikaciju ali beše neki pajser, jedva mi poslao štender nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 16, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Auuu tebe bas ubolo. Jel isti ovaj brend EonStands? Ovaj moj bio upakovan uvijen izlepljen pa i onaj smotuljak sa tim dzidzama, nije bilo sanse da se zagubi. Karton na coskove, puckalo u nekoliko slojeva. Ko zna..kako se zalomi Promenio Decembar 16, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Decembar 16, 2021 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Stenderica treba ko leba. Trougao ili distancer za stender može ti napraviti auspuh servis Pirke. Ok su momci, meni secnuli katalizu odavno. Opruge si trebao na istu stranu staviti, ovako manja ce da se tare unutar velike pa pukne vremenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...