Satelis 15886 Napisano Jul 25, 2021 Integrisan, 9304 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mikec Dragan je ranije imao problema sa motorom zbog akumulatora, isti je promenio i resen problem (ima pisan trag na nekoj od predhodnih strana). Medjutim malo je vremena proslo, sad bajk opet ima muku. Ocigledno je da autoalarm kumuje problemu tj akumulatoru, te zbog toga prvremeno crkava. Posto si na putu, probaj naci Banner (YTZ14-BS), Exide (ETZ14-BS), Fulbat (FTZ-14BS) svi su AGM al gledaj da nije formiran jer ako je formiran, moze biti i te kako bajat + ko zna kako je odradjen proces formiranja (obicno na brzaka, ne valja). Ako nema nista od navedenog, uzmi sta ima jer svakako bolje drugi nego da ti taj ostane u motoru. Pisao sam ranije proces formiranja sa sve slikama.... ponovicu, sta mi tesko, taman da nauce oni koji ne znaju ili oni koji misle da znaju. Udenes kiselinu naopako na otvore od baterije, drzi jednom rukom bocu, drugom rukom zvekni dlanom odozgo ne bi li probio zastitni celofan na boci. Spremi iglu i bocni svih 6 rebara sa gornje strane kako bi kiselina lakse sisla u bateriju. Nakon sto boca sa kiselinom bude prazna, skini je sa baterije i ostavi tako otvoren akumulator naredna min. 2h-4h. Ako prislonis uvo na otvore, cuces kako krcka unutra, posle par minuta bice mlak sa strane..... radi proces. Kada se ohladi i kad prestane sa krckanjem, akumulator udeni na pametan punjac, mod za AGM i pusti da se puni do punog kapaciteta (traje nekoliko h). Kad zavrsi sa punjenjem, raskaci punjac i ostavi ga tako otvorenog jos bar 2h. Nakon toga proveri napon unimerom, mora biti izmedju 12.6 - 13.3V...ako je ok, mozes montirati tj zameniti stari. Demontaza, skini prvo - pa + klemu, montaza ide obratno. Pre potpune montaze, unimerom porveri kolika je potrosnja struje u fazi mirovanja, vidi sta kazu mA. Sraf od kleme pritegni krstak srafcigerom, zategni cevastim ili gedoricom ili T10 kljucem (samo srafcigerom nije dovoljno, moze se popustiti vremenom a ondak.....). Unimerom proveri punjenje, treba biti 14.2 - 14.5V i to bi ti bilo to.... uzivaj u voznji. E sad, kako ces ovo izvesti na putu.... to vec ne bi znao. AKo uspes, radi popodne kad zavrsis sa voznjom da bi aku za jutro bio full spreman. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2572 Napisano Jul 26, 2021 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Mikec je napisao: Drugari, treba mi pomoc. Mislim da imam problem sa akumulatorom (pisao sam nedavno i mislio da je sada ok). Naime deluje mi da kada verglam tabla na trenutke malo slabije zasija i mislim da je zreo za menjanje. Takodje za nijansu duze vergla. Problem je sto sam ja u Crnoj Gori, odnosno od sutra u Sutomoru. Da li imate nekog npr. u Baru da preporucite gde bih mogao da uzmem akumulator i/ili ugradim? Da li ima nesto specificno sa ugradnjom u smislu da li mogu sam to uraditi? Svaka pomoc je dobrodosla.. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Imaš u Baru na šetalištu piceriju Ciao, nalazi se kod luke, sa te strane šetališta. Brat od vlasnika picerije je moto mehaničar, vidi sa njim da li može da ti pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 26, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na informacijama, danas sam se dogegao do Sutomora paljenjem na kablove pa malo odmaram, sutra cu u potragu za aku. Ako uspem da nabavim drugi aku odradicu Daretovu detaljno objasnjenu metodu. Mada je malo nezgodno ovde jer sam knap sa alatom i idealno bi bilo da nadjem nekog ko bi odradio veci deo posla. Prvo potrazim u Baru, a ako ne onda Podgorica. Javljam ishod svakako. Dodatno mi je cudna cinjenica da sam ga jutros vozio 2h, ugasio i nije hteo da upali. Dok kad ga prikacim na punjac i ostavim neko vreme na istom pali bez problema. Koliko je realno da nakon 2h voznje ostane prazan? Inace alarm sam iskljucio jos pre polaska na put.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jul 26, 2021 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel puni to uopste?Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 26, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan To zapravo i mene zanima, al kako nemam unimer tesko cu to utvrditi. Nego sad razmisljam, ja sam pred polazak na put skidao alarm, i video da na jednom kablu ima osigurac (15a valjda), koji kada sam istakao alarm je prestao da funkcionise. Kolike su sanse da taj kabl/osigurac ima veze i sa reglerom/punjenjem? Mislim jel to nesto sto je fabricki ili je ugradjivano? Mogu slikati malo kasnije kako izgleda..Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15886 Napisano Jul 26, 2021 Integrisan, 9304 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Mikec je napisao: Kolike su sanse da taj kabl/osigurac ima veze i sa reglerom/punjenjem? Mislim jel to nesto sto je fabricki ili je ugradjivano? Sanse su = 0. Nije fabricki, NC nema opciju ugranje oem alarma ili ti naknadno je ugradjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jul 26, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @Mikec a do kada si ti dole, kad kreces za SRB?Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 26, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Sanse su = 0. Nije fabricki, NC nema opciju ugranje oem alarma ili ti naknadno je ugradjen.Znam to, neho sam mislio da nije taj osigurac vezan za nesto drugo, evo kako izgleda mesto na koje ide (izvadjen je pre puta):@Mikec a do kada si ti dole, kad kreces za SRB?Sent from my Mi 9T Pro using TapatalkKrecem u nedelju ujutro, ali planirao sam provozati se malo po primorju. Sta imas na umu?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jul 26, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nas 3-ca cemo vrlo verovatno u petak put CG, ako nista drugo mozda da ti ponesemo iz BGa jedan aku. Nisam smislio nista pametnije ako tu nenadjes.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 27, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan NC je vezan za utikač. Zavisi od napajanja više nego Tesla. Čudno da konstruktor nije dodao još 500kg baterija (ako ga izmalerišem pa ne upali danas ima da ga startujem čekićem) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 27, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Nas 3-ca cemo vrlo verovatno u petak put CG, ako nista drugo mozda da ti ponesemo iz BGa jedan aku. Nisam smislio nista pametnije ako tu nenadjes.Sent from my Mi 9T Pro using TapatalkUzeo sam jutros aku, jedini u Baru koji nadjoh je isti koji sam i imao (Unibat CTZ14S-BS), napravili mi neki popust. Nisam ga jos montirao, uzeo sam danas da premerim napone i potrosnju. Dosao sam do sledecih brojki jutros nakon napunjenog starog aku:13.2V pre paljenja12.8V sa datim kontaktomPad na 11V tokom verglanja na trenutak14.6V sa upaljenim motoromVozio se nekih 10-15km, palio i gasio par puta sve ok. Razvezao sam sve potrosace i zakacio samo glavne 2 klemne. Deluje mi to sve manje vise ok i da samo zamenim aku, medjutim potrosnja u stanju mirovanja je 6-13mA ako sam dobro izmerio, moram proveriti jos jednom. Jel to ok?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jul 27, 2021 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa kao po uputsvima sve iznad 50tak miliampera nije dobro i negde crpi struju sve ispod je ok...Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Jul 27, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 20.7.2021. at 20:57, Mikec je napisao: Zna li neko koji bi ovo model alarma mogao biti? Ili @dragan_alumiroiako se seca? Ne uspevam bas da mu pohvatam funkcije i podesavanja pa bi mi znacilo da mogu da izguglam.. Mene podseca i na Pandoru Moto...svi ti alarmi mogu da se prilagode i za moto potrebe. Pogledaj samo sta ima Zedex. Kome nije tesko da se odvoji od 300e za vrhunski alarm.... Alarmi za motore – Zedex ZEDEX.CO.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15886 Napisano Jul 27, 2021 Integrisan, 9304 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Mikec je napisao: Deluje mi to sve manje vise ok i da samo zamenim aku, medjutim potrosnja u stanju mirovanja je 6-13mA ako sam dobro izmerio, moram proveriti jos jednom. Jel to ok? To ti je sve Ok jer imas HISS ili ti kod. paljenje pa potrosnja varira, tako treba biti. Punjenje ti je dobro, cela zavrzlama je u tom autolarmu, satire bateriju. pre 11 minuta, Ivanrsvb je napisao: Pa kao po uputsvima sve iznad 50tak miliampera nije dobro i negde crpi struju sve ispod je ok... Ne znam koje uputstvo imas ali znam da napisano nije ispravno. Za motocikle idealno bi bilo kad bi potrosnja struje bila 0mA ali to retko ko ima jer davno je krenulo sa kod. paljenjem tj zastitom motora. Prihvatljiva potrosnja struje je max 20mA za motocikle, 40mA za automobile, 60-70mA za kombi vozila. Obicni kineski alarmi vuku 2-4mA, na to dodaj HISS = 15 - 17mA .... taman ispod granice. Svakako nema opustanja, mora se baterija odrzavati da bi trajala. Moto alarm sa pejdzerom vuce ne ispod 10mA + HISS + ako neko ima Joskin regler = ne ispod 30mA sve skupa sto je bas mnogo za bateriju motocikla. Iiiii tako blize i tako dalje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 27, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan U tom slucaju danas popodne formiranje, pa se sutra vozamo nadam se. Jos jednom hvala svima puno, olaksali ste mi odmor mnogo Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jul 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Stefan_Jan 20 Napisano Jul 27, 2021 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd / Kragujevac Motocikl: Honda NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipo. Da se i ja priključim zajednici NC motordžija. Dugogodišnji sam vozač, preko 20 godina, a trenutno vozim NC750X iz 2018, sa kojim sam prezadovoljan. Pre toga sam još davne 2012 kupio bio nov NC700X, tako da sam ostao veran ovom modelu. Ako da Bog da me ovaj posluži još godinu-dve, pa da se ponovim najnovijim modelom. Nadam se da ćemo razmenjivati korisna mišljenja i znanja u vezi naših ljubimaca. Nisam majstor za motore (bavim se skroz drugim poslom), ali model NC veoma dobro poznajem, trudio sam se ovih godina da dosta stvari naučim da rešavam sam jer me interesuje to, tako da se nadam da ću dati skromni doprinos zajednici. Pozdravlja vas Stefan Janković I naravno slika mog lepotana 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jul 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipo. Da se i ja priključim zajednici NC motordžija. Dugogodišnji sam vozač, preko 20 godina, a trenutno vozim NC750X iz 2018, sa kojim sam prezadovoljan. Pre toga sam još davne 2012 kupio bio nov NC700X, tako da sam ostao veran ovom modelu. Ako da Bog da me ovaj posluži još godinu-dve, pa da se ponovim najnovijim modelom. Nadam se da ćemo razmenjivati korisna mišljenja i znanja u vezi naših ljubimaca. Nisam majstor za motore (bavim se skroz drugim poslom), ali model NC veoma dobro poznajem, trudio sam se ovih godina da dosta stvari naučim da rešavam sam jer me interesuje to, tako da se nadam da ću dati skromni doprinos zajednici. Pozdravlja vas Stefan Janković I naravno slika mog lepotana Pozdrav Stefane, da te sluzi kako si zamislio! Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jul 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas resio da budem vredan.Reko a u persun da vidimo kakvo je stanje kod prednjeg lancanika. Pripremio sta sam imao i krenuo. Tecnost lampe odradilo svoje, posle sklapanje pranje, pravac kuci pa nauljivanjesa SAE90.Boga mi kod prednjeg lancanika bilo svastarije. Mozda nesto nisam savrseno ali trudio sam se, procenite sami.Naradih se muski uz niz preznojavanja.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jul 27, 2021 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neka generalna za automobile zaboravio sam napomenuti,motore verujem tu negde...Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Stefan_Jan 20 Napisano Jul 28, 2021 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd / Kragujevac Motocikl: Honda NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Chika Jimi je napisao: Boga mi kod prednjeg lancanika bilo svastarije Da li od uvek koristiš SAE90 za podmazivanje, ili si koristio sprej? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jul 28, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno zapazanje kolega, moped je kod mene od prosle god i prvih par podmazivanja sam i ja trosio neki sprej sto sam imao od ranije, zato resih sada da to pogledam i operem i nauljim sa SAE90.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Stefan_Jan 20 Napisano Jul 28, 2021 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd / Kragujevac Motocikl: Honda NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan Petrolej za pranje, SAE90 za podmazivanje, i necete pogresiti. A i ma cime ga podmazivali, ili uopste ne, manje vise lanac traje isto. NC nije masina koja se siluje pri startovanju i opterecuje lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 28, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da resimo enigmu podmazivanja lanca. Iz Hondinog user manuala... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Jul 28, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Dugo sam član ovog foruma i odavno pratim ovu temu iako sam imao i vozio sam razne druge motore (još uvek imam bandita 650 u garaži), ali od danas evo još jednog NC-a u sekti. UPS, u temi! Preuzet danas u Stojanovu u Novom Sadu, pre koji sat se upoznali na drumu. DCT naravno, perla bela (odlično mu stoji) E sad, prvi utisci sa moje strane. Primeti se da je niži jer kad sednem oba stopala su mi baš lagano na zemlji (visok sam 180). A druga razlika: Tvrđi je. Vozio sam 700 manuelca, 750 manuelca i 750 DCT I ove godine sam vozio jednog novog 750DCT od prvog km do tipa 200 i nekog (navodim zbog toga što kad je novo, sve je kruće) Ali je ovaj definitivno trvrđi. (Što je i logično jer su 30mm skraćeni hodovi amortizera!) Dovezao sam ga iz salona u NS-u do Šapca, skroz laganeze, do 100 na sat. (potrošnja po bordu 2.8 L/100 Km) Ja na tu brojku nisam navikao Usput gledam onaj poklopac "rezervoara" i pitam se... Kako ću ja ovde da stavim tank torbu? Nema rupa za kaiševe. Nemaju gde da se zakače Ne mogu da verujem da su to izbacili. Ako je ideja da dve plastične lajsne prodaju posebno kao dodatnu opremu, onda su stvarno bezobrazni. No, otom potom. Prva stvar, sutra zovem Sebu da pravimo crash bar i nabaciću bele štitnike za ruke. Znam da su se ovde razni spominjali, ali ne mogu da čekam AliExpress da ih dostavi. Imam svašta u planu za sledeću sezonu. Za sad ide crash, štitnici i moram da nađem rešenje za bočne kofere. Pretendujem na Shad, ali videću još. Što se centralnog kofera tiče, radije bih samo zavrnuo ploču na fabrički nosač jer je lepši od bilo kog aftermarket, ali treba ga naći... (Ako neko ima da proda, rad sam da kupim). Paše koliko sam video od starog modela. Ali bočni ne. Neko je pisao. Eto... Za početak da ga registrujem sutra pa ću polako ostatak. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Promenio Jul 28, 2021 član eclipse 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...